Меренговий торт: 12 найкращих рецептів у домашніх умовах

: 12 найкращих рецептів у домашніх умовах />

Легкий та повітряний меренговий торт – мрія всіх ласунів. Ніжний усередині та хрумкий зовні, він готується на основі збитих білків із цукром. Меренгові торти та рулети неймовірно популярні у французькій кухні, а за останнє століття поширилися і по всьому світу. Зібрали для тебе 12 простих рецептів приготування!

Зміст

  • 1. Меренговий торт – класичний рецепт
  • 2. Меренговий торт з арахісом та заварним кремом
  • 3. Меренговий торт із бісквітом
  • 4. Простий меренговий торт із полуницею
  • 5. Меренговий торт “Павлова”
  • 6. Меренговий торт із маскарпоне
  • 7. Меренговий торт-рулет
  • 8. Меренговий торт із карамеллю
  • 9. Меренговий торт із лимонним курдом
  • 10. Шоколадний меренговий торт із вишнею
  • 11. Меренговий торт з горіхами та чорносливом
  • 12. Меренговий торт із шоколадним мусом та фруктами
  • 1. Меренговий торт – класичний рецепт

    Для ягідного прошарку використовуй будь-які, але бажано кислуваті ягоди. Наприклад, малину.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 200 г яєчних білків
    • 300 г цукрової пудри
    • 45 г кукурудзяного крохмалю
    • 0,25 ч.л. лимонної кислоти
    • Для крему
    • 300 г 33-35% вершків
    • 60 г цукрової пудри
    • 380 г вершкового сиру
    • 1 ч. л. ванільного екстракту
    • Для прошарку
    • 250 г ягідного пюре
    • 14 г кукурудзяного крохмалю
    • 40 г цукру

    Покроковий рецепт:

  • Вбий міксером білки з цукровою пудрою та лимонною кислотою в чистій та повністю сухій ємності. Збивайте до стійких піків близько 10 хвилин.
  • Додай крохмаль і обережно перемішай все до однорідності.
  • За допомогою кондитерського мішка та широкої круглої насадки сформуй чотири коржі та випікай їх у духовці 35-40 хвилин при 140-150 градусах. Дай коржам охолонути.
  • Відправ інгредієнти для прошарку в сотейник, перемішай і провари до загусання. Дай охолонути до кімнатної температури.
  • Зби міксером всі інгредієнти для крему до пишності.
  • За допомогою кондитерського шприца виклади на кожен меренговий корж ягідний прошарок і крем. Збери торт, прикрась його тим же кремом і відправь на 1:00 в холодильник.
  • 2. Меренговий торт з арахісом та заварним кремом

    Дуже простий у приготуванні торт, незважаючи на складність, що здається.

    Час приготування: 3 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 180 г яєчних білків
    • 100 г арахісу
    • 280 г цукру
    • Для крему
    • 1 ст. крохмалю
    • 1 яйце
    • 100 г цукру
    • 200 мл вершкового масла
    • 100 мл молока
    • 1 ч. л. какао

    Покроковий рецепт:

  • Збий у сухій мисці білки, поступово збільшуючи швидкість міксера. Коли вони дійдуть до м’яких піків, додай цукор, продовжуючи збивати. І далі збивай до міцної стабільної маси.
  • Обсмаж арахіс, подрібни його в блендері і акуратно змішай із меренгою.
  • За допомогою кондитерського шприца та різних насадок сформуй на пергаменті два коржі та прикраси.
  • Суші меренгу в духовці 2:00 при 100 градусах.
  • Змішай яйце, цукор, крохмаль та молоко для крему до однорідності.
  • Відправте заготовку на плиту і доведіть до загустіння на слабкому вогні, постійно помішуючи. Дай крему охолонути.
  • Зби м’яке масло міксером і поступово втрути в нього крем. Відклади частину та додай туди какао – це для прикраси торта.
  • Сформуй торт з охолоджених меренгових коржів та білого заварного крему. Прикрась його шоколадним кремом та іншими добавками до смаку.
  • Відправте готовий меренговий торт на 1 годину в холодильник.
  • 3. Меренговий торт із бісквітом

    Оригінальний маковий бісквіт поєднується з не менш оригінальним кавовим кремом.

    Час приготування: 5 годин.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 6 яєчних білків
    • 200 г цукру
    • 1 ч. л. ванільного цукру
    • 1 щіпка лимонної кислоти
    • Для бісквіту
    • 150 г вершкового масла
    • 150 г цукрової пудри
    • 1 ст. лимонної цедри
    • 1 ст. ванільного цукру
    • 4 яйця
    • 100 г борошна
    • 200 г маку
    • 2 ст. молока
    • Для сиропу
    • 6 ст. води
    • 4 ст. цукру
    • 2 ст. коньяку
    • Для крему
    • 400 г вершкового масла
    • 200 мл міцної кави
    • 800 г вареного згущеного молока

    Зараз читають:15 шикарних салатів з кукурудзою та огірком

    Покроковий рецепт:

  • Збий міксером у сухій ємності охолоджені білки, поступово збільшуючи швидкість.
  • Коли маса стане пишною, тоді частинами додай цукор. Продовжуйте збивати до стійких піків.
  • Додай ванільний цукор і лимонну кислоту і збивай ще хвилину.
  • Виклади масу в кондитерський шприц і сформуй два круглі коржі.
  • Випікай їх у духовці близько 2-3 годин при 100 градусах. Дай готовим коржам охолонути.
  • Збий до пишності м’яку олію для бісквіту та половину цукрової пудри. Додай ванільний цукор та цедру.
  • Поштучно додай жовтки, продовжуючи збивати.
  • Акуратно втрути молоко, а потім – борошно з маком.
  • Збий білки з цукровою пудрою, що залишилася, і теж втручи в тісто лопаткою.
  • Вилий тісто у форму по діаметру коржів з меренги та випікай бісквіт 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах. Дай йому охолонути на ґратах і розріж навпіл.
  • Закип’ятіть воду для сиропу, додай цукор, проваріть до його розчинення і потім ще трохи – до загусання сиропу. Дай сиропу охолонути і змішай із коньяком. Збризкати цим сиропом бісквітні коржі.
  • Зби масло для крему до пишності і, продовжуючи збивати, поступово додай згущене молоко. Потім – кава.
  • Збери торт із меренгових та бісквітних коржів, промазуючи їх кремом.
  • 4. Простий меренговий торт із полуницею

    Якщо тобі потрібен рецепт простіше та швидше для початку – це саме він.

    Час приготування: 1 година 30 хвилин.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для коржа
    • 2 яєчні жовтки
    • 100 г вершкового масла
    • 100 г цукру
    • 100 г борошна
    • 1 яйце
    • 2 ст. молока
    • 25 г очищених фісташок
    • Для меренги
    • 2 яєчні білки
    • 100 г цукру
    • Для прикраси торта
    • 200 г полуниці
    • 2 гілочки м’яти

    Покроковий рецепт:

  • Міксером збий м’яку олію з цукром. Додай яйце і жовтки, і знову збий.
  • Додай молоко, борошно, що просіює, і рубані фісташки, перемішай тісто і виклади у форму.
  • Зби міксером білки до піків, поступово додай цукор і зби до гладкої та густої консистенції.
  • Виклади меренгу на тісто і відправь торт у духовку на 50 хвилин при 160 градусах.
  • Дай йому трохи охолонути, переклади на ґрати та повністю остуди.
  • Виклади зверху половинки полуниці та листочки м’яти.
  • 5. Меренговий торт “Павлова”

    Прикрась готовий торт будь-якими ягодами або фруктами на свій смак.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгового коржа
    • 200 г яєчних білків
    • 350 г цукру
    • 1 щіпка солі
    • 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю
    • 1 ч. л. білого винного оцту
    • Для крему
    • 400 г 33-35% вершків
    • 1 стручок ванілі

    Покроковий рецепт:

  • Збийте до пишності білки кімнатної температури. Продовжуючи збивати, додай цукор із сіллю.
  • Продовжуй збивати до стійких піків, і наприкінці додай крохмаль із оцтом.
  • Виклади із меренги круглий високий корж діаметром близько 20 см. Зроби в ньому поглиблення для начинки.
  • Постав корж у розігріту до 180 градусів духовку, відразу зменш температуру до 100 і випікай 1.5 години.
  • Збий вершки з насінням ванілі або ваніліном до пишності. Заповни цим кремом заглиблення у меренговому коржі.
  • Виклади ягоди, фрукти, шоколад та будь-які інші добавки.
  • 6. Меренговий торт із маскарпоне

    Замість маскарпоне можна використовувати й інший сирний сир до смаку.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 5 яєчних білків
    • 220 г цукру
    • 1 щіпка солі
    • 1 щіпка лимонної кислоти
    • Для прошарку
    • 2 банани
    • Для крему
    • 300 мл 33% вершків
    • 200 г маскарпоне
    • 100 г цукрової пудри

    Покроковий рецепт:

  • Збий білки з сіллю та лимонною кислотою до пишності. Поступово додай цукор та збивай до стійких піків близько 10 хвилин.
  • За допомогою кондитерського мішка зроби з меренги два круглі коржі і випікай їх 40 хвилин у духовці при 140 градусах. Дай коржам охолонути.
  • Збий до пишноти всі інгредієнти для крему.
  • Змасти коржі кремом, виклади кружальця бананів і збери меренговий торт. Прикрась його за смаком і прибери на 1 годину в холодильник.
  • Зараз читають:20 найсмачніших рецептів солодкої випічки

    7. Меренговий торт-рулет

    Рулет із меренги не тільки смачний, а й неймовірно гарний. А збирати його ще простіше, ніж класичний торт із коржів.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгового коржа
    • 200 г яєчних білків
    • 250 г цукрової пудри
    • 2 щіпки ваніліну
    • 1 ч. л. лимонного соку
    • 20 г кукурудзяного крохмалю
    • Для прошарку
    • 180 г замороженої ягоди
    • 1 ч. л. цукру
    • 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
    • Для посипання
    • 1 жменя мигдальних пелюсток
    • Для крему
    • 220 г сирного сиру
    • 20 г цукрової пудри
    • 120 г 33% вершків

    Покроковий рецепт:

  • Довго збивай білки із цукровою пудрою до стійких піків. Додай інші інгредієнти та зби ще 30 секунд.
  • Виклади меренгу на пергамент коржем приблизно 30х40 см.
  • Посип меренгу мигдальними пелюстками і відправ у духовку на півгодини при 150 градусах.
  • Переверни корж, прибери пергамент і дай йому охолонути.
  • Збий усі інгредієнти для крему та провари до загусання. Змасти корж готовим кремом.
  • Окремо збий інгредієнти для прошарку та виклади зверху.
  • Обережно згорни торт-рулет і прибери його на 1-2 години в холодильник.
  • 8. Меренговий торт із карамеллю

    Для прикраси торта використовуй розтоплений шоколад, збиті вершки та горіхи.

    Час приготування: 3 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 6 яєчних білків
    • 200 г цукрової пудри
    • 3 ст. кукурудзяного крохмалю
    • 150 г арахісу
    • Для карамелі
    • 5 ст. цукру
    • Для крему
    • 400 мл молока
    • 3 жовтки
    • 40 г цукру
    • 1 пакетик ванільного цукру

    Покроковий рецепт:

  • Збийте білки до пишності, поступово додай цукрову пудру і збільшіть швидкість збивання. Збивай далі до стійких піків.
  • Втрути крохмаль і ще трохи збий.
  • Розділи масу навпіл і в одну половину додай 50 г арахісу, перемеленого на борошно.
  • Виклади обидві заготовки навколо пергаменту і випікай коржі до 1.5 годин у духовці при 100 градусах.
  • Розтопи цукор на сковороді, не перемішуючи, і дай карамелі трохи охолонути.
  • Збий жовтки із цукром до піни. Молоко змішай із ванільним цукром, доведи до кипіння і додай жовтки, постійно помішуючи. Провари крем до загусання та охолоди.
  • Збери меренговий торт: корж, крем, мелені горіхи, корж, крем, знову горіхи та карамель.
  • 9. Меренговий торт із лимонним курдом

    Солодка меренга дивовижно поєднується з лимонною кислинкою.

    Час приготування: 3 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 6 яєчних білків
    • 250 г цукрової пудри
    • 1 ст. лимонного соку
    • 1 ст. кукурудзяного крохмалю
    • 1 щіпка солі
    • Для крему
    • 300 мл 33-35% вершків
    • 70 г маскарпоне
    • Для лимонного курда
    • 70 мл лимонного соку
    • 1-2 ст. лимонної цедри
    • 70 г цукру
    • 30 г вершкового масла
    • 3 яєчні жовтки

    Покроковий рецепт:

  • Збийте білки в пишну піну і, поступово додаючи цукрову пудру, збивай до стійких піків – близько 10-12 хвилин. Серед процесу додай сіль та лимонний сік, а в кінці – крохмаль.
  • Виклади на пергамент 2-3 меренгових коржа. Випікай їх у духовці 1.5-2 години при 130 градусах і дай їм повністю охолонути.
  • Змішай жовтки, цукор, лимонний сік та цедру і залиши заготовку на 15 хвилин.
  • Проціди її через ситечко та нагрій на слабкому вогні. Додай олію та вари до загусання, помішуючи. Повністю остуди курд.
  • Частину курда відклади, а частина – збий блендером із маскарпоне. Збий вершки до пишності і з’єднай обидві маси.
  • Змасти кожен корж кремом і злегка полів курдом, що залишився. Збери меренговий торт і прикрась його на власний смак.
  • Зараз читають:Кистибий з картоплею: 12 рецептів на будь-який смак

    10. Шоколадний меренговий торт із вишнею

    За потреби – заміни лікер аналогічним сиропом без алкоголю.

