Бельгійські вафлі в електровафельниці: 20 рецептів на будь-який смак

Приготувати бельгійські вафлі в електровафельниці дуже просто і швидко. Достатньо лише замісити тісто – і надалі кухонна техніка зробить усе сама. Зібрали для тебе 20 найсмачніших та найрізноманітніших рецептів!

Зміст

  • 1. Бельгійські вафлі з сиру
  • 2. Бельгійські вафлі з бананом
  • 3. Бельгійські ПП вафлі
  • 4. Бельгійські вафлі з яблуком та вівсяними пластівцями
  • 5. Пісні бельгійські вафлі на кокосовому молоці
  • 6. Бельгійські вафлі із сиром
  • 7. Бельгійські вафлі з гарбузом
  • 8. Картопляні бельгійські вафлі
  • 9. Бельгійські вафлі з кабачків
  • 10. Бельгійські вафлі з шинкою та сиром
  • 11. Шоколадні вафлі бельгійські
  • 12. Бельгійські вафлі з куркою та зеленою цибулею
  • 13. Бельгійські вафлі з рисового борошна
  • 14. Бельгійські вафлі з рикоттою
  • 15. Бельгійські вафлі з горіхами
  • 16. Бельгійські вафлі з апельсином
  • 17. Бельгійські вафлі з мигдального борошна
  • 18. Дріжджові бельгійські вафлі
  • 19. Повітряні бельгійські вафлі
  • 20. Бельгійські вафлі на мінеральній воді
  • 1. Бельгійські вафлі з сиру

    Сирні вафлі неймовірно смачні та ароматні – відмінна альтернатива сирникам.

    Тобі знадобиться: 180 г вершкового масла|мастила|, 180 г цукру, 200 г сиру, 2 яйця, 250 г борошна, 2 ст.л. крохмалю, 1 ч.л. ванільного цукру, 1 ч. л. розпушувача.

    Приготування: Збий міксером м'яке вершкове масло та обидва види цукру. Додай сир і знову збий. За ним додай яйця і зби ще раз. Втрути в тісто сухі інгредієнти та випікай вафлі в електровафельниці 5-7 хвилин.

    2. Бельгійські вафлі з бананом

    Обов'язково вибирай стиглий банан, щоб він добре розім'явся.

    Тобі знадобиться: 1 банан, 1 яйце, 80 г вершкового масла|мастила|, 200 мл молока, 180 г борошна, 30 г шоколадних крапель, 50 г коричневого цукру.

    Приготування: Розімні банан вилкою, змішай з яйцем і додай розтоплене масло та молоко. Додай цукор, потім просіяне борошно, а потім шоколадні краплі. Готуй вафлі до золотистого кольору.

    3. Бельгійські ПП вафлі

    Найлегший і дієтичний рецепт бельгійських вафель без цукру та олії.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 3 яйця, 100 мл молока, 120 г рисового або вівсяного борошна, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з яйцями і молоком. Додай сухі інгредієнти, що просіяють, перемішай тісто і випікай бельгійські вафлі 5-7 хвилин в електровафельниці.

    4. Бельгійські вафлі з яблуком та вівсяними пластівцями

    Ще один чудовий ПП рецепт, коли захочеться більше різноманітності!

    Тобі знадобиться: 250 г вівсяних пластівців, 1 яблуко, 1 банан, 2 яйця, 0,5 ч.л. соди, 100мл молока.

    Приготування: Зби очищене яблуко і банан у блендері, додай яйця з молоком і перемішай. Окремо подрібни вівсяні пластівці і втрути їх із содою в тісто. Жар бельгійські вафлі в електровафельниці до красивого золотого відтінку.

    Зараз читають:20 рецептів оладок на молоці, які тануть у роті

    5. Пісні бельгійські вафлі на кокосовому молоці

    Також підійде мигдальне, соєве та інше рослинне молоко – на твій смак.

    Тобі знадобиться: 150 г банана, 200 мл кокосового молока, 40 мл олії, 100 г цукру, 200 г борошна, 0,5 ч.л. кориці, 1 ч. л. розпушувача, 1 щіпка соди.

    Приготування: Збий банан, кокосове молоко, олію та цукор до однорідності. Додай сухі інгредієнти, що просіяють, перемішай тісто і випікай вафлі до рум'яності.

    6. Бельгійські вафлі із сиром

    Коли солодкі рецепти набридли, час поекспериментувати з іншими.

    Тобі знадобиться: 150 г сметани, 2 яйця, 25 г вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 160 г борошна, 100 г твердого сиру, 10 г зелені, спеції.

    Приготування: Віночком збий яйця зі сметаною, сіллю, цукром та розтопленим маслом. Додай тертий сир і рубану зелень, а потім просіяне борошно з розпушувачем. Перемішай тісто і випікай бельгійські вафлі в електровафельниці за інструкцією.

    7. Бельгійські вафлі з гарбузом

    Легкий рецепт гарбузових бельгійських вафель із найпростіших інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 200 г борошна, 50 г цукру, 3 яйця, 3 ст. сметани, 1 ч. л. розпушувача.

    Збий віночком яйця з цукром і додай сметану. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем, і в кінці – дрібно натертий гарбуз. Випікай вафлі в змащеній олією електровафельниці до золотистості.

    8. Картопляні бельгійські вафлі

    Такі вафлі можна використовувати навіть як своєрідний гарнір до м'яса.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 150 г цибулі, 2 яйця, 1 ст. крохмалю, 4 ст.л. борошна, 3 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, спеції.

    Натрій картоплю і цибулю на найдрібнішій тертці і злегка відіжми. Додай рубану зелень, давлений часник та спеції. Туди ж додай яйця, а потім просіяні сухі інгредієнти. Вимішай тісто і смаж бельгійські вафлі до рум'яності.

    9. Бельгійські вафлі з кабачків

    Ще один овочевий рецепт у скарбничку любителів готувати різне тісто!

    Тобі знадобиться: 700 г кабачків, 200 г борошна, 2 яйця, 5 ст. сметани або кефіру, спеції.

    Приготування: Натрій кабачки на дрібній тертці і злегка відіжми їх від соку. Додай решту інгредієнтів, перемішай тісто і обсмаж вафлі до рум'яності в електровафельниці.

    10. Бельгійські вафлі з шинкою та сиром

    Хороший варіант для повноцінного сімейного сніданку, який надасть сил та енергію на весь день.

    Тобі знадобиться: 30 г твердого сиру, 1 ч.л. розпушувача, 1 яйце, 100 г борошна, 2 ст. олії, 50 г шинки, 125 мл молока, 0,5 ч.л. солі.

    Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати

    Приготування: Збий яйце з молоком та олією. Додай спеції, сіль, тертий сир та дрібно нарізану шинку. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем, перемішай тісто і випікай вафлі в електровафельниці до готовності.

    11. Шоколадні вафлі бельгійські

    Особливо такі вафлі гарні у поєднанні з гарячим шоколадом або шоколадною глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г цукру, 30 г какао, 130 г вершкового масла|мастила|, 130 г борошна, 80 мл молока, 1 ч.л. розпушувача.

    Збий віночком яйця з цукром і молоком. Додай м'яку олію і знову збий. Потім додай сухі просіяні інгредієнти, перемішай тісто і випікай бельгійські вафлі в електровафельниці до рум'яності.

    12. Бельгійські вафлі з куркою та зеленою цибулею

    Ситні та водночас низькокалорійні бельгійські вафлі, які можуть стати повноцінним обідом чи вечерею.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 60 мл молока, 1 ч.л. розпушувача, 20 г зеленої цибулі, 60 г сметани, 150 г борошна, 250 г курячого філе, спеції.

    Приготування: Збий віночком яйця зі сметаною, спеціями та молоком. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Відвари курку до готовності, дрібно наріж і втрути в тісто. Туди ж додай рубану зелену цибулю. Випікай вафлі в електровафельниці до рум'яності.

    13. Бельгійські вафлі з рисового борошна

    Безглютеновий рецепт, але при цьому такий самий швидкий і простий, як і класичний.

    Тобі знадобиться: 300 г рисового борошна, 2 яйця, 2 ст. цукру, 220 мл молока, 1,5 ч. л. розпушувача, 50 г вершкового масла|мастила|, ванілін.

    Приготування: Зби молоко з м'яким маслом і цукром. Додай яйця, сіль та ванілін, і знову збий. Втрути просіяне рисове борошно з розпушувачем і смаж бельгійські вафлі 5-7 хвилин.

    14. Бельгійські вафлі з рикоттою

    За таким же принципом можна готувати вафлі на будь-якому сирному або сирі.

    Тобі знадобиться: 200 г рікотти, 100 мл йогурту, 3 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, цукор та сіль за смаком.

    Приготування: Збий рикотту з йогуртом та яйцями. Додай розтоплену олію і знову збий. Додай сухі інгредієнти, перемішай тісто та обсмаж вафлі в електровафельниці до рум'яності.

    15. Бельгійські вафлі з горіхами

    Для ще яскравішого аромату – додай корицю, гвоздику чи інші спеції.

    Тобі знадобиться: 70 г волоських горіхів, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 100 г борошна, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Приготування: Збий м'яку олію з цукром до пишності. Додай яйця і сіль, і знову збий. Потім додай подрібнені в крихту горіхи, і в кінці – борошно з розпушувачем. Перемішай тісто і випікай вафлі в електровафельниці за інструкцією.

    Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці

    16. Бельгійські вафлі з апельсином

    Замість апельсина ще можна взяти лимон чи навіть лайм.

    Тобі знадобиться: 100 мл кефіру, 120 г борошна, 3 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. апельсинової цедри, 50 мл апельсинового соку.

    Приготування: Збий віночком кефір з яйцями та цукром. Додай розтоплену олію, сік та цедру апельсина. Потім втрути борошно з розпушувачем і випікай бельгійські вафлі за інструкцією до рум'яності.

    17. Бельгійські вафлі з мигдального борошна

    Особливо цей рецепт бельгійських вафель стане у пригоді шанувальникам кето-дієти.

    Тобі знадобиться: 120 г мигдального борошна, 2 яйця, 40 г кокосової олії, 4 г стевії, 1 ч.л. розпушувача, 2 г ваніліну.

    Розтопи кокосове масло і змішай всі інгредієнти для вафель до однорідності. Готуйте їх у змащеній олією вафельниці приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.

    18. Дріжджові бельгійські вафлі

    Найбільш пишні, ніжні та красиві вафлі – з великою кількістю цукру для ласунів.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 250 г цукру, 175 мл молока, 250 г вершкового масла, 2 яйця, 1 пакетик сухих дріжджів, 10 г ванільного цукру, кориця та сіль.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, і всі сухі інгредієнти. Додай тепле молоко та яйця, перемішай і залиши заготовку на 15 хвилин. Потім втрути м'яке вершкове масло. Випікай вафлі в електровафельниці до золотистості.

    19. Повітряні бельгійські вафлі

    Секрет рецепту – у збитих білках, які роблять тісто для вафель ще повітрянішим.

    Тобі знадобиться: 300 мл молока, 260 г борошна, 15 г розпушувача, 50 г цукру, 2 яєчні жовтки, 4 яєчні білки, 100 г вершкового масла, 5 мл ванільного екстракту, спеції.

    Приготування: Збий віночком жовтки, молоко та ванільний екстракт. Додай просіяні сухі інгредієнти та вимішай тісто. Окремо зби до піків білки, і акуратно лопаткою втрути їх туди ж. Жар бельгійські вафлі в електровафельниці до рум'яності.

    20. Бельгійські вафлі на мінеральній воді

    Для цього рецепту потрібна сильногазована мінералка без добавок.

    Тобі знадобиться: 75 г цукру, 250 г борошна, 250 мл молока, 125 г вершкового масла, 125 мл газованої мінеральної води, 3 яйця, 1 щіпка солі, 0,5 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Збий яєчні жовтки з цукром, сіллю та м'якою олією. Додай молоко, а потім – борошно з розпушувачем. Після цього влий мінералку, а в кінці – втрути збиті до піків білки. Викладай тісто в електровафельницю і смаж вафлі до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *