багатті />
Готувати суп у казані на багатті – одне задоволення, особливо для великої компанії. Ділимося чудовою добіркою рецептів, які зроблять твій пікнік незабутнім. Бери їх собі на замітку!
Зміст
1. Бограч у казані на багатті
Угорський бограч можна приготувати дуже густим, а можна зробити з нього суп.
Тобі знадобиться: 1 кг свинини на кістки, 400 г копчених реберець, 500 г сирих ребер, 500 г яловичини, 400 г копченого сала, 3 моркви, 3 цибулини, 1 головка часнику, 2 болгарських перцю, 150 г томатної перцю чилі, 100-120 г паприки, 1,2 кг дрібної картоплі, 3 помідори, 1 ст.л. цукру, сіль та спеції.
Приготування: Крупно наріж сало і витопіть на вогні весь жир. Наріж решту м'яса, виклади туди ж і обсмаж всі разом до золотистості. Додай подрібнену цибулю та часник, посип паприкою і готуй всі разом 10 хвилин. Всип нарізану кружечками моркву, залий все водою і вари 70-80 хвилин під кришкою.
Наріж очищені помідори та перець середніми шматочками, виклади їх у казан. Додай томатну пасту та вари суп ще 40 хвилин на слабкому кипінні. Потім всип цукор, спеції та подрібнений чилі. Ще через 15 хвилин – картопля, і вари бограч до готовності картоплі.
2. Суп харчо в казані на багатті
Ситний та наваристий грузинський суп, який спочатку створений для приготування на вогні.
Тобі знадобиться: 900 г яловичини або баранини, по 500 г цибулі та помідорів, 150 г рису, 4 головки часнику, 100 г томатної пасти, 100 г волоських горіхів, 1/2 лимона, по 1 ст.л. хмелі-сунелі та паприки, 4 лаврові листи, по 0,5 ч.л. меленого червоного та чорного перцю, по 1 пучку кінзи та петрушки, сіль.
Приготування: Крупно наріж м'ясо, виклади в казан, залий водою і варіть 1 годину на багатті під кришкою. Окремо наріж цибулю пір'ям і обсмаж її до м'якості. Додай лавровий лист, томатну пасту, трохи бульйону і протушкуй всі 1 хвилину. Окремо очисти і наріж помідори, змішай їх із рубаною зеленню, часником, спеціями, горіхами та лимонним соком.
Додай у киплячий бульйон помитий рис і проварити 10 хвилин. Посолити суп, викласти в нього цибулю і знову довести до кипіння. Виклади помідори з горіхами та ще раз доведи до кипіння. Зніміть казан з вогню і дай супу настоятися 15 хвилин під кришкою.
Зараз читають:10 легких і дуже смачних рецептів куті
3. Шурпа в казані на багатті
Незважаючи на те, що шурпа готується досить довго, вона точно того варта.
Тобі знадобиться: 2 кг свинини або баранини, 1 кг картоплі, 4 моркви, 5 цибулин, 3 болгарські перці, 2 гострі перці, 5 помідорів, 1 пучок кінзи, 1/2 пучка базиліка, сіль, спеції.
Приготування: Крупно наріж м'ясо і злегка обсмаж його в казані до скоринки. Залий водою, доведи до кипіння і варіть 1 годину під кришкою на слабкому вогні. Додай крупно нарізану картоплю та моркву.
Через пару хвилин всип нарізану цибулю, болгарський перець та помідори. Вари шурпу півгодини і потім додай гострий перець, зелень та спеції. Провар її ще 15 хвилин і дай шурпе 20 хвилин настоятися під кришкою.
4. Борщ у казані на багатті
Готування борщу – окреме мистецтво, і робити це на відкритому вогні ще приємніше.
Тобі знадобиться: 1 кг свинини або яловичини, 1/2 качана капусти, 2 цибулини, 9 картоплин, 2 моркви, 3 помідори, 200 г томатного соусу, 100 г томатної пасти, 3 буряків, 100 мл рослинної олії, часник .
Приготування: Наріж картоплю середніми шматочками, а морква та буряк – невеликими брусочками. Подрібни цибулю і крупно наріж м'ясо. Обсмаж цибулю та моркву в олії в казані до рум'яності, відклади убік.
У тому ж казані обсмаж м'ясо до легкої скоринки, влий 5,5-6 л води, доведи до кипіння і вари бульйон 1 годину на помірному вогні під відкритою кришкою. Наріж капусту і наріж помідори кубиком. Виклади м'ясо з бульйону, доведи бульйон до кипіння і виклади в нього картоплю з капустою.
Додай томатний соус та томатну пасту, посоли та вари все під кришкою 20-25 хвилин. Додай засмажку, помідори та буряк, поверни м'ясо та вари ще 10 хвилин. Наприкінці – додай спеції, часник та зелень до смаку. Дай борщу трохи настоятись під кришкою.
5. Юшка в казані на багатті
Підійде будь-яка річкова риба, включаючи свій свіжий улов.
Тобі знадобиться: 3 тушки риби, 4-5 л води, 4 моркви, 4 цибулини, 10 горошин запашного перцю, 7-8 картоплин, сіль, спеції, зелень.
Приготування риби, обріж голови і хвости, а тушки – наріж порційними шматками. Влий у казан воду, додай 2 очищені моркви та цибулини, хвости з головами та горошини перцю. Доведи до кипіння і вари бульйон на багатті 15-20 хвилин. Видали з нього голови, хвости та овочі, зніми піну.
Наріжте інші овочі середніми шматочками, відправте їх в киплячий бульйон і проваріть 10-15 хвилин. Додай шматки риби та вари юшку ще 15 хвилин без кришки. За пару хвилин до кінця – додай спеції та зелень, а потім дай вусі ще 10 хвилин настоятися під кришкою.
6. Гречаний суп з тушонкою в казані на багатті
Ідеальний похідний суп із простих продуктів, а до того ж – швидкий у приготуванні.
Зараз читають:20 найкращих спосіб приготувати варення з аличі
Тобі знадобиться: 6-8 картоплин, по 2 цибулини та моркви, 4 помідори, 2 банки тушонки, 300 г гречки, 3-3,5 л води, спеції, зелень.
Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву і так само натрі очищені помідори на тертці. Розтопи в казані жир від тушонки, обсмаж на ньому цибулю з морквою, додай помідори та смажу ще кілька хвилин. Відклади засмажку убік.
У той же казан засип нарізану картоплю та промиту гречку. Залий їх водою, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Додай тушонку, засмажку, сіль та спеції, провари суп ще 10-15 хвилин і додай зелень до смаку.
7. Солянка в казані на багатті
Ситно, смачно та зовсім не складно – усі найкращі інгредієнти в одному казані.
Тобі знадобиться: 500 г копчених реберець, 250 г копченої ковбаси, 250 г сосисок, 1 болгарський перець, 300 г солоних огірків, 300 г помідорів, 2 цибулини, 600 г картоплі, 4 л води, 150 г 1 лимон, сіль, спеції, зелень.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти досить великими шматочками. Виклади в казан копчені ребра, картоплю, цибулю, перець та спеції. За бажанням додай гострий перець. Зверху виклади солоні огірки, на них – ковбасу та сосиски, а далі – помідори та томатну пасту. Залий все водою приблизно на 2 см вище за інгредієнти.
Готуй солянку в закритому казані на багатті близько 2 годин на слабкому вогні. При подачі додай оливки, зелень та часточки лимона.
8. Курячий суп у казані на багатті
Для цього рецепту підійде ціла тушка курки, яку потрібно лише обробити.
Тобі знадобиться: 1 курка, 1,5 кг картоплі, 2 моркви, 2 цибулини, 3 болгарські перці, 5 помідорів, 100 мл рослинної олії, 1 головка часнику, спеції, зелень.
Приготування: Крупно наріж всі овочі та подрібни часник. Розігрій масло в казані, виклади туди цибулю, моркву, часник і перець, обсмаж до золотистості і відклади убік. Обсмаж оброблену на шматки курку в тому ж маслі до золотистості.
Додай спеції за смаком та влий воду, щоб вона злегка покривала курку. Туши всі на помірному вогні близько 20 хвилин під кришкою. Додай картоплю, помідори, засмажку та необхідну кількість води. Знову доведи до кипіння і вари суп 20-25 хвилин під відкритою кришкою. Наприкінці приготування – додай рубану зелень.
9. Гороховий суп з копченостями в казані на багатті
Саме копченості надають гороховому супу цей яскравий аромат і присмак.
Тобі знадобиться: 500 г копчених реберець, 300-400 г копченостей за смаком, 300 г колотого гороху, 800 г картоплі, 2 цибулини, 2-3 моркви, 1 головка часнику, 2 лаврові листи, спеції, зелень.
Заздалегідь замочи горох. Крупно наріж копченості, відправ їх у казан і залий водою. Доведи до кипіння і проварити 40 хвилин. Всип промитий горох і проварити майже до готовності – близько півгодини. Додай нарізану картоплю.
Зараз читають:20 найкращих рецептів коктейлю Космополітен
Окремо обсмаж подрібнену цибулю з морквою на багатті. Додай засмажку в казан і приправ суп за смаком. Всип подрібнений часник і зелень, і протоми всі разом ще трохи до готовності інгредієнтів.
10. Грибний суп із вершками в казані на багатті
Не дуже типовий, але дуже смачний суп. Можеш узяти будь-які гриби!
Тобі знадобиться: 900 г грибів, 3 картоплини, 250 мл вершків, 50 г вершкового масла, 30 мл рослинної олії, 2 ст.л. борошна, 2 моркви, 2 цибулини, 5 зубчиків часнику, спеції.
Розігрів обидва види олії в казані. Тонко наріж цибулю, натрі моркву, наріж гриби та картопля. В олії обсмажити цибулю і половину грибів близько 15 хвилин, всип моркву, спеції та борошно, перемішай і смажити ще 2-3 хвилини. Додай 2 л води та вершки, доведи все до кипіння і відклади убік.
Окремо закип'ятити ще 2 л води. Якщо хочеш м'ясний суп – спочатку додай м'ясо і відвар до напівготовності. Якщо ні – відразу додай картоплю, гриби, сіль і часник, що залишилися. Вари разом до напівготовності картоплі і виклади вершкову масу. Перемішати і проварити суп ще 10-15 хвилин на слабкому вогні.
11. Капустняк з квасолею в казані на багатті
Квасоля доведеться відварити заздалегідь, ну чи можна просто взяти консервовану.
Тобі знадобиться: 300 г червоної квасолі, 600 г квашеної капусти, 500 г копчених ковбасок, 2 цибулини, 2 ст. муки|борошна|, 4 ст.л. олії, 3 л води, спеції, 6 зубчиків часнику, 4 ст.л. томатної пасти, 2 ч. л. паприки, 1 пучок зелені.
Приготування: Замочити та відварити квасолю до готовності. Подрібни і обсмаж цибулю в казані в олії до м'якості. Всип борошно, перемішай і додай квашену капусту. Жар ще 2-3 хвилини, помішуючи. Зали окропом, щоб він покривав капусту, доведи до кипіння і протушкуй 15 хвилин під кришкою.
Додай паприку, спеції та томатну пасту та туші ще 10 хвилин. Всип квасолю і нарізані ковбаски, влий ще 3 л окропу, доведи суп до кипіння і проварити 5 хвилин. Додай зелень та часник, зніми суп з вогню і дай йому 20 хвилин настоятися під кришкою.
12. Пісні щі з кропиви та щавлю на багатті
Чудовий сезонний рецепт, коли хочеться більше свіжої зелені.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, по 400 г цибулі та моркви, 100 г сушених грибів, по 200 г щавлю та кропиви, 4 л води, 150 мл рослинної олії, спеції, сіль.
Приготування: Ошпарь кропиву окропом і наріж її разом зі щавлем. Крупно наріж картопля, подрібни цибулю та натрі моркву. Розігрійте масло в казані і протушкуйте цибулю з морквою на слабкому вогні до м'якості. Додай воду, гриби та спеції, виклади картоплю та доведи суп до кипіння. Вари його до готовності картоплі. Всип рубану зелень і проварити ще 5 хвилин на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua