Голландські вафлі: 6 найсмачніших рецептів приготування

Класичні голландські вафлі – це дві тонкі половинки, з'єднані разом патокою або іншим просоченням. Докладніше про те, як їх приготувати – дивись у наших рецептах!

Зміст

  • 1. Голландські вафлі на дріжджах
  • 2. Голландські вафлі без дріжджів
  • 3. Голландські вафлі без цукру
  • 4. Ванільні голландські вафлі
  • 5. Голландські вафлі із солоною карамеллю
  • 6. Голландські вафлі з медом та коричневим цукром
  • 1. Голландські вафлі на дріжджах

    Найтрадиційніший рецепт із просоченням з патоки.

    Тобі знадобиться: 600 г вершкового масла|мастила|, 120 мл молока, 2 яйця, 300 г цукру, 1 кг борошна, 2 ст.л. сухих дріжджів, 500 г меляси, 400 г коричневого цукру, 2 ч.л. кориці.

    Заміси тісто з 500 г розтопленого вершкового масла, 300 г цукру, теплого молока, яєць, дріжджів та борошна. Залиш його в теплі на 45 хвилин, а потім розділи на шматочки розміром з волоський горіх і випікай тонкі вафлі у вафельниці.

    Змішай патоку, коричневий цукор, 100 г вершкового масла|мастила| і корицю. Нагрій суміш до однорідності на слабкому вогні, помішуючи. За допомогою цієї карамелі склей голландські вафлі по 2 штуки.

    Зараз читають:15 рецептів найсмачніших страв із сосисок

    2. Голландські вафлі без дріжджів

    Буде достатньо лише і звичайного розпушувача.

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла, 500 мл молока, 4 яйця, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 400 г борошна, 10 г розпушувача, 300 г згущеного молока.

    Відділи жовтки від білків. Віночком зби жовтки з двома видами цукру до світлої маси, додай м'яке масло і ретельно перемішай, після чого влий злегка тепле молоко. Поступово всип просіяне борошно з розпушувачем, а потім зби білки до піків і лопаткою втрути їх туди ж. Випікай тонкі голландські вафлі у вафельниці або мультипекарі, склей по 2 вафлі за допомогою згущеного молока.

    3. Голландські вафлі без цукру

    Рецепт спеціально для тих, хто віддає перевагу менш солодким вафлям.

    Тобі знадобиться: 250 г вершкового масла|мастила|, 80 мл молока, 1 яйце, 500 г борошна, 15 г сухих дріжджів.

    Розтопи вершкове масло, віночком зби яйце і змішай просіяне борошно з дріжджами. З'єднати всі інгредієнти, замісити тісто, загорни його в плівку і залиш на 45 хвилин при кімнатній температурі.

    Зараз читають:Літні коктейлі: 20 найсмачніших та незвичайних рецептів

    Після чого розділи тісто на невеликі шматочки і випікай тонкі вафлі у вафельниці за інструкцією. Якщо хочеш обрізати краї, роби це кондитерським кільцем і доти, доки вафлі ще гарячі.

    4. Ванільні голландські вафлі

    Кількість ваніліну обов'язково відрегулюй на власний смак.

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 150 г цукру, 150 г борошна, ванілін.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до піни, влий розтоплену олію і знову збий. Поступово додай борошно, що просіює, і ванілін. Випікай тонкі хрусткі вафлі у вафельниці до рум'яності. За бажання – змасти їх згущеним молоком, патокою або медом, і склей попарно.

    5. Голландські вафлі із солоною карамеллю

    Готова солона карамель – ще один прекрасний прошарок для хрустких голландських вафель.

    Тобі знадобиться: 250 мл молока, 4 яйця, 250 г вершкового масла, 150 г цукру, 500 г борошна, 8 г сухих дріжджів, 200 г солоної карамелі.

    Приготування: Віночком збий розтоплену олію, яйця та цукор до однорідності. Влий тепле молоко і ще раз все перемішай. Додай борошно та дріжджі, заміси тісто і залиши його в теплі на 40-50 хвилин. Випікай вафлі у вафельниці чи мультипекарі за інструкцією. Поки вони ще гарячі – підрівняй краї, змасти солоною карамеллю і склади по 2 штуки.

    Зараз читають:Страви на пару: 20 неймовірно простих та смачних рецептів

    6. Голландські вафлі з медом та коричневим цукром

    Додатково можеш додати меленої кориці в прошарок або тісто.

    Тобі знадобиться: 350 мл молока, 3 яйця, 450 г вершкового масла|мастила|, 300 г коричневого цукру, 350 г борошна, 12 г сухих дріжджів, 0,5 ч.л. солі, 150 г меду.

    Для просочення змішай мед , 150 г коричневого цукру і 100 г вершкового масла, і нагрій все до однорідності. Розтопи масло, що залишилося, віночком змішай його з яйцями, цукром, сіллю і теплим молоком, що залишився. Всип борошно і сухі дріжджі, вимішай і залиште тісто на 1 годину в теплі. Після чого розділи його на шматочки і випікай тонкі вафлі. Підрівняй краї, промаж голландські вафлі медовим просоченням і з'єднай по 2 штуки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *