Огірки по-фінськи на зиму: 15 чудових рецептів

Пропонуємо розширити свої кулінарні горизонти та приготувати огірки по-фінськи! Це смачна та незвичайна заготівля на зиму з характерним кисло-солодким смаком. Розповідаємо 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Огірки по-фінськи з цибулею та часником
  • 2. Огірки по-фінськи на зиму – класичний рецепт
  • 3. Огірки по-фінськи з винним оцтом
  • 4. Гострі огірки по-фінськи на зиму
  • 5. Огірки по-фінськи з цибулею та гострим перцем
  • 6. Огірки по-фінськи з кропом та цибулею
  • 7. Хрумкі огірки по-фінськи
  • 8. Огірки по-фінськи з лимонним соком на зиму
  • 9. Солодкі огірки по-фінськи без гірчиці
  • 10. Огірки по-фінськи зі стерилізацією
  • 11. Огірки по-фінськи з цибулею, зеленню та куркумою
  • 12. Огірки по-фінськи з гірчичним порошком
  • 13. Огірки по-фінськи з бальзамічним оцтом
  • 14. Мариновані огірки по-фінськи на зиму
  • 15. Огірки по-фінськи з морквою на зиму
  • 1. Огірки по-фінськи з цибулею та часником

    Використовуй для маринаду лише фільтровану воду.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 2 цибулини, 1/2 головки часнику, 1 ч.л. суміші перців горошком, 4 лаврові листи, 1 ст.л. сухої гірчиці, 2 листки смородини, 4 листки вишні, 200 мл оцту, 300 г цукру, 100 г солі, 3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай спеції, сіль та цукор. Провари 4 хвилини, