Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Варення з аґрусу: чим корисне та шкідливе – Здоровʼя 24

Аґрус місять у своєму складі багато важливого і корисного для організму людини. Тут є аскорбінова кислота, залізо, фосфор, калій, кальцій і ще більше десятка інших мікроелементів і мінералів. У плодах аґрусу містяться вітаміни А, С, Р, вся група вітамінів групи B, а також

На скільки ефективне повільне жування для схуднення – Здоровʼя 24

Напевно, вам не один раз траплялися поради ретельно пережовувати їжу, щоб не переїдати. Виявляється, у цього є міцні наукові докази. Так, в рандомізованому американському дослідженні 2014 року 45 осіб з нормальною вагою та ожирінням попросили жувати їжу у 2, в 3 і в 4 рази

З’їдаємо щотижня 5 грамів мікропластику: чим він небезпечний – Здоровʼя 24

Щотижня кожен з нас з’їдає в середньому стільки пластика, скільки йде на виробництво однієї банківської карти (тобто, близько 5 грамів). Основні джерела мікропластику в нашому раціоні – питна вода, морепродукти, пиво і сіль. Про це йдеться у звіті Всесвітнього фонду дикої природи (WWF). Вражає: У найглибшій западині…

Продукти глибокого перероблення: що це та чому від них необхідно відмовитись – Здоровʼя 24

Продукти глибокого перероблення – це більшість напівфабрикатів і деякий фастфуд: нагетси, сухі готові сніданки, шоколад, ковбаса, газована вода, піца і морозиво. Непряма ознака того, що продукт відноситься до цієї категорії, – наявність більш як 5 інгредієнтів в

За 40 років до хвороби Альцгеймера: назвали першу ознаку – Здоровʼя 24

Фахівці з Університету Аризони і Дослідницького інституту геноміки розповіли про ранньому ознаку хвороби Альцгеймера. Перший симптом – несприятливий сімейний анамнез. Це наявність подібних симптомів у кровних родичів, спадкові захворювання, пише MedicalXpress. Читайте

Харчове отруєння: симптоми та перша допомога – Здоровʼя 24

Більшість людей хоча б раз стикалась з таким неприємним явищем, як отруєння організму. Харчові отруєння – це хвороби, які виникають при вживанні їжі та напоїв, які містять токсичні речовини (отруєння грибами тощо) або патогенні мікроорганізми (зокрема, ботулізм)

Чим загрожує постійне харчування в ресторанах та кафе – Здоровʼя 24

В організмі людей, які часто обідають в кафе і ресторанах, підвищується рівень фталатів – речовин, які асоціюються з проблемами з фертильністю і з ускладненнями при вагітності. Дослідники з Університету Джорджа Вашингтона і Каліфорнійського університету (США

Чи справді шкідлива їжа настільки небезпечна – Здоровʼя 24

Коли ми говоримо про шкідливу їжу, то, перше, що спадає на думку, це фаст-фуд. Насправді поняття шкідлива їжа – дуже загальне і не завжди вона може зашкодити. Лікар Філіп Кузьменко радить спершу розібратися з термінами “шкідлива” та “їжа”. Читайте також: Спростували

Спростували користь одного з видів м’яса – Здоровʼя 24

Всупереч поширеній думці, вживання червоного м’яса та білого однаково підвищує рівень поганого холестерину. Дослідження провели вчені з Інституту дитячої лікарні Окленд (CHORI), пише MedicalExpress. Читайте також: Як покращити травлення без ліків За словами дослідників, вживання будь-якого типу м’яса збільшує вміст ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), які є одним…

Заморожені чи свіжі: які овочі та фрукти принесуть більше користі – Здоровʼя 24

Заморожені продукти – особливо корисний вибір, якщо ви не збираєтеся їсти фрукти та овочі протягом дня або двох. Фрукти “комерційно збираються на піку зрілості, а потім швидко заморожуються у рідкому азоті”, що допомагає зберегти поживні речовини.  Про це йдеться в