Стейки горбуші в духовці: 10 оригінальних рецептів

Як і будь-яка червона риба, горбуша дуже ніжний продукт, тому вимагає акуратного поводження. Дуже важливо її не пересушити, щоб вона залишалася соковитою. І один із найкращих способів приготувати смачний, а до того ж корисний стейк із горбуші – запекти його в духовці. Ділимося добіркою рецептів!

Зміст

  • 1. Стейки горбуші із соєвим соусом у духовці
  • 2. Стейки горбуші з вершковим маслом у духовці
  • 3. Стейки горбуші з цукіні у духовці
  • 4. Стейки горбуші з цукром у духовці
  • 5. Стейки горбуші під сиром у духовці
  • 6. Стейки горбуші з помідорами в духовці
  • 7. Стейки горбуші з картоплею в духовці
  • 8. Стейки горбуші з овочами у духовці
  • 9. Стейки горбуші з грибами у духовці
  • 10. Стейки горбуші у вершковому соусі в духовці
  • 1. Стейки горбуші із соєвим соусом у духовці

    Щоб зберегти всі соки всередині риби, запікайте її у фользі.

    Тобі знадобиться: 350 г стейків горбуші, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 3 ст. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Змішай масло, соєвий соус, лимонний сік та спеції за смаком. Вмочіть стейки горбуші в цей маринад з двох сторін і загорни у фольгу. Запікай їх 20-30 хвилин у духовці при 180 градусах, але через 10-15 хвилин розгорни фольгу.

    2. Стейки горбуші з вершковим маслом у духовці

    Зі спеціями додай ще й щіпку прованських або італійських трав для аромату.

    Тобі знадобиться: 2 стейки горбуші, 50 г вершкового масла, 1 лимон, 5 гілочок розмарину, 2 зубчики часнику, спеції.

    Зараз читають:20 рецептів соусу барбекю, які готуються простіше простого

    Розтопи половину вершкового масла і змішай його з подрібненим часником і спеціями. Змасти цією олією човники з фольги, виклади в них розмарин і стейки горбуші. Змасти стейки маслом, що залишилося, і потім виклади на кожен по часточці лимона і ще по шматочку масла, що залишилося. Накрий фольгою та запікайте стейки 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Стейки горбуші з цукіні у духовці

    Готові стейки можна подавати в конвертах з пергаменту – дуже красиво.

    Тобі знадобиться: 400 г стейків горбуші, 1 лимон, 1 цукіні, 1 цибулина-шалот, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2 гілочки кропу, спеції.

    Приготування: Наріж шалот пір'ям, цукіні – половинками кружечків, а лимон – тонкими часточками. Дрібно нарубай кріп і виклади все це на листи пергаменту. Розклади стейки горбуші на подушки з овочів, збризкайте лимонним соком і приправте. Додай по маленькому шматочку олії та загорни листи пергаменту конвертом. Запікайте стейки 15-17 хвилин у духовці при 180 градусах.

    4. Стейки горбуші з цукром у духовці

    Небагато цукру надає рибі пікантні смакові нотки і ще красивіший рум'яний відтінок.

    Тобі знадобиться: 800 г горбуші, по 1 ч.л. солі та меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. цукру, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 лимон, 8 ст.л. оливкової олії, чебрець.

    Розроби горбушу на стейки і натрій її сіллю, цукром і спеціями. Змішай оливкову олію, чебрець та лимонний сік. Полей цією сумішшю стейки горбуші та залиш на 15 хвилин. Виклади рибу на пергамент і на кожен шматочок поклади за тонким слайсом вершкового масла. Запікай горбушу 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    Зараз читають:12 листкових салатів з копченою куркою для тих, хто любить смачно поїсти

    5. Стейки горбуші під сиром у духовці

    Таку страву можна приготувати і на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 600 г стейків горбуші, 1 морква, 1 цибулина, 150 г твердого сиру, майонез, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж овочі до м'якості. Стейки горбуші натрій спеціями і виклади на пергамент, додай овочі, змасти все майонезом і посип тертим сиром. Запікай 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Стейки горбуші з помідорами в духовці

    Від такого смачного і соковитого горбуша просто неможливо відірватися!

    Тобі знадобиться: 4 стейки горбуші, 1 помідор, 1 цибулина, 100 г сметани, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Стейки горбуші натрій спеціями і виклади на деко. Зверху додай кільця цибулі та кружечки помідора. Полей сметаною, присип тертим сиром і запікайте 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    7. Стейки горбуші з картоплею в духовці

    Головна перевага цієї страви полягає в тому, що не потрібно готувати гарнір.

    Тобі знадобиться: 1 горбуша, 1 цибулина, 1 морква, 3 картоплини, майонез, спеції.

    Розроби горбушу на стейки, а всі овочі тонко наріж. Виклади в жароміцну форму стейки горбуші, приправ та змасти їх майонезом. Додай шар картоплі, ще змасти майонезом і потім виклади цибулю та моркву. Знов змасти майонезом і запікайте страву близько 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах до готовності картоплі.

    8. Стейки горбуші з овочами у духовці

    За бажання сюди можна додати й інші овочі на свій смак.

    Зараз читають:Креветки у соєвому соусі на сковороді: 10 рецептів для справжніх гурманів

    Тобі знадобиться: 1 горбуша, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 3 картоплини, 1 кабачок, 100 г вершкового масла|мастила|, 1/2 лимона, 120 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж горбушу на стейки і довільно наріж овочі. Виклади все у форму, збризкати лимонним соком, приправ і посип тертим сиром. Розклади зверху скибочки вершкового масла|мастила| і запікай блюдо 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    9. Стейки горбуші з грибами у духовці

    Ніжний смак сметанного соусу з грибами – чудово доповнює горбушу.

    Тобі знадобиться: 1 горбуша, 250 г грибів, 1 цибулина, 100 г сметани, 150 мл молока чи вершків, 80 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з грибами до м'якості. Змішай сметану, молоко та спеції, влий туди ж і трохи протушкуй. Розроби горбушу, наріж її на стейки, приправ і виклади у форму. Зверху додай грибний соус і відправте блюдо на 15 хвилин в духовку при 180 градусах. Посип тертим сиром та запікай ще 15 хвилин.

    10. Стейки горбуші у вершковому соусі в духовці

    Якщо хочеш, щоб соус був максимально ніжним, тоді бери жирні вершки.

    Тобі знадобиться: 800 г стейків горбуші, 70 г кропу, 300 мл вершків, 60 г гірчиці, 30 г лимона, спеції.

    Приготування: Змішай вершки, гірчицю, спеції та рубаний кріп. Виклади стейки горбуші в жароміцну форму, полів їх соусом, що вийшов, і зверху додай тонкі часточки лимона. Відправ все на 20 хвилин в духовку при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *