Ніжні та смачні оладки зі свинячої печінки сподобаються навіть тим, хто не любить печінку в будь-якому іншому вигляді. А ще вони дуже швидко готуються, і поєднуються з різними гарнірами або соусами. Розповідаємо 12 легких рецептів!
Зміст
1. Оладки зі свинячої печінки з манкою
Манка ідеально підходить для печінкових оладок, тому що надає їм приємної текстури.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 1 яйце, 1 цибулина, 4 ст. манки, спеції.
Приготування: Пропусти свинячу печінку та цибулю через м'ясорубку. Додай решту інгредієнтів і залиши цей фарш на 10 хвилин. Обсмажити оладки на сковороді на середньому вогні.
2. Оладки зі свинячої печінки з молоком
Якщо хочеш зробити оладки більш пишними, додай щіпку розпушувача.
Тобі знадобиться: 800 г свинячої печінки, 50 мл молока, 1 яйце, 4 ст. борошна, спеції.
Зараз читають:15 супів із сосисками, які сподобаються всій родині
Приготування: Подрібніть печінку блендером або пропустіть через м'ясорубку. Змішай всі інгредієнти, викладай оладки на сковорідку ложкою та обсмаж з двох боків.
3. Оладки зі свинячої печінки з морквою
Відмінний рецепт на кефірі – майже як класичні оладки.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 100 мл кефіру, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 10 г зелені, 3 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Подрібни свинячу печінку з овочами в блендері, додай кефір і потім – яйце, борошно та спеції. Додай рубану зелень і обсмаж оладки в маслі на середньому вогні з обох боків.
4. Оладки зі свинячої печінки з рисом
Виходить цілком самодостатня страва без гарніру.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 1 цибулина, 0,5 ст. борошна, 100 г рису, 1-2 яйця, спеції.
Приготування: Відвари рис до готовності та охолоди. Подрібни свинячу печінку та цибулю за допомогою м'ясорубки або блендера. Додай яйця, борошно, варений рис та спеції. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.
5. Оладки зі свинячої печінки з грибами
Печінка з грибами – популярне поєднання, яке буде актуальним і тут.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 1 яйце, 1 цибулина, 250 г печериць, 3 ст.л. борошна.
Приготування: Дрібно наріж цибулю з печерицями, і обсмаж їх до готовності. Подрібни печінку блендером, додай решту інгредієнтів і перемішай. Обсмажити оладки з двох сторін на середньому вогні.
Зараз читають:12 рецептів свинячої вирізки на сковороді, які зможе приготувати кожен
6. Оладки зі свинячої печінки з вівсянкою
Мабуть, один із найкорисніших рецептів із печінки в цілому!
Тобі знадобиться: 800 г свинячої печінки, 1 яйце, 150 г вівсяних пластівців, спеції.
Приготування: Подрібни свинячу печінку блендером, додай спеції, яйце та вівсяні пластівці. Перемішати і залишити фарш на 15-20 хвилин у холодильнику. Обсмажити оладки з двох сторін у невеликій кількості олії.
7. Оладки зі свинячої печінки з картоплею
Щось середнє між печінковими оладками та улюбленими драниками – дуже смачно та ситно.
Тобі знадобиться: 350 г свинячої печінки, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 яйце, спеції, 4 ст.л. борошна.
Приготування: Пропусти печінку, очищену картоплю та цибулю через м'ясорубку. Додай яйце, спеції та борошно, перемішай тісто та обсмаж оладки на сковороді з двох сторін.
8. Оладки зі свинячої печінки з кабачком
Радимо додати більше рубаної зелені.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 1 яйце, 1 цибулина, 1 кабачок, 4-5 ст. борошна, спеції, часник, зелень.
Приготування: Натрій і відіжми кабачок. Свинячу печінку та цибулю пропусти через м'ясорубку. Подрібни часник і зелень, змішай усі інгредієнти та приправ. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.
9. Оладки зі свинячої печінки з сиром
Такий найніжніший варіант оладок буде особливо корисним для дітей.
Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 120 г сиру, 1 яйце, зелень, спеції.
Блендером збий печінку з сиром і яєчним жовтком. Додай спеції та зелень за смаком. Окремо зби білок у піну і втрути його у фарш. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін у невеликій кількості олії.
Зараз читають:12 способів смачно приготувати стейки лосося у духовці.
10. Оладки зі свинячої печінки з гречкою
Печінка добре поєднується з гречкою, у тому числі й у такому вигляді.
Тобі знадобиться: 550 г свинячої печінки, 120 г гречки, 150 г цибулі, 2 яйця, 2 ст. борошна, спеції.
Приготування: Відвари гречку і дай їй охолонути. Пропусти свинячу печінку та цибулю через м'ясорубку, і змішай усі інгредієнти. Викладай оладки на сковорідку ложкою та обсмаж з двох сторін.
11. Оладки зі свинячої печінки із салом
Сало робить оладки жирнішими, але в той же час м'якими і соковитими.
Тобі знадобиться: 700 г свинячої печінки, 200 г сала, 1/2 склянки рису, 1 цибулина, 1 морква, 5 ст.л. борошна, спеції.
Рис відваріть до готовності і дай охолонути. Пропусти через м'ясорубку печінку, сало та овочі. Змішай всі інгредієнти разом і обсмажте оладки на сковороді на середньому вогні.
12. Оладки зі свинячої печінки із сиром
Завдяки невеликій кількості майонезу – вони виходять ще ніжнішими.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 60 г твердого сиру, 1 яйце, 2 ст. борошна, 1,5 ст. майонезу, спеції.
Приготування: Пропусти печінку через м'ясорубку, натрій сир, додай решту інгредієнтів і перемішай фарш. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.
Джерело: dietcenter.com.ua