Готувати баранину трохи складніше, ніж свинину чи яловичину. Адже важливо, щоб вона залишилася соковитою, не була жорсткою та не мала специфічного запаху. І один із найпростіших способів приготування тут – це посмажити баранину на сковороді. Розповідаємо 12 найкращих рецептів!
Зміст
1. Баранина з цибулею на сковороді
Смачний та нехитрий варіант, який напевно оцінять практичні господарки.
Тобі знадобиться: 500 г баранини, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, сіль, мелений чорний перець, спеції.
Наріж баранину на шматочки і виклади її в розігріту сковорідку жирною стороною вниз. Якщо жиру немає, тоді додай олію. Обсмажити м'ясо на сильному вогні з двох боків до легкої рум'яності.
Потім накрий кришкою і готуй баранину на слабкому вогні приблизно півгодини до випарювання соку. Додай подрібнену цибулю, часник і спеції, і смаж всі разом до золотистості цибулі.
2. Баранина у лимонному маринаді на сковороді
Цей рецепт підходить також і для м'яса на кістки, на кшталт ребер.
Тобі знадобиться: 500 г баранини, 60 мл лимонного соку, 60 мл оливкової олії, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. солі, 2 ч. л. орегано, 0,5 ч.л. мелений чорний перець.
Приготування: Змішай лимонний сік, оливкову олію, подрібнений часник та спеції. Наріж баранину, замарин її в цій суміші і постав у холодильник мінімум на 1,5 години. Після чого дай їй півгодини прогрітися на столі та обсмаж до рум'яності на сильному вогні з усіх боків.
3. Баранина із зеленню на сковороді
За бажання, можна взяти і будь-яку іншу зелень на твій розсуд.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки із чорної смородини
Тобі знадобиться: 500 г баранини, 2 цибулини, 15 г кінзи, 10 г базиліка, спеції.
Приготування: Баранину наріж шматочками і обсмаж по кілька хвилин з усіх боків на сильному вогні. Влий окріп, щоб вода була приблизно на одному рівні з м'ясом, і готуй на слабкому вогні до її випаровування. Потім додай нарізану кільцями цибулю, рубану зелень і спеції, і смажу все разом ще 7-10 хвилин, помішуючи.
4. Стейки з баранини на сковороді
Смажити стейки – це окреме, але цілком посильне мистецтво.
Тобі знадобиться: 2 стейки баранини, 2 ст.л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець.
Натрій баранину оливковою олією і посип сіллю з перцем. Обсмажте стейки на розігрітій сковороді по 5-6 хвилин з кожного боку і дай їм 5 хвилин відпочити перед подачею.
5. Баранина з картоплею на сковороді
Досить калорійна страва, але іноді хочеться чогось саме такого.
Тобі знадобиться: 3-4 картоплини, 300 г баранини, сіль, мелений чорний перець, олія.
Картоплю тонко наріж і відразу посолили . Наріж і обсмаж баранину в невеликій кількості олії 4-5 хвилин до легкої рум'яності. Додай картоплю, приправ та готуй всі 10 хвилин, помішуючи. Після чого накрий кришкою і готуй ще 5-7 хвилин до м'якості картоплі.
6. Баранина по-марокканськи на сковороді
Секрет цього рецепта – у великій кількості спецій.
Тобі знадобиться: 700 г баранини, 1 цибулина, 1 гострий перець, 3 зубчики часнику, по 0,5 ч.л. коріандру та зіри, 1 ч.л. паприки по 0,25 ч.л. кориці та кайєнського перцю, 400 г томатів у власному соку, 100 мл води або бульйону.
Наріж і обсмаж баранину порціями з усіх боків на сильному вогні до рум'яності. Відклади м'ясо убік і в тій же сковороді обсмаж нарізану цибулю до золотистості. Всип часник, гострий перець і всі спеції, і смажу ще 1 хвилину.
Влий воду і додай подрібнені помідори з томатним соком, доведи до кипіння і виклади туди баранину. Готуй все разом під кришкою до м'якості м'яса – близько 45-60 хвилин на слабкому вогні.
Зараз читають:15 пирогів із смородиною, які готуються простіше простого
7. Баранина з овочами на сковороді
Прекрасна смажена баранина, до якої навіть не потрібен гарнір – достатньо буде лише салату чи зелені.
Тобі знадобиться: 1 кг баранини, 2 цибулини, 2 помідори, 2 болгарські перці, 30 г петрушки, сіль, орегано, мелений чорний перець.
Приготування: Баранину наріж і обсмаж на сильному вогні з усіх боків до легкої рум'яності. Коли сік випарується, тоді додай нарізану цибулю та болгарський перець. Готуй до золотистості, додай подрібнені помідори зі спеціями, накрий кришкою та готуй ще 15 хвилин на слабкому вогні. Наприкінці додай рубану петрушку та залиш баранину ще на 3-5 хвилин під кришкою на вимкненій плиті.
8. Баранина на сковороді-гриль
А заразом пропонуємо чудовий маринад із гранатового соку!
Тобі знадобиться: 3 шматочки баранини на кістки, 1 фіолетова цибулина, 1 зубчик часнику, 2 листочки базиліка, 1 склянка гранатового соку.
Злегка відбий і приправ баранину за смаком. Додай нарізану пір'ям цибулю та подрібнений базилік з часником. Залий все гранатовим соком і залиши на 1 годину при кімнатній температурі. Після чого обсуши м'ясо паперовими серветками та обсмаж з двох сторін на сковороді-гриль до гарної скоринки.
9. Баранина з помідорами на сковороді
Якщо до кінця приготування м'ясо залишилося жорстким, тоді часто трохи води і готуй далі.
Тобі знадобиться: 600 г баранини, 500 г цибулі, 300 г болгарського перцю, 400 г помідорів, 1 головка часнику, 1/2 перцю чилі, спеції, оливкова олія.
Наріж і обсмаж баранину на сильному вогні до рум'яності. Додай подрібнену цибулю, часник і чилі, і смажу ще 5 хвилин. Додай нарізані помідори та болгарський перець, залий все водою в один рівень і готуй під кришкою на слабкому вогні до випаровування води. Приправте в кінці.
10. Баранина з грибами на сковороді
Пікантність такої простої страви надають – трохи коньяку та вина.
Зараз читають:12 рецептів тефтелей з індички, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 2 цибулини, 200 г грибів, 1 кг баранини, 3 зубчики часнику, 1 склянка білого сухого вина, 150 мл томатного соку, 50 мл коньяку, спеції.
Приготування: Наріж баранину шматочками, приправ за смаком, обсмаж до рум'яності і відклади убік. У тому ж жирі обсмаж подрібнену цибулю з грибами та часником. Влий сухе вино, коньяк і томатний сік, виклади м'ясо і готуй все під кришкою 45-60 хвилин на слабкому вогні.
11. Баранина з рисом на сковороді
Виходить щось на кшталт спрощеної варіації класичного плову.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки круглого рису, 700 г баранини, 2,5 склянки окропу, 200 г цибулі, 250 г моркви, 3 зубчики часнику, 50 г родзинок, спеції для плову.
Приготування: Промий та залий рис теплою водою на час приготування. Наріж і обсмаж баранину до легкої рум'яності з усіх боків. Додай нарізану пір'ям цибулю і нарізану брусочками моркву. Приправ і продовжуй обсмажувати, злегка струшуючи.
Додай ізюм, часник та м'ясо. Влий окріп і готуй всі 30-40 хвилин на слабкому вогні до м'якості м'яса. Відкинь рис на друшляк і потім всип його до баранини. Продовжуйте готувати без кришки, поки вода в сковороді не вбереться остаточно. Дай настоятися страві під кришкою на вимкненій плиті.
12. Овочеве рагу з бараниною на сковороді
Можеш прибрати або додати якісь овочі до смаку.
Тобі знадобиться: 400 г баранини, 200 г моркви, 300 г картоплі, 100 г кабачка, 60 г капусти, 60 г помідорів, 30 г цибулі, зелень, спеції.
Приготування: Наріж баранину шматочками та обсмаж її на сильному вогні до рум'яності. Додай нарізану пір'ям цибулю і смажу ще кілька хвилин. Додай нарізану моркву, капусту та картоплю, і смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Додай кабачки та помідори, накрий кришкою та готуй на слабкому вогні до м'якості інгредієнтів. В кінці – приправ та посип рагу зеленню.
Джерело: dietcenter.com.ua