    Час приготування: 3 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 200 г цукрової пудри
    • 4 яєчні білки
    • 2 ст. какао
    • 0,5 ч.л. кориці
    • Для начинки
    • 500 г вишні
    • 2 ст. лікеру Амаретто
    • Для крему
    • 200 г сметани
    • 150 мл 35% вершків
    • 150 г цукрової пудри
    • 80 г шоколаду
    • 3 ст. меленого мигдалю

    Покроковий рецепт:

  • Збийте білки до стійких піків. Додай просіяну цукрову пудру з какао та корицею, акуратно перемішай і ще раз збий.
  • Виклади два круглі коржі з меренги і випікай їх 1 годину при 140 градусах. Потім вимкни духовку, але залиши в ній коржі ще на годину. Дай їм повністю охолонути.
  • Видалити кісточки з вишні, додай лікер та 2 ст.л. води, доведи все до кипіння, зніми з вогню і дай охолонути.
  • Розтопи шоколад на водяній бані і дай охолонути. Збий до пишності сметану з цукровою пудрою і змішай з шоколадом і мигдалем.
  • Окремо збий до пишності вершки і з’єднай обидві маси.
  • Виклади на коржі крем, на нього вишню, і збери торт. Обмасти його кремом, що залишився і прикрась ягодами.
  • 11. Меренговий торт з горіхами та чорносливом

    Якщо хочеш великий та високий торт – просто вдвічі кількість інгредієнтів.

    Час приготування: 2 години 30 хвилин.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 5 яєчних білків
    • 120 г цукрової пудри
    • 1 ст. крохмалю
    • Для начинки
    • 50 г чорносливу
    • 200 г волоських горіхів
    • Для крему
    • 5 яєчних жовтків
    • 80 г цукрової пудри
    • 0.5 ст. коньяку, лікеру або ароматного екстракту
    • 50 мл молока
    • 100 г вершкового масла

    Покроковий рецепт:

  • Збий до стійких піків білки з цукровою пудрою, додай крохмаль і знову збий. Сформуй із цієї маси два коржі і відправ їх у духовку на 1.5 години при 100 градусах. Дай готовій меренг охолонути.
  • Зби яйця з цукровою пудрою та молоком, і доведи майже до кипіння на слабкому вогні.
  • Провар крем до загустіння, помішуючи, влий коньяк і дай крему охолонути.
  • Збий до пишності вершкове масло, додай заварну основу і знову збий.
  • Чорнослив залий окропом на 10 хвилин, обсуши та подрібни. Горіхи прокали на сухій сковороді і теж порубай.
  • Змасти коржі кремом, посип горіхами з чорносливом і збери меренговий торт.
  • 12. Меренговий торт із шоколадним мусом та фруктами

    Для цього рецепту рекомендуємо використати гіркий шоколад.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • Для меренгових коржів
    • 4 яєчні білки
    • 130 г цукру
    • 1 щіпка лимонної кислоти
    • 50 г цукрової пудри
    • 50 г какао
    • 1 ст. картопляного крохмалю
    • Для мусу
    • 200 г шоколаду
    • 150 г вершкового масла
    • 6 яєчних жовтків
    • 2 яєчні білки
    • 1 ч. л. коньяку за бажанням
    • 20 г цукрової пудри
    • Для прикраси торта
    • 1 манго
    • 2 ківі

    Покроковий рецепт:

  • Збийте білки з лимонною кислотою до стійких піків, в процесі додаючи цукор. Просій какао з цукровою пудрою та крохмалем, і втрути до білків.
  • Сформуй із меренги два круглі коржі і випікай їх у духовці протягом 1 години при 150 градусах. Дай їм охолонути.
  • Розтопи шоколад на водяній бані, змішай з|із| м’яким вершковим маслом і зби до однорідності.
  • Додай жовтки з коньяком і знову збий.
  • Окремо зби білки з цукровою пудрою і акуратно втрути їх лопаткою до шоколаду.
  • Забери мус на півгодини в холодильник.
  • Виклади мус на коржі та збери торт. Прикрась готовий меренговий торт мусом і шматочками фруктів.
  • Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *