Приготувати бельгійські вафлі в електровафельниці дуже просто і швидко. Достатньо лише замісити тісто – і надалі кухонна техніка зробить усе сама. Зібрали для тебе 20 найсмачніших та найрізноманітніших рецептів!
Зміст
1. Бельгійські вафлі з сиру
Сирні вафлі неймовірно смачні та ароматні – відмінна альтернатива сирникам.
Тобі знадобиться: 180 г вершкового масла|мастила|, 180 г цукру, 200 г сиру, 2 яйця, 250 г борошна, 2 ст.л. крохмалю, 1 ч.л. ванільного цукру, 1 ч. л. розпушувача.
Приготування: Збий міксером м'яке вершкове масло та обидва види цукру. Додай сир і знову збий. За ним додай яйця і зби ще раз. Втрути в тісто сухі інгредієнти та випікай вафлі в електровафельниці 5-7 хвилин.
2. Бельгійські вафлі з бананом
Обов'язково вибирай стиглий банан, щоб він добре розім'явся.
Тобі знадобиться: 1 банан, 1 яйце, 80 г вершкового масла|мастила|, 200 мл молока, 180 г борошна, 30 г шоколадних крапель, 50 г коричневого цукру.
Приготування: Розімні банан вилкою, змішай з яйцем і додай розтоплене масло та молоко. Додай цукор, потім просіяне борошно, а потім шоколадні краплі. Готуй вафлі до золотистого кольору.
3. Бельгійські ПП вафлі
Найлегший і дієтичний рецепт бельгійських вафель без цукру та олії.
Тобі знадобиться: 300 г сиру, 3 яйця, 100 мл молока, 120 г рисового або вівсяного борошна, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з яйцями і молоком. Додай сухі інгредієнти, що просіяють, перемішай тісто і випікай бельгійські вафлі 5-7 хвилин в електровафельниці.
4. Бельгійські вафлі з яблуком та вівсяними пластівцями
Ще один чудовий ПП рецепт, коли захочеться більше різноманітності!
Тобі знадобиться: 250 г вівсяних пластівців, 1 яблуко, 1 банан, 2 яйця, 0,5 ч.л. соди, 100мл молока.
Приготування: Зби очищене яблуко і банан у блендері, додай яйця з молоком і перемішай. Окремо подрібни вівсяні пластівці і втрути їх із содою в тісто. Жар бельгійські вафлі в електровафельниці до красивого золотого відтінку.
Зараз читають:20 рецептів оладок на молоці, які тануть у роті
5. Пісні бельгійські вафлі на кокосовому молоці
Також підійде мигдальне, соєве та інше рослинне молоко – на твій смак.
Тобі знадобиться: 150 г банана, 200 мл кокосового молока, 40 мл олії, 100 г цукру, 200 г борошна, 0,5 ч.л. кориці, 1 ч. л. розпушувача, 1 щіпка соди.
Приготування: Збий банан, кокосове молоко, олію та цукор до однорідності. Додай сухі інгредієнти, що просіяють, перемішай тісто і випікай вафлі до рум'яності.
6. Бельгійські вафлі із сиром
Коли солодкі рецепти набридли, час поекспериментувати з іншими.
Тобі знадобиться: 150 г сметани, 2 яйця, 25 г вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 160 г борошна, 100 г твердого сиру, 10 г зелені, спеції.
Приготування: Віночком збий яйця зі сметаною, сіллю, цукром та розтопленим маслом. Додай тертий сир і рубану зелень, а потім просіяне борошно з розпушувачем. Перемішай тісто і випікай бельгійські вафлі в електровафельниці за інструкцією.
7. Бельгійські вафлі з гарбузом
Легкий рецепт гарбузових бельгійських вафель із найпростіших інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 200 г борошна, 50 г цукру, 3 яйця, 3 ст. сметани, 1 ч. л. розпушувача.
Збий віночком яйця з цукром і додай сметану. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем, і в кінці – дрібно натертий гарбуз. Випікай вафлі в змащеній олією електровафельниці до золотистості.
8. Картопляні бельгійські вафлі
Такі вафлі можна використовувати навіть як своєрідний гарнір до м'яса.
Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 150 г цибулі, 2 яйця, 1 ст. крохмалю, 4 ст.л. борошна, 3 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, спеції.
Натрій картоплю і цибулю на найдрібнішій тертці і злегка відіжми. Додай рубану зелень, давлений часник та спеції. Туди ж додай яйця, а потім просіяні сухі інгредієнти. Вимішай тісто і смаж бельгійські вафлі до рум'яності.
9. Бельгійські вафлі з кабачків
Ще один овочевий рецепт у скарбничку любителів готувати різне тісто!
Тобі знадобиться: 700 г кабачків, 200 г борошна, 2 яйця, 5 ст. сметани або кефіру, спеції.
Приготування: Натрій кабачки на дрібній тертці і злегка відіжми їх від соку. Додай решту інгредієнтів, перемішай тісто і обсмаж вафлі до рум'яності в електровафельниці.
10. Бельгійські вафлі з шинкою та сиром
Хороший варіант для повноцінного сімейного сніданку, який надасть сил та енергію на весь день.
Тобі знадобиться: 30 г твердого сиру, 1 ч.л. розпушувача, 1 яйце, 100 г борошна, 2 ст. олії, 50 г шинки, 125 мл молока, 0,5 ч.л. солі.
Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати
Приготування: Збий яйце з молоком та олією. Додай спеції, сіль, тертий сир та дрібно нарізану шинку. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем, перемішай тісто і випікай вафлі в електровафельниці до готовності.
11. Шоколадні вафлі бельгійські
Особливо такі вафлі гарні у поєднанні з гарячим шоколадом або шоколадною глазур'ю.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г цукру, 30 г какао, 130 г вершкового масла|мастила|, 130 г борошна, 80 мл молока, 1 ч.л. розпушувача.
Збий віночком яйця з цукром і молоком. Додай м'яку олію і знову збий. Потім додай сухі просіяні інгредієнти, перемішай тісто і випікай бельгійські вафлі в електровафельниці до рум'яності.
12. Бельгійські вафлі з куркою та зеленою цибулею
Ситні та водночас низькокалорійні бельгійські вафлі, які можуть стати повноцінним обідом чи вечерею.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 60 мл молока, 1 ч.л. розпушувача, 20 г зеленої цибулі, 60 г сметани, 150 г борошна, 250 г курячого філе, спеції.
Приготування: Збий віночком яйця зі сметаною, спеціями та молоком. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Відвари курку до готовності, дрібно наріж і втрути в тісто. Туди ж додай рубану зелену цибулю. Випікай вафлі в електровафельниці до рум'яності.
13. Бельгійські вафлі з рисового борошна
Безглютеновий рецепт, але при цьому такий самий швидкий і простий, як і класичний.
Тобі знадобиться: 300 г рисового борошна, 2 яйця, 2 ст. цукру, 220 мл молока, 1,5 ч. л. розпушувача, 50 г вершкового масла|мастила|, ванілін.
Приготування: Зби молоко з м'яким маслом і цукром. Додай яйця, сіль та ванілін, і знову збий. Втрути просіяне рисове борошно з розпушувачем і смаж бельгійські вафлі 5-7 хвилин.
14. Бельгійські вафлі з рикоттою
За таким же принципом можна готувати вафлі на будь-якому сирному або сирі.
Тобі знадобиться: 200 г рікотти, 100 мл йогурту, 3 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, цукор та сіль за смаком.
Приготування: Збий рикотту з йогуртом та яйцями. Додай розтоплену олію і знову збий. Додай сухі інгредієнти, перемішай тісто та обсмаж вафлі в електровафельниці до рум'яності.
15. Бельгійські вафлі з горіхами
Для ще яскравішого аромату – додай корицю, гвоздику чи інші спеції.
Тобі знадобиться: 70 г волоських горіхів, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 100 г борошна, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. розпушувача, 1 щіпка солі.
Приготування: Збий м'яку олію з цукром до пишності. Додай яйця і сіль, і знову збий. Потім додай подрібнені в крихту горіхи, і в кінці – борошно з розпушувачем. Перемішай тісто і випікай вафлі в електровафельниці за інструкцією.
Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці
16. Бельгійські вафлі з апельсином
Замість апельсина ще можна взяти лимон чи навіть лайм.
Тобі знадобиться: 100 мл кефіру, 120 г борошна, 3 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. апельсинової цедри, 50 мл апельсинового соку.
Приготування: Збий віночком кефір з яйцями та цукром. Додай розтоплену олію, сік та цедру апельсина. Потім втрути борошно з розпушувачем і випікай бельгійські вафлі за інструкцією до рум'яності.
17. Бельгійські вафлі з мигдального борошна
Особливо цей рецепт бельгійських вафель стане у пригоді шанувальникам кето-дієти.
Тобі знадобиться: 120 г мигдального борошна, 2 яйця, 40 г кокосової олії, 4 г стевії, 1 ч.л. розпушувача, 2 г ваніліну.
Розтопи кокосове масло і змішай всі інгредієнти для вафель до однорідності. Готуйте їх у змащеній олією вафельниці приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.
18. Дріжджові бельгійські вафлі
Найбільш пишні, ніжні та красиві вафлі – з великою кількістю цукру для ласунів.
Тобі знадобиться: 500 г борошна, 250 г цукру, 175 мл молока, 250 г вершкового масла, 2 яйця, 1 пакетик сухих дріжджів, 10 г ванільного цукру, кориця та сіль.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, і всі сухі інгредієнти. Додай тепле молоко та яйця, перемішай і залиши заготовку на 15 хвилин. Потім втрути м'яке вершкове масло. Випікай вафлі в електровафельниці до золотистості.
19. Повітряні бельгійські вафлі
Секрет рецепту – у збитих білках, які роблять тісто для вафель ще повітрянішим.
Тобі знадобиться: 300 мл молока, 260 г борошна, 15 г розпушувача, 50 г цукру, 2 яєчні жовтки, 4 яєчні білки, 100 г вершкового масла, 5 мл ванільного екстракту, спеції.
Приготування: Збий віночком жовтки, молоко та ванільний екстракт. Додай просіяні сухі інгредієнти та вимішай тісто. Окремо зби до піків білки, і акуратно лопаткою втрути їх туди ж. Жар бельгійські вафлі в електровафельниці до рум'яності.
20. Бельгійські вафлі на мінеральній воді
Для цього рецепту потрібна сильногазована мінералка без добавок.
Тобі знадобиться: 75 г цукру, 250 г борошна, 250 мл молока, 125 г вершкового масла, 125 мл газованої мінеральної води, 3 яйця, 1 щіпка солі, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Збий яєчні жовтки з цукром, сіллю та м'якою олією. Додай молоко, а потім – борошно з розпушувачем. Після цього влий мінералку, а в кінці – втрути збиті до піків білки. Викладай тісто в електровафельницю і смаж вафлі до рум'яності.
Джерело: dietcenter.com.ua