Помідори без оцту на зиму: 20 швидких та простих рецептів

Більшість класичних зимових заготовок готуються з оцтом. Але що робити, якщо б хотілося його уникнути? Насправді варіантів більш ніж достатньо, і в цій добірці ми вже зібрали рецепти саме таких помідорів на зиму – з лимонною кислотою, аспірином або взагалі без добавок. Зберігати такі заготовки обов'язково треба в прохолодному місці!

Зміст

  • 1. Помідори з часником без оцту
  • 2. Помідори з лимонною кислотою на зиму
  • 3. Помідори з аспірином на зиму
  • 4. Помідори з медом без оцту на зиму
  • 5. Квашені помідори без оцту на зиму
  • 6. Помідори з хріном та часником без оцту на зиму
  • 7. Аджика з помідорів із болгарським перцем без оцту на зиму
  • 8. Помідори через м'ясорубку без оцту на зиму
  • 9. Заправка з помідорів та перцю без оцту на зиму
  • 10. Кетчуп із помідорів без оцту на зиму
  • 11. Варення з помідорів на зиму
  • 12. Помідори у власному соку без оцту на зиму
  • 13. Фаршировані помідори без оцту на зиму
  • 14. Салат з помідорами та кабачками без оцту на зиму
  • 15. Лечо з помідорами без оцту на зиму
  • 16. Салат із помідорів з баклажанами без оцту на зиму
  • 17. Овочевий салат із помідорами без оцту на зиму
  • 18. Помідори в желе без оцту на зиму
  • 19. Томатний сік без оцту на зиму
  • 20. Лобіо з помідорами та червоною квасолею без оцту на зиму
  • 1. Помідори з часником без оцту

    Універсальний рецепт на усі випадки життя.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1 головка часнику, 40 г петрушки, 8 ст. цукру, 4 ст. солі, 2 л води.

    Розклади часник і петрушку в стерилізовані банки, а потім додай помідори . Закип'яти воду з сіллю та цукром, залий нею заготовки та накрий банки кришками. Простерилізуйте їх ще 10 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    2. Помідори з лимонною кислотою на зиму

    Лимонна кислота замінює оцет як консервант для зберігання.

    Тобі знадобиться: 1,8 кг помідорів, 15 ст. цукру, 3 ст. солі, 1 ч. л. лимонної кислоти, 6 бутонів гвоздики, 6 горошин запашного перцю, 6 горошин чорного перцю.

    Приготування: Розклади помідори та спеції у стерилізовані банки. Закип'ятити воду з цукром, сіллю та лимонною кислотою. Проварити 2-3 хвилини, залий помідори і закатай їх на зиму.

    3. Помідори з аспірином на зиму

    Завдяки аспірину – заготівлі чудово коштують весь сезон і не здуваються.

    Тобі знадобиться: 5 кг помідорів, 2 цибулини, 2 листи хрону, 4 зубчики часнику, 100 г цукру, 6 ст. солі, 4 таблетки аспірину, 2 ч. л. лимонної кислоти, 6 горошин запашного перцю, 2 лаврові листи.

    Приготування: Розклади помідори, шматочки цибулі та всі спеції з добавками зі стерилізованих банків. Щільно поклади туди помідори і залий окропом на 20 хвилин. Після цього злий і ще раз доведи цю воду до кипіння. Розділили цукор, сіль, лимонну кислоту та аспірин між банками. Зали окропом і заходи на зиму.

    4. Помідори з медом без оцту на зиму

    Особливо смачно виходять солодкі помідори, як чері.

    Зараз читають:Швидкі та корисні сніданки: 4 смачні ідеї

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 4 цибулини, 6 ст. цукру, 2 ст. солі, 2 ст. меду, 2 ч.л. лимонної кислоти, 2 листи базиліку, 2 ч.л. насіння гірчиці, 2 л води.

    Виклади помідори, великі шматочки цибулі , базилік і насіння гірчиці в стерилізовані банки. Залий їх окропом і залиш на 20 хвилин. Після чого злий цю воду, додай до неї сіль, цукор, лимонну кислоту та мед. Знову закип'яті, залий помідори і заходи на зиму.

    5. Квашені помідори без оцту на зиму

    Відкривай такі помідори не раніше, ніж за місяць.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 4 зубчики часнику, 2 ст. солі, 1 ч. л. перцю горошком, 2 лаврові листи, 1,5 л води.

    Виклади помідори, часник , перець горошком і лавровий лист в чисту суху банку. Розчини сіль у холодній воді, залий нею помідори, закрий банку капроновою кришкою та залиш при кімнатній температурі на 3-4 дні. Після чого забери помідори в холодне темне місце для зберігання.

    6. Помідори з хріном та часником без оцту на зиму

    Цей соус також відомий багатьом під назвою горлодер.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 200 г кореня хрону, 1 головка часнику, 4 ч.л. цукру, 4 ч. л. солі.

    Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку . Доведи заготовку до кипіння, всип цукор із сіллю і проварити 5 хвилин. Закатай у стерилізовані банки та зберігай у прохолодному місці.

    7. Аджика з помідорів із болгарським перцем без оцту на зиму

    Яскрава, пікантна та ароматна аджика, а готується – простіше простого.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 1 гострий стручковий перець, 100 г часнику, 1 пучок зелені, 100 мл олії, 50 г цукру, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Пропусти помідори та обидва види перцю через м'ясорубку і проварити 20 хвилин після кипіння. Додай олію, сіль і цукор, провари ще 10 хвилин і потім всип подрібнений часник і зелень. Проварити аджику ще 10-15 хвилин до густоти, помішуючи. Закатай у стерилізовані банки.

    8. Помідори через м'ясорубку без оцту на зиму

    Просто помідори без добавок, які потім йдуть до інших страв.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, сіль.

    За допомогою блендера або м'ясорубки подрібни помідори разом із шкіркою . Доведи масу до кипіння і уваривай 1-2 години на слабкому вогні до бажаної густоти, посоли до смаку в процесі. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    9. Заправка з помідорів та перцю без оцту на зиму

    Така заправка добре підійде для борщу чи інших томатних супів.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 400 г болгарського перцю, 2 ст. солі.

    Приготування: Пропусти овочі через м'ясорубку та посоли за смаком. Доведи до кипіння, проваріть 15 хвилин на слабкому вогні і закатай заправку в стерилізовані банки.

    10. Кетчуп із помідорів без оцту на зиму

    Його легко приготують навіть господині, які мають особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 50 г цибулі, 4 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі, спеції та ароматні трави за смаком.

    Зараз читають:Магія смаку: як правильно зварити рис басматі до ідеальності

    Приготування: Довільно наріж і протушкуй помідори з цибулею до м'якості. Блендером подрібни заготовку до однорідності, перетрій через сито і додай цукор, сіль і спеції за смаком. Провари кетчуп близько 20-30 хвилин на слабкому вогні і заходи в стерилізовані банки.

    11. Варення з помідорів на зиму

    Відмінна заготівля, яка традиційно готується без оцту.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 400 г цукру, 40 мл лимонного соку, 200 мл води.

    Приготування: Звари сироп з води та цукру, і виклади туди довільно нарізані помідори. Доведи заготовку до кипіння, а потім зніміть з вогню на півгодини. Повтори цей етап тричі. Влий лимонний сік і провари варення ще 20-30 хвилин на слабкому вогні. Закатай його до стерилізованих банків.

    12. Помідори у власному соку без оцту на зиму

    Набагато смачніше і корисніше будь-яких покупних заготовок.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 10 г солі, 1 щіпка лимонної кислоти.

    Розділи помідори на дві партії. Одну половину – очисти від шкірки, пропусти через м'ясорубку, перетрій через сито і закип'яті з сіллю та лимонною кислотою. Другу половину помідорів – виклади в стерилізовані банки, залий томатним соком, що вийшов, і накрий кришками. Простерилізуйте заготовки ще 15 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    13. Фаршировані помідори без оцту на зиму

    Для такого рецепту найкраще підійдуть зелені недозрілі помідори.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1,5 кг моркви, 5 зубчиків часнику, 1 пучок зелені, 3 лаврові листки, 1 ст.л. перцю горошком, сіль, вода.

    Натрій і змішай моркву з подрібненим часником і зеленню, додай сіль за смаком. Зроби на помідорах надрізи хрестом і наповни їх начинкою. Щільно поклади нафаршировані помідори в стерилізовані банки, додавши лавровий лист і горошком перець.

    Розчини сіль у холодній воді у пропорції 2 ст.л. на 1 л. Залий помідори, накрий капроновою кришкою і залиш їх на 7-10 днів. Після чого закочуй заготовку на зиму і прибери на зберігання.

    14. Салат з помідорами та кабачками без оцту на зиму

    Взимку цей салат нагадуватиме про тепле та сонячне літо!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг помідорів, 750 г кабачків, 750 г болгарського перцю, 1 перець чилі, 40 г часнику, 100 мл олії, 100 г цукру, 1 ст.л. солі, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Пропусти помідори , часник і чилі через м'ясорубку. Доведи до кипіння і додай олію, сіль та цукор. Проварити масу 20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Виклади нарізані кабачки та перець, знову доведи заготовку до кипіння та проварити ще 20 хвилин. За кілька хвилин до кінця готування – всип лимонну кислоту. Закатай салат у стерилізовані банки.

    15. Лечо з помідорами без оцту на зиму

    Яскрава закуска, з приготуванням якої легко впорається кожен.

    Тобі знадобиться: 800 г помідорів, 200 г моркви, 200 г болгарського перцю, 2 цибулини, 80 мл олії, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти і довільно наріж всі овочі. Обсмаж цибулю та моркву в олії, додай болгарський перець та помідори, посоли та приправ за смаком. Протушкуй заготовку 20 хвилин, розклади в підготовлені банки і простерилізуй ще 10 хвилин. Захід на зиму.

    Зараз читають:15 швидких рецептів паштету зі свинячої печінки

    16. Салат із помідорів з баклажанами без оцту на зиму

    Дуже дешева і водночас смачна та ситна заготівля.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1,5 кг баклажанів, 1,5 кг болгарського перцю, 2 перцю чилі, 1 головка часнику, 200 мл олії, 200 г цукру, 2 ст.л. солі, 2 ч. л. лимонної кислоти.

    Приготування: Пропусти помідори, чилі та часник через м'ясорубку. Додай цукор, сіль та олію, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин на слабкому вогні. Виклади довільно нарізані овочі, перемішай і знову доведи до кипіння. Проварити заготівлю ще 15 хвилин, всип лимонну кислоту, перемішай і закатай у стерилізовані банки.

    17. Овочевий салат із помідорами без оцту на зиму

    За бажання можна додати і будь-які інші овочі.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 2 кг болгарського перцю, 400 г цибулі, 400 г моркви, 200 г часнику, 200 мл олії, 4 ст.л. цукру, 3 ст. солі.

    Приготування: Наріж всі овочі не дуже великими шматочками, пропусти часник через прес і додай олію, цукор і сіль. Протушкуй всі разом 20 хвилин і розклади салат у підготовлені банки. Простерилізуйте їх ще 10 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    18. Помідори в желе без оцту на зиму

    Незвичайний рецепт, до якого важко залишитись байдужим.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 3 ст.л. желатину, 1,5 ст.л. цукру, 1 ст. солі, спеції.

    Приготування: Крупно наріж всі овочі та розклади їх у стерилізовані банки з часником, спеціями на смак та желатином. Закип'яти приблизно 1,2-1,5 л води з сіллю та цукром, проварити кілька хвилин і залий помідори цим розсолом. Закатай банки на зиму.

    19. Томатний сік без оцту на зиму

    Одна з найпростіших і найсмачніших заготовок з помідорів.

    Тобі знадобиться: 6 кг помідорів, 2 ст. солі, 4 ст. цукру, 1 ст. бутонів гвоздики.

    Блендером подрібни помідори до однорідності і перетріть їх через сито за бажанням. Доведи масу до кипіння, всип цукор, сіль, гвоздику чи інші спеції. Проварити томатний сік 15-20 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    20. Лобіо з помідорами та червоною квасолею без оцту на зиму

    Оригінальна ситна заготовка, яка легко замінить обід або вечерю.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 600 г красою квасолі, 400 г болгарського перцю, 300 г моркви, 300 г цибулі, 2 зубчики часнику, 2 ст. цукру, 2 ст. солі, 1 ч. л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. коріандр, спеції.

    Приготування: Квасоля заздалегідь замочіть на ніч і відваріть до готовності. Дрібно наріж болгарський перець і цибулю, натрій моркву на тертці. Обсмажити овочі до м'якості на середньому вогні. Пропусти помідори через м'ясорубку, доведи пюре до кипіння, відправь у нього всі інгредієнти і протушкуй лобіо 20 хвилин після кипіння. Зайди в стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *