Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Для чого досвідчені господині кип’ятять сік у сковорідці

Багато людей, особливо ті, хто не має достатнього досвіду в кулінарії, можуть бути незнайомі з причиною, через яку досвідчені господині вважають за краще додавати сік у сковорідку, інформує Ukr.Media. В опитуванні з досвідченими господинями було виявлено кілька методів, які допоможуть вам визначити якість фруктового соку…

Розкрито спосіб, як визначити хороший чай за допомогою холодної води та власного носа

На що варто звернути увагу під час вибору чаю? Насамперед на зовнішній вигляд продукту. Якщо ви купуєте листовий чай, він має бути однорідним, рівним, листя повинне бути добре скручене — що сильніше, то якісніше проходила ферментація, інформує Ukr.Media. Гранульований

Зробіть чудову заготовку для розсольника, вінегрету і не тільки з перерослих огірків

Така баночка виручить вас, коли потрібно буде приготувати розсольник, вінегрет та багато інших страв! Інгредієнти: Огірки; Сіль — 70 гр. (3 ст. л. з гіркою); Цукор — 50 гр. (3 ст. л. без гірки); Оцет 9% — 70 мл (6 ст. л.); Листя хрону, парасольки…

Чи потрібно обрізати кінчики огірків при засолюванні

Багато господарок сперечаються про те, чи варто відрізати кінчик огірка при засолюванні. Кожна залишається при своєму. Однак у кулінарних книгах йдеться про те, що кінчики зрізати треба, інформує Ukr.Media. Попри порушення цілісності огірка, його смак стане лише кращим.

Чим більше цього інгредієнта — тим соковитіше та смачніше будуть котлети

Надлишок деяких інгредієнтів здатний зробити котлети жорсткішими і менш смачними. Так, не варто переборщувати із хлібом, яйцями, картоплею, морквою чи різновидами м'яса, інформує Ukr.Media. При цьому один інгредієнт можна додавати у будь-якій кількості. У цьому разі діє

Експерти розповіли, яка картопля найкорисніша: синя, червона чи біла

Картопля різних кольорів здатна по-різному впливати на здоров'я людини, інформує Ukr.Media. Улюблена страва Мабуть, немає такої української сім'ї, де не любили б картоплю. Її їдять і діти, і пенсіонери, і навіть домашні тварини. З цього коренеплоду можна приготувати

Приготуйте свіжий хліб за 15 хвилин на сковороді

Приготуйте сім'ї свіжий хліб — булочки на сковороді! У рецепті немає дріжджів, і навіть духовку вмикати не потрібно, проте хлібчики виходять пишними, ароматними, дуже смачними, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: борошно — 400 гр.; розпушувач — 10 гр. (2 ч. л.); сіль — 8 гр.

Щоб не отруїтися: скільки можна зберігати заморожені гриби в морозилці

Заморожування — гарний спосіб, який дає змогу зберегти свіжість і смак грибів на довгий час. Але це за умови, що ви все правильно зробили. В іншому разі грибами можна отруїтися. Розповідаємо, скільки можна зберігати заморожені гриби та яких заходів безпеки слід

Огидні грудки зникнуть: додайте в сільничку кілька грамів цього продукту

Однією з поширених кухонних проблем є злипання солі в грудки. Як це вирішити? Достатньо використати хитрий спосіб і зерна найпопулярнішої крупи у світі, інформує Ukr.Media. Сіль утворює грудки під впливом вологи. На жаль, нестачі в ній на кухні немає. Під час приготування їжі

Знадобиться одна хвилина і одна крапля, щоб перевірити якість молока

Фермерське молоко — це натуральний продукт, з якого можна приготувати безліч корисних страв — масло, сир та інші. Однак, коли ви не впевнені в чесності фермера, то необхідно переконатися, що купуєте незбиране молоко, а не розбавлене водою, інформує Ukr.Media. Цей експеримент