Рецепт смачного борщу з копченими ребрами – готуємо разом!

Ах, уявіть, що посеред сірого будню ви повертаєтеся додому, а з кухні ллється просто зачаровуючий аромат. Той, який моментально зігріває душу і будить апетит. Мова йде про аромат справжнього українського борщу! Але не простого, а з копченими реберцями, що надають страві особливу пікантність та смак, пробуджуючи спогади про ситні обіди у бабусиному домі. Отже, розпочнемо кулінарну магію.

Зміст

  • Інгредієнти для незабутнього борщу
  • Копчені реберця – фундамент смаку
  • Овочеве розмаїття
  • Для загравання смаку та аромату
  • Крок за кроком до ідеального борщу
  • Крок 1: Підготовка копчених реберець
  • Крок 2: Підготовка овочів
  • Крок 3: Тушкування овочів
  • Крок 4: Збірка борщу
  • Крок 5: Фінальні штрихи та подача
  • Таблиця інгредієнтів
  • Поради та варіації
  • Інгредієнти для незабутнього борщу

    Копчені реберця – фундамент смаку

    • 500 грам копчених свинячих реберець

    Овочеве розмаїття

    • 3-4 картоплини
    • 1 велика морква
    • 1 більша цибулина
    • 1 червоний буряк
    • 1/2 невеликого качана капусти
    • 3 столові ложки томатної пасти
    • 4 зубчики часнику

    Зараз читають:Гречаники: 15 відмінних рецептів, які урізноманітнюють раціон

    Для загравання смаку та аромату

    • 2 столових ложки оцту
    • 3 лаврові листки
    • 1 чайна ложка цукру
    • Сіль та чорний мелений перець за смаком
    • Свіжа зелень (кріп, петрушка)

    Крок за кроком до ідеального борщу

    Крок 1: Підготовка копчених реберець

    Насамперед, реберця потрібно підготувати. Розріжте їх на порційні шматочки та заложіть у великий казан або глибоку каструлю. Залийте холодною водою так, щоб вона прикривала м’ясо. Доведіть до кипіння та зніміть піну, що утвориться. Варіть на середньому вогні близько 30 хвилин, щоб відвар з реберець став ситним та ароматним.

    Крок 2: Підготовка овочів

    Поки копчені реберця варяться, у нас є час підготувати овочі. Картоплю, моркву, цибулю очистіть та наріжте: картоплю – кубиками, моркву та цибулю – півкільцями або невеликими кубиками. Буряк наріжте соломкою (для кращої текстури та кольору) і тут же покладіть його в окрему мисочку. Залийте оцтом, додайте цукор та залиште на пару хвилин “підмаринуватись”.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів коктейлю Дайкірі

    Крок 3: Тушкування овочів

    У сковорідці з товстим дном розжарте трохи олії та почніть з пасерування цибулі та моркви, до золотавої скоринки. Після цього додайте томатну пасту і тримайте все разом на вогні ще кілька хвилин. Тепер настав час додати наш буряк до цієї суміші, тримайте на вогні, допоки він не отримає насичену червону барву.

    Крок 4: Збірка борщу

    До уварених копчених реберець додайте картоплю і варіть доки вона не стане м’якою. Потім слідом додайте тушковані овочі зі сковороди та все добре перемішайте. Юшка вже почне перетворюватися на борщ!

    Крок 5: Фінальні штрихи та подача

    Коли весь компот борщу почне кипіти, додайте туди капусту, лаврове листя та часник. Варіть ще близько 10 хвилин. Після цього дегустуємо і додаємо сіль та перець за смаком. Готовий борщ зніміть з вогню і дайте йому настоятися протягом 15-20 хвилин.

    І ось наш чарівний борщ готовий! Подаємо його до столу, гарно уклавши порцію в тарілку та обсипавши свіжою зеленню і ложечкою сметани – це буде той самий вишуканий штрих. Нехай цей рецепт борщу з копченими реберцями заповнює ваш дім теплом та затишком, а ваші близькі нехай відчують справжній смак домашньої кухні.

    Зараз читають:Меренговий торт: 12 найкращих рецептів у домашніх умовах

    Таблиця інгредієнтів

    Інгредієнт Кількість
    Копчені свинячі реберця 500 г
    Картопля 3-4 шт.
    Морква 1 шт.
    Цибуля 1 шт.
    Червоний буряк 1 шт.
    Капуста 1/2 качана
    Томатна паста 3 ст. л.
    Часник 4 зуб.
    Оцет 2 ст. л.
    Лавровий лист 3 шт.
    Цукор 1 ч. л.
    Сіль, чорний мелений перець за смаком
    Свіжа зелень за бажанням

    Поради та варіації

    • Для густоти можна додати пару ложок вареної тертої квасолі.
    • Якщо ви любите гостріші страви, спробуйте додати трішки гострого перцю.
    • Для любителів м’яса – кількість реберців можна збільшити.
    • Не забудьте, що борщ – це та страва, яка на другий день смакує навіть краще!

    Смачного та натхненного вам готування!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *