Ситний та смачний сніданок цілком може бути простим. Не обов'язково годинами готувати якісь кулінарні шедеври і відмінним рішенням тут стануть сніданки з ковбасою. Бери на замітку наші 20 рецептів!
Зміст
1. Драники з ковбасою
Улюблені картопляні драники стають ще кращими.
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 1 яйце, 1 цибулина, 70 г ковбаси, 2 ст. борошна, спеції.
Картоплю натрій на тертці і трохи відіжми. На тій же тертці натріть цибулю та ковбасу. Змішай всі інгредієнти, приправ та обсмаж драники на сковороді з двох сторін.
2. Омлет із ковбасою та овочами
Овочі можеш додати будь-які інші, навіть заморожену суміш.
Тобі знадобиться: 6 яєць, 200 г ковбаси, 1 болгарський перець, 1 помідор, 1 склянка молока, спеції.
Приготування: Збий яйця з молоком та спеціями. Наріж ковбасу та овочі дрібним кубиком, і змішай їх із яйцем. Жар омлет під кришкою на слабкому вогні до готовності.
3. Салат з ковбасою та кукурудзою
Дуже швидкий і доступний салат, який хороший навіть на сніданок.
Тобі знадобиться: 200 г ковбаси, 280 г консервованої кукурудзи, 3 яйця, майонез, зелень.
Яйця відвари круто і наріж кубиком разом з ковбасою. Додай кукурудзу і рубану зелень і заправ салат майонезом.
4. Оладки з ковбасою
З солодкими оладками все зрозуміло. Тому сьогодні пропонуємо більш незвичайний рецепт!
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 200 г борошна, 100 г ковбаси, 30 г твердого сиру, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Змішай кефір з яйцем і додай борошно з розпушувачем та спеціями. Додай тертий сир і нарізану ковбасу і обсмаж оладки на сковороді з двох боків.
Зараз читають:20 рецептів лінивих пельменів, які варто приготувати
5. Омлет з ковбасою та сиром у духовці
Якщо хочеш зробити омлет ще пишніше, додай щіпку розпушувача.
Тобі знадобиться: 200 г ковбаси, 2 помідори, 100 г твердого сиру, 8 яєць, 250 мл молока, спеції.
Приготування: Збийте яйця з молоком і спеціями, додай тертий сир і дрібно нарізану ковбасу з помідорами. Вилий масу у форму і випікай близько 35 хвилин при 180 градусах у духовці.
6. Шарки з ковбасою та сиром
Підійде дріжджове або бездрожжеве тісто, яке більше подобається.
Тобі знадобиться: 80 г ковбаси, 100 г твердого сиру, 1 яйце, 300 г листкового тіста.
Приготування: Листкове тісто розкатай і наріж на квадрати. Виклади на кожну нарізану ковбасу та тертий сир, склади навпіл і защипни краї. Змастіть шарики збитим яйцем і випікай 20 хвилин у духовці при 200 градусах.
7. Шакшука з ковбасою
Для цього рецепту радимо брати пікантну копчену ковбасу.
Тобі знадобиться: 100 г ковбаси, 4 яйця, 1/2 цибулини, 1 зубчик часнику, 400 г помідорів у власному соку, по 0,5 ч.л. коріандр, зір і орегано, спеції.
Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю з часником протягом декількох хвилин. Додай нарізану ковбасу та смажу ще 3-4 хвилини. Влий помідори, приправ і протушкуй всі 10-12 хвилин без кришки. Зроби в соусі поглиблення та акуратно вбий туди яйця. Готуй страву, поки яєчний білок не схопиться.
8. Сирники з ковбасою
Рекомендуємо використовувати жирний сир для зручної консистенції тіста.
Тобі знадобиться: 300 г сиру, 150 г ковбаси, 1 яйце, 4 ст. борошна, спеції.
Приготування: Виделкою разомні сир з яйцем, додай борошно та спеції. Всип дрібно нарізану ковбасу та обсмаж сирники на середньому вогні з двох сторін.
9. Фріттата з овочами та ковбасою
Посип готову фриттату зеленню або сушеними італійськими травами.
Тобі знадобиться: 6 яєць, 60 мл молока, 160 г ковбаси, 50 г твердого сиру, 1 болгарський перець, 1 помідор, 1/2 фіолетової цибулі, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Очисти помідор від шкірки. Довільно наріж усі овочі та ковбасу. Віночком збий яйця зі спеціями та тертим сиром. Обсмаж цибулю з часником на слабкому вогні, додай ковбасу та болгарський перець, і смаж ще 2-3 хвилини на середньому вогні. Вилий яєчну масу і готуй, поки вона не схопиться. Посип фриттату помідорами та доведи під кришкою до повної готовності ще 3-5 хвилин.
Зараз читають:Гнізда з фаршем на сковороді: 8 найсмачніших рецептів
10. Салат з омлетом та ковбасою
Замість майонезу можеш заправити його сметаною чи йогуртом.
Тобі знадобиться: 150 г ковбаси, 150 г корейської моркви, 2 яйця, 150 г огірка, майонез.
Збий яйця, обсмаж з них тонкий омлет і наріж смужками. Так само наріж ковбасу і огірок, додай моркву і заправ салат майонезом.
11. Вафлі з ковбасою та сиром
Наявність вафельниці гарантує наявність смачних та різноманітних сніданків.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 60 мл молока, 60 г борошна, 40 г ковбаси, 40 г сиру, 1 ч.л. олії, спеції.
Приготування: Збий яйця з молоком, олією та спеціями. Додай борошно, перемішай і всип нарізану ковбасу з тертим сиром. Змішай все разом і випікай вафлі у вафельниці близько 5 хвилин.
12. Гарячі бутерброди з ковбасою та помідорами
Також можеш скористатися не духовкою, а мікрохвильовою піччю.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 1 помідор, 70 г ковбаси, 70 г твердого сиру, 4 ч.л кетчупу.
Приготування: Змасти хліб кетчупом та виклади скибочки ковбаси. Додай кружечки помідорів, посип тертим сиром і відправ бутерброди на 10 хвилин в духовку при 200 градусах.
13. Вівсяні оладки з ковбасою
Оригінальний рецепт на сніданок для різноманітності повсякденного раціону.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 2 яйця, 120 г ковбаси, 1 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Подрібни вівсянку в блендері, змішай з яйцями, спеціями та розпушувачем, і залиш на 10 хвилин. Додай подрібнену ковбасу та обсмаж оладки на сковороді.
14. Закусочні кекси з ковбасою та сиром
Хороші не лише на сніданок, а й як перекус на роботу чи в дорогу.
Тобі знадобиться: 100 г ковбаси, 120 г твердого сиру, 1 яйце, 70 мл олії, 250 мл молока, 250 г борошна, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 ч. л. розпушувача, спеції.
Приготування: Віночком зби яйце з маслом і молоком. Додай усі сухі інгредієнти та перемішай тісто. Додай тертий сир та нарізану ковбасу, виклади тісто у формочки та випікай кекси 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
15. Тости з ковбасою та сиром у яйці
Готуються буквально за 10 хвилин, але виходять краще за звичайні бутерброди.
Тобі знадобиться: 6 шматочків тостового хліба, 1 яйце, 150 г ковбаси, 150 г твердого сиру.
На три скибочки хліба виклади слайси ковбаси і посип тертим сиром. Накрий хлібом, що залишився. Вмочіть тости у збите яйце і обсмаж їх на сковороді з двох сторін до рум'яності.
Зараз читають:15 заправок для Цезаря на будь-який смак
16. Яєчні млинці з начинкою
Коли звичайний омлет вже набрид, спробуй такий варіант.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 30 мл молока, 1 помідор, 1 зубчик часнику, 100 г ковбаси, спеції та зелень.
Приготування: Збий яйце з молоком, спеціями та рубаною зеленню. Обсмаж тонкі млинці яєчні з двох сторін. Наріж помідор і обсмаж його пару хвилин із часником. Додай нарізану ковбасу та зелень, і туши всі разом близько 7 хвилин. Загорни начинку в млинці і подавай.
17. Рулет у лаваші з ковбасою
По можливості дай готовому рулету просочитися півгодини у холодильнику.
Тобі знадобиться: 200 г ковбаси, 1-2 огірки, 120 г твердого сиру, 1 болгарський перець, 2-3 ст. майонезу, зелень, 1 пучок латуку, 1 аркуш лаваша.
Приготування: Наріж ковбасу, болгарський перець та огірок дрібним кубиком. Натрій сир, змішай його з майонезом і зеленню, і змасти лаваш. Виклади лист латука та ковбасно-овочеву начинку, і загорни тугий рол.
18. Салат з капустою та ковбасою
Ковбаса робить свіжий овочевий салат ще більш ситним.
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 200 г моркви, 200 г ковбаси, спеції.
Приготування: Наріж ковбасу соломкою та обсмаж її в спеціях до рум'яності. Тонко нашаткуй капусту, натрій моркву і перемішай салат.
19. Лаваш із ковбасою на сковороді
Його можна готувати з різними видами сиру за смаком.
Тобі знадобиться: 300 г ковбаси, 300 г м'якого сиру, 200 г лаваша, 3 ст. майонезу, 1 яйце, 50 г зелені.
Натрій ковбасу і сир на тертці, додай рубану зелень і майонез, приправ начинку і виклади її на лаваш. Згорни його плоским рулетом, наріж на порційні шматочки, обмакни кожен у збите яйце і обсмаж з двох боків на сковороді.
20. Маффіни з ковбасою та помідорами на сметані
За бажання, додай жменю будь-якої замороженої овочевої суміші.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 г сметани, 180 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 100 г ковбаси, 100 г твердого сиру, 1 помідор.
Приготування: Віночком зби сметану і яйця, приправ і додай борошно з розпушувачем. Наріж дрібним кубиком ковбасу, помідор і більшу частину сиру. Перемішати і викласти тісто у формочки. Сир, що залишився, натрі на тертці і посип ним маффини зверху. Випікай їх 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua