10 чудових рецептів огірків у власному соку на зиму

Огірки у власному соку – одна з найцікавіших та незвичайних заготовок на зиму. По-перше, це чудовий спосіб прилаштувати надлишковий урожай, у тому числі й перезрілий. По-друге, просто приємна різноманітність. Способів приготувати такі огірки не дуже багато, але ми вибрали тобі 10 вдалих рецептів!

Зміст

  • 1. Огірки з оцтом у власному соку
  • 2. Огірки у власному соку під гнітом
  • 3. Огірки кружальцями у власному соку
  • 4. Огірки з цибулею у власному соку
  • 5. Огірки у власному соку без оцту
  • 6. Перезрілі огірки у власному соку
  • 7. Огірки із зернистою гірчицею у власному соку
  • 8. Гострі огірки у власному соку на зиму
  • 9. Огірки у власному соку з гірчичним порошком
  • 10. Огірки у власному соку з яблучним оцтом
  • 1. Огірки з оцтом у власному соку

    Почнемо з простішого рецепту – зі стерилізацією у банках.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 100 мл оцту, 50 мл олії, 2,5 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 1 головка часнику.

    Приготування: Замочіть огірки на пару годин у холодній воді і наріжте брусочками. Додай тиск часник і всі інші інгредієнти, перемішай і залиш заготівлю ще на кілька годин. Щільно поклади огірки в стерильні банки і зали їх соком від них же. Стерилізуй банки в каструлі з киплячою водою близько 10 хвилин і заходьте на зиму.

    2. Огірки у власному соку під гнітом

    Так огірки ще краще просочаться і вберуть сіль і смак спецій.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, по 1,5 ст. цукру та солі, 60 мл рослинної олії, 70 мл оцту, 3 зубчики часнику, 2 лаврові листки, 1 ст.л. зерен гірчиці, 6 горошин запашного перцю, 1 ст.л. насіння кропу.

    Зараз читають:20 найсмачніших тостів з авокадо

    Приготування: Замочіть огірки на пару годин у холодній воді, наріжте брусочками і відправте до них всі інші інгредієнти. Перемішати заготівлю і залишити її на ніч під невеликим гнітом. Розклади огірки в стерильні банки, залий соком, що виділився, і простерилізуй банки ще 20 хвилин у каструлі з киплячою водою. Захід огірки на зиму.

    3. Огірки кружальцями у власному соку

    Подавай їх замість салату як повноцінну самостійну закуску.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1 склянка цукру, 1 склянка рослинної олії, 1 склянка оцту, 1/3 склянки солі, по 1 пучку кропу та петрушки.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, додай рубану зелень та решту інгредієнтів. Залиш заготовку на 3-4 години, розклади в стерильні банки разом із соком і простерилізуй їх у киплячій воді ще 10 хвилин. Захід на зиму.

    4. Огірки з цибулею у власному соку

    Можна додати часник або зелень на смак – на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1 склянка оцту, 1/3 склянки солі, 1 склянка цукру, 1 склянка рослинної олії, 4 цибулини.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – пір'ям. Змішай всі інгредієнти разом і залиши заготовку на кілька годин. Розклади її в стерильні банки, простерилізуй ще 10 хвилин у каструлі з киплячою водою і закатай.

    5. Огірки у власному соку без оцту

    Зберігати такі баночки краще у темному прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 3 ст. солі, 3 листки хрону, 6 листя смородини, 3 лаврові листки, 9 зубчиків часнику, 1 ст.л. запашного перцю.

    Зараз читають:15 салатів з манго, які готуються простіше простого

    Приготування: Замочіть огірки на пару годин у холодній воді. З половини зріж кінчики, а половину натрій на тертці, змішай із сіллю і залиш на 20 хвилин. Виклади в стерильні банки всі добавки та спеції, і щільно поклади огірки. Заповни банки доверху тертими огірками, простерилізуйте заготівлі 10 хвилин у киплячій воді і закатай.

    6. Перезрілі огірки у власному соку

    Для цього рецепту знадобляться невеликі хрусткі і великі огірки, що переспіли.

    Тобі знадобиться: 1 кг дрібних огірків, 9 зубчиків часнику, 1 кг огірків-переростків, 100 г солі, 3 парасольки кропу, 6 листя смородини, 3 гілочки чебрецю, спеції.

    Приготування: Натрій огірки-переростки на тертці і змішай їх з давленим часником і сіллю. Залиш на півгодини. Виклади в стерильні банки листя смородини, кріп, чебрець, спеції та дрібні огірки. Усі порожнечі заповни тертими огірками. Закрийте банки капроновими кришками і зберігайте в прохолодному місці або холодильнику.

    7. Огірки із зернистою гірчицею у власному соку

    Пікантна, але водночас дуже ніжна закуска.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1/2 склянки оцту, 100 мл олії, 3 ст.л. солі, 300 г цукру, 10 зубчиків часнику, 3 ст. французької гірчиці, 2 пучки петрушки.

    Приготування: Наріжте огірки брусочками, подрібніть петрушку і часник, і змішайте разом всі інгредієнти. Залиш заготовку на ніч і виклади в стерильні банки. Залий соком, що залишився, простерилізуй все ще 20 хвилин і закатай на зиму.

    8. Гострі огірки у власному соку на зиму

    Залежно від того, скільки чілі та часнику ти візьмеш – закуска буде більш менш гострою.

    Зараз читають:15 простих способів засолити оселедець у домашніх умовах

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 парасольки кропу, 2 листи хрону, 4 горошини запашного перцю, 2 перцю чилі, 2 ст.л. солі, 10 зубчиків часнику.

    Приготування: Половину огірків натрій на тертці і змішай із сіллю та давленим часником. Залиш на півгодини. Огірки, що залишилися, залиш цілими або довільно наріж. Виклади їх у стерильні банки з листям хрону, кропом, перцем та рубаним чилі. Залий огірковою масою, простерилізуйте всі 10 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    9. Огірки у власному соку з гірчичним порошком

    Ще одна варіація гострого маринаду, перед якою неможливо встояти.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 2 ст. гірчичного порошку, 3 зубчики часнику, 3 ст. солі, спеції.

    Приготування: Натрій половину огірків на тертці і змішай з давленим часником, сіллю, спеціями і гірчичним порошком. Залишити на 15 хвилин. Огірки, що залишилися, щільно поклади в стерильні банки. Великі – спочатку наріж брусочками. Заповни все тертими огірками догори і простерилізуй 15 хвилин у киплячій воді. Закатай банки на зиму.

    10. Огірки у власному соку з яблучним оцтом

    Оригінальний салат із огірків на зиму, який сподобається всій родині.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 цибулини, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 1 ст. яблучного оцту, 1 ч. л. куркуми, 1 ч.л. коріандру, 1 пучок кінзи, 1 ст.л. цукру, 50 г солі.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, цибуля – півкільцями, а кінзу подрібни. Змішай всі інгредієнти, залиш на пару годин і розклади салат у стерильні банки. Простерилізуйте ще 10 хвилин і заходьте на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *