Поєднання груші з горгонзолою так припало до смаку у всьому світі, що його постійно використовують у найрізноманітніших стравах. Наприклад, дуже цікавою та пікантною виходить піца з такою начинкою. Тим більше, її можна приготувати у різний спосіб, і ми вже знайшли для тебе найкращі рецепти!
Зміст
1. Піца з грушею, горгонзолою та моцарелою
Відразу три види сиру разом із пармезаном, які ще яскравіше підкреслюють смак груші.
Тобі знадобиться:
Для основи: 320-350 г борошна, 200 мл води, 4 г сухих дріжджів, 5 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.
Для начинки: 200 г горгонзоли, 200 г моцарелли, 50 г пармезану, 2 груші, 1 ст. меду, 2 ч.л. оливкової олії, 40 г руколи, 50 г кедрових горішків.
Приготування: Розмішай сіль та сухі дріжджі у теплій воді, залиш на 15 хвилин. Проси борошно і влий у неї дріжджі з олією. Заміси еластичне тісто, залиш його на 1 годину в теплі і через півгодини ще раз розімни. Тонко наріж грушу та моцареллу, розламай горгонзолу руками і натрій пармезан.
Розділи тісто навпіл, розкатай дві основи, змасти їх олією і виклади моцарелу. Додай до неї скибочки груші та посип горгонзолою, пармезаном та кедровими горішками. Випікай піцу в духовці близько 20-25 хвилин при 220 градусах, а потім полів медом і посип руколою.
Зараз читають:Креветки на грилі: 20 найсмачніших рецептів
2. Піца з грушею, горгонзолою та паприкою
Паприка – незвичайний секрет, який надає піці родзинки.
Тобі знадобиться:
Для основи: 200 г. готового тіста для піци.
Для начинки: 1 груша, 1 ч. л. паприки, 1 ст. тертого пармезану, 100 г горгонзоли, 1 ст. оливкової олії, 2 гілочки петрушки, 1 ст.л. меду, 1 ч.л. рубаних горіхів.
Приготування: Розкатай тісто для піци, змасти його оливковою олією і відправ у духовку на 10 хвилин при 180 градусах. Після чого виклади половину розфарбованої горгонзоли і відправь у духовку ще на 3-4 хвилини.
Розклади тонкі скибочки груші, присип їх паприкою і зверху додай весь сир, що залишився. Випікай піцу ще 5-7 хвилин, а далі полів її медом і посип горіхами з рубаною петрушкою.
3. Піца з грушею, волоськими горіхами та горгонзолою
Перед використанням злегка обсмажити горіхи на сухій сковороді.
Тобі знадобиться:
Для основи: 320 г борошна, 200 мл води, 4 г сухих дріжджів, 4 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.
Для начинки: 2 груші, 1 ст.л оливкової олії, 200 г моцарелли, 200 г горгонзоли, 1 жменю волоських горіхів.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду та олію. Вимішайте тісто, залиште в теплі на 1 годину і тонко розкачайте. Змасти основу оливковою олією і розклади тонкі слайси моцарелли, додай тонкі шматочки груші, посип розкришеною горгонзолою та рубаними горіхами. Випікай піцу 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 200-220 градусах.
4. Піца з грушею та горгонзолою на листковому тісті
Готову піцу можна традиційно полити медом та посипати горіхами.
Зараз читають:20 найкращих рецептів грибної ікри з опеньків
Тобі знадобиться:
Для основи: 500 г листкового тіста.
Для начинки: 2 груші, 200 г горгонзоли, 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. італійських трав.
Приготування: Розкатай листкове тісто, змасти його маслом і виклади половину розкришеної горгонзоли. Зверху додай тонко нарізану грушу, а на неї – сир, що залишився. Посип все італійськими травами і випікай піцу 20 хвилин у духовці при 200 градусах.
5. Піца з грушею, прошутто та горгонзолою
Замість прошутто також можеш використати хамон.
Тобі знадобиться:
Для основи: 280 г борошна, 150 мл води, 4 г сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 1 щіпка солі.
Для начинки: 1 груша, 30 г вершкового сиру, 150 г моцарелли, 50 г прошутто, 30 г горгонзоли, 30 г пармезану, італійські трави.
Приготування: Ретельно вимішайте всі інгредієнти для тіста і залиште його в теплі на 1 годину. Розкатай основу, змасти її вершковим сиром і присип італійськими травами. Зверху засип піцу тертою моцарелою, розклади тонкі часточки груші та слайси прошутто. Посип все розфарбованою горгонзолою та пармезаном. Випікай піцу 10-15 хвилин|мінути| в духовці при 220 градусах.
6. Піца з грушею, горгонзолою та виноградом
Для цього рецепту рекомендуємо взяти виноград без кісточок.
Тобі знадобиться:
Для основи: 350 г муки|борошна|, 180 мл води, 1 ч.л. солі, 1,5 ст. олії, 1,5 ч.л. сухих дріжджів.
Для начинки: 1-2 груші, 100 г моцарелли, 70 г горгонзоли, 100 г винограду, 1 жменю волоських горіхів, мед, 2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду з олією і вимішуй близько 10 хвилин. Залиш тісто в теплі на 1 годину, тонко розкатай і змасти маслом. Посип основу тертої моцарелли і розклади часточки груші. Виклади виноград і шматочки горгонзоли, і посипи всі рубаними горіхами. Ще раз збризкати маслом і випікай піцу в духовці 15-20 хвилин при 200 градусах.
Зараз читають:20 найкращих рецептів боулів, які варто приготувати прямо зараз
7. Піца з гарбузом, грушею та горгонзолою
Ідеально підійде мускатний гарбуз та груша сорту Конференція.
Тобі знадобиться:
Для основи: 350 г муки|борошна|, 5 г сухих дріжджів, 0,5 ч.л. солі, 35 мл оливкової олії, 200 мл води.
Для начинки: 200 г горгонзоли, 250 г гарбуза, 2 груші, італійські трави.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду та олію, і вимішай все до еластичності. Залиш тісто в теплі на 1 годину і за цей час ще раз розімни. Розкатай і змасти основу олією.
Гарбуз наріж кубиком і обсмаж до м'якості. Розкриш горгонзолу, наріж грушу тонкими слайсами і розклади все на основу для піци. Посип травами і випікай піцу 25-30 хвилин у духовці при 200 градусах.
8. Бездрожжева піца з грушею та горгонзолою
Дуже швидкий рецепт, коли немає часу на вистоювання тіста.
Тобі знадобиться:
Для основи: 2 склянки борошна, 1/2 склянки води, 2 ст. олії, 2 яйця, 0,5 ч.л. солі.
Для начинки: 200 г горгонзоли, 2 груші, оливкова олія.
Приготування: Віночком збий яйця з водою та олією. Проси борошно з сіллю, влий рідку суміш і вимішай тісто. Розкатай основу, збризкати її маслом і виклади шматочки горгонзоли. Далі виклади тонкі слайси груші та ще трохи горгонзоли. Випікай піцу в духовці приблизно 20 хвилин|мінути| при 190 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua