Сніданок туриста з рисом на зиму: 10 оригінальних рецептів

Якщо тобі потрібно заготовити на зиму щось ситне та універсальне, тоді радимо звернути увагу на сніданок туриста з рисом. Це не тільки відмінне рішення для походів або виїздів на природу, а й просто повсякденний салат. Бери на замітку наші 10 рецептів!

Зміст

  • 1. Сніданок туриста з рисом та оцтом на зиму
  • 2. Сніданок туриста з рисом та гострим перцем
  • 3. Сніданок туриста з рисом без оцту
  • 4. Сніданок туриста з рисом та кабачками на зиму
  • 5. Сніданок туриста з рисом та баклажанами на зиму
  • 6. Сніданок туриста з рибою та рисом на зиму
  • 7. Сніданок туриста з рисом та капустою на зиму
  • 8. Сніданок туриста з рисом та томатною пастою на зиму
  • 9. Сніданок туриста з рисом та огірками на зиму
  • 10. Сніданок туриста з рисом та томатним соком
  • 1. Сніданок туриста з рисом та оцтом на зиму

    Класична варіація з дешевими та доступними овочами.

    Тобі знадобиться: 80 г рису, 300 г помідорів, 150 г болгарського перцю, 150 г моркви, 150 г цибулі, 70 мл олії, 0,5 ч.л. солі, 30 мл яблучного оцту.

    Тонко наріж і обсмаж цибулю в олії до м'якості . Очисти і подрібни помідори за допомогою блендера, влий томат, що вийшов, до цибулі і протушкуй 10 хвилин на слабкому вогні.

    Додай терту моркву, тонко нарізаний солодкий перець та сіль. Засип промитий рис, перемішай і протушкуй всі разом 30-40 хвилин під кришкою. За потреби – додай трохи води. Влий оцет і заходи салат у стерилізовані банки на зиму.

    2. Сніданок туриста з рисом та гострим перцем

    Підійде для тих, хто любить гостріші заготовки.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг болгарського перцю, 200 г гострого перцю, 100 г часнику, 100 мл оцту, 200 г рису, 150 г цукор, 2 ст.л. солі, 300 мл олії.

    Зараз читають:Варимо молоду картоплю: секрети ідеального гарніру

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, часник та гострий перець. Промий рис. Змішай разом всі інгредієнти та доведи до кипіння. Протушкуй салат приблизно 50 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи. Закатай його до стерилізованих банків.

    3. Сніданок туриста з рисом без оцту

    Радимо зберігати в прохолодному місці, на кшталт льоху або комори.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 200 г рису, 1 склянка цукру, 3 ст. солі, 500 мл олії.

    Приготування: Пропусти моркву та помідори через м'ясорубку, а перець та цибулю – наріж дрібним кубиком. Змішай всі овочі, олію та промитий рис. Туши заготовку 1 годину на слабкому вогні, а ближче до кінця готування – додай сіль та цукор. Закатай салат у стерилізовані банки.

    4. Сніданок туриста з рисом та кабачками на зиму

    Незрівнянний рецепт, який завжди виходить смачним.

    Тобі знадобиться: 350 г рису, 2 кг кабачків, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 100 г цукру, 4 ст. солі, 250 мл олії, 50 мл оцту.

    Приготування: Відварити рис до готовності. Подрібни цибулю, натрій моркву, дрібно наріж кабачки і пропусти помідори через м'ясорубку. Змішай всі овочі, олію, цукор та сіль, доведи до кипіння та туші 1 годину під кришкою на слабкому вогні. За 10 хвилин до кінця – додай рис. Влий оцет і закатай заготівлю в стерилізовані банки.

    5. Сніданок туриста з рисом та баклажанами на зиму

    За бажання, за пару хвилин до кінця готування – додай рубану зелень чи часник.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2,5 кг помідорів, 1,5 кг баклажанів, 1 кг болгарського перцю, 750 г цибулі, 750 г моркви, 1 склянка олії, 2 ст.л. солі, 5 ст. цукру, 100 мл оцту.

    Приготування: Очисти та наріж баклажани кубиком, обсмаж або запікайте їх до рум'яності. Наріж болгарський перець, моркву та цибулю, і готуйте їх в маслі 15-20 хвилин до м'якості. Блендер подрібни помідори в томатне пюре і влий його до овочів.

    Зараз читають:10 соусів із жовтої сливи, які готуються простіше простого

    Всип сіль, цукор і промитий рис, і туши всі разом ще 30 хвилин на слабкому вогні. Додай баклажани, перемішай, доведи заготовку до кипіння і влий оцет. Знову перемішай, проварити ще 5 хвилин і закатай салат у стерилізовані банки на зиму.

    6. Сніданок туриста з рибою та рисом на зиму

    Підійде будь-яка риба на твій розсуд – від путасу до скумбрії.

    Тобі знадобиться: 1,5-2 кг помідорів, 1 кг риби, 1 склянка рису, 600 г цибулі, 600 г моркви, 600 г болгарського перцю, 1 л томатного соусу, 2 ст. солі, 1 склянка цукру, 2 ст. оцту.

    Розроби рибу на філе, відвари її до готовності і наріж на шматочки. Довільно наріж і протушкуй овочі до м'якості. Додай томатний соус, сіль та цукор, і доведи до кипіння. Засип промитий рис і туші всі разом 20 хвилин на слабкому вогні, а потім додай рибу та туші ще 5-7 хвилин. Влий оцет і через 2 хвилини закатай салат у стерилізовані банки.

    7. Сніданок туриста з рисом та капустою на зиму

    Для цього рецепту рекомендуємо використовувати пропарений рис.

    Тобі знадобиться: 100 г рису, 300 г капусти, 200 г помідорів, 80 г моркви, 80 г цибулі, 40 мл оцту, 50 мл олії, по 1 ч.л. солі та цукру, 5 г часнику.

    Приготування: Наріж капусту і дрібно наріж інші овочі. Обсмажте цибулю з морквою в олії до м'якості, додай капусту і протушкуй 15 хвилин під кришкою. Додай помідори та туші ще 15 хвилин.

    Засип промитий рис, цукор і сіль, додай трохи води за потребою та туши всі разом ще 20 хвилин. Наприкінці – додай часник та оцет. Прогрій салат ще пару хвилин і заходи в стерилізовані банки.

    Зараз читають:Пісні закуски: 20 чудових рецептів на будь-який смак

    8. Сніданок туриста з рисом та томатною пастою на зиму

    Зелень підійде будь-яка – кріп, петрушка, базилік.

    Тобі знадобиться: 2 цибулини, 1,5 склянки рису, 500 мл води, 1/2 склянки томатної пасти, 1 пучок зелені, 1 ст.л. цукру, 3 моркви, 2 ст. оцту, 100 мл олії.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх на олії до прозорості та додай томатну пасту. Перемішай, додай рис, воду та цукор. Туши всі разом близько 20 хвилин, додай рубану зелень та оцет, і закатай салат у стерилізовані банки на зиму.

    9. Сніданок туриста з рисом та огірками на зиму

    Легка заготівля, з якою впораються навіть господині-початківці.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг помідорів, 300 г рису, 500 г моркви, 400 г цибулі, 700 г огірків, по 100 мл олії та оцту, 1 ст.л. солі, 2 ст. цукру.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Натріть огірки і моркву на великій тертці, а помідори і цибулю – наріж дрібним кубиком. Обсмаж цибулю з морквою в олії до м'якості, всип помідори, протушкуй 10 хвилин і додай решту інгредієнтів, крім оцту. Туши заготівлю ще півгодини, влий оцет і закатай сніданок туриста в стерилізовані банки.

    10. Сніданок туриста з рисом та томатним соком

    Бери томатний сік без зайвих добавок та консервантів, можна – свіжий.

    Тобі знадобиться: 2 л томатного соку, 2 склянки рису, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 1 перець чилі, 300 мл олії, 5 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 3 ст. оцту.

    Приготування: Дрібно наріж всі овочі та обсмаж цибулю з морквою в маслі до м'якості близько 15 хвилин. Додай цукор, сіль, обидва види перцю та томатний сік. Доведи заготовку до кипіння, протушкуй 15 хвилин і всип промитий рис. Провари все разом ще 15 хвилин, влий оцет, перемішай і закатай у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *