20 відмінних способів приготувати баклажани по-корейськи

Майже всі гострі закуски прийшли до нас із азіатської кухні, і особливо добре прижилися різні корейські салати. Сьогодні ми розглянемо 20 найкращих рецептів баклажанів по-корейськи. Читай, вибирай на свій смак і готуй із задоволенням!

Зміст

  • 1. Баклажани по-корейськи з болгарським перцем та цибулею
  • 2. Баклажани по-корейськи швидкого приготування
  • 3. Баклажани по-корейськи з пекінською капустою та болгарським перцем
  • 4. Корейський салат із болгарського перцю, зелені та варених баклажанів
  • 5. Смажені баклажани по-корейськи з овочами та зеленню
  • 6. Баклажани по-корейськи з бальзамічним оцтом
  • 7. Гострі баклажани по-корейськи
  • 8. Кисло-солодкі баклажани по-корейськи
  • 9. Баклажани по-корейськи з овочами та рибним соусом
  • 10. Гострі баклажани з цибулею, часником та помідорами
  • 11. Баклажани по-корейськи з морквою, цибулею та болгарським перцем
  • 12. Гострі баклажани з цибулею, свіжими помідорами та часником
  • 13. Баклажани по-корейськи з морквою та цибулею
  • 14. Баклажани по-корейськи з аджикою та часником
  • 15. Баклажани по-корейськи із зеленою цибулею та часником
  • 16. Салат з овочів та баклажанів по-корейськи
  • 17. Гострі баклажани по-корейськи з болгарським перцем та зеленню
  • 18. Баклажани по-корейськи цілком
  • 19. Баклажани по-корейськи з овочами, імбиром та лимонним соком
  • 20. Баклажани по-корейськи з помідорами, зеленою цибулею та часником
  • 1. Баклажани по-корейськи з болгарським перцем та цибулею

    Готуйте салат заздалегідь, щоб він встиг настоятися.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 3 середні цибулини, 500 г болгарського перцю, 1/2 пучка будь-якої зелені, 5 зубчиків часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. рідкого меду, 60 мл олії, 3 ст.л. оцту, мелений чорний перець та сіль за смаком.

    Приготування: Баклажани наріж, проварити 3 хвилини в підсоленій воді і відкинь на друшляк. Наріж зелень, очищену цибулю та болгарський перець. Змішай соєвий соус, олію, мед, оцет, мелений перець і сіль. У мисці змішай усі овочі та зелень, додай заправку, пропущений через прес часник і постав на 2 години в холодильник.

    2. Баклажани по-корейськи швидкого приготування

    Гарно виходить із болгарським перцем червоного та жовтого кольору.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 300 г моркви, 300 г болгарського перцю, 1 цибулина, 50 г часнику, 1 ст. кунжуту, 1 ст.л. рідкого меду, 3 ст. соєвого соусу, 3 ст.л. оцту, 120 мл олії, мелений чорний перець, сіль.

    Приготування: Баклажани наріж і замочи в підсоленій воді на 10 хвилин, а потім обсуши і обсмаж на олії до золотистої скоринки. Моркву натрій на корейській тертці, змішай з меленим перцем, сіллю та пропущеним через прес часником. Цибулю наріж і обсмаж у маслі 2-3 хвилини. Вили гарячу олію в моркву і перемішай. Додай баклажани, подрібнений болгарський перець, соєвий соус, мед, кунжут та оцет. Наполягай салат у холодильнику 2 години.

    3. Баклажани по-корейськи з пекінською капустою та болгарським перцем

    Замість лимонного соку можна використовувати оцет.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 300 г пекінської капусти, 1 стручок гострого перцю, 1 кг болгарського перцю, півголовки часнику, 1 ст.л. кунжуту, сік половини лимона, 100 мл олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. рідкого меду, 1 ч. л. цукор, мелений чорний перець, мелений імбир, сіль.

    Баклажани наріж і обсмаж в маслі до рум'яної скоринки. Подрібни капусту, часник, гострий та болгарський перець. Перемішай все у великій мисці. Окремо змішай сік лимона, соєвий соус, мед, цукор, спеції та сіль. Влий заправку в овочі, додай кунжут і перемішай. Перед подачею салат повинен постояти у холодильнику не менше 2 годин.

    4. Корейський салат із болгарського перцю, зелені та варених баклажанів

    Нарізай овочі шматочками приблизно однакового розміру.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 кг болгарського перцю, 200 г моркви, 50 г зелені, півголовки часнику, 1 ст. кунжуту, сік половини лимона, 2 ст. соєвого соусу, 3 ст.л. олії, 1 ч.л. цукор, мелений червоний перець, сіль.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів компоту з винограду на зиму

    Морква натрі на спеціальній тертці, болгарський перець очисти і наріж. Подрібни часник та зелень. Баклажани наріж тонкими брусочками, провари 3 хвилини і відкинь на друшляк. Все змішай, додай кунжут, лимонний сік, соєвий соус, цукор, сіль та мелений перець. Заправте маслом, перемішай і поставте в холодильник на 1,5-2 години.

    5. Смажені баклажани по-корейськи з овочами та зеленню

    Пікантний салат для любителів корейської кухні.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 кг болгарського перцю, 300 г моркви, 3 середні цибулини, півголовки часнику, 50 г зелені, 1 ст. кунжуту, 2 ст.л. меду, 120 мл олії, 3 ст.л. яблучного оцту, 2 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. меленого імбиру, сіль.

    Баклажани наріж і обсмаж в маслі до золотистого кольору. Моркву натрій на спеціальній тертці, змішай з меленим імбиром та пропущеним через прес часником. Подрібни зелень, очищений болгарський перець та цибулю. Все змішай, додай кунжут, мед, оцет, соєвий соус та сіль. Прибери салат на 2 години на холодильник.

    6. Баклажани по-корейськи з бальзамічним оцтом

    За бажанням часник можна не додавати.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 200 г цибулі, 20 г зелені, півголовки часнику, 2 ст. олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. рідкого меду, 2 ст. бальзамічного оцту, мелений чорний перець, мелений імбир, мелений коріандр, сіль.

    Баклажани наріж , замочи в підсоленій воді на 10 хвилин і обсуши. Розігрій масло на сковороді, всип спеції і через 10 секунд додай баклажани. Обсмажити на швидкому вогні 3-5 хвилин. Моркву натрій на тертці, а зелень, цибулю та болгарський перець – подрібни. Все змішай, додай сіль, оцет, соєвий соус та мед. Видави через прес часник, перемішай і прибери на пару годин у холодильник.

    7. Гострі баклажани по-корейськи

    Звертай увагу на рівень пекучості гострого перцю, можливо його знадобиться більше.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 стручок гострого перцю, 1/2 пучка зелені, 4 зубчики часнику, 100 мл олії, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ст. меду, мелений імбир та сіль за смаком.

    Баклажани наріж і залий підсоленою водою на 10 хвилин, а потім ретельно обсуши. Виклади баклажани на розігріту сковороду з олією та обсмаж до золотистої скоринки. Подрібни гострий перець, зелень та очищений від лушпиння часник. Все змішай, додай лимонний сік, мед, мелений імбир та сіль. Перед подачею наполягай салат у холодильнику 1,5-2 години.

    8. Кисло-солодкі баклажани по-корейськи

    Такий салат легко можна включити у своє дієтичне меню.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г болгарського перцю, 400 г моркви, 400 г цибулі, 5 зубчиків часнику, 1 ст. кунжуту, 1 ст.л. соусу чилі, 2 ст.л. меду, 3 ст. олії, 3 ст.л. рисового оцту, мелений червоний перець, мелений імбир, сіль.

    Приготування: Баклажани наріж, проварити в підсоленій воді 3 хвилини і відкинь на друшляк. Болгарський перець, цибулю очисти та подрібни, моркву натрій на тертці. Окремо змішай оцет, мед, соус чилі, спеції та сіль. Влий заправку в овочі, додай пропущений через прес часник, кунжут і дрібно нарубану зелень. Перемішати і прибрати в холодильник на 1,5-2 години.

    9. Баклажани по-корейськи з овочами та рибним соусом

    Найчастіше це найяскравіша страва на столі!

    Тобі знадобиться: 6 баклажанів, 3 болгарські перці, 300 г моркви, 1 пучок кропу, 4 зубчики часнику, 1 ст.л. кунжуту, 2 ст.л. рибного соусу, 3 ст.л. олії, 3 ст.л яблучного оцту, мелений червоний перець, сіль.

    Приготування: Баклажани наріж, проварити в підсоленій воді 3 хвилини і відкинь на друшляк. Моркву натрій на тертці, болгарський перець очисти та подрібни. Полей овочі гарячою олією, додай кунжут, мелений перець, сіль, дрібно нарубаний кріп і пропущений через прес часник. Влий оцет, рибний соус і добре перемішай. Наполягай салат 1,5-2 години у холодильнику.

    Зараз читають:20 найсмачніших десертів на Різдво 2023

    10. Гострі баклажани з цибулею, часником та помідорами

    Підходь до відбору овочів серйозно: вони мають бути соковитими, красивими та свіжими.

    Тобі знадобиться: 500 г баклажанів, 3 болгарські перці, 3 помідори, 2 цибулини, 5 зубчиків часнику, 1 ст.л. кунжуту, 2 стебла зеленої цибулі, 80 мл олії, 2 ст.л. рідкого меду, 2 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. соусу чилі, 30 мл яблучного оцту, мелений червоний перець, сіль.

    Баклажани наріж і обсмаж в маслі 2-3 хвилини на швидкому вогні. Подрібни помідори, часник, зелену та ріпчасту цибулю, болгарський перець. Все змішай, додай кунжут, оцет, мелений перець, сіль, мед та обидва соуси. Перемішати і поставити в холодильник на 1,5 години.

    11. Баклажани по-корейськи з морквою, цибулею та болгарським перцем

    Замінити соєвий соус можна рибним чи вустерським.

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 500 г моркви, 3 болгарські перці, 2 середні цибулини, 100 мл рослинної олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. оцту, пластівці червоного перцю, 1 ст.л. цукру, сіль|соль|.

    Приготування: Баклажани наріж, залий підсоленою водою на 15 хвилин, а потім обсуши і обсмажити в олії. Моркву натрій на тертці, змішай з пластівцями червоного перцю, цукром, сіллю та полів гарячою олією. Болгарський перець, цибулю очисти і дрібно наріж. Все змішай, додай оцет та соєвий соус.

    12. Гострі баклажани з цибулею, свіжими помідорами та часником

    Помідори додають баклажанам додаткову кислинку.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 3 свіжі помідори, півголовки часнику, 2 цибулини, 1/2 пучка кінзи, 80 мл рослинної олії, 2 ст.л. соєвого соусу, сік половини лимона, 1 ст. меду, мелений чорний перець, мелений імбир, сіль.

    Приготування: Помідори очисти від шкірки та подрібни. Баклажани наріж і обсмаж у маслі на швидкому вогні 2-3 хвилини. Дрібно наріж кінзу, очищену цибулю та часник. Все змішай, додай лимонний сік, соєвий соус, мед, спеції та сіль. Перемішай і прибери в холодильник на кілька годин.

    13. Баклажани по-корейськи з морквою та цибулею

    Подавай як закуску, салат або гарнір до основної страви.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 200 г моркви, 200 г цибулі, 2-3 гілочки зелені, 3 ст. олії, 2 ст.л. оцту, 1 ст. цукор, мелений імбир, мелений коріандр, мелений чорний перець, сіль.

    Приготування: Баклажани наріж, проварити в підсоленій воді 2 хвилини і відкинь на друшляк. Наріж моркву, зелень та очищену цибулю. Змішай олію, оцет, цукор, спеції та сіль. Влий заправку в овочі, перемішай і прибери на 1 годину в холодильник.

    14. Баклажани по-корейськи з аджикою та часником

    Чи не перетримуй баклажани у воді, вони самі дійдуть за рахунок внутрішньої теплоти.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 20 г зелені, 5 зубчиків часнику, 1 ст. кунжуту, 2 ст.л. аджики, 2 ст.л. меду, 2 ст.л. олії, 3 ст.л лимонного соку, мелений червоний перець, мелений імбир, мелений коріандр, сіль.

    Приготування: Баклажани наріж брусочками, проварити в підсоленій воді 3 хвилини і відкинь на друшляк. Змішай мед, олію, лимонний сік, спеції, аджику, сіль та кунжут. Влий цю заправку в баклажани, додай подрібнений часник і зелень. Перемішати і поставити на 2 години в холодильник.

    15. Баклажани по-корейськи із зеленою цибулею та часником

    Аналогічно можна приготувати і зі смаженими баклажанами.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 2 стебла зеленої цибулі, 5 зубчиків часнику, 1 ст.л. кунжуту, 3 ст.л. олії, сік половини лимона, 2 ст.л. рідкий мед, мелений імбир, мелений чорний перець, сіль.

    Приготування: Баклажани наріж, проварити в підсоленій воді 2 хвилини і відкинь на друшляк. Подрібни зелену цибулю та очищений від лушпиння часник. Все змішай, додай спеції, сіль, мед, сік лимона, кунжут та олію. Перед подачею наполягай салат у холодильнику 1,5-2 години.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    16. Салат з овочів та баклажанів по-корейськи

    Перемішуйте овочі акуратно, інакше вони пам'ятаються.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 400 г болгарського перцю, 3 цибулини, 1 ст.л. кунжуту, 3-4 гілочки зелені, 2 ст. яблучного оцту, 80 мл олії, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. меду, мелений мускатний горіх, паприка, мелений чорний перець, сіль.

    Баклажани наріж і обсмаж в маслі на швидкому вогні 2-3 хвилини. Подрібни зелень, цибулю та болгарський перець. Окремо змішай мед, соєвий соус, оцет, спеції та сіль. Влий заправку в овочі, додай кунжут, перемішай і постав на пару годин у холодильник.

    17. Гострі баклажани по-корейськи з болгарським перцем та зеленню

    Чим більше шматки баклажанів, тим довше їх доведеться варити.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 болгарський перець, 20 г петрушки, 2-3 стебла зеленої цибулі, 5 зубчиків часнику, 1 ст.л. кунжуту, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. рідкого меду, 3 ст. лимонного соку, 2 ст. олії, пластівці гострого перцю, мелений імбир, сіль.

    Приготування: Баклажани наріж брусочками, проварити в підсоленій воді 2-3 хвилини і відкинь на друшляк. Змішай соєвий соус, мед, лимонний сік, олію, спеції та сіль. Дрібно наріж петрушку, зелену цибулю та болгарський перець. Змішай баклажани із заправкою, зеленню, болгарським перцем, кунжутом та пропущеним через прес часником.

    18. Баклажани по-корейськи цілком

    Для цього рецепта краще вибирати баклажани однакового розміру.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г моркви, 1 стручок гострого перцю, 1 цибулина, півголовки часнику, 2 ст. олії, 2 ст.л. яблучного оцту, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. меленого коріандру, сіль, 1 л кип'яченої води.

    Приготування: Баклажани проварити 5 хвилин у підсоленій воді і помісти на півгодини під гніт. Моркву натрій на тертці, а також подрібни гострий перець, часник і цибулю. Обсмаж цибулю в олії до прозорості, додай моркву, гострий перець та часник. Зроби глибокі надрізи на баклажанах, нафаршируй їх морквяною начинкою і склади в каструлю. Змішай воду, цукор, сіль, мелений коріандр, оцет та соєвий соус. Залий холодним маринадом баклажани, прикрий тарілкою та встанови гніт. Через 3 дні баклажани будуть готові.

    19. Баклажани по-корейськи з овочами, імбиром та лимонним соком

    Ця овочева страва поповнить запас вітамінів, подарує бадьорість та гарний настрій.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 400 г моркви, 500 г болгарського перцю, 5 зубчиків часнику, 2 ст. рідкого меду, 2 ст. олії, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. тертого кореня імбиру, мелений червоний перець та сіль за смаком.

    Приготування: Баклажани наріж, проварити 3 хвилини в підсоленій воді і відкинь на друшляк. Моркву натрій на корейській тертці, а болгарський перець подрібни. Змішай усі заготовки, додай пропущений через прес часник, соєвий соус, олію, мед, лимонний сік, мелений перець та сіль. Додай імбир, перемішай і прибери наполягати в холодильник.

    20. Баклажани по-корейськи з помідорами, зеленою цибулею та часником

    Нарізай баклажани шматочками довільної форми.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г помідорів, 100 г зеленої цибулі, 1/2 головки часнику, 2 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 100 мл олії, 2 ст.л. яблучного оцту, мелений чорний перець, сіль|соль|.

    Баклажани наріж, залий підсоленою водою на 15 хвилин і обсуши, а потім обсмаж в маслі до рум'яної скоринки. Помідори очисти від шкірки та подрібни. Також наріж зелену цибулю і очищений від лушпиння часник. Все змішай, додай мед, соєвий соус, оцет, мелений перець та сіль. Перемішати і поставити в холодильник на 2 години.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *