Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Для чого сучасні господині додають в яєчню крохмаль

Додавання крохмалю в яєчню може надати їй нової текстури та поліпшити смак. Крохмаль має зв'язувальні властивості, які допомагають створити пишну і ніжну консистенцію, інформує Ukr.Media. Щоб додати крохмаль у яєчню, вам знадобиться невелика щіпка крохмалю і ложка води. Збийте яйця в мисці та додайте крохмаль.…

Намажте сметану на руку — за пару хвилин дізнаєтеся все про її якість

Люди під час приготування їжі досить часто використовують сметану. Її додають у супи, салати, маринади та вживають у свіжому вигляді. Однак часом сметана, куплена в магазині, залишає бажати кращого. Недобросовісні виробники часто додають у цей продукт інгредієнти, яких у ньому бути не повинно. Про це,…

Експерти пояснили, навіщо нюхати сухофрукти перед покупкою

Сухофрукти нині майже на вагу золота — так вони подорожчали. Щоб не засмучуватися, витративши на покупку кругленьку суму, підкажемо, як вибирати правильно цей продукт. Секрет нехитрий — достатньо помацати і понюхати товар, інформує Ukr.Media. Не секрет, що для надання сухофруктам товарного вигляду продавці, особливо на…

Трюк з мікрохвильовою піччю допоможе позбутися від неприємних запахів на кухні

Приготування їжі — приємне заняття, але є одна проблема. Запахи, не завжди дуже приємні, заповнюють кухню і можуть поширитися по всій квартирі. Смажена риба або тушкована капуста — смачні й корисні страви, але запахів від них позбутися важко навіть за хорошої вентиляції. Не допоможе і…

Порядок закладання овочів в борщ, щоб зробити колір страви насичено червоним

Мрія господинь зробити так, щоб борщ у процесі готування не втратив колір і вийшов смачним, інформує Ukr.Media. Борщ — ситна та корисна страва. У кожної господині знайдеться свій «фірмовий» рецепт наваристого борщу. Кулінарні хитрощі допоможуть зробити борщ ще смачнішим і ароматнішим і приготувати страву так,…

Ціла гора смакоти з кефіру, ковбаси та сиру

Приготуйте на сніданок щось новеньке! Такі трубочки також підійдуть і на перекус. А готуються із простих та доступних продуктів! Інгредієнти: Кефір — 250 мл; Сіль — 1 неповна ч. л.; Цукор — 1 ч. л.; Яйця — 2 шт.; Сир — 100 г; Ковбаса —…

Крута техніка обсмажування буряка для борщу, щоб він не втратив смаку і кольору

Далеко не кожна господиня може похвалитися тим, що вміє готувати смачний і красивий борщ. У більшості кулінарів суп виходить блідо-рожевим. А класичний варіант повинен мати яскраво-червоний колір, і ніяк інакше, інформує Ukr.Media. Як цього домогтися? Секрет простий. Потрібно правильно вибрати й обсмажити буряк. По-перше, варто…

Приправа для квашеної капусти, з якою вона придбає чудовий смак

Багато господинь восени квасять капусту, проте не всі знають, з якою приправою ця страва розкриє свій смак у всій красі, інформує Ukr.Media. Квашену капусту їдять як салат, гарнір, самостійну закуску або додають до супу. Отже, спробуйте звернутися до цього рецепта та потіште себе й домашніх.…

Яку ковбасу не обов’язково зберігати в холодильнику

Наприклад, якщо ви вирушаєте в дорогу або на пікнік — який різновид ковбаски винесе таке випробування? Як пояснюють лікарі-дієтологи в ідеалі будь-які види ковбас варто зберігати тільки і виключно в холодильнику, причому недовго, щоб вони не стали джерелом харчових отруєнь. Але всюди є свої нюанси,…

В’язкою хурмою більше не подавитеся: ось як вибрати солодкий плід

Сортів хурми багато і ділять їх насамперед на терпкі та нев'язкі. А в'яже хурма через велику кількість корисних речовин — танінів (їх багато, наприклад, у корі дуба або чаї). Саме вони надають терпкості. Але, попри всю їхню користь, куди смачніші сорти без великої кількості танінів,…