8 дивовижних рецептів варення з чорносливу на зиму

Всім любителям не тільки смачних, а й корисних заготовок однозначно варто звернути увагу на варення з чорносливу. Дуже ароматне та насичене, воно стане чудовим частуванням до чаю, доповнить десерти та випічку, та й просто порадує у холодні зимові дні. Спробуй приготувати один із наших рецептів!

Зміст

  • 1. Варення з чорносливу без кісточок на зиму
  • 2. Варення з чорносливу зі спеціями на зиму
  • 3. Варення з чорносливу з кісточками на зиму
  • 4. Варення з чорносливу з какао на зиму
  • 5. Варення з чорносливу із шоколадом на зиму
  • 6. Варення з чорносливу з волоськими горіхами на зиму
  • 7. Варення з чорносливу із ізюмом на зиму
  • 8. Запечене варення із чорносливу на зиму
  • 1. Варення з чорносливу без кісточок на зиму

    Яскраве, смачне і в міру солодке ідеальна заготівля.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорносливу без кісточок, 700-800 г цукру, 1,5 ст. лимонного соку.

    Приготування: Довільно наріж і засип чорнослив цукром. Залиш його на кілька годин, доведи до кипіння і влий лимонний сік. Проварити варення 35-40 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    2. Варення з чорносливу зі спеціями на зиму

    Привабливе варення із неповторним смаком.

    Зараз читають:Лін на мангалі: 10 кращих рецептів та способів приготування

    Тобі знадобиться: 800 г чорносливу, 800 г цукру, 1 паличка кориці, 2 зірочки бадьяна, 3 бутони гвоздики.

    Приготування: Довільно наріж і засип чорнослив цукром, залиш його на ніч або на добу. Додай спеції повністю або в подрібненому вигляді, але якщо додаєш повністю – не забудь потім видалити їх з варення. Доведи заготовку до кипіння, проварити 10 хвилин і дай охолонути. Повторіть цей крок ще раз. Втретє провари варення 10 хвилин і закатай його в стерилізовані банки.

    3. Варення з чорносливу з кісточками на зиму

    Чорнослив у солодкому цукровому сиропі нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорносливу, 1,8 кг цукру, 1,5 л води.

    Приготування: Зварити сироп з води і цукру, і проварити його до однорідності. Виклади промитий чорнослив у сироп, доведи до кипіння і зніми з вогню. Дай заготівлі охолонути 3-4 години і знову півгодини проварити. І так ще 2-3 рази до м'якості чорносливу. Закатай варення у стерилізовані банки.

    4. Варення з чорносливу з какао на зиму

    За бажання, додай трохи меленої кориці або ваніліну.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорносливу, 500 г цукру, 1 ст. какао.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів картопляної запіканки з куркою

    Приготування: Довільно наріж і засип чорнослив половиною цукру, перемішай і залиш на ніч. Після чого доведи до кипіння і проварити 1-2 хвилини. Змішай цукор, що залишився, какао і спеції за смаком. Додай все до чорносливу та вари, помішуючи, близько 40 хвилин на слабкому вогні. Закатай варення у стерилізовані банки.

    5. Варення з чорносливу із шоколадом на зиму

    Ще більш шоколадне варення, яке анітрохи не гірше за цукерки.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг чорносливу, 750 г цукру, 25 г какао, 30 г гіркого шоколаду.

    Наріж або пропусти чорнослив через м'ясорубку, змішай з цукром і залиш на ніч . Після чого доведи заготовку до кипіння та проварити приблизно 10 хвилин на слабкому вогні. Додай какао і подрібнений шоколад, і варіть варення до бажаної густоти, помішуючи. Закатай його до стерилізованих банків.

    6. Варення з чорносливу з волоськими горіхами на зиму

    Також можна приготувати варення з мигдалем – дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорносливу, 800 г цукру, 150 г волоських горіхів, 1 склянка води.

    Приготування: Наріж чорнослив, влий воду, доведи до кипіння і тушкуй 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Всип цукор і вари до його розчинення, а далі додай подрібнені волоські горіхи і вари ще 35-40 хвилин. За бажанням наприкінці можна влити трохи рому чи бренді. Закатай варення у стерилізовані банки.

    Зараз читають:15 способів приготувати смачні курячі мафіни

    7. Варення з чорносливу із ізюмом на зиму

    Для більш насиченого цитрусового смаку додай ще трохи лимона.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорносливу, 500 г родзинок, 2 кг цукру, 3 апельсини.

    Приготування: Довільно наріж чорнослив, промий родзинки і тонко наріж апельсини. Відправ все в каструлю, засип цукром і доведи до кипіння. Вари варення приблизно 1,5 години на слабкому вогні, помішуючи. Закатай його до стерилізованих банків.

    8. Запечене варення із чорносливу на зиму

    Оригінальний спосіб приготування найсмачнішого варення.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорносливу, 500 г цукру, 1/2 лимона, 2 палички кориці.

    Приготування: Подрібни та засип чорнослив цукром, полів лимонним соком, додай цедру та корицю. Залиш все в теплі на кілька годин, а потім виклади у форму для запікання, накрий кришкою і готуй варення 1,5 години в духовці при 150 градусах. Кілька разів перемішай його у процесі. Закатай варення у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *