12 відмінних рецептів варення з гарбуза з курагою

Різновидів варення з гарбуза значно більше, ніж може здатися на перший погляд. Одне з найпопулярніших і найсмачніших поєднань – гарбуз з курагою. І готується воно простіше простого! Зібрали для тебе найкращі рецепти – класичні, швидше, з різними добавками та без.

Зміст

  • 1. Варення-п'ятихвилинка з гарбуза з курагою
  • 2. Швидке варення з гарбуза з курагою
  • 3. Варення з гарбуза з курагою в мультиварці
  • 4. Варення з тертого гарбуза з курагою
  • 5. Варення з гарбуза з курагою без шматочків
  • 6. Варення з гарбуза з курагою та чорносливом
  • 7. Варення з гарбуза з курагою та родзинками
  • 8. Варення з гарбуза з курагою та лимоном
  • 9. Варення з гарбуза з апельсином та курагою
  • 10. Варення з гарбуза з курагою та волоськими горіхами
  • 11. Варення з гарбуза з курагою та медом
  • 12. Варення з гарбуза з морквою та курагою
  • 1. Варення-п'ятихвилинка з гарбуза з курагою

    П'ятихвилинка завжди вимагає часу і терпіння, щоб дочекатися, поки варення охолоне, зате виходить дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 200 г кураги, 700 г цукру.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, додай цукор, доведи до кипіння і протушкуй 5 хвилин. Залиш заготівлю на ніч. Ще раз доведи до кипіння і проварити 5-7 хвилин, а потім знову дай охолонути. Додай нарізану курагу, знову проваріть варення 5 хвилин і розкладіть у стерильні банки.

    2. Швидке варення з гарбуза з курагою

    Найшвидший рецепт варення, який оцінить будь-яка господиня.

    Тобі знадобиться: 2 кг гарбуза, 800 г цукру, 300 г кураги, 100 мл води.

    Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, засип цукром, влий воду і доведи до кипіння. Додай нарізану курагу і проваріть варення 30-40 хвилин до м'якості. Закатай у стерильні банки.

    3. Варення з гарбуза з курагою в мультиварці

    Відправ готове варення в холодильник або заходи в банки на зиму.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 100 мл води, 200 г кураги, 400 г цукру.

    Приготування: Натрій гарбуз, дрібно наріж курагу, засип все цукром і залиш на 2 години. Додай воду та увімкни мультиварку на 1 годину в режимі «Гасіння».

    4. Варення з тертого гарбуза з курагою

    Цей рецепт для тих, хто не любить надто великі шматочки у варення.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 200 г кураги, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 400 г цукру.

    Натрій гарбуз на тертці, наріж курагу соломкою, додай цукор і залиш все на 3 години. Доведи масу до кипіння і проварити 30-35 хвилин на слабкому вогні. Додай лимонну кислоту і розклади варення у стерильні банки.

    5. Варення з гарбуза з курагою без шматочків

    Навіть із сухофруктами можна зробити смачний та однорідний джем.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 1/2 лимона, 200 г кураги, 300 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Наріж гарбуз шматочками, подрібни курагу, додай цукор, сік та цедру лимона. Доведи все до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Подрібніть масу блендером і додай воду за потребою. Знову доведи до кипіння та провари ще 15-20 хвилин.

    6. Варення з гарбуза з курагою та чорносливом

    Щоб було зручніше різати сухофрукти, можеш залити окропом хвилин на 5.

    Зараз читають:Оладки на кефірі – 20 найкращих рецептів та способів приготування

    Тобі знадобиться: 2 кг гарбуза, 200 г кураги, 200 г чорносливу, 800 г цукру, 200 мл води.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром і проварити сироп до розчинення. Відправ туди нарізаний кубиком гарбуз і подрібнені сухофрукти, і вари ще 30 хвилин на слабкому вогні. Розклади варення у стерильні банки.

    7. Варення з гарбуза з курагою та родзинками

    Родзинки – досить несподівана, але приємна добавка у варення.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 200 г кураги, 100 г родзинок, 100 мл води, 400 г цукру, 1 лимон.

    Приготування: Пропусти лимон через м'ясорубку, а гарбуз дрібно наріж. Додай воду і цукор, доведи все до кипіння і проварити 5 хвилин. Залиш заготовку на ніч, знову доведи до кипіння і проварити ще 5 хвилин. Охолоди варення, закип'яти його ще раз, додай подрібнену курагу та родзинки, провари останні 5 хвилин і закатай у банки.

    8. Варення з гарбуза з курагою та лимоном

    Гарбуз з курагою дуже солодкі навіть без додавання цукру, так що лимон тут дуже доречний.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг гарбуза, 2 лимони, 300 г кураги, 1 ч.л. кориці, 400 г цукру.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, засип цукром і залиш на 3 години. Додай дрібно нарізаний лимон, курагу та корицю, і доведи все до кипіння. Провари варення півгодини на слабкому вогні і розклади по банках.

    9. Варення з гарбуза з апельсином та курагою

    Замість апельсинів можна використовувати інші цитрусові.

    Тобі знадобиться: 2 кг гарбуза, 3 апельсини, 300 г кураги, 800 г цукру.

    Приготування: Наріж гарбуз та очищені апельсини кубиком. Подрібни курагу, змішай все з цукром і залиш на ніч. Доведи масу до кипіння, проваріть варення 30 хвилин і закатай у банки.

    Зараз читають:Як приготувати курячу печінку: 20 найсмачніших рецептів

    10. Варення з гарбуза з курагою та волоськими горіхами

    Варення з горіхами – гарне частування та небанальний подарунок.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 100 г волоських горіхів, 100 г кураги, 2 склянки цукру, 150 мл води.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром, додай нарізаний кубиком гарбуз і доведи до кипіння. Зніміть масу з вогню, дай охолонути і знову закип'яти. Проварити 5 хвилин, ще раз охолоди і знову доведи до кипіння. Додай подрібнену курагу та смажені волоські горіхи, вари 10 хвилин і розклади варення по банках.

    11. Варення з гарбуза з курагою та медом

    Любителі оригінальних уподобань можуть додати ще ложку тертого імбиру.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 200 г кураги, 200 г меду, 50 мл води, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, подрібни курагу, додай трохи води і туши на слабкому вогні до м'якості 30-40 хвилин. Додай мед та спеції, перемішай варення та провари ще 5 хвилин. Виклади його в банки.

    12. Варення з гарбуза з морквою та курагою

    А який насичений помаранчевий колір у цієї заготовки!

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 300 г моркви, 200 г кураги, 600 г цукру.

    Натрій гарбуз і морква на великій тертці, а курагу наріж соломкою. Змішай все з цукром і залиш на 2 години. Доведи масу до кипіння, проваріть до м'якості 30 хвилин і розкладіть варення по банкам.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *