Пиріг з малиною – 20 рецептів, які зможе приготувати кожен

Влітку дуже популярна випічка з фруктами – у хід йдуть яблука, груші, сливи, всілякі лісові та домашні ягоди. Але особливої уваги заслуговують на смачні пироги з малиною. А приготувати їх можна, скориставшись одним із наших 20 рецептів!

Зміст

  • 1. Здобний пиріг із малиною
  • 2. Пиріг з малини, вишні та полуниці на сухих дріжджах
  • 3. Пісочний пиріг з малиною
  • 4. Тертий пиріг з малиною
  • 5. Пиріг з малиною «Святковий»
  • 6. Сирний пиріг з цілими ягодами малини
  • 7. Дріжджовий пиріг на молоці з малиною
  • 8. Пиріг з сиром та малиною
  • 9. Пісочний пиріг з начинкою з сиру, сметани та малини
  • 10. Пиріг на сметані з малиною та штрейзельною крихтою
  • 11. Бісквітний пиріг з малиною та пісочною крихтою
  • 12. Манник із малиною
  • 13. Пиріг на дріжджах та сметані з малиною
  • 14. Бісквітний пиріг з малиною та рожевим кремом
  • 15. Бісквіт на окропі з малиною
  • 16. Пиріг із листкового тіста з малиною та персиками
  • 17. Цвєтаєвський пиріг з малиною
  • 18. Закритий пиріг із пісочного тіста з малиною та яблуками
  • 19. Пиріг із листкового тіста з сирно-сметанною начинкою та малиною
  • 20. Пиріг з малиною на майонезі
  • 1. Здобний пиріг із малиною

    Простий домашній пиріг для всієї родини.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 400 г борошна, 10 г свіжих дріжджів, 1 яйце, 50 г маргарину, 1 ст. цукру, 1 ст. розпушувача, сіль на кінчику ножа, 180мл води.
    Для начинки: 300 г малини, 100 г цукру, 1 ст. кукурудзяного крохмалю.

    Приготування: Дріжджі, теплу воду та цукор змішай, накрий рушником та прибери у тепле місце на 15 хвилин. Проси борошно, всип сіль і розпушувач. Додай яйце, опару, розтоплений маргарин та заміси тісто. Накрийте його харчовою плівкою і залиште на 2 години в теплі. Малину подрібни в блендері, змішай із цукром та крохмалем.

    Тісто злегка обомни, відділи одну третину, інше розкатай коржем потрібного розміру. Виклади в змащену форму та розподіли начинку. Тісто, що залишилося наріж візерунчастими джгутами і виклади зверху. Залишити заготовку на 30 хвилин у теплі, потім випікай пиріг при 180 градусах 30-40 хвилин.

    2. Пиріг з малини, вишні та полуниці на сухих дріжджах

    Готовий пиріг виклади на решітку та накрий рушником.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 500 г муки|борошна|, 1 ст.л. сухих дріжджів, 1 ч. л. розпушувача, 1 яйце, 80 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль| на кінчику ножа, 50 г цукру, 150 мл води.
    Для начинки: 1 склянка малини, 1 склянка полуниці, 1 жменю вишні, 3 ст. цукру, 1 ст. кукурудзяного крохмалю.

    Приготування: Дріжджі залий теплою водою, додай половину цукру і залиш на 10 хвилин. У глибокій мисці змішай просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор, що залишився. Додай трохи збите яйце, розтоплену олію та заготівлю з дріжджами. Заміси м’яке тісто, накрий харчовою плівкою та залиш на 2 години у теплі. Подрібни в блендері малину, полуницю та очищену від кісточок вишню. Додай цукор та крохмаль.

    Тісто обомни, третину відклади убік, решту розкатай коржем і виклади у змащену форму. Поступово розподіли начинку. З тесту, що залишився, сформуй тонкі ковбаски і виклади зверху. Поставте заготовку в тепле місце на 30 хвилин, а потім випікайте в духовці півгодини при 180 градусах.

    3. Пісочний пиріг з малиною

    Замість вершкового масла можна використовувати маргарин високої якості.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 180 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 300 г малини, 2 ст. цукру, 1 ст. кукурудзяного крохмалю.

    Яйце збийте з цукром і сіллю. Додай розтоплену олію, просіяне борошно та заміси тісто. Малину подрібни в блендері, змішай із цукром та крохмалем.

    Розділили тісто на дві частини. Одну розкатай коржем і виклади у форму, застелену пергаментним папером. Виклади начинку і рівномірно розподіли ложкою. Другу частину тесту розкатай, наріж широкими стрічками і виклади поверх начинки навхрест. Присип пиріг ванільним цукром і випікай 30-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    4. Тертий пиріг з малиною

    Присип готовий пиріг цукровою пудрою, ванільним цукром або меленою корицею.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 500 г борошна, 160 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 ст.л. розпушувача, 80 г цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 300 г малини, 2 ст. цукру, 1 ст. крохмалю, ванілін на кінчику ножа.

    Яйце злегка збийте з цукром і сіллю. Додай м’яку олію і перемішай до однорідності. Всип просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і замісити тісто. Третину помісти в морозилку, решту розкатай коржем потрібного розміру і виклади в застелену форму. Малину подрібни в блендері, змішай із цукром, ваніліном та крохмалем. Виклади начинку на корж і рівномірно розподіли. Заморожене тісто натрій на тертці і розклади зверху начинки. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    Зараз читають:8 легких рецептів, як приготувати вино з ожини

    5. Пиріг з малиною «Святковий»

    Відмінний рецепт красивої та смачної випічки.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 220 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, сіль|соль| на кінчику ножа, 50 г цукру.
    Для начинки: 250 г малини, 2 ст. цукру.

    Приготування: Малину розділи навпіл. Одну частину подрібни в блендері і змішай із цукром, а решту відклади убік. Яйця збий із цукром та сіллю. Додай м’яку олію і перемішай до однорідності. Всип просіяне борошно і замісити тісто. Розкатай тісто коржем і виклади у підготовлену форму. Проколи поверхню вилкою 15-20 разів. Накрий пергаментним папером і всип суху квасолю. Випікай 15 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів. Видали папір з квасолею, виклади заготовку з малини з цукром і готуй ще на 10 хвилин. Дістань, злегка остуди і виклади зверху цілі ягоди.

    6. Сирний пиріг з цілими ягодами малини

    Рекомендуємо використовувати щільні та злегка тверді ягоди.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 250 г сиру, 1 ч.л. розпушувача, 100 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль| на кінчику ножа, 2 ст.л. цукру, 300 г малини, 1 ст. цукрової пудри.

    Приготування: Сир протрій через сито, додай цукор, сіль, розтоплене вершкове масло і жменю малини. Всип просіяне борошно, розпушувач і замісити тісто. Сформуй корж та виклади у підготовлену форму. Застели зверху пергаментним папером, всип суху квасолю і випікай 15 хвилин при 200 градусах. Зніми папір з квасолею, зменш температуру до 180 градусів і відправ у духовку ще на 15 хвилин. Дістань пиріг з духовки, виклади зверху цілі ягоди і присип цукровою пудрою.

    7. Дріжджовий пиріг на молоці з малиною

    Місити дріжджове тісто треба інтенсивно і довго.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 500 г муки|борошна|, 250 мл молока, 1ст.л. сухих дріжджів, 1 яйце, 3 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 100 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль| на кінчику ножа.
    Для начинки: 300 г малини, 2 ст. цукру, 1 ст. кукурудзяного крохмалю.

    Приготування: Дріжджі залий теплим молоком і залиш на 10-15 хвилин. Проси борошно, всип розпушувач, сіль і цукор. Додай злегка збите яйце, м’яку олію та заготовку з дріжджами. Заміси тісто, накрий харчовою плівкою та постав у тепле місце на 2 години. Малину пропусти через м’ясорубку, змішай із крохмалем та цукром.

    Тісто обомни, третину відклади убік, решту розкочу коржом потрібного розміру і виклади в змащену форму. Поступово розподіли начинку. З тесту, що залишився, сформуй тонкі ковбаски і виклади зверху візерунками. Поставте заготовку на 30 хвилин у тепле місце, а потім випікай 25-30 хвилин при 180 градусах.

    8. Пиріг з сиром та малиною

    Залежно від товщини пирога час випікання може змінюватися.

    Тобі знадобиться: 175 г борошна, 180 г сиру, 80 г вершкового масла|мастила|, 1 жменю малини, 2 яйця, 3 ст.л. цукру, сіль на кінчику ножа, 1 ст. мигдальних пластівців.

    М’яке масло розітри з сіллю. Додай жовтки, а білки постав на 10 хвилин у холодильник. Всип просіяне борошно, заміси еластичне тісто і прибери в холодильник на 15 хвилин. Сир протрій через сито, білки збий з цукром до пишності. Змішай сир з білками та додай малину.

    Розкатай тісто коржем потрібного розміру, враховуючи висоту бортиків і помістіть у підготовлену форму. Виклади сирну начинку і постав на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Акуратно дістань, злегка остуди і присип пиріг мигдальними пластівцями.

    9. Пісочний пиріг з начинкою з сиру, сметани та малини

    Зазначені пропорції ідеально підходять для форми діаметром 24 см.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 200 г борошна, 120 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 200 г сиру, 100 г сметани, 3 ст. цукру, 1 жменю малини, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, ванілін на кінчику ножа.

    Яйця злегка збий з цукром і сіллю. Додай м’яку олію і перемішай до однорідності. Всип борошно, змішане з розпушувачем, і замісити тісто. Сир протрій через сито, змішай зі сметаною, цукром, крохмалем і ваніліном.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів з мигдального борошна

    Розкатай тісто коржем потрібного розміру, враховуючи висоту бортиків і помістіть у форму. Виклади сирну начинку. Ягоди малини злегка розімніть в руках і розклади в довільному порядку на сирну начинку. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.

    10. Пиріг на сметані з малиною та штрейзельною крихтою

    За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 250 г борошна, 150 г сметани, 1 яйце, 0,5 ч.л. соди, 80 г маргарину, 2 ст. цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 200 г малини, 50 г цукру, 1 ст. крохмалю.
    Для штрейзельної крихти: 50 г вершкового масла|мастила|, 50 г борошна, 50 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 1 ст.л. цукрової пудри.

    Яйце збийте з цукром і сіллю. Додай сметану, змішану з содою, розтоплений маргарин і борошно, що просіює. Вимішати до однорідності. Трохи малини відклади для прикраси, решту подрібни в блендері з цукром та крохмалем. М’яку олію змішай з борошном, цукром та ваніліном. Розітріть руками до стану крихти і прибери в холодильник.

    Виклади тісто в застелену форму, зверху рівномірно розподіль заготовку з малини та цукру. Присип штрейзельною крихтою та постав на 35 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Готовий пиріг прикрасити цілими ягодами малини та присип пудрою.

    11. Бісквітний пиріг з малиною та пісочною крихтою

    За бажання в крихту додають цедру лимона, мелену корицю або кардамон.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 175 г борошна, 5 яєць, 3 ст. цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для пісочної крихти: 80 г вершкового масла|мастила|, 80 г борошна, 2 ст.л. цукру, ванілін на кінчику ножа, 1/2 склянки малини.

    Олія , цукор, борошно та ванілін розітри руками до стану крихти. Яйця збий із сіллю та цукром до пишності. Додай борошно, що просіює, і виклади в підготовлену форму. У довільному порядку розклади ягоди. Густо присип пиріг піщаною крихтою і випікай 35-40 хвилин у духовці при 175 градусах.

    12. Манник із малиною

    Не поспішай, манна крупа повинна добре просочитися.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 180 г муки|борошна|, 150 г манки, 2 яйця, 100 мл кефіру, 1 ч.л. розпушувача, 50 г цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 200 г сметани, 1 жменю малини, 3 ст. цукру, ванілін на кінчику ножа.

    Приготування: Манку залий кефіром і прибери на 15 хвилин. Яйця збий із цукром та сіллю. Додай заготовку з манки та борошно, змішану з розпушувачем. Перемішати до однорідності і викласти в змащену форму. Зверху виклади ягоди малини і відправь на 35-40 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Зби сметану з цукром і ваніліном, і змасти готовий пиріг.

    13. Пиріг на дріжджах та сметані з малиною

    Звертай увагу на термін зберігання дріжджів.

    Тобі знадобиться: 600 г борошна, 1 ст. сухих дріжджів, 1 яйце, 100 г сметани, 0,5 ч. л. соди, 50 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль| на кінчику ножа, 50 г цукру, 100 мл молока, 200 г малини.

    Приготування: Дріжджі змішай з теплою водою і прибери на 15 хвилин. Борошно просей, всип сіль і цукор. Додай м’яку олію, злегка збите яйце, заготовку з дріжджів та сметану, змішану з содою. Заміси м’яке тісто, накрий харчовою плівкою та постав у тепло на 1,5-2 години.

    Третину тіста відклади, решту розкочу коржом потрібного розміру і виклади в змащену форму. Зверху рівномірно розподіли малину. З тесту, що залишився, сформуй візерунчасті смужки і виклади їх сіточкою на малину. Протягом 30 хвилин заготівля повинна постояти, після чого відправ її на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів.

    14. Бісквітний пиріг з малиною та рожевим кремом

    Приготуй цей пиріг на святковий стіл чи просто так!

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 175 г борошна, 5 яєць, 2 ст. цукру, 1 жменю малини, ванілін на кінчику ножа.
    Для крему: 250 мл жирних вершків, 3 ст. цукрової пудри, 5 ягід малини.

    Яйця розділи на білки і жовтки. Білки збий із сіллю до пишності, жовтки розітріть до біла з цукром. Змішай обидві заготовки, додай борошно, що просіює, ванілін і цілі ягоди малини. Виклади тісто у підготовлену форму та випікай пиріг 35-40 хвилин при 175 градусах. Малину протріть через сито. Вершки зби з цукровою пудрою, додай пюре з малини і перемішай. Готовий пиріг остуди на решітці та змасти рожевим кремом.

    Зараз читають:Желе із чорної смородини з желатином: 10 швидких рецептів

    15. Бісквіт на окропі з малиною

    Пиріг можна змастити сметанним чи шоколадним кремом.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 4 яйця, 3 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 1 крапля ванільної есенції, сіль на кінчику ножа, 50 мл олії, 60 мл окропу, 1/2 склянки малини.

    Яйця збий з цукром і сіллю до пишності. Додай борошно, змішане з розпушувачем, ванільну есенцію, олію та окріп. Перемішати до однорідності, всипати цілі ягоди малини і перемішати ще раз. Виклади тісто у застелену пекарським папером форму та випікай 35-40 хвилин при температурі 175 градусів.

    16. Пиріг із листкового тіста з малиною та персиками

    Якщо ворсисту шкірку персиків не вдається вимити, зріж її.

    Тобі знадобиться: 450 г листкового тіста, 1 пакетик ванільного цукру, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, 2 персики, 1 склянка малини, 20 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Тісто розморозь при кімнатній температурі, розкатай і виріж основу потрібного розміру. Виклади заготовку у застелену форму. Подрібни малину та персики, додай ванільний цукор та крохмаль. Розподіл начинку ложкою. З тесту, що залишився, наріж візерунчасті стрічки. Виклади зверху сіточкою, змасти розтопленим маслом і присип залишками цукру. Випікай пиріг 15-20 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 190 градусів.

    17. Цвєтаєвський пиріг з малиною

    Приготуй популярний десерт із малиною!

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 120 г муки|борошна|, 2 ст.л. сметани, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. розпушувача, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 150 г сметани, 1 яйце, 2 ст. цукру, ванілін на кінчику ножа, 1 жменю малини.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і розпушувач. Додай м’яку олію та розітри руками до стану крихти. Додай сметану, заміс тісто і прибери в холодильник. Яйце збийте з цукром і ваніліном. Додай сметану та перемішай до однорідності.

    Сформуй із тіста тонкий корж потрібного розміру, враховуючи висоту бортиків. Помістіть заготовку в застелений лист. Влий сметанну заливку і виклади ягоди. Випікай 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    18. Закритий пиріг із пісочного тіста з малиною та яблуками

    Крохмаль стабілізує фруктовий сік, тому тісто не розмокає.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 200 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 3 ст.л. цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 2 яблука, 1 склянка малини, 0,5 ч. л. меленої кориці, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 2 ст.л. цукру.

    Яйця збий з цукром і сіллю. Додай м’яку олію і перемішай до однорідності. Всип просіяне борошно і замісити тісто. Яблука дрібно наріж, змішай з малиною, крохмалем, цукром та корицею.

    Розділили тісто на дві частини. Одну розкатай до потрібного розміру та виклади у застелену форму. Зверху рівномірно розподіли начинку. Тісто, що залишилося, розкатай коржем і виклади зверху. Щільно заліпи краю пирога і постав його на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

    19. Пиріг із листкового тіста з сирно-сметанною начинкою та малиною

    По можливості готуй із домашніх молочних продуктів.

    Тобі знадобиться: 350 г листкового тіста, 300 г сиру, 100 г сметани, 1 яйце, 3 ст. цукру, ванілін на кінчику ножа, 1 жменю малини.

    Приготування: Тісто розморожуй при кімнатній температурі і розкатай коржем, враховуй висоту бортиків. Сир протрій через сито, змішай зі сметаною, цукром, ваніліном і злегка збитим яйцем.

    Виклади в застелену форму заготовку з тіста, рівномірно розподіли начинку та розклади ягоди. Випікай 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    20. Пиріг з малиною на майонезі

    Тісто виходить дуже м’яким та пишним.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 500 г борошна, 1 яйце, 3 ст. майонезу, 1 ч.л. сухих дріжджів, 0,5 ч. л. соди, 50 г цукру, сіль на кінчику ножа, 80 мл води.
    Для начинки: 200 г малини, 2 ст. цукру.

    Приготування: Дріжджі змішай з теплою водою і прибери на 15 хвилин. Яйце збий із цукром, сіллю та майонезом. Додай заготовку з дріжджів, соду і борошно, що просіює. Замісити тісто, накрий харчовою плівкою та прибери на 1,5 години у тепле місце. Малину виклади на сковороду, засип цукром і потім на слабкому вогні 7-10 хвилин.

    Третину тіста відклади, решту розкатай коржем і виклади у підготовлену форму. Поступово розподіли начинку. З тесту, що залишився, сформуй тонкі джгутики і декор. Виклади їх поверх начинки і випікай пиріг 30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *