Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чому варто відмовитись від штучних підсолоджувачів – Здоровʼя 24

Штучний підсолоджувач аспартам може бути дуже небезпечним для здоров’я людини. Раніше дані про його здатність шкодити організму навмисно ігнорувалися. Із заявою про те, що підсолоджувач аспартам може представляти серйозну загрозу для здоров’я людини, розповіли вчені

Де у яблуку міститься найбільше бактерій: ви будете здивовані – Здоровʼя 24

Більшість людей звикли думати, що найбільше бактерій у яблуку міститься саме на шкірці, тому стараються ретельно її мити або зрізати. Попри це, навіть митий плід несе в собі небезпеку, стверджує біолог з Технологічного університету Граца в Австрії Габріела Берг в

Як алкоголь впливає на організм: 10 страшних наслідків зловживання спиртним – Здоровʼя 24

Попри численні обмеження щодо продажу та виробництва алкоголю, в Україні все ж зберігається велика кількість людей, що зловживають “зеленим змієм”, а такі є як і серед дорослого населення, так і серед молоді. Кожна людина повинна сама усвідомлювати, якими будуть

Чим небезпечне запікання страв у фользі – Здоровʼя 24

Фольга є найпростішим та смачним способом приготування їжі. Для цього просто потрібно поставити попередньо підготований продукт у фольгу і загорнути її. І сама страва не потребує будь-яких дій – ні обертання, ні змащування олією. Порада Супрун: Як правильно

Консервація на зиму: як правильно заготувати овочі та фрукти – Здоровʼя 24

Вітаміни, нутрієнти і клітковина потрібні організму цілий рік. Значно корисніше фрукти та овочі заморожувати, а не робити закрутки із варенням та соліннями. МОЗ радить не стояти біля плити 40 років, а підійти до заготівель на зиму творчо, технічно не так складно і з

Гострі відчуття: які корисні властивості має червоний перець і чи шкодить він шлунку – Здоровʼя 24

Існує думка, що людям із хворим шлунком треба уникати вживання гострого червоного перцю. Мовляв, він ще більше пошкоджує орган. Насправді, це не зовсім так. За словами в.о. міністерки охорони здоров’я Уляни Супрун, перець чилі має зворотній ефект – він запобігає

Вчені спростували популярний міф про каву – Здоровʼя 24

Раніше вважалося, що щоденне вживання кави підвищує шанси людини вберегтись від розвитку онкологічний захворювань. Вчені з Австралії спростували це твердження. Згідно із результатами дослідження науковців з Медичного науково-дослідного інституту QIMR Berghofer, кава

Чому жири так необхідні нашому організму – Здоровʼя 24

Надлишок жирів в раціоні – одна з основних причин появи надмірної ваги, порушення обміну речовин, розвитку серцево-судинних і онкологічних захворювань та цукрового діабету. Однак зовсім відмовлятися від жирів ми не можемо, оскільки певна кількість жирів необхідно

В яких продуктах міститься “гормон сну” – Здоровʼя 24

Брак сну є дуже шкідливим, адже це знижує продуктивність та збільшує ризик розвитку таких захворювань, як артеріальна гіпертензія та цукровий діабет. Сам мелатонін не присипляє, як снодійне, а дає мозку та тілу сигнал, що треба йти спати. Він також допомагає регулювати