Куряче м’ясо як найпоширеніший продукт харчування
Куряче м’ясо дуже смачне і корисне. Вже давно воно застосовується для приготування смачних дієтичних страв. Курку можна вживати в будь-якій кількості, протипоказанням є тільки індивідуальна непереносимість.
У чому користь курячого м’яса?
Містить величезну кількість білків, зовсім мало жирів і немає вуглеводів. М’ясо інших птахів містить меншу кількість білка, а м’ясо тварин в цьому відношенні взагалі програє. Куряче м’ясо складається на 22% з тваринного білка.
До складу курячого м’яса входить велика кількість різноманітних вітамінів і вся група B, завдяки чому в організмі нормалізується обмін речовин.
Дуже корисно вживати страви з курячого м’яса вагітним, так як вітаміни B9, B12 впливають на правильне формування плоду.
До складу курячого м’яса також входять вітаміни A, C, PP, Тобто
Курятина багата мікроелементами. Вона містить магній, цинк, залізо, калій. Фосфору в курячому м’ясі трохи менше, ніж у рибі.
Куряче м’ясо є джерелом поліненасичених жирних кислот. Це сприятливо позначається на роботі серця людини. Люди, які часто вживають курку в їжу, рідше страждають підвищеним тиском, інфаркти, ішемію. Вживання курячого м’яса справляє позитивний вплив на стінки судин і серцевий м’яз.
У складі курячого м’яса міститься протеїн, який допомагає роботі нервової системи.
Куряче м’ясо дуже корисно для хорошої роботи кровоносної і нервової систем, поліпшує стан шкіри і волосся, нігті стають міцними. Потрібно пам’ятати, що грудка багата корисними мікроелементами, а ось стегна насичені вітамінами.
Добре вживати курку і бульйон з неї при простудних захворюваннях. При ослабленні організм має потребу в білку для підвищення життєвого тонусу. Куряче м’ясо допомагає насичувати організм необхідним білком. До того ж курячий бульйон полегшує кашель. М’ясо курки допомагає для підвищення імунітету.
М’ясо курки дуже добре і швидко засвоюється людиною, тому його добре вживати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Курка вважається дієтичним м’ясом, так як воно низькокалорійне і містить зовсім невелику кількість холестерину. Тому його добре вживати в їжу людям, охочим схуднути. При дієті в їжу найкраще вживати грудку, й не слід, є шкіру, так як в ній багато жирів. Можна також є крила, вони теж добре підходять для дієтичного харчування і їх навіть можна вживати з шкірою.
Лікарі рекомендують вживати курку під час лікування цукрового діабету і хвороби суглобів.
Корисні поради
Саме смачне, ніжне і корисне м’ясо у молодих курей. Найкраще вживати в їжу м’ясо свійських курей. Купувати бажано охолоджене, а не заморожене м’ясо.
Куряче м’ясо дуже корисно для людини в будь-якому вигляді. До того ж воно дуже смачне. Вживайте курку в їжу якомога частіше, і ваш організм буде насичений корисними вітамінами та мікроелементами.