Все більше людей вважають за краще використовувати аерогриль замість смаження або запікання в духовці. Особливий плюс такого приготування в тому, що можна не використовувати зайву олію та інший жир. Курка в аерогрилі – чудове рішення як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Бери на замітку наші 12 рецептів!
Зміст
1. Курка в соєвому соусі та майонезі в аерогрилі
Рум'яна та піджарена – просто чудовий варіант.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курки, 2 ст. майонезу, 100 мл соєвого соусу, 1 ч.л. гірчиці, 4 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Змішай спеції, майонез, соєвий соус, гірчицю та подрібнений часник. Натріть курку зовні і всередині цим маринадом. Готуй в аерогрилі 1 годину при 150 градусах, а потім переверни і готуй ще 45 хвилин.
2. Куряче філе в паніровці в аерогрилі
Відмінна альтернатива смаженим відбивним – смачно та нежирно.
Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 2-3 ст.л. панірувальних сухарів, 1 яйце, спеції.
Приготування: Довільно наріж курку на шматочки. Віночком збий яйце зі спеціями. Обмоч шматочки філе в яйце, а далі – в панірувальні сухарі. Готуй куряче філе на решітці аерогрилю протягом 30 хвилин при 200 градусах, але обов'язково переверни через 15 хвилин.
Зараз читають:12 швидких рецептів варення з малини без варіння
3. Курка з хрусткою скоринкою в аерогрилі
Найпростіший маринад лише з кількох інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 курка, 2 ст. олії, 1 ст.л. винного оцту, спеції.
Приготування: Натріть курку спеціями з маслом і винним укусом. Відправ її на ніч у холодильник. Після чого виклади курку на решітку аерогрилю на середній рівень, увімкни режим розігріву при температурі 260 градусів і готуй 50-60 хвилин.
4. Курча з розмарином в аерогрилі
Такий неймовірний аромат просто неможливо ігнорувати!
Тобі знадобиться: 1 курча, 30 г вершкового масла, 1/3 лимона, 1 зубчик часнику, 2-3 гілочки розмарину, спеції.
Приготування: Змішай м'яке вершкове масло, сік та цедру лимона, спеції, подрібнений часник та листочки розмарину. Натрі курчати всередині і зовні маринадом, що залишився, залиш на 20 хвилин і виклади на нижні решітку аерогрилю. Запікай півгодини при 190 градусах, переверни і готуй ще 20 хвилин.
5. Курка в пиві в аерогрилі
Для цього рецепту найкраще підійде світло пиво без добавок.
Тобі знадобиться: 1 невелика курка, 500 мл пива, 6 зубчиків часнику, спеції.
Приготування: Натріть курку подрібненим часником і спеціями за смаком. Виклади її на ґрати аерогрилю, а на дно – вили пиво. Готуй курку 40-50 хвилин при 260 градусах. У процесі приготування – поливай її пивом кожні 10-15 хвилин.
6. Курячі ніжки в медово-гірчичному соусі в аерогрилі
Вони виходять ще більш ніжними всередині та хрусткими зовні.
Тобі знадобиться: 4 курячі стегна або гомілки, 1 ст.л. соєвого соусу, 2 ч.л. гірчиці, 3 зубчики часнику, 2 ст. меду, 2 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. паприки, спеції, ароматні трави.
Зараз читають:Гречаники: 15 відмінних рецептів, які урізноманітнюють раціон
Приготування: Змішай подрібнений часник та решту інгредієнтів для маринаду. Обмасти їм курячі ніжки і залиши їх на 1-2 години в холодильнику. Готуй 20-25 хвилин в аерогрилі при 200 градусах.
7. Курка з аджикою в аерогрилі
Точно сподобається всім любителям більш пряної та гострої курки.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курки, 150 г майонезу, 2 ст. гострої аджики, 2 зубчики часнику.
Приготування: Змішай майонез, аджику та подрібнений часник. Розділи курку на порційні шматки, змішай з маринадом і залиши на 2 години в холодильнику. Готуй курку 30 хвилин на решітці аерогрилю при максимальній температурі та швидкості обдування.
8. Курка в йогуртовому маринаді в аерогрилі
Сюди теж чудово підійдуть курячі ніжки чи стегна.
Тобі знадобиться: 600 г курки, 100 г йогурту, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. зернистої гірчиці, спеції.
Приготування: Змішай йогурт, подрібнений часник, гірчицю та спеції. Замарин шматки курки в цьому маринаді мінімум на півгодини. Після чого виклади на нижню решітку аерогрилю і запікай 10 хвилин при максимальній температурі, а потім трохи зменш температуру і запікай ще 15 хвилин.
9. Курячі крильця в аерогрилі
Основна страва до гарніру або ароматна гаряча закуска до пива.
Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 3 ст.л. сметани, 1 ст. кетчупу, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 зубчик часнику.
Приготування: Замарин курячі крильця в суміші інших інгредієнтів на 1 годину. Виклади їх на решітку аерогрилю та запікайте 25-30 хвилин при максимальній температурі.
10. Курка з картоплею в аерогрилі
Якщо не хочеться готувати гарнір окремо, тоді можна запекти разом.
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 800 г картоплі, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. куркуми, 2 ч.л. каррі, 4 зубчики часнику, 1 пучок кропу, спеції.
Зараз читають:20 відмінних ПП-смузі на будь-який смак
Приготування: Наріж курку порційними шматками і замаринуй в маслі та всіх спеціях до смаку. Крупно наріж очищену картоплю, додай ще ложку оливкової олії, подрібнений часник і зелень і залиш на 15 хвилин. Виклади картоплю на перший рівень аерогрилю, а на другий рівень встанови ґрати та виклади курку. Готуй усі разом 30-35 хвилин.
11. Курка з рисом в аерогрилі
Ідеальний рецепт, щоб було чим здивувати домашніх та гостей.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курки, 1 цибулина, 150 г грибів, 1 склянка рису, спеції, 1 ст. лимонної цедри.
Приготування: Відварити рис до напівготовності. Подрібни та обсмаж гриби з цибулею, змішай їх з рисом та цедрою. Натріть курку спеціями за смаком і нафаршируй рисом.
Виклади курку на середній рівень аерогрилю, накрий фольгою, влий на дно 1 склянку води і готуй 25 хвилин при максимальній температурі та швидкості обдування. Після чого зніміть фольгу і готуй ще 25 хвилин. Далі переклади курку на нижній рівень, переверни і так само готуй ще півгодини.
12. Курка з яблуками в аерогрилі
Ще трохи яблук можна викласти окремо для подачі готової курки.
Тобі знадобиться: 1 курка, 2 яблука, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 40 мл апельсинового соку, 1-2 ст.л. меду, спеції.
Приготування: Змішай оливкову олію, соєвий соус, мед, апельсиновий сік та спеції за смаком. Натріть курку зовні і всередині, і нафаршируй її шматочками яблук. Виклади курку на решітку аерогрилю і готуй півгодини при 240 градусах, а потім переверни і готуй ще 10-20 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua