15 найкращих способів приготувати кукурудзяний хліб

Якщо тобі набрид звичайний хліб, тоді пропонуємо приготувати оригінальний кукурудзяний хліб у домашніх умовах. Розповідаємо 15 перевірених рецептів!

Зміст

  • 1. Кукурудзяний хліб у духовці
  • 2. Кукурудзяний хліб у хлібопічці
  • 3. Кукурудзяний хліб у мультиварці
  • 4. Кукурудзяний хліб без замісу
  • 5. Кукурудзяний хліб на заквасці з медом
  • 6. Кукурудзяний хліб із сиром та насінням
  • 7. Кукурудзяний хліб із цибулею без пшеничного борошна
  • 8. Кукурудзяний хліб із бринзою та в'яленими помідорами
  • 9. Пісний кукурудзяний хліб із консервованою кукурудзою
  • 10. Хліб із кукурудзяної каші
  • 11. Содовий кукурудзяний хліб із кукурудзяною олією
  • 12. Кукурудзяний хліб на сметані
  • 13. Кукурудзяний хліб на окропі
  • 14. Кукурудзяний хліб із родзинками та курагою
  • 15. Кукурудзяний хліб із висівками
  • 1. Кукурудзяний хліб у духовці

    Додатково можна додати ложку куркуми для яскравішого золотого відтінку.

    Тобі знадобиться: 500 г пшеничного борошна, 150 г кукурудзяного борошна, 350 мл молока, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 20 г свіжих дріжджів, 1 ч.л. олії, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру.

    Розведи дріжджі, сіль та цукор у теплому молоці. Залиш на 20 хвилин і додай яйце, потім просіяне пшеничне борошно, а далі розтоплене вершкове масло і кукурудзяне борошно. Вимішати тісто, змасти рослинною олією і залиши в мисці на 1-1,5 години в теплі.

    Розімни тісто, сформуй буханець, присип борошном і зроби зверху пару надрізів. Залиш заготовку ще на 20 хвилин і випікай близько 45 хвилин у духовці при 190 градусах. Охолоди готовий хліб на ґратах.

    2. Кукурудзяний хліб у хлібопічці

    Готувати хліб у хлібопічці – одне задоволення та мінімум зусиль.

    Тобі знадобиться: 400 г пшеничного борошна, 150 г кукурудзяного борошна, 350 мл теплого молока, 1 ст. цукру, 10 г сухих дріжджів, 1 ч. л. солі, 35 г вершкового масла|мастила|.

    Підігрів молоко з олією, поки воно не розтане. Перелийте цю заготовку в чашу хлібопічки і додай цукор і сіль. Засип обидва види борошна та дріжджі. Поставте програму для білого хліба або інший стандартний режим. Дай готовому хлібу охолонути на ґратах.

    3. Кукурудзяний хліб у мультиварці

    Ще один простий спосіб спекти кукурудзяний хліб без духовки!

    Тобі знадобиться: 550 г пшеничного борошна, 220 г кукурудзяного борошна, 50 мл олії, 20 г цукру, 320 мл води, 10 г солі, 20 г сухих дріжджів, 100 мл молока.

    Приготування: Розчини цукор, сіль та дріжджі у теплій воді, та залиш їх на 15 хвилин. Поступово додай просіяне пшеничне борошно і залиште тісто ще на 15 хвилин. Втрути кукурудзяне борошно, олію та молоко. Скатай тісто в кулю і викладіть у змащену олією чашу мультиварки. Випікай хліб півгодини в режимі «Мультиповар» та потім ще 1 годину в режимі «Випічка». Через 30 хвилин – переверни хліб.

    Зараз читають:15 чудових рецептів смажених пиріжків на сковороді

    4. Кукурудзяний хліб без замісу

    Якщо ти не любиш вимішувати тісто руками, то рецепт для випікання хліба у формі або чавунній сковороді.

    Тобі знадобиться: 175 г кукурудзяного борошна, 1/4 склянки пшеничного борошна, 1 склянка молока, 1 яйце, 25 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. солі, спеції, 1 щіпка соди.

    Збий яйця в піну і додай молоко з розтопленим вершковим маслом. Всип просіяні сухі інгредієнти і перемішай до однорідності. Вилий тісто у форму та випікай хліб півгодини у духовці при 200 градусах.

    5. Кукурудзяний хліб на заквасці з медом

    Мед надає хлібу цікавих солодких ноток – дуже незвичайно.

    Тобі знадобиться: 380 мл води, 10 г закваски, 400 г пшеничного борошна, 125 г кукурудзяного борошна, 10 г солі, 15 г меду, 25 г вершкового масла.

    Приготування: Змішай 100 мл води, закваску та 100 г пшеничного борошна. Затягни плівкою і залиш на 8-10 годин. У цей же час залий кукурудзяне борошно водою, що залишилася, накрий і теж залиш на 8-10 годин. Змішай обидві маси, додай інгредієнти, що залишилися, і заміси тісто. Залиш його на 2-3 години, розділи на 2 частини, розімни і залиш ще на 20 хвилин.

    Сформуй два буханці хліба і залиш їх ще на 1,5-2 години. Розігрій духовку до 240 градусів, постав у неї ємність з водою і випікай хліб протягом 15 хвилин. Забери воду, знизь температуру до 200 градусів і випікай ще 30-35 хвилин.

    6. Кукурудзяний хліб із сиром та насінням

    За бажання, втрути в тісто будь-які інші добавки до смаку.

    Тобі знадобиться: 160 г пшеничного борошна, 160 г кукурудзяного борошна, 3 ст. цукру по 1 ч.л. солі та соди, 2 яйця, 350 мл кефіру, 120 г твердого сиру, 50 г вершкового масла, 100 г насіння соняшника, спеції.

    Приготування: Змішай обидва види борошна, цукор, соду, сіль та спеції. Вбий яйця, влий кефір і перемішай тісто. Додай тертий сир та насіння, і знову перемішай. Змасти форму олією, виклади в неї хліб і випікай близько 25-30 хвилин до готовності при 190 градусах у духовці.

    7. Кукурудзяний хліб із цибулею без пшеничного борошна

    Лука можеш взяти більше чи менше – як більше до вподоби.

    Тобі знадобиться: 1-2 цибулини, 2 ст. оливкової олії, 50 г вершкового масла|мастила|, 220 г кукурудзяного борошна, 1,5 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. соди, 350 мл кефіру.

    Зараз читають:20 салатів з гарбуза, які урізноманітнять твій раціон

    Змішай кефір, сіль, цукор і соду, і залиши цю заготовку на час. Обсмажте подрібнену цибулю на суміші двох масел до золотистості, змішай з кефіром, додай кукурудзяне борошно і перемішай тісто. Виклади тісто у форму та випікай хліб у духовці до золотистості при 180 градусах.

    8. Кукурудзяний хліб із бринзою та в'яленими помідорами

    Відмінний рецепт кукурудзяного хліба, зокрема для тих, хто дотримується безглютенової дієти.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кукурудзяного борошна, 3 яйця, 1 склянка молока, 100 г бринзи, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. цукру, 6 в'ялених помідорів.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром і додай молоко. Додай соду і кукурудзяне борошно, і перемішай. Всип тертий сир та нарізані в'ялені помідори. Виклади тісто у форму та випікай хліб близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    9. Пісний кукурудзяний хліб із консервованою кукурудзою

    Таким хлібом дуже легко здивувати домочадців та гостей!

    Тобі знадобиться: 100 г кукурудзяного борошна, 150 г консервованої кукурудзи, 250 г пшеничного борошна, 25 г свіжих дріжджів, 250 мл води, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру.

    Приготування: Дріжджі розведи в теплій воді та залиш на 10 хвилин. Змішай всі сухі інгредієнти, влий воду і вимішай тісто. Додай консервовану кукурудзу та знову перемішай. Виклади тісто у форму та залиш у теплі на 1 годину. Після чого випікай хліб 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    10. Хліб із кукурудзяної каші

    Для цього рецепту потрібне не борошно, а саме кукурудзяна крупа.

    Тобі знадобиться: 350 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяної крупи, 6 г сухих дріжджів, 1 ч.л. цукру, 1 ст. солі, 30 мл олії, 200 мл води, спеції.

    Приготування: Змішай все борошно, дріжджі, сіль та спеції за смаком, влий воду та заміси. Залиш масу на півгодини, а за цей час зваріть кукурудзяну крупу з ложкою цукру. Змішай кашу з тестом, вимішай і залиши ще на 20 хвилин. Змасти руки маслом, сформуй буханець, зроби надрізи та залиш її на 20 хвилин. Випікай хліб 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.

    11. Содовий кукурудзяний хліб із кукурудзяною олією

    Солодкуватий присмак та яскравий аромат роблять його неймовірно оригінальним.

    Тобі знадобиться: 140 г пшеничного борошна, 140 г кукурудзяного борошна, 300 мл кефіру, 100 мл кукурудзяної олії, 1 яйце, 1 ст.л. меду, 1 ч.л. солі, 2 ч. л. розпушувача, 0,25 ч.л. соди, 6 гілочок зелені.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, і окремо змішай кефір, яйце, олію та мед. З'єднай обидві маси, вимішай тісто і додай рубану зелень. Виклади тісто у форму та випікай хліб близько 40 хвилин у духовці при 180-200 градусах.

    Зараз читають:15 незрівнянних рецептів тортильї з куркою

    12. Кукурудзяний хліб на сметані

    Замість борошна можна використовувати кукурудзяну крупу дрібного помелу.

    Тобі знадобиться: 360 г 15% сметани, 90 г меду, 70 мл молока, 85 г вершкового масла, 2 яйця, 320 г кукурудзяної крупи чи борошна, 40 г кукурудзяного крохмалю, 3 г соди, 8 г розпушувача, 0,5 ч. л. солі.

    Змішай всі сухі інгредієнти. Окремо змішай яйця, сметану, молоко, мед та розтоплену олію. З'єднай обидві маси, вимішай і вилий тісто у форму. Випікай кукурудзяний хліб у духовці 30-40 хвилин|мінути| при 200 градусах.

    13. Кукурудзяний хліб на окропі

    Цікавий варіант тесту, який дуже швидко готується.

    Тобі знадобиться: 2 склянки кукурудзяного борошна, 1 склянка окропу, 150 мл кефіру, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. рослинного масла.

    Приготування: Змішай віночком кефір, яйце, олію, сіль, цукор та розпушувач. Влий окріп і швидко перемішай. Поступово втрути просіяне кукурудзяне борошно і вилий тісто у форму. Випікай хліб у духовці 20 хвилин|мінути| при 220 градусах і потім ще 10-15 хвилин|мінути| при 200 градусах.

    14. Кукурудзяний хліб із родзинками та курагою

    Для тих, хто віддає перевагу оригінальним смакам і поєднанням.

    Тобі знадобиться: 150 г кукурудзяного борошна, 200 мл окропу, 350 г пшеничного борошна, 125 мл води, 7 г солі, 1,5 г сухих дріжджів, 20 г цукру, 20 г вершкового масла, по 40 г кураги та родзинок, .

    Приготування: Залийте кукурудзяне борошно окропом, накрийте, дай охолонути і відправте в холодильник на ніч. Змішай 75 мл теплої води, 120 г пшеничного борошна, 2 г солі та 0,5 г сухих дріжджів. Накрий плівкою і теж залиш опару на ніч. З'єднай обидві маси і додай інгредієнти, що залишилися, крім яйця.

    Вимішайте тісто і залиште його на 2,5 години. Потім розділи на 2 частини, розімни, сформуй батони і залиш ще на 2 години. Змасти яйцем. Розігрій духовку до 250 градусів і встав туди форму з 1/2 склянки окропу. Відправ хліб у духовку, зменш температуру до 220 градусів і випікай його 25-30 хвилин.

    15. Кукурудзяний хліб із висівками

    Щоб зробити хліб ще кориснішим, заміни цукор підсолоджувачем.

    Тобі знадобиться: 400 г кукурудзяного борошна, 40 г висівок, 200 г пшеничного борошна, 100 г цукру, по 5 г солі та соди, 80 мл рослинної олії, 400 мл нежирних вершків.

    Змішай всі сухі інгредієнти і окремо змішай рідкі. З'єднай обидві маси, вимішай тісто і виклади його у форму. Випікай кукурудзяний хліб близько 45 хвилин у духовці за 180 градусів.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *