Незважаючи на те, що процес приготування повидла з ранеток трохи трудомісткий, результат сповна виправдовує всі очікування. Тим більше, він більше просто довгий, ніж справді складний. Зібрали для тебе 15 найкращих рецептів, тож вибирай на свій смак. Готове повидло можна їсти одразу або закатати у стерильні банки на зиму!
Зміст
1. Повидло з ранеток із варінням
Секрет у тому, що спочатку потрібно проварити ранетки, а вже потім все повидло.
Тобі знадобиться: 1,2 кг ранеток, 400 г цукру, 200 мл води.
Приготування: Наріж ранетки часточками, додай воду і проварити 30-40 хвилин. Перетріть їх через сито і знову доведи пюре до кипіння. Додай цукор і провари повидло ще 15-20 хвилин.
2. Повидло з ранеток повністю через сито
Для цього рецепту дрібні ранетки навіть не потрібно якось різати та чистити.
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 500 г цукру, 2 щіпки ваніліну, 1 склянка води.
Промий ранетки, додай до них воду і протушкуй близько 40 хвилин до м'якості. Перетрій через сито, додай цукор і ванілін, і провари ще 15 хвилин.
3. Повидло з ранеток із корицею
Ранетки хоч і маленькі, але яблука, тому вони чудово поєднуються з корицею.
Зараз читають:20 десертів із полуниці, від яких усі будуть у захваті
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 500 г цукру, 1 ч.л. кориці, 1/2 лимона.
Приготування: Наріж ранетки часточками, додай трохи води, засип цукром і проварити їх до м'якості. Перетріть заготовку через сито, додай лимонний сік і корицю, і проварити ще півгодини на слабкому вогні.
4. Повидло з ранеток із пектином
Найчастіше для повидла з ранеток не потрібен загусник – пектину досить і в самих плодах. Але це економія часу!
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 700 г цукру, 20 г пектину, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Змішай пектин та пару ложок цукру. Ранетки залий невеликою кількістю води, відваріть до м'якості і перетріть через сито. Додай цукор до отриманого пюре, перемішай і доведи до кипіння. Додай лимонну кислоту, всип пектин і провари повидло 5 хвилин.
5. Повидло із запечених ранеток
Відмінний спосіб підготувати плоди ранеток для приготування повидла – запекти в духовці.
Тобі знадобиться: 1,5 кг ранеток, 1/2 склянки води, 500 г цукру.
Приготування: Видали з ранеток насіннєві коробочки, виклади яблука на деко, частково воду і відправ їх в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Потім подрібнити ранетки блендером, додати цукор, довести до кипіння і проварити заготовку ще 20 хвилин. Захід повидло в стерильні банки на зиму.
6. Повидло із ранеток зі сливами
Таку заготівлю можна по праву назвати класичною, якщо йдеться про повід.
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 1 кг сливи, 1 кг цукру, 1 склянка води.
Приготування: Наріж ранетки часточками, видали зі сливи кісточки, залий фрукти водою і провари 30-40 хвилин. Перетріть масу через сито і знову доведи до кипіння. Додай цукор, провари повидло ще півгодини і розлий по банках.
7. Повидло з ранеток у мультиварці
Усі заготовки, які довго варяться, куди приємніше готувати у мультиварці.
Зараз читають:20 дивовижних рецептів пиріжків з абрикосами
Тобі знадобиться: 1,5 кг ранеток, 400 г цукру, 1/3 склянки води, 30 г ванільного цукру.
Приготування: Видалити з ранеток серединки, довільно наріж плоди, відправ їх в чашу мультиварки і влий воду. Увімкни режим “Випічка” на півгодини. Розімні фрукти товкачем, додай цукор, перемішай і готуй повидло ще 1 годину в режимі «Гасіння», періодично помішуючи.
8. Повидло з ранеток через м'ясорубку
Фрукти не доведеться варити окремо, тому дуже зручно.
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 600 г цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Видалити з ранеток серединки і пропусти плоди через м'ясорубку. Додай цукор та лимонну кислоту, і вари повидло близько 45-60 хвилин на слабкому вогні.
9. Повидло з ранеток та абрикосів
Можеш додати трохи ванільного цукру для яскравішого аромату.
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 1 кг абрикосів, 1 кг цукру, 1 склянка води.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, довільно наріж ранетки, залий фрукти водою і півгодини проварити. Перетрій через сито, додай цукор і провари повидло ще півгодини. Розлий його по банках і заходи на зиму.
10. Повидло з ранеток у духовці
Найкраще підійдуть горщики або спеціальна форма із кришкою.
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 400 г цукру.
Приготування: Видалити з ранеток серединки і подрібни плоди будь-яким доступним способом. Додай цукор, перемішай, виклади заготовку у форму з кришкою і відправ у духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Розклади повидло по стерильних банках і закатай.
11. Повидло з ранеток із полуницею
Коли захочеться чогось особливо ніжного та ароматного, вибирай цей рецепт.
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 600 г полуниці, 800 г цукру, 200 мл води.
Приготування: Залийте ранетки водою, проваріть до м'якості і перетріть через сито. Подрібни полуницю блендером, змішай з пюре з ранеток і цукром, і проварити повидло 30-40 хвилин до бажаної густоти.
Зараз читають:25 найсмачніших начинок для тортів
12. Повидло з ранеток із лимоном
Як завжди, лимоном неможливо зіпсувати жодну заготівлю на зиму.
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 1 лимон, 1/2 склянки води, 600 г коричневого цукру.
Приготування: Залийте ранетки водою, відваріть півгодини до м'якості і перетріть через сито. Додай в яблучне пюре цукор, лимонний сік і цедру до смаку, знову доведи до кипіння і провари до густини. Закатай повидло у стерильні банки.
13. Повидло з ранеток із апельсинами
Викликає апетит одним своїм кольором та виглядом. Обов'язково спробуй!
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 2 апельсини, 3 склянки цукру.
Обдай апельсини окропом, видали кісточки і подрібни блендером. Дрібно наріж ранетки, змішай їх з апельсинами та цукром, і доведи до кипіння. Проварі повидло близько 40 хвилин на слабкому вогні і розклади в стерильні банки. За бажанням – спочатку перебий блендером.
14. Повидло з ранеток та персиків
Замість персиків можна взяти нектарини – і буде не гірше.
Тобі знадобиться: 1 кг ранеток, 1 кг персиків, 1 кг цукру.
Приготування: Видали з персиків кісточки, а з ранеток – серединки. Пропусти фрукти через м'ясорубку, додай цукор і доведи до кипіння. Варі повидло близько 1 години на слабкому вогні і заходи в стерильні банки.
15. Повидло з ранеток у мікрохвильовій печі
Хороший рецепт для маленької порції повидла – один раз.
Тобі знадобиться: 350 г ранеток, 3 ст. цукру.
Приготування: Наріж ранетки часточками і відправ їх у мікрохвильову піч на 3-4 хвилини при максимальній потужності. Забери шкірку і подрібни м'якоть блендером. Додай цукор, перемішай і відправ повидло в мікрохвильову піч ще на 2 хвилини.
Джерело: dietcenter.com.ua