20 способів приготувати вино з|із|

Взимку пляшечка вина із червоної смородини нагадає сонячне літо. Зайнятися його приготуванням варто заздалегідь, оскільки дозрівання напою йде кілька місяців. Про це та багато іншого розповідаємо в нашій добірці з 20 рецептів!

Зміст

  • 1. Домашнє вино із червоної смородини
  • 2. Вино із смородини з горілкою
  • 3. Солодке вино із червоної смородини
  • 4. Вино з смородини з винними дріжджами
  • 5. Вино з смородини з ароматними спеціями
  • 6. Сухе вино з червоної смородини
  • 7. Вино із смородини з соком
  • 8. Вино із смородини з медом
  • 9. Вино з листя та ягід червоної смородини
  • 10. Вино із смородини з живими дріжджами
  • 11. Вино із смородини з лимонами
  • 12. Вино з червоної смородини на заквасці з родзинок
  • 13. Вино із смородини на сухих дріжджах
  • 14. Вино із смородини з лаймом
  • 15. Вино з малини, полуниці, вишні та червоної смородини
  • 16. Вино із смородини з коньяком
  • 17. Вино з червоної смородини та журавлини з бадьяном
  • 18. Вино з червоної смородини за особливим рецептом
  • 19. Вино із смородини з лимонним соком
  • 20. Вино із смородини з м'ятою
  • 1. Домашнє вино із червоної смородини

    Зливати вино з осаду зручно за допомогою сифона.

    Тобі знадобиться: 5 кг порічки, 2,5 кг цукру, 5 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай половину цукру і остуди до кімнатної температури. Смородину розімні руками, влий сироп, накрий марлею і постав у тепле місце на 3 дні. Проціди, всип цукор, що залишився, накрий і прибери в тепло на 30 днів. Злий вино з осаду, розлий по чистих суліях, закрий кришками і перестав у прохолодне місце на 3 місяці.

    2. Вино із смородини з горілкою

    Потрібні солодкі стиглі ягоди.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 800 г цукру, 1 л горілки, 2 склянки води.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, додай теплу воду, цукор і постав у тепле місце на 3-4 дні. Сусло проціди, змішай з горілкою, розлий по скляних пляшках, закрий гідрозатворами і постав у льох на 4 місяці. Кожні 3-4 тижні акуратно зливайте вино з осаду.

    3. Солодке вино із червоної смородини

    Пляшечка цього домашнього вина буде доречною навіть на святковому столі.

    Тобі знадобиться: 5 кг порічки, 5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 л води.

    Смородину змішай з цукром, накрий рушником і постав у тепло на 3-5 днів. Розімніть ягоди руками, додай теплу воду, накрий рушником і знову постав у тепло на 2-3 дні. Проціди, додай лимонну кислоту, розлий по суліях, закрий гідрозатворами і залиш на 25 днів у теплому місці. Злий вино з осаду, розлий по чистих пляшках і перенеси у темне прохолодне місце на півроку.

    4. Вино з смородини з винними дріжджами

    Третина ємності для бродіння повинна залишатися порожньою.

    Тобі знадобиться: 8 кг порічки, 3 кг цукру, 10 г винних дріжджів, 5 л теплої води.

    Смородину перебери, подрібни в блендері і змішай її з 1 кг цукру. Перелий у ємність для бродіння, накрий марлею та постав у тепло на 2-3 дні. Проціди сусло, додай дріжджі, половину води і цукор, що залишився. Накрий марлею і прибери тепло на 20-25 днів. Злий вино з осаду, влий решту води і розлий по чистих суліях. Встанови гідрозатвори та перенеси у льох на 5-6 місяців.

    Зараз читають:15 рецептів найсмачніших страв із сосисок

    5. Вино з смородини з ароматними спеціями

    Не перевищуй вказану кількість спецій, інакше з'явиться неприємна гіркота.

    Тобі знадобиться: 10 кг порічки, 5 кг цукру, 1 паличка кориці, 4 зірочки бадьяна, 5 г винних дріжджів, 2 л води.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, змішай з теплою водою і 2 кг цукру. Перелий у ємність для бродіння, накрий марлею та постав у тепле місце на 2 дні. Проціди, додай спеції, дріжджі, цукор, що залишився, і перелий у скляні пляшки. Встанови гідрозатвори та залиш у теплі на 30 днів. Молоде вино проціди, розлий по чистих пляшках і віднеси на дозрівання у темне прохолодне місце. Через 3-5 місяців вино буде готове.

    6. Сухе вино з червоної смородини

    Накривати вино при бродінні слід марлею або натуральною тканиною.

    Тобі знадобиться: 6 кг порічки, 3 кг цукру, 3 л води.

    Приготування: Ягоди смородини разомні руками. Додати 1 л води, змішаної з 1 кг цукру. Накрий тканинною серветкою та постав у тепле місце на 3 дні. Процідити сусло через друшляк, додати ще 1 л води з 1 кг цукру. Знову накрий та залиш у теплі на 3 дні. Проціди вино через марлю, влий воду, що залишилася, змішану з цукром, перемішай і розлий по пляшках. Закрий кришками з гідрозатворами та прибери у тепле місце на 20 днів. Процідити через марлю, розлий по чистих пляшках і перенеси на 5 місяців у льох.

