Сало в лушпинні цибулі: 8 найсмачніших рецептів в домашніх умовах

Які тільки заготовки не готують із салом! Один з найцікавіших і оригінальних варіантів – сало в лушпиння цибулі. Виходить неймовірно смачно, ароматно та апетитно. Сало набуває легких ноток копченості і красивого золотисто-коричневого відтінку. Ділимося 8 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Сало з часником в лушпиння цибулі
  • 2. Сало в розсолі з лушпинням цибулі
  • 3. Сало з паприкою в лушпинні цибулі
  • 4. Сало шматками в лушпинні цибулі
  • 5. Швидке сало в лушпинні цибулі
  • 6. Сало в лушпинні цибулі з чорносливом
  • 7. Сало в лушпиння цибулі з рідким димом
  • 8. Сало в лушпинні цибулі в мультиварці
  • 1. Сало з часником в лушпиння цибулі

    Вибирай гарний шматок сала з м'ясним прорізом.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг сала, 150 г лушпиння цибулі, 2 головки часнику, 100 г солі, 1,5 ч.л. суміші меленого перцю, 10 лаврового листя, 1 ч.л. запашного перцю горошком.

    Приготування: Ретельно промий лушпиння цибулі. Додай половину лушпиння на дно каструлі і виклади на неї шматок сала. Посип сіллю, виклади перець горошком і половину лаврового листя. Засип лушпинням і залий водою, щоб вона покривала заготівлю.

    Доведи сало до кипіння та вари 15-20 хвилин на середньому вогні. Зніми заготовку з плити, накрий кришкою і залиш сало в розсолі ще на добу. Найкраще прибрати його в холодильник, коли воно охолоне.

    Після чого дістань і очисти сало від лушпиння цибулі. Натрій його перцем, подрібненим лавровим листям і пропущеним через прес часником. Оберни шматок сала в пергамент і відправь на 3-4 години в морозилку. Готово!

    2. Сало в розсолі з лушпинням цибулі

    Готове сало можна їсти одразу або відправити на ніч у холодильник.

    Зараз читають:Рецепт борщу з капустою

    Тобі знадобиться: 800 г сала, 15 г лушпиння цибулі, 1 головка часнику, 1,5 л води, 30 г солі, 8 г цукру, 1 ч.л. перцю горошком, 3 лаврові листи, мелений червоний перець, хмелі-сунелі.

    Приготування: Закип'яти воду з сіллю, цукром, лавровим листям і горошком перцем. Проварити 2 хвилини і зняти з вогню. Виклади промите лушпиння цибулі і шматок сала в розсіл, встанови гніт, знову доведи все до кипіння і провари 15 хвилин на середньому вогні.

    Зніми каструлю з плити, дай салу охолонути за кімнатної температури і прибери його в холодильник ще на добу. Після чого дістань сало з розсолу, обсуши паперовими рушниками і натрімо часником, сіллю, червоним перцем і хмелі-сунелі за смаком.

    3. Сало з паприкою в лушпинні цибулі

    Якщо хочеш зберігати його довше, краще робити це у морозильнику.

    Тобі знадобиться: 800 г сала, 1 жменю цибулиння, 150 г солі, 1,5 л води, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 2 лаврові листи, 3 горошини запашного перцю.

    Приготування: Відправ промите лушпиння, лаврове листя, сіль і перець горошком в каструлю. Залий водою, доведи до кипіння і додай сало. Вари його приблизно 15 хвилин на середньому вогні.

    Дай охолонути, відправь сало на 12 годин у холодильник, а потім обсуши паперовими рушниками. Змішай подрібнений часник, паприку та мелений перець. Натріть сало цією сумішшю приправ, переклади його в пакет і прибери в холодильник.

    4. Сало шматками в лушпинні цибулі

    Коріандр у розсолі надає салу цікаві смакові нотки.

    Зараз читають:12 найпростіших рецептів курячого філе з грибами у духовці

    Тобі знадобиться: 2 кг сала, 100 г цибулиння, 2 склянки солі, 4 ст.л. цукру, 2 головки часнику, 2 ст. насіння коріандру, 2 ст.л. перцю горошком, 6 лаврового листя.

    Приготування: Наріж сало на великі шматки по 250-300 г. Розчини сіль у 2 л води, додай туди цукор, промите лушпиння, перець горошком, лавровий лист і коріандр. Доведи розсіл до кипіння і проварити 10-15 хвилин на помірному вогні.

    Виклади шматки сала в розсіл, знову доведи до кипіння і вари ще 10-15 хвилин. Дай салу охолонути в цибулинному маринаді, обсуши паперовими серветками, натрій подрібненим часником, загорни в пергамент і прибери в холодильник або морозилку для тривалого зберігання.

    5. Швидке сало в лушпинні цибулі

    Сало за таким рецептом готується трохи швидше, ніж зазвичай.

    Тобі знадобиться: 1 кг сала, 2 жмені лушпиння цибулі, 12 ст.л. солі, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Залий сіль і лушпиння цибулі водою. Доведи до кипіння, виклади шматки сала в розсіл, що вийшов, проварити 7 хвилин, а потім дай охолонути прямо в каструлі і обсуши. Змішай подрібнений часник і спеції за смаком, натрій сало і загорни його в плівку. Відправте на 1 добу в морозильник.

    6. Сало в лушпинні цибулі з чорносливом

    Чорнослив робить смак сала ще більш яскравим та насиченим.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг сала і свинячої грудинки, 4 жмені лушпиння цибулі, 20 штук в'яленого або копченого чорносливу, 1 л води, 3 ст.л. солі, 8 зубчиків часнику, 2 ч. л. коріандру, 1 ч.л. перцю горошком, 4 лаврові листи.

    Приготування: Промий і залий лушпиння цибулі водою. Доведи її до кипіння і додай часник, сіль та всі спеції. Туди ж виклади чорнослив та великі шматки сала. Вари разом приблизно півгодини, а для грудинки – 40-50 хвилин. Залиш заготовку остигати в розсолі, а потім прибери в холодильник ще на кілька годин. Охолоджене сало можна відразу різати і подавати до столу.

    Зараз читають:20 зелених салатів, які урізноманітнять твій раціон

    7. Сало в лушпиння цибулі з рідким димом

    Виразний присмак та аромат копченостей не дасть пройти повз.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг сала, 120 г лушпиння цибулі, 120 мл рідкого диму, 2 л води, 250 г солі, 50 г часнику, 10 г суміші мелених перців, 4 лаврових листи.

    Приготування: Наріж сало великими шматками. Закип'яти воду з сіллю, лушпинням цибулі і лавровим листям. Проварити 5 хвилин після кипіння, влий рідкий дим і виклади шматки сала в розсіл. Проварити ще 20 хвилин і остудити сало в тому ж розсолі. Обсуши його паперовими рушником, натрій перцем і подрібненим часником. Склади в пакет і відправ на кілька годин у холодильник.

    8. Сало в лушпинні цибулі в мультиварці

    Один із простих та швидких способів приготувати улюблену закуску.

    Тобі знадобиться: 500 г сала, 10 г лушпиння цибулі, 500 мл води, 1/4 склянки солі, 2 зубчики часнику, 1 лавровий лист, спеції.

    Приготування: Виклади сіль, лушпиння цибулі і лавровий лист в чашу мультиварки, залий водою і додай туди ж нарізане сало. Запустіть режим «Гасіння» на 1 годину. Коли програма закінчиться, залиш сало в мультиварці ще на 6-8 годин. Обсуши його паперовими рушниками, натрій часником і спеціями за смаком, і прибери в холодильник або морозилку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *