10 оригінальних рецептів мармеладу з аґрусу

З аґрусу можна приготувати не тільки варення або компот, а й куди найбільше цікавого, ніж здається на перший погляд. Наприклад, чудовий домашній мармелад, з яким ніколи не зрівняються покупні солодощі. Розповідаємо 10 чудових рецептів, як це правильно зробити!

Зміст

  • 1. Мармелад із недозрілого аґрусу
  • 2. Мармелад з аґрусу на агар-агарі
  • 3. Мармелад з аґрусу з пектином
  • 4. Мармелад з аґрусу з желатином
  • 5. Мармелад з аґрусу з коньяком
  • 6. Мармелад з аґрусу з желфіксом
  • 7. Мармелад з аґрусу без цукру
  • 8. Мармелад з аґрусу з апельсином
  • 9. Мармелад з аґрусу з малиною
  • 10. Мармелад з аґрусу з яблуками в мікрохвильовій печі
  • 1. Мармелад із недозрілого аґрусу

    Найкращий спосіб застосувати недостиглі ягоди у справі.

    Тобі знадобиться: 1 кг недозрілого аґрусу, 550 г цукру.

    Приготування: Подрібніть аґрус у блендері і доведи до кипіння. Дай охолонути і перетріть масу через сито. Увари пюре приблизно вдвічі, поступово додай цукор і вари до загусання ще півгодини.

    Виклади заготовку в змащену горілкою або олією скляну форму. Накрий пергаментом, дай застигнути в прохолодному місці, а потім наріж мармелад і обваляй його в цукрі.

    2. Мармелад з аґрусу на агар-агарі

    Особливо смачним мармелад виходить із рожевого аґрусу.

    Тобі знадобиться: 350 г агрусу, 100 г цукру, 50 мл води, 5 г агар-агару.

    Змішай агар-агар з водою і дай йому настоятися 20 хвилин. Зріж з аґрусу хвостики, доведи масу до кипіння і провари хвилину. Подрібни ягоди блендером, перетрій через сито, додай цукор і провари ще 2 хвилини після кипіння.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів варення з гарбуза з курагою

    Влий агар-агар, доведи суміш до повторного кипіння і проварити ще 5 хвилин. Вилий заготовку в застелену плівкою форму та залиш на 1 годину в холодильнику. Наріж мармелад на частини потрібного розміру.

    3. Мармелад з аґрусу з пектином

    Такий мармелад можна закатати у стерильні банки та зберігати всю зиму.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 250 г цукру, 5 г пектину, 3 коробочки кардамону, 3 бутони гвоздики.

    Приготування: Зріж з агрусу хвостики, подрібни його блендером і перетрій через сито. Додай цукор та спеції, доведи до кипіння та провари півгодини. Відокремили пару ложок суміші, дай охолонути і змішай з пектином. Виклади цю масу в іншу заготовку, перемішай і проварити ще 2 хвилини. Закатай мармелад у стерильні банки.

    4. Мармелад з аґрусу з желатином

    Готовий мармелад за традицією можеш обваляти у цукрі чи цукровій пудрі.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 склянка цукру, 3 ст.л. желатину.

    Приготування: Замочіть желатин в 100 мл води за інструкцією. Додай ще півсклянки води до аґрусу, доведи до кипіння і проварити 2-3 хвилини. Перетріть ягоду через сито, знову доведи все до кипіння і проварити 10-15 хвилин на слабкому вогні. Влий желатин, знову доведи до кипіння, зніми заготівлю з вогню, розлий за формами і відправ мармелад в холодильник.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками

    5. Мармелад з аґрусу з коньяком

    Коньяк використовується для змащування форми, але цього достатньо легкого аромату.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 550 г цукру, 1 ст.л. коньяку.

    Приготування: Подрібніть аґрус у блендері і перетріть через сито. Доведи до кипіння, додай цукор і знову доведи до кипіння. Проварити півгодини, помішуючи. Змасти скляну форму коньяком і вилий туди мармелад. Дай йому застигнути в холодильнику і наріж.

    6. Мармелад з аґрусу з желфіксом

    Цей мармелад теж найкраще закатати у банки на зиму!

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 пакетик желфіксу, 350 г цукру.

    Приготування: Зріж хвостики з аґрусу та подрібни його блендером. Змішай цукор з желфіксом, всип у аґрус і перемішай. Доведи до кипіння і проварити 3 хвилини, продовжуючи помішувати. Розлий мармелад по стерильним банкам і заходи на зиму.

    7. Мармелад з аґрусу без цукру

    При необхідності – додай трохи цукрозамінника.

    Тобі знадобиться: 350 г агрусу, 15 г желатину, 250 мл води.

    Приготування: Замочіть желатин у частині води за інструкцією, а решту води додай до аґрусу. Подрібніть його блендером і перетріть через сито. Влий желатин до аґрусу, доведи до кипіння, помішуючи, і вилий все в застелену плівкою форму. Відправ мармелад застигати в холодильник.

    8. Мармелад з аґрусу з апельсином

    Добавку під назвою Квіттін легко можеш замінити агар-агаром або желфіксом.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 5 апельсинів, 100 мл винного оцту, 1,5 кг цукру, 1 пакетик квіттину.

    Зараз читають:8 оригінальних рецептів вина з аличі

    Приготування: Видалити з апельсинів кісточки і зріж хвостики з аґрусу. Пропусти м'якоть та ягоди через м'ясорубку. Додай цукор і квіттин і залиши заготовку на ніч. Доведи все до кипіння, проварити 10-12 і повністю остудити. Проварити ще 10 хвилин, знову остудити і проварити ще 10 хвилин. Захід гарячий мармелад в стерильні банки.

    9. Мармелад з аґрусу з малиною

    Замість малини можна так само додати і іншу ягоду.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг аґрусу, 500 г малини, 500 г цукру.

    Приготування: Влий до аґрусу трохи води, пару хвилин проварити і перетри через сито. Так само перетріть малину і збий все разом блендером. Додай цукор, перемішай і провари мармелад приблизно півгодини до загусання. Вилий його на пергамент тонким шаром, дай застигти в холодильнику і наріж.

    10. Мармелад з аґрусу з яблуками в мікрохвильовій печі

    Рекомендуємо брати солодкі чи кисло-солодкі сорти яблук.

    Тобі знадобиться: 300 г агрусу, 300 г яблук, 270 г цукру.

    Приготування: Очисти і наріж яблука, відіжми сік з аґрусу будь-яким зручним способом і змішай все разом. Відправте заготовку на 20 хвилин у мікрохвильову піч при максимальній потужності, але періодично помішуй масу. Зменш потужність удвічі і так само провари мармелад ще 20 хвилин. Додай цукор і проварити ще 20 хвилин, помішуючи. Розлий мармелад по формах і прибери в холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *