10 легких рецептів маринованих білих грибів на зиму

Білі гриби займають особливе місце серед усього різноманіття грибного царства. А все завдяки їх яскравому та неповторному смаку та аромату. У цій добірці рецептів ми розповімо, як приготувати мариновані білі гриби на зиму!

Зміст

  • 1. Мариновані білі гриби з оцтом на зиму
  • 2. Мариновані білі гриби з бадьяном та корицею
  • 3. Мариновані білі гриби без стерилізації
  • 4. Мариновані білі гриби з листям вишні та смородини.
  • 5. Мариновані білі гриби з цибулею на зиму
  • 6. Мариновані білі гриби з морквою на зиму
  • 7. Мариновані білі гриби цілком на зиму
  • 8. Мариновані білі гриби з гірчицею на зиму
  • 9. Мариновані білі гриби з вином на зиму
  • 10. Мариновані білі гриби без оцту
  • 1. Мариновані білі гриби з оцтом на зиму

    Найпростіший та базовий рецепт. Спеції додай на свій смак.

    Тобі знадобиться: 1 кг білих грибів, 1 л води, 1,5 ст. оцту, 2 ст.л. солі, 1 ст. цукру, 2 зубчики часнику, 3 лаврові листи, 1 ч.л. суміші перців горошком.

    Приготування: Наріж білі гриби великими шматочками та відвари їх 15 хвилин у киплячій воді. Промий і ще раз відвари 15 хвилин у новій воді, а потім відкинь гриби на друшляк.

    Закип'яти 1 літр води із сіллю, цукром та спеціями. Виклади гриби та часник у цей маринад, провари ще 5 хвилин і влий оцет. Розклади гриби по банках, простерилізуй ще 10 хвилин і закатай.

    2. Мариновані білі гриби з бадьяном та корицею

    Незвичайний варіант маринаду, який нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг білих грибів, 500 мл води, 2 ч. л. солі, 1,5 ч. л. оцтової есенції, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. кориці, 2 лаврові листи, 2 зірочки бадьяна, 4 бутони гвоздики.

    Зараз читають:Варення-п'ятихвилинка з полуниці – 20 простих рецептів приготування

    Приготування: Наріж гриби, відвари їх 20-25 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Скип'яті 500 мл води із сіллю, цукром та спеціями. Провари маринад 5 хвилин, влий оцтову есенцію і відправ туди білі гриби. Доведи до кипіння і провари ще 10 хвилин. Закатай гриби у стерилізовані банки.

    3. Мариновані білі гриби без стерилізації

    Для цього рецепту достатньо лише простерилізувати банки, а ось заготівлю – вже не потрібно.

    Тобі знадобиться: 1 кг білих грибів, 1 л води, 100 мл оцту, 1 ст. цукру, 4 ч. л. солі, 1 лавровий лист, 7 бутонів гвоздики, 7 горошин запашного перцю, 4 зубчики часнику.

    Приготування: Білі гриби очисти, наріж, відвари півгодини в окропі, промою і відкинь на друшляк. Закип'ятіть чисту воду з усіма спеціями, проваріть 5 хвилин і викладіть туди гриби з часником. Проварити ще 15 хвилин. За пару хвилин до кінця влий оцет. Розклади гриби по банках, залий їх маринадом і закатай на зиму.

    4. Мариновані білі гриби з листям вишні та смородини.

    Можеш також додати листя полуниці, дуба, хрону та будь-які інші на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 2 кг білих грибів, по 10 листків вишні та смородини, 5 парасольок кропу, 1 головка часнику, 1 корінь хрону, 1 пучок зелені, 1 ч.л. суміші перців горошком, 4 ст. оцту, 1 л води, 3 лаврові листи, по 2 ст.л. цукру та солі.

    Приготування: Наріж та відвари гриби 40 хвилин у киплячій воді. Відкинь їх на друшляк та промою. Закип'ятити 1 літр води з цукром, сіллю, лавровим листом, перцем та спеціями до смаку. Влий оцет.

    Виклади білі гриби в банки, прошаровуючи їх листям, кропом, часником і зеленню. Залий все киплячим маринадом, простерилізуйте банки ще 20-25 хвилин і заходьте на зиму.

    Зараз читають:12 легких рецептів спаржевої квасолі на зиму

    5. Мариновані білі гриби з цибулею на зиму

    Смачна і проста в приготуванні закуска, з якою впорається навіть кулінар-початківець.

    Тобі знадобиться: 1 кг білих грибів, 1 л води, 2 цибулини, 1 ст. цукру, 2 ст. солі, 150 мл оцту, 2 лаврові листи, 1 ч.л. суміші перців горошком.

    Приготування: Наріж гриби середніми шматочками, відвари 15 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Наріж цибулю кільцями та розклади її з білими грибами по банках. Закип'ятіть воду з усіма спеціями і оцтом, і залий заготовки. Простерилізуйте банки ще півгодини в киплячій воді і заходьте.

    6. Мариновані білі гриби з морквою на зиму

    Класичне рішення, з яким неможливо прогадати.

    Тобі знадобиться: 1 кг білих грибів, 60 мл оцту, 30 г солі, 6 горошин чорного перцю, 1 цибулина, 1 морква, 2 лаврові листки, 1 л води.

    Приготування: Наріж гриби, залий їх водою і доведи до кипіння, а потім відразу злий воду. Повтори цей крок ще двічі. Закип'ятити 1 літр води з оцтом, сіллю та спеціями.

    Виклади довільно нарізану цибулю та моркву в цей маринад. Проварити 5 хвилин, додай білі гриби і провари ще 10 хвилин. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    7. Мариновані білі гриби цілком на зиму

    Для цього рецепту необхідно відібрати невеликі гриби одного розміру.

    Тобі знадобиться: 800 г білих грибів, 1 л води, 30 г солі, 50 г цукру, 7 г лимонної кислоти, спеції.

    Приготування: Відварити білі гриби в підсоленій воді близько 30 хвилин, відкинь на друшляк і дай охолонути. Закип'яти воду для маринаду з цукром, сіллю та спеціями. Проварити до розчинення і додати лимонну кислоту. Розклади гриби зі спеціями по банках, залий все маринадом і закатай на зиму.

    8. Мариновані білі гриби з гірчицею на зиму

    Обов'язково зберігай цю заготівлю у холодильнику чи льоху.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів абрикосового варення з мигдалем

    Тобі знадобиться: 1 кг білих грибів, 4 цибулини, 100 мл оцту, 200 мл води, 1 ч.л. цукру, 1 ст. солі, 1 ст. сухого гірчичного порошку, 1 головка часнику, 100 мл олії, спеції.

    Приготування: Наріж гриби, відвари 40 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Розклади їх у банки з довільно нарізаною цибулею та часником. Закип'яти воду із сіллю, цукром, оцтом, гірчицею та спеціями. Залий білі гриби маринадом і влий у кожну банку по ложці гарячої олії. Закрийте банки кришками і поставте на зберігання в прохолодне місце.

    9. Мариновані білі гриби з вином на зиму

    Оригінальний рецепт білих грибів для гурманів та любителів різноманітності.

    Тобі знадобиться: 500 г білих грибів, 1/2 склянки білого сухого вина, 1 лимон, 2 зубчики часнику, 2 горошини чорного перцю, 2 бутони гвоздики, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. солі, 2 ст. оцту, 2 листи вишні.

    Приготування: Наріж і проварити білі гриби 10 хвилин у киплячій воді. Промийте, залийте чистою водою, щоб вона їх злегка покривала, і проварити ще 10 хвилин.

    Заздалегідь прогрійте вино, щоб випарувати алкоголь. Додай гриби, лимонний сік та решту інгредієнтів. Проварити ще 10 хвилин після кипіння і закатай гриби в підготовлені банки.

    10. Мариновані білі гриби без оцту

    Замість оцту тут використовується лимонна кислота.

    Тобі знадобиться: 800 г білих грибів, 2 склянки води, 30 г солі, 50 г цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти, спеції.

    Приготування: Наріж гриби, відвари їх півгодини в киплячій воді, промою і відкинь на друшляк. Скип'яті 2 склянки води з усіма інгредієнтами. Розклади білі гриби по банках, залий все киплячим маринадом і закатай на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *