Приготувати холодець – справжнє мистецтво, яке потребує певної майстерності та багато терпіння. Крім того, обов'язково потрібна навариста основа, і тут якнайкраще підходять свинячі ніжки. А що робити з ними далі – розповімо у нашій добірці рецептів!
Зміст
1. Холодець зі свинячих ніжок та рульки
Ситний і наваристий холодець, який добрий просто так і на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 3 свинячі ніжки, 1,2 кг свинячої рульки, 1 цибулина, 1 морква, 5 горошин чорного перцю, 3 зубчики часнику, 3 л води, сіль.
Приготування: Залий свинячі ніжки і кермо холодною водою на 5-6 годин, а потім злий цю воду і залий 3 л чистої води. Доведи до кипіння і варіть бульйон 3 години на слабкому вогні без кришки, знімаючи піну. Додай спеції, вимиту та неочищену цибулину, очищену моркву та сіль, та вари ще 1 годину.
Процідити бульйон, а кермо – розбери, щоб відібрати і нарізати м'ясо. Розклади м'ясо по формах, додай часник та будь-які інші добавки для прикраси, залий бульйоном і прибери холодець на холод до застигання.
Зараз читають:15 шикарних рецептів грибної ікри на зиму
2. Холодець зі свинячих ніжок та курячих стегон
Щоб холодець був прозорим, не забудь процідити готовий бульйон.
Тобі знадобиться: 500 г свинячих ніжок, 500 г курячих стегон, 1 морква, 1 цибулина, 5-6 зубчиків часнику, 2 лаврові листки, 5 горошин чорного перцю, сіль, 2,5 л води.
Приготування: Залий свинячі ніжки та курячі стегна водою на 2 години. Після чого поміняй воду і залиши ще на 2 години. Знову її злий, залий чистою водою і додай нарізану моркву, цибулину і всі спеції. Доведи до кипіння та вари бульйон на мінімальному вогні під кришкою близько 5-6 годин, знімаючи піну та підливаючи воду.
Дістань м'ясо і довільно його наріж. Бульйон проціди, додай до нього давлений часник і посоли за смаком. Виклади м'ясо у формочки, залий бульйоном і прибери холодець у холодильник до застигання.
3. Холодець зі свинячих ніжок у мультиварці
У цього холодця просто немає шансів не застигнути.
Зараз читають:Курячі ніжки в мультиварці: 20 легких та швидких рецептів
Тобі знадобиться: 1 кг свинячих ніжок, 2 л води, 100 г цибулі, 50 г кореня петрушки, 100 г моркви, 100 г кореня селери, 6 зубчиків часнику, 3 лаврові листки, 3 горошини чорного перцю, кріп.
Приготування: Замочіть свинячі ніжки на 4 години в холодній воді і злийте цю воду. Виклади ніжки в чашу мультиварки, залий чистою водою, додай усі спеції, кріп, крупно нарізану цибулю та закрий. Увімкни режим «Гасіння» на 4-5 годин. За 20 хвилин до кінця приготування – додай крупно нарізані коріння, моркву та часник.
Залиш заготовку ще на 1 годину настоятися під кришкою, зніми жир і проціди бульйон через марлю. Дрібно наріж і виклади м'ясо у формочки, туди ж додай нарізану моркву. Бульйон посолили до смаку, додай давлений часник і розлий все за тими ж формами. Відправ холодець в холодильник після остигання.
4. Холодець зі свинячих ніжок із м'ясом
У рецепті, крім ніжок та кермів, використовується ще й м'якоть свинини.
Тобі знадобиться: 2 свинячі ніжки, 2 свинячі рульки, 1 кг свинини або яловичини, 6 л води, 1 ст.л. суміші перців горошком, 1 цибулина, 3 ст. солі, 2 лаврові листи.
Зараз читають:12 простих рецептів курки з рисом у духовці
Приготування: Промий свинячі ніжки, кермо і м'якоть, залий водою і доведи до кипіння. Додай цілу цибулину, лавровий лист та перець. Вари бульйон близько 5:00 на слабкому вогні, періодично помішуючи. Через 3 години – додай 2 столові ложки солі.
Проціди готовий бульйон та досоли. Подрібни м'ясо, розклади по формах, залий бульйоном і дай йому охолонути. Забери холодець у холодильник до застигання.
5. Холодець зі свинячих ніжок та вух
Ще один перевірений спосіб отримати максимально наваристий бульйон.
Тобі знадобиться: 400 г свинячих ніжок, 400 г свинячої рульки, 2 свинячі вуха, 1 цибулина, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 ст.л. суміші перців горошком, 4 зубчики часнику, 2 лаврові листи, сіль.
Залий все м'ясо водою, додай цілу цибулину, моркву, корінь петрушки та спеції. За бажанням додай інші коріння та зелень. Доведи до кипіння та вари холодець 4 години на мінімальному вогні.
Проціди бульйон і посоли, додай до нього давлений часник. Зріж все м'ясо, подрібни і розклади по формах. Додай будь-які прикраси на свій смак, залий бульйоном, дай охолонути і прибери холодець у холодильник.
Джерело: dietcenter.com.ua