Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Харчове отруєння: симптоми та перша допомога – Здоровʼя 24

Більшість людей хоча б раз стикалась з таким неприємним явищем, як отруєння організму. Харчові отруєння – це хвороби, які виникають при вживанні їжі та напоїв, які містять токсичні речовини (отруєння грибами тощо) або патогенні мікроорганізми (зокрема, ботулізм)

Чим загрожує постійне харчування в ресторанах та кафе – Здоровʼя 24

В організмі людей, які часто обідають в кафе і ресторанах, підвищується рівень фталатів – речовин, які асоціюються з проблемами з фертильністю і з ускладненнями при вагітності. Дослідники з Університету Джорджа Вашингтона і Каліфорнійського університету (США

Чи справді шкідлива їжа настільки небезпечна – Здоровʼя 24

Коли ми говоримо про шкідливу їжу, то, перше, що спадає на думку, це фаст-фуд. Насправді поняття шкідлива їжа – дуже загальне і не завжди вона може зашкодити. Лікар Філіп Кузьменко радить спершу розібратися з термінами “шкідлива” та “їжа”. Читайте також: Спростували

Спростували користь одного з видів м’яса – Здоровʼя 24

Всупереч поширеній думці, вживання червоного м’яса та білого однаково підвищує рівень поганого холестерину. Дослідження провели вчені з Інституту дитячої лікарні Окленд (CHORI), пише MedicalExpress. Читайте також: Як покращити травлення без ліків За словами дослідників, вживання будь-якого типу м’яса збільшує вміст ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), які є одним…

Заморожені чи свіжі: які овочі та фрукти принесуть більше користі – Здоровʼя 24

Заморожені продукти – особливо корисний вибір, якщо ви не збираєтеся їсти фрукти та овочі протягом дня або двох. Фрукти “комерційно збираються на піку зрілості, а потім швидко заморожуються у рідкому азоті”, що допомагає зберегти поживні речовини.  Про це йдеться в

Які корисні властивості рослинного молока – Здоровʼя 24

На прилавках супермаркетів разом зі звичним коров’ячим молоком покупці все частіше бачать поряд кілька видів рослинного: вівсяне, рисове, мигдалеве, кокосове… Ширший вибір такого напою представлений, здебільшого, у спеціалізованих та інтернет-магазинах. До 1 червня,

Чим замінити червоне м’ясо: відповідь дієтолога – Здоровʼя 24

Про користь та шкоду червоного м’яса і досі точаться дискусії. Одні переконані, що воно спричиняє розвитку серцево-судинних хвороб, раку, та призводить до передчасної смерті. Інші ж вважають цей продукт корисним. Щоденне вживання м’ясних напівфабрикатів — ковбас, сосисок, шинки, страв з м’яса, дійсно підвищує шанс розвитку…

Чи варто додатково вживати вітамін В12: пояснення Супрун – Здоровʼя 24

При споживанні деяких вітамінів з групи B потрібно звертати увагу на їх сумісність. В деяких випадках через взаємодію з іншими вітамінами чи ліками, вітаміни, що ви приймаєте додатково, можуть погано засвоюватися чи навіть шкодити здоров’ю. Тому в.о. міністра охорони

Як покращити травлення без ліків – Здоровʼя 24

29 травня – Всесвітній день здорового травлення. Нерви, недосип, фастфуд і інші погані фактори вкрай негативно впливають на стан нашого здоров’я в цілому і на травний тракт окремо. Гастроентеролог Катерина Пазенко зазначила, щоб цього не трапилося, потрібно

Органіка: основа нашого здоров’я та модний тренд сьогодення

Органіка: основа нашого здоров’я та модний тренд сьогодення © depositphotos.com У ЗСЖ  як і в моді – є свої тенденції, і вони оновлюються з сезону в сезон, щоб раціон сучасної людини був не тільки здоровим і смачним, але і красивим та сучасним. Молекулярна кухня, незвичні