Як і будь-яка червона риба, горбуша дуже ніжний продукт, тому вимагає акуратного поводження. Дуже важливо її не пересушити, щоб вона залишалася соковитою. І один із найкращих способів приготувати смачний, а до того ж корисний стейк із горбуші – запекти його в духовці. Ділимося добіркою рецептів!
Зміст
1. Стейки горбуші із соєвим соусом у духовці
Щоб зберегти всі соки всередині риби, запікайте її у фользі.
Тобі знадобиться: 350 г стейків горбуші, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 3 ст. соєвий соус, спеції.
Приготування: Змішай масло, соєвий соус, лимонний сік та спеції за смаком. Вмочіть стейки горбуші в цей маринад з двох сторін і загорни у фольгу. Запікай їх 20-30 хвилин у духовці при 180 градусах, але через 10-15 хвилин розгорни фольгу.
2. Стейки горбуші з вершковим маслом у духовці
Зі спеціями додай ще й щіпку прованських або італійських трав для аромату.
Тобі знадобиться: 2 стейки горбуші, 50 г вершкового масла, 1 лимон, 5 гілочок розмарину, 2 зубчики часнику, спеції.
Зараз читають:20 рецептів соусу барбекю, які готуються простіше простого
Розтопи половину вершкового масла і змішай його з подрібненим часником і спеціями. Змасти цією олією човники з фольги, виклади в них розмарин і стейки горбуші. Змасти стейки маслом, що залишилося, і потім виклади на кожен по часточці лимона і ще по шматочку масла, що залишилося. Накрий фольгою та запікайте стейки 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Стейки горбуші з цукіні у духовці
Готові стейки можна подавати в конвертах з пергаменту – дуже красиво.
Тобі знадобиться: 400 г стейків горбуші, 1 лимон, 1 цукіні, 1 цибулина-шалот, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2 гілочки кропу, спеції.
Приготування: Наріж шалот пір'ям, цукіні – половинками кружечків, а лимон – тонкими часточками. Дрібно нарубай кріп і виклади все це на листи пергаменту. Розклади стейки горбуші на подушки з овочів, збризкайте лимонним соком і приправте. Додай по маленькому шматочку олії та загорни листи пергаменту конвертом. Запікайте стейки 15-17 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Стейки горбуші з цукром у духовці
Небагато цукру надає рибі пікантні смакові нотки і ще красивіший рум'яний відтінок.
Тобі знадобиться: 800 г горбуші, по 1 ч.л. солі та меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. цукру, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 лимон, 8 ст.л. оливкової олії, чебрець.
Розроби горбушу на стейки і натрій її сіллю, цукром і спеціями. Змішай оливкову олію, чебрець та лимонний сік. Полей цією сумішшю стейки горбуші та залиш на 15 хвилин. Виклади рибу на пергамент і на кожен шматочок поклади за тонким слайсом вершкового масла. Запікай горбушу 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
Зараз читають:12 листкових салатів з копченою куркою для тих, хто любить смачно поїсти
5. Стейки горбуші під сиром у духовці
Таку страву можна приготувати і на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 600 г стейків горбуші, 1 морква, 1 цибулина, 150 г твердого сиру, майонез, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж овочі до м'якості. Стейки горбуші натрій спеціями і виклади на пергамент, додай овочі, змасти все майонезом і посип тертим сиром. Запікай 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Стейки горбуші з помідорами в духовці
Від такого смачного і соковитого горбуша просто неможливо відірватися!
Тобі знадобиться: 4 стейки горбуші, 1 помідор, 1 цибулина, 100 г сметани, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Стейки горбуші натрій спеціями і виклади на деко. Зверху додай кільця цибулі та кружечки помідора. Полей сметаною, присип тертим сиром і запікайте 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Стейки горбуші з картоплею в духовці
Головна перевага цієї страви полягає в тому, що не потрібно готувати гарнір.
Тобі знадобиться: 1 горбуша, 1 цибулина, 1 морква, 3 картоплини, майонез, спеції.
Розроби горбушу на стейки, а всі овочі тонко наріж. Виклади в жароміцну форму стейки горбуші, приправ та змасти їх майонезом. Додай шар картоплі, ще змасти майонезом і потім виклади цибулю та моркву. Знов змасти майонезом і запікайте страву близько 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах до готовності картоплі.
8. Стейки горбуші з овочами у духовці
За бажання сюди можна додати й інші овочі на свій смак.
Зараз читають:Креветки у соєвому соусі на сковороді: 10 рецептів для справжніх гурманів
Тобі знадобиться: 1 горбуша, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 3 картоплини, 1 кабачок, 100 г вершкового масла|мастила|, 1/2 лимона, 120 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж горбушу на стейки і довільно наріж овочі. Виклади все у форму, збризкати лимонним соком, приправ і посип тертим сиром. Розклади зверху скибочки вершкового масла|мастила| і запікай блюдо 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
9. Стейки горбуші з грибами у духовці
Ніжний смак сметанного соусу з грибами – чудово доповнює горбушу.
Тобі знадобиться: 1 горбуша, 250 г грибів, 1 цибулина, 100 г сметани, 150 мл молока чи вершків, 80 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з грибами до м'якості. Змішай сметану, молоко та спеції, влий туди ж і трохи протушкуй. Розроби горбушу, наріж її на стейки, приправ і виклади у форму. Зверху додай грибний соус і відправте блюдо на 15 хвилин в духовку при 180 градусах. Посип тертим сиром та запікай ще 15 хвилин.
10. Стейки горбуші у вершковому соусі в духовці
Якщо хочеш, щоб соус був максимально ніжним, тоді бери жирні вершки.
Тобі знадобиться: 800 г стейків горбуші, 70 г кропу, 300 мл вершків, 60 г гірчиці, 30 г лимона, спеції.
Приготування: Змішай вершки, гірчицю, спеції та рубаний кріп. Виклади стейки горбуші в жароміцну форму, полів їх соусом, що вийшов, і зверху додай тонкі часточки лимона. Відправ все на 20 хвилин в духовку при 200 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua