Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Вітамін А знижує ризик захворювання на рак – Здоровʼя 24

Щоденний раціон з високим вмістом вітаміну А, знижує ризик захворіти на один з найбільш поширених та найбільш агресивних видів раку, карциному, на 17%. Група дослідників з Браунівського універститу дійшли висновку, що вітамін А запобігає появі карциноми, пише Brown University

Як визначити правильний розмір порцій їжі та напоїв – Здоровʼя 24

Щоб вберегти себе від переїдання, що й призводить до зайвої ваги та ожиріння, необхідно правильно визначати розмір порцій. . Британські дієтологи British Nutrition Foundation рекомендують використовувати ложку та долоню. Дієтологи зазначають, що таким чином люди зможуть стежити

Як не “вбити” свою продуктивність в офісі – Здоровʼя 24

Хаотичне харчування в умовах вічних дедлайнів і офісних стін не сприяє продуктивності людини. Через велику кількість роботи іноді доводиться обирати між обідом та виконанням низки завдань. Лікар-дієтолог Наталія Самойленко розповіла, що робити, щоб харчуватися добре

Чи безпечно готувати їжу у силіконових формах – Здоровʼя 24

Останнім часом особливою популярністю користуються форми з харчового силікону та інші форми з цього матеріалу. На перший погляд, це гарна альтернатива харчовій фользі. Раніше Здоров’я 24 писало, що при запіканні у фользі до їжі потрапляє близько 400 мг алюмінію, при цьому

Перепелині яйця не корисніші за курячі: зруйнували міфи про популярні продукти – Здоровʼя 24

Через неабияку популярність та поширення здорового способу життя більшість людей намагаються замінити звичайні продукти “кориснішими” аналогами. Зазвичай, це дорожчі продукти, але з однаковою поживною цінністю. Яйця – чи не найпопулярніший продукт, який має дев’ять

Чим корисна та шкідлива для здоров’я ожина – Здоровʼя 24

Як чорниця і журавлина, ожина містить велику кількість антиоксидантів. Ягода допомагає зміцнити нервову систему, та протистояти стресам. Ожина насичена мінеральними речовинами, в ній є мідь, марганець, магній, калій, кальцій. Регулярне вживання ягід ожини позитивно впливає на імунітет. Читайте також: Черешня чи вишня: дієтолог розповіла, який з…

Як їсти менше солодкого: поради лікаря – Здоровʼя 24

Потяг до солодкого, як фізіологічна потреба – штука рідкісна. Але ми так звикли себе цим виправдовувати, що стає сумно. На жаль часто наша тяга йде з нами з дитинства, коли були: “з’їж суп – отримаєш цукерку”; “Не прибереш в кімнаті – солодкого не отримаєш”; “Добре

Не підраховуйте калорії: дієтолог розповіла, що робити – Здоровʼя 24

Ми знаємо, щоб худнути, потрібно більше витрачати, ніж споживати. Саме тому розписуємо раціон, приблизно підраховуємо кількість витрачених калорій та коригуємо раціон. Однак тут виникають непорозуміння: люди споживає 500 калорій і потім ходить дві години по доріжці, а

П’ять найкращих продуктів для сніданку – Здоровʼя 24

Сніданок – це наш метаболічний вектор. Він задає ритм метаболізму на весь день. Це також так званий трамплін для інсуліну. Від того, які продукти ми вибираємо для першого прийому їжі, залежить швидкість обмінних процесів і рівень інсуліну протягом дня. Саме через це дієтолог Наталія Самойленко…

Чому варто відмовитись від штучних підсолоджувачів – Здоровʼя 24

Штучний підсолоджувач аспартам може бути дуже небезпечним для здоров’я людини. Раніше дані про його здатність шкодити організму навмисно ігнорувалися. Із заявою про те, що підсолоджувач аспартам може представляти серйозну загрозу для здоров’я людини, розповіли вчені