Легкий та повітряний меренговий торт – мрія всіх ласунів. Ніжний усередині та хрумкий зовні, він готується на основі збитих білків із цукром. Меренгові торти та рулети неймовірно популярні у французькій кухні, а за останнє століття поширилися і по всьому світу. Зібрали для тебе 12 простих рецептів приготування!
Зміст
1. Меренговий торт – класичний рецепт
2. Меренговий торт з арахісом та заварним кремом
3. Меренговий торт із бісквітом
4. Простий меренговий торт із полуницею
5. Меренговий торт “Павлова”
6. Меренговий торт із маскарпоне
7. Меренговий торт-рулет
8. Меренговий торт із карамеллю
9. Меренговий торт із лимонним курдом
10. Шоколадний меренговий торт із вишнею
11. Меренговий торт з горіхами та чорносливом
12. Меренговий торт із шоколадним мусом та фруктами
1. Меренговий торт – класичний рецепт
Для ягідного прошарку використовуй будь-які, але бажано кислуваті ягоди. Наприклад, малину.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
200 г яєчних білків
300 г цукрової пудри
45 г кукурудзяного крохмалю
0,25 ч.л. лимонної кислоти
Для крему
300 г 33-35% вершків
60 г цукрової пудри
380 г вершкового сиру
1 ч. л. ванільного екстракту
Для прошарку
250 г ягідного пюре
14 г кукурудзяного крохмалю
40 г цукру
Покроковий рецепт:
Вбий міксером білки з цукровою пудрою та лимонною кислотою в чистій та повністю сухій ємності. Збивайте до стійких піків близько 10 хвилин.
Додай крохмаль і обережно перемішай все до однорідності.
За допомогою кондитерського мішка та широкої круглої насадки сформуй чотири коржі та випікай їх у духовці 35-40 хвилин при 140-150 градусах. Дай коржам охолонути.
Відправ інгредієнти для прошарку в сотейник, перемішай і провари до загусання. Дай охолонути до кімнатної температури.
Зби міксером всі інгредієнти для крему до пишності.
За допомогою кондитерського шприца виклади на кожен меренговий корж ягідний прошарок і крем. Збери торт, прикрась його тим же кремом і відправь на 1:00 в холодильник.
2. Меренговий торт з арахісом та заварним кремом
Дуже простий у приготуванні торт, незважаючи на складність, що здається.
Час приготування: 3 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
180 г яєчних білків
100 г арахісу
280 г цукру
Для крему
1 ст. крохмалю
1 яйце
100 г цукру
200 мл вершкового масла
100 мл молока
1 ч. л. какао
Покроковий рецепт:
Збий у сухій мисці білки, поступово збільшуючи швидкість міксера. Коли вони дійдуть до м’яких піків, додай цукор, продовжуючи збивати. І далі збивай до міцної стабільної маси.
Обсмаж арахіс, подрібни його в блендері і акуратно змішай із меренгою.
За допомогою кондитерського шприца та різних насадок сформуй на пергаменті два коржі та прикраси.
Суші меренгу в духовці 2:00 при 100 градусах.
Змішай яйце, цукор, крохмаль та молоко для крему до однорідності.
Відправте заготовку на плиту і доведіть до загустіння на слабкому вогні, постійно помішуючи. Дай крему охолонути.
Зби м’яке масло міксером і поступово втрути в нього крем. Відклади частину та додай туди какао – це для прикраси торта.
Сформуй торт з охолоджених меренгових коржів та білого заварного крему. Прикрась його шоколадним кремом та іншими добавками до смаку.
Відправте готовий меренговий торт на 1 годину в холодильник.
3. Меренговий торт із бісквітом
Оригінальний маковий бісквіт поєднується з не менш оригінальним кавовим кремом.
Час приготування: 5 годин. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
6 яєчних білків
200 г цукру
1 ч. л. ванільного цукру
1 щіпка лимонної кислоти
Для бісквіту
150 г вершкового масла
150 г цукрової пудри
1 ст. лимонної цедри
1 ст. ванільного цукру
4 яйця
100 г борошна
200 г маку
2 ст. молока
Для сиропу
6 ст. води
4 ст. цукру
2 ст. коньяку
Для крему
400 г вершкового масла
200 мл міцної кави
800 г вареного згущеного молока
Зараз читають:15 шикарних салатів з кукурудзою та огірком
Покроковий рецепт:
Збий міксером у сухій ємності охолоджені білки, поступово збільшуючи швидкість.
Коли маса стане пишною, тоді частинами додай цукор. Продовжуйте збивати до стійких піків.
Додай ванільний цукор і лимонну кислоту і збивай ще хвилину.
Виклади масу в кондитерський шприц і сформуй два круглі коржі.
Випікай їх у духовці близько 2-3 годин при 100 градусах. Дай готовим коржам охолонути.
Збий до пишності м’яку олію для бісквіту та половину цукрової пудри. Додай ванільний цукор та цедру.
Поштучно додай жовтки, продовжуючи збивати.
Акуратно втрути молоко, а потім – борошно з маком.
Збий білки з цукровою пудрою, що залишилася, і теж втручи в тісто лопаткою.
Вилий тісто у форму по діаметру коржів з меренги та випікай бісквіт 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах. Дай йому охолонути на ґратах і розріж навпіл.
Закип’ятіть воду для сиропу, додай цукор, проваріть до його розчинення і потім ще трохи – до загусання сиропу. Дай сиропу охолонути і змішай із коньяком. Збризкати цим сиропом бісквітні коржі.
Зби масло для крему до пишності і, продовжуючи збивати, поступово додай згущене молоко. Потім – кава.
Збери торт із меренгових та бісквітних коржів, промазуючи їх кремом.
4. Простий меренговий торт із полуницею
Якщо тобі потрібен рецепт простіше та швидше для початку – це саме він.
Час приготування: 1 година 30 хвилин. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
Для коржа
2 яєчні жовтки
100 г вершкового масла
100 г цукру
100 г борошна
1 яйце
2 ст. молока
25 г очищених фісташок
Для меренги
2 яєчні білки
100 г цукру
Для прикраси торта
200 г полуниці
2 гілочки м’яти
Покроковий рецепт:
Міксером збий м’яку олію з цукром. Додай яйце і жовтки, і знову збий.
Додай молоко, борошно, що просіює, і рубані фісташки, перемішай тісто і виклади у форму.
Зби міксером білки до піків, поступово додай цукор і зби до гладкої та густої консистенції.
Виклади меренгу на тісто і відправь торт у духовку на 50 хвилин при 160 градусах.
Дай йому трохи охолонути, переклади на ґрати та повністю остуди.
Виклади зверху половинки полуниці та листочки м’яти.
5. Меренговий торт “Павлова”
Прикрась готовий торт будь-якими ягодами або фруктами на свій смак.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
Для меренгового коржа
200 г яєчних білків
350 г цукру
1 щіпка солі
3 ч. л. кукурудзяного крохмалю
1 ч. л. білого винного оцту
Для крему
400 г 33-35% вершків
1 стручок ванілі
Покроковий рецепт:
Збийте до пишності білки кімнатної температури. Продовжуючи збивати, додай цукор із сіллю.
Продовжуй збивати до стійких піків, і наприкінці додай крохмаль із оцтом.
Виклади із меренги круглий високий корж діаметром близько 20 см. Зроби в ньому поглиблення для начинки.
Постав корж у розігріту до 180 градусів духовку, відразу зменш температуру до 100 і випікай 1.5 години.
Збий вершки з насінням ванілі або ваніліном до пишності. Заповни цим кремом заглиблення у меренговому коржі.
Виклади ягоди, фрукти, шоколад та будь-які інші добавки.
6. Меренговий торт із маскарпоне
Замість маскарпоне можна використовувати й інший сирний сир до смаку.
Час приготування: 2 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
5 яєчних білків
220 г цукру
1 щіпка солі
1 щіпка лимонної кислоти
Для прошарку
2 банани
Для крему
300 мл 33% вершків
200 г маскарпоне
100 г цукрової пудри
Покроковий рецепт:
Збий білки з сіллю та лимонною кислотою до пишності. Поступово додай цукор та збивай до стійких піків близько 10 хвилин.
За допомогою кондитерського мішка зроби з меренги два круглі коржі і випікай їх 40 хвилин у духовці при 140 градусах. Дай коржам охолонути.
Збий до пишноти всі інгредієнти для крему.
Змасти коржі кремом, виклади кружальця бананів і збери меренговий торт. Прикрась його за смаком і прибери на 1 годину в холодильник.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів солодкої випічки
7. Меренговий торт-рулет
Рулет із меренги не тільки смачний, а й неймовірно гарний. А збирати його ще простіше, ніж класичний торт із коржів.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
Для меренгового коржа
200 г яєчних білків
250 г цукрової пудри
2 щіпки ваніліну
1 ч. л. лимонного соку
20 г кукурудзяного крохмалю
Для прошарку
180 г замороженої ягоди
1 ч. л. цукру
2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
Для посипання
1 жменя мигдальних пелюсток
Для крему
220 г сирного сиру
20 г цукрової пудри
120 г 33% вершків
Покроковий рецепт:
Довго збивай білки із цукровою пудрою до стійких піків. Додай інші інгредієнти та зби ще 30 секунд.
Виклади меренгу на пергамент коржем приблизно 30х40 см.
Посип меренгу мигдальними пелюстками і відправ у духовку на півгодини при 150 градусах.
Переверни корж, прибери пергамент і дай йому охолонути.
Збий усі інгредієнти для крему та провари до загусання. Змасти корж готовим кремом.
Окремо збий інгредієнти для прошарку та виклади зверху.
Обережно згорни торт-рулет і прибери його на 1-2 години в холодильник.
8. Меренговий торт із карамеллю
Для прикраси торта використовуй розтоплений шоколад, збиті вершки та горіхи.
Час приготування: 3 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
6 яєчних білків
200 г цукрової пудри
3 ст. кукурудзяного крохмалю
150 г арахісу
Для карамелі
5 ст. цукру
Для крему
400 мл молока
3 жовтки
40 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
Покроковий рецепт:
Збийте білки до пишності, поступово додай цукрову пудру і збільшіть швидкість збивання. Збивай далі до стійких піків.
Втрути крохмаль і ще трохи збий.
Розділи масу навпіл і в одну половину додай 50 г арахісу, перемеленого на борошно.
Виклади обидві заготовки навколо пергаменту і випікай коржі до 1.5 годин у духовці при 100 градусах.
Розтопи цукор на сковороді, не перемішуючи, і дай карамелі трохи охолонути.
Збий жовтки із цукром до піни. Молоко змішай із ванільним цукром, доведи до кипіння і додай жовтки, постійно помішуючи. Провари крем до загусання та охолоди.
Збери меренговий торт: корж, крем, мелені горіхи, корж, крем, знову горіхи та карамель.
9. Меренговий торт із лимонним курдом
Солодка меренга дивовижно поєднується з лимонною кислинкою.
Час приготування: 3 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
6 яєчних білків
250 г цукрової пудри
1 ст. лимонного соку
1 ст. кукурудзяного крохмалю
1 щіпка солі
Для крему
300 мл 33-35% вершків
70 г маскарпоне
Для лимонного курда
70 мл лимонного соку
1-2 ст. лимонної цедри
70 г цукру
30 г вершкового масла
3 яєчні жовтки
Покроковий рецепт:
Збийте білки в пишну піну і, поступово додаючи цукрову пудру, збивай до стійких піків – близько 10-12 хвилин. Серед процесу додай сіль та лимонний сік, а в кінці – крохмаль.
Виклади на пергамент 2-3 меренгових коржа. Випікай їх у духовці 1.5-2 години при 130 градусах і дай їм повністю охолонути.
Змішай жовтки, цукор, лимонний сік та цедру і залиши заготовку на 15 хвилин.
Проціди її через ситечко та нагрій на слабкому вогні. Додай олію та вари до загусання, помішуючи. Повністю остуди курд.
Частину курда відклади, а частина – збий блендером із маскарпоне. Збий вершки до пишності і з’єднай обидві маси.
Змасти кожен корж кремом і злегка полів курдом, що залишився. Збери меренговий торт і прикрась його на власний смак.
Зараз читають:Кистибий з картоплею: 12 рецептів на будь-який смак
10. Шоколадний меренговий торт із вишнею
За потреби – заміни лікер аналогічним сиропом без алкоголю.
Час приготування: 3 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
200 г цукрової пудри
4 яєчні білки
2 ст. какао
0,5 ч.л. кориці
Для начинки
500 г вишні
2 ст. лікеру Амаретто
Для крему
200 г сметани
150 мл 35% вершків
150 г цукрової пудри
80 г шоколаду
3 ст. меленого мигдалю
Покроковий рецепт:
Збийте білки до стійких піків. Додай просіяну цукрову пудру з какао та корицею, акуратно перемішай і ще раз збий.
Виклади два круглі коржі з меренги і випікай їх 1 годину при 140 градусах. Потім вимкни духовку, але залиши в ній коржі ще на годину. Дай їм повністю охолонути.
Видалити кісточки з вишні, додай лікер та 2 ст.л. води, доведи все до кипіння, зніми з вогню і дай охолонути.
Розтопи шоколад на водяній бані і дай охолонути. Збий до пишності сметану з цукровою пудрою і змішай з шоколадом і мигдалем.
Окремо збий до пишності вершки і з’єднай обидві маси.
Виклади на коржі крем, на нього вишню, і збери торт. Обмасти його кремом, що залишився і прикрась ягодами.
11. Меренговий торт з горіхами та чорносливом
Якщо хочеш великий та високий торт – просто вдвічі кількість інгредієнтів.
Час приготування: 2 години 30 хвилин. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
5 яєчних білків
120 г цукрової пудри
1 ст. крохмалю
Для начинки
50 г чорносливу
200 г волоських горіхів
Для крему
5 яєчних жовтків
80 г цукрової пудри
0.5 ст. коньяку, лікеру або ароматного екстракту
50 мл молока
100 г вершкового масла
Покроковий рецепт:
Збий до стійких піків білки з цукровою пудрою, додай крохмаль і знову збий. Сформуй із цієї маси два коржі і відправ їх у духовку на 1.5 години при 100 градусах. Дай готовій меренг охолонути.
Зби яйця з цукровою пудрою та молоком, і доведи майже до кипіння на слабкому вогні.
Провар крем до загустіння, помішуючи, влий коньяк і дай крему охолонути.
Збий до пишності вершкове масло, додай заварну основу і знову збий.
Чорнослив залий окропом на 10 хвилин, обсуши та подрібни. Горіхи прокали на сухій сковороді і теж порубай.
Змасти коржі кремом, посип горіхами з чорносливом і збери меренговий торт.
12. Меренговий торт із шоколадним мусом та фруктами
Для цього рецепту рекомендуємо використати гіркий шоколад.
Час приготування: 2 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
Для меренгових коржів
4 яєчні білки
130 г цукру
1 щіпка лимонної кислоти
50 г цукрової пудри
50 г какао
1 ст. картопляного крохмалю
Для мусу
200 г шоколаду
150 г вершкового масла
6 яєчних жовтків
2 яєчні білки
1 ч. л. коньяку за бажанням
20 г цукрової пудри
Для прикраси торта
1 манго
2 ківі
Покроковий рецепт:
Збийте білки з лимонною кислотою до стійких піків, в процесі додаючи цукор. Просій какао з цукровою пудрою та крохмалем, і втрути до білків.
Сформуй із меренги два круглі коржі і випікай їх у духовці протягом 1 години при 150 градусах. Дай їм охолонути.
Розтопи шоколад на водяній бані, змішай з|із| м’яким вершковим маслом і зби до однорідності.
Додай жовтки з коньяком і знову збий.
Окремо зби білки з цукровою пудрою і акуратно втрути їх лопаткою до шоколаду.
Забери мус на півгодини в холодильник.
Виклади мус на коржі та збери торт. Прикрась готовий меренговий торт мусом і шматочками фруктів.