Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Навіщо класти рис і лавровий лист у банку із сушеними грибами

Сушіння — популярний спосіб зберегти гриби. Саме завдяки йому ми цілий рік можемо їх їсти, інформує Ukr.Media. Але не всі знають, як правильно зберігати сушені гриби. Деякі дачники, наприклад, кладуть у банку з дарами лісу зерна рису та лавровий лист. Розкажемо, у чому ж секрет

Ікра з буряка — точно смачніша за всякі намазки на хліб

Закуска проста, але дуже смачна. Можна приготувати і їсти одразу, а можна заготовити на зиму, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 500 гр. буряка; 2 цибулини; 1 солодкий перець; 300 гр. свіжих помідорів; 3 ст. л. рослинної олії; сіль ~ 1 ч. л. без гірки; перець за смаком;

Знаменитий турецький торт — родина вишиковується в чергу з тарілками

Вся родина буде в захваті, а головне, що таку смакоту можна подати і гостям на стіл, інформує Ukr.Media. Інгредієнти для бісквіта: борошно — 80 гр.; какао — 30 гр.; розпушувач — 1 пачка; яйце — 3 шт.; цукор — 180 гр.; масло вершкове для змащування…

Смачнюща намазка на хліб із буряків – подобається всім!

Від такої смачної намазки ніхто не відмовиться! Готується елементарно, виходить дуже смачно та корисно! Таку намазку з буряка можна готувати хоч на свято, хоч щодня, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Відварений або запечений буряк — 1 шт.; Сирок плавлений — 1 шт. (100 гр.); Часник — 1…

Незвичайні котлети з вареної курки та картоплі

Якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, не поспішайте відправляти його в смітник. З нього ви зможете приготувати смачні котлети. Вони виходять настільки ніжні, що не можуть залишити байдужим навіть найбільш вибагливу людину, інформує Ukr.Media. Отже, приготуйте

Домашні коржі за лічені хвилини, які замінять магазинний хліб

Такі смачні коржики з легкістю замінять магазинний хліб! Вони випікаються лише 6 хвилин, готуються з простих і доступних інгредієнтів, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 1 ч. л. цукру (5 гр.); 1 ч. л. солі (5 гр.); 1 ст. л. олії (10 мл); 1 ст. л. йогурту (20…

Для чого досвідчені господині кип’ятять сік у сковорідці

Багато людей, особливо ті, хто не має достатнього досвіду в кулінарії, можуть бути незнайомі з причиною, через яку досвідчені господині вважають за краще додавати сік у сковорідку, інформує Ukr.Media. В опитуванні з досвідченими господинями було виявлено кілька методів, які допоможуть вам визначити якість фруктового соку…

Розкрито спосіб, як визначити хороший чай за допомогою холодної води та власного носа

На що варто звернути увагу під час вибору чаю? Насамперед на зовнішній вигляд продукту. Якщо ви купуєте листовий чай, він має бути однорідним, рівним, листя повинне бути добре скручене — що сильніше, то якісніше проходила ферментація, інформує Ukr.Media. Гранульований

Зробіть чудову заготовку для розсольника, вінегрету і не тільки з перерослих огірків

Така баночка виручить вас, коли потрібно буде приготувати розсольник, вінегрет та багато інших страв! Інгредієнти: Огірки; Сіль — 70 гр. (3 ст. л. з гіркою); Цукор — 50 гр. (3 ст. л. без гірки); Оцет 9% — 70 мл (6 ст. л.); Листя хрону, парасольки…

Чи потрібно обрізати кінчики огірків при засолюванні

Багато господарок сперечаються про те, чи варто відрізати кінчик огірка при засолюванні. Кожна залишається при своєму. Однак у кулінарних книгах йдеться про те, що кінчики зрізати треба, інформує Ukr.Media. Попри порушення цілісності огірка, його смак стане лише кращим.