    7. Вино із смородини з соком

    Готове вино стає світлим.

    Тобі знадобиться: 10 кг порічки, 6 кг цукрового піску, 3 л води, 1 л горілки.

    Приготування: За допомогою соковижималки видави сік із смородини. Макуха змішай з 3 кг цукрового піску, теплою водою і постав у тепло на 4 дні. Влий сік, додай цукор, що залишився і прибери в тепло на 10-12 днів. Сусло проціди через марлю, змішай з горілкою, розлий по скляних пляшках, закрий гідрозатворами і перенеси до приміщення з температурою 16-20 градусів. Вино має дозріти за 4-5 місяців.

    8. Вино із смородини з медом

    Кількість горілки можна регулювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 4 кг порічки, 1 склянка цукру, 2 л рідкого меду, 1 л горілки.

    Приготування: Смородину розімніть руками, змішай з цукром і перелий в ємність для бродіння. Накрий марлею та постав у тепле місце на 4 дні. Проціди через друшляк, додай мед і знову прибери тепло на 20 днів. Проціді сусло через марлю, змішай з горілкою і розлий по пляшках. Закрий гідрозатворами та перенеси у темне прохолодне місце на 3-4 місяці.

    9. Вино з листя та ягід червоної смородини

    Також можна додати пару гілочок смородини.

    Тобі знадобиться: 8 кг порічки, 100 г листя порічки, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 г винних дріжджів, 5 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай листя смородини, половину цукру, провари 3 хвилини і остуди. Ягоди смородини перебий у блендері, змішай із сиропом та перелий у ємність для бродіння. Накрий та постав у тепло на 3 дні. Проціди, додай дріжджі, лимонну кислоту і цукор, що залишився. Розлий по скляних пляшках, встанови гідрозатвори і залиш блукати на 35-40 днів. Проціди через марлю, розлий по чистих пляшках і перенеси у льох на 4 місяці.

    10. Вино із смородини з живими дріжджами

    Не можна використовувати завітряні, старі та прострочені дріжджі.

    Тобі знадобиться: 6 кг порічки, 100 г живих дріжджів, 2 кг цукру, 3 л води.

    Зараз читають:15 рецептів тарталеток із червоною рибою, які порадують своїм смаком

    Приготування: Ягоди смородини перебери, розімніть руками і змішай з 1 кг цукру. Накрий марлею та постав у тепло на 3 дні. Проціди через друшляк, додай теплу воду, дріжджі і цукор, що залишився. Накрий марлею та прибери у тепле місце ще на 20 днів. Проціди вино через марлю, розлий у підготовлену тару та встанови гідрозатвори. Перенеси вино на 3-4 місяці у прохолодне темне місце.

    11. Вино із смородини з лимонами

    Перед приготуванням лимони обов'язково промивай окропом.

    Тобі знадобиться: 10 кг порічки, 4 лимони, 5 кг цукрового піску, 1 л горілки, 3 л теплої води.

    Приготування: Смородину розімніть руками, змішай з 2 кг цукру і прибери в тепле місце для бродіння. Через 3 дні проціди, додай сік лимонів, теплу воду і цукор, що залишився. Перелий у велику скляну сулію, встанови гідрозатвор і прибери на 30 днів у тепле місце. Проціді сусло через марлю, змішай з горілкою і розлий по пляшках. Щільно закрий і постав у льох на 5 місяців.

    12. Вино з червоної смородини на заквасці з родзинок

    Додай у вино лише фільтровану воду.

    Тобі знадобиться:
    Для вина: 8 кг порічки, 4 кг цукру, 2 л теплої води.
    Для закваски: 1/2 склянки родзинок, 1 л води, 1 склянка цукру.

    Приготування: Родзинки залий теплою водою, додай цукор і прибери на 3 дні убік. Смородину пропусти через м'ясорубку, влий теплу воду, додай половину цукру, родзинку і накрий тканинною серветкою. Забери заготовку на 4 дні в тепле місце. Проціди, всип цукор, що залишився, перелий у скляні пляшки і одягни на шийки латексні рукавички з дірочками. У такому вигляді вино має постояти 30 днів. Проціди його через марлю, розлий по чистих пляшках, щільно закупор і перестав у льох на півроку.

    13. Вино із смородини на сухих дріжджах

    Ідеальна температура для бродіння 20-25 градусів.

    Тобі знадобиться: 10 кг порічки, 5 кг цукру, 80 г сухих дріжджів, 10 л води.

    Смородину перебери, розімні руками, влий 5 л води , змішаної з 3 кг цукру, і прибери в тепле місце на 3 дні. Проціди, додай дріжджі і цукор, що залишився. Перелий у скляні пляшки, закрий гідрозатворами та постав у тепле місце на 20 днів. Проціди сусло ще раз, влий воду, що залишилася, розлий по пляшках і прибери на 4 місяці в прохолодне місце.

    14. Вино із смородини з лаймом

    Видаляти дрібні гілочки смородини необов'язково, але у великій кількості вони надають зайвої терпкості.

    Тобі знадобиться: 5 кг порічки, 4 лайма, 3 кг цукру, 1 л теплої води, 1 л горілки.

    Приготування: Ягоди смородини розімніть руками, змішай з 2 кг цукру, теплою водою і постав у тепле місце на 3 дні. Проціди, додай подрібнені лайми і цукор, що залишився. Перелий у бутлі, встанови гідрозатвори та прибери в тепло на 10 днів. Проціди сусло ще раз, змішай з горілкою та розлий по чистих пляшках. Перенеси молоде вино на 6 місяців у темне прохолодне місце.

    15. Вино з малини, полуниці, вишні та червоної смородини

    Співвідношення ягід можна міняти як завгодно.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг полуниці, 1 кг вишні, 1 кг порічки, 3 кг цукру, 5 г винних дріжджів, 1 л горілки.

    Приготування: Ягоди розімні руками, змішай з цукром, дріжджами і прибери на 4 дні в тепле місце. Проціди через марлю, змішай з горілкою і розлий по пляшках. Встанови гідрозатвори і залиш блукати на 25 днів при температурі 20 градусів. Злий вино з осаду, розлий по чистих пляшках і перенеси у льох на 3-4 місяці. Періодично за допомогою сифона зливай вино з осаду.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на сковороді

    16. Вино із смородини з коньяком

    Міцний, ароматний та дуже гарний напій.

    Тобі знадобиться: 6 кг порічки, 4 кг цукрового піску, 5 г лимонної кислоти, 5 л води, 1 л коньяку.

    Смородину пересип у пластикове відро, змішай з цукровим піском і розімні руками до кашоподібного стану. Накрий рушником і прибери на 3 дні у тепле місце. Проціди через друшляк, додай теплу воду, лимонну кислоту і розлий по суліях. Одягни на шийку латексні рукавички з дірочками і залиш у теплі ще на 30 днів. Проціди вино через марлю, влий коньяк і розлий у підготовлену тару. Щільно закупорюй і перестав на 3 місяці в прохолодне місце.

    17. Вино з червоної смородини та журавлини з бадьяном

    Цей рецепт неодмінно тебе здивує!

    Тобі знадобиться: 5 кг порічки, 1 кг журавлини, 4 кг цукру, 4 зірочки бадьяна, 5 л води, 5 г винних дріжджів.

    Приготування: Журавлину і смородину розімніть руками, змішай з 2 кг цукру, накрий марлею і постав у тепло на 3 дні. Процідити, додати дріжджі, бадьян, теплу воду та 1 кг цукру. Перелий у велику скляну сулію, встанови гідрозатвор і прибери в тепло на 35-40 днів. Проціди сусло через марлю, всип цукор, що залишився, перелий у підготовлену тару, закрий гідрозатворами і перестав у прохолодне місце на 6 місяців.

    18. Вино з червоної смородини за особливим рецептом

    Вся суть у тому, що із смородини попередньо вариться насичений компот.

    Тобі знадобиться: 6 кг порічки, 5 кг цукру, 3 л води, 2 ст.л. сухих дріжджів, 1 паличка кориці.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, змішай з цукром , водою і провари 2 хвилини. Остуди, додай корицю, дріжджі та постав у тепло на 5 днів. Проціди через друшляк, розлий у скляні пляшки, закрий гідрозатворами та прибери у тепло на 20 днів. Процідити через марлю, розлий вино у чисті пляшки та віднеси у льох на 2-3 місяці.

    19. Вино із смородини з лимонним соком

    Під час першого бродіння перемішуй сусло кожні 3-5 годин.

    Тобі знадобиться: 10 кг порічки, 2 лимони, 5 кг цукрового піску, 1 л горілки, 5 л води.

    Приготування: Ягоди смородини розімніть руками, додай 2 кг цукрового піску, теплу воду і постав у тепло на 3-4 дні. Проціди через друшляк, додай сік лимонів, горілку і цукор, що залишився. Перелий у скляну сулію, встанови гідрозатвор і прибери в тепле місце на 35-40 днів. Проціди вино через подвійний шар марлі, розлий у чисті пляшки та перенеси у темне прохолодне місце на 4-5 місяців.

    20. Вино із смородини з м'ятою

    Для цікавішого аромату можна розтерти м'яту з цитрусовими скоринками.

    Тобі знадобиться: 4 кг порічки, 5 гілочок м'яти, 4 кг цукру, 2 л води.

    М'яту розітріть у ступці з невеликою кількістю цукру. Смородину розімніть руками, додай м'ятну заготівлю з 2 кг цукру і постав у тепле місце на 3 дні. Проціди сусло, додай теплу воду і цукор, що залишився. Знову накрий марлею і прибери тепло на 25 днів. Ще раз проціди вино через марлю, розлий по чистих пляшках і перестав дозрівати в льох на 3-5 місяців.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *