Помідори з селери на зиму: 12 легких і швидких рецептів

Селера – відмінне доповнення до будь-яких овочевих заготовок. Плюс у тому, що можна використовувати не лише листя, а й стебла з коренем. Це залишає значно більше простору для кулінарних експериментів. Сьогодні ми поділимося з тобою рецептами з помідорів із селери на зиму!

Зміст

  • 1. Помідори з листям селери на зиму
  • 2. Помідори з селери та овочами на зиму
  • 3. Помідори з тертим коренем селери на зиму
  • 4. Помідори з болгарським перцем та селера на зиму
  • 5. Соус до м'яса з помідорів та селери на зиму
  • 6. Помідори зі стеблами селери на зиму
  • 7. Помідори з селери, кропом та зеленню на зиму
  • 8. Томатний соус із селери на зиму
  • 9. Італійський соус з помідорами, селера та базиліком на зиму
  • 10. Аджика з помідорів із селери на зиму
  • 11. Помідори у власному соку з селера на зиму
  • 12. Лютениця з помідорами та селера на зиму
  • 1. Помідори з листям селери на зиму

    Спробуй їх один раз, і вже не захочеш повертатись до інших рецептів.

    Тобі знадобиться: 1,6 кг помідорів, 1 пучок листя селери, 6 зубчиків часнику, 2 ст. солі, 2 ч. л. цукру, 2 ч. л. оцту, 1 ч.л. чорного перцю горошком.

    Розклади часник , перець горошком і листя селери в стерилізовані банки. Зверху додай помідори, можеш також чергувати шари помідорів із селера. Залий заготовку окропом на 5 хвилин, а потім злий цю воду. Залий окропом вдруге – на 2 хвилини, і знову злий воду. Поступово розподіли сіль, цукор та оцет між банками. Залий помідори окропом втретє і заходи на зиму.

    2. Помідори з селери та овочами на зиму

    Для краси можеш нарізати овочі фігурним ножем.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг помідорів, 50 г кореня селери, 50 г моркви, 50 г цибулі, 4 листи селери, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. перцю горщиком, 4 бутони гвоздики, 1 л води, 2 ст.л. оцту, 2 ч.л. солі, 2 ст. цукру, 2 лаврові листи.

    Приготування: Розклади часник, шматочки моркви, цибулі та селери, листя, перець та гвоздику в стерилізовані банки. Додай помідори, залий окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин. Потім злий цю воду, додай до неї цукор, сіль і лавровий лист, і знову доведи до кипіння. Влий оцет, залий помідори маринадом і закатай на зиму.

    Зараз читають:10 соусів із жовтої сливи, які готуються простіше простого

    3. Помідори з тертим коренем селери на зиму

    Корінь селери надає заготовкам легкої та пікантної гостроти.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 200 г кореня селери, 2 л води, 4 ст. цукру, 2 ст. солі, 2 ч. л. оцту.

    Приготування: Натрій корінь селери на корейській тертці і зроби кілька проколів у кожному помідорі. Щільно розклади помідори та селеру в стерилізовані банки та зали окропом на 15 хвилин. Окремо закип'яти 2 л води з цукром і сіллю, проварити 2 хвилини і влий оцет. Злий воду з помідорів, одразу залий їх маринадом і закатай на зиму.

    4. Помідори з болгарським перцем та селера на зиму

    Рекомендуємо робити цю заготівлю у невеликих банках на один раз.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 2 болгарські перці, 2 гострі стручкові перці, 1 пучок селери, 1/2 головки часнику, 1 ч.л. запашного перцю горошком, 2 л води, 150 мл оцту, 10 ст. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Крупно наріж обидва види перцю та подрібни селеру. Додай часник і запашний перець, виклади все у стерилізовані банки разом із помідорами. Залий окропом на 10 хвилин, а потім злий цю воду і повторно закип'ятити її цукром та сіллю. Провари 2 хвилини, влий оцет і доведи до кипіння. Залий помідори маринадом, що вийшов, і закатай кришками.

    5. Соус до м'яса з помідорів та селери на зиму

    Готовий соус потрібно обов'язково зберігати у прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 3 стебла селери, 2 цибулини, 2 моркви, 4 зубчики часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти та пропусти помідори через м'ясорубку. Окремо пропусти через м'ясорубку селеру, моркву, цибулю та часник. Обсмаж цю заготівлю в невеликій кількості олії близько 10 хвилин, додай помідори, приправ і доведи до кипіння. Уваривай соус 40 хвилин до бажаної густоти і заходи в стерилізовані банки.

    6. Помідори зі стеблами селери на зиму

    Черешки селери залишаються хрусткими навіть у маринаді.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1 пучок селери, 1 головка часнику, 4 лаврові листки, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 50 г цукру, 25 г солі, 50 мл оцту.

    Зараз читають:15 гарнірів з рису для тих, хто любить смачно поїсти

    Приготування: Крупно наріж селера, очисти часник і вимий помідори. Щільно виклади все в стерилізовані банки та залий окропом на 20 хвилин. Злий цю воду, додай до неї сіль, цукор і спеції, і знову закип'яті. Провари 2 хвилини, влий оцет, залий помідори цим маринадом і закатай на зиму.

    7. Помідори з селери, кропом та зеленню на зиму

    Ще один рецепт маринованих помідорів, перед якими неможливо встояти.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1 пучок зелені селери, 2-3 парасольки кропу, 1 лист хрону, 1 жменю листя смородини, 10 зубчиків часнику, 1,5 л води, 3 ст.л. солі, 4 ст. цукру, 3 ст. оцту, 4 лаврові листи, 1 ч.л. перцю горошком.

    Приготування: Розклади листя смородини, селера, кріп, часник та помідори у стерилізовані банки. Залий окропом на 15 хвилин, після чого злий цю воду і додай до неї цукор, сіль та спеції. Знову закип'яти, влий оцет, залий помідори гарячим маринадом і закатай.

    8. Томатний соус із селери на зиму

    Простий у приготуванні, але дуже ароматний соус у грузинському стилі.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 200 г стебел селери із зеленню, 2 цибулини, 1 пучок кінзи, 1 пучок петрушки, 5 зубчиків часнику, 4 ч.л. цукру, 4 ч. л. солі, 3 ст. оцту.

    Приготування: Пропусти помідори, селеру, цибулю та часник через м'ясорубку. Доведи заготовку до кипіння і проварити півгодини. Додай подрібнену зелень, сіль і цукор, провари ще 10 хвилин і влий оцет. Закатай соус у стерилізовані банки.

    9. Італійський соус з помідорами, селера та базиліком на зиму

    Підійде для піци, пасти та будь-яких основних страв.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1 стебло селери, 1 морква, 1/2 цибулини, 1/2 пучка базиліка, 1 ст.л. оливкової олії, 0,5 ст.л. солі.

    Приготування: Довільно наріж селеру, цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості і додай нарізані помідори. Доведи до кипіння, протушкуйте 1 годину і перетріть через сито. Знову доведи соус до кипіння і уваривай ще 1-2 години до бажаної густини. Наприкінці готування додай подрібнений базилік, сіль та спеції за смаком. Закатай у стерилізовані банки та зберігай у темному холодному місці.

    10. Аджика з помідорів із селери на зиму

    Щоб зробити аджику гострішою – додай більше чилі та часнику.

    Зараз читають:20 швидких рецептів компоту з кизилу

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 400 г болгарського перцю, 200 г гострого перцю, 50 г зелені селери, 50 г петрушки, 1 головка часнику, 50 мл олії, 30 мл яблучного оцту, сіль, цукор.

    Приготування: Очисти помідори від шкірки та наріж. Довільно подрібни обидва види перців та часник, змішай все разом з олією та протушкуй 1 годину на слабкому вогні. Блендером збий масу до однорідності, всип рубану петрушку, селера, сіль і цукор за смаком. Уваривай аджику ще 10-15 хвилин, влий яблучний оцет і закатай її в стерилізовані банки.

    11. Помідори у власному соку з селера на зиму

    Дуже соковита заготовка із насиченим томатним смаком.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 пучок зелені, 4 гілочки селери, 1 ч.л. перцю горошком, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 4 краплі соусу Табаско.

    Помідори очисти від шкірки і виклади в дві банки по 0,5 л. Помідори, що залишилися, дрібно порубай, протушкуй 5-7 хвилин на середньому вогні, додай сіль, цукор, перець горошком, табаско, рубану зелень і селеру. Протушкуй все разом ще 5 хвилин і перетрій через сито. Доведи заливку до повторного кипіння та залий нею помідори в банках. Простерилізуйте заготовки 15 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    12. Лютениця з помідорами та селера на зиму

    Класична болгарська закуска із солодкого перцю з овочами.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 800 г помідорів, 2 гілочки селери, 8 зубчиків часнику, 2 гострі червоні перці, 2 ст.л. оцту, 2 ч.л. солі, 2 ч. л. цукру, 100 мл олії.

    Блендером подрібни помідори до однорідності, доведи до кипіння і увари до стану пюре , щоб кількість томату зменшилася в 2-3 рази.

    Розріж болгарський перець навпіл, видали серединки, запікання до підпалин при 200 градусах і склади в пакет на 10 хвилин. Після цього очисти перець від шкірки, блендером подрібни його до однорідності, додай до томатної заготівлі і провари ще 10-15 хвилин.

    Додай подрібнену селеру, часник, сіль, цукор та гострий перець. Проварити всі разом 3-5 хвилин, влий масло та оцет, прогрій ще 1 хвилину і закатай у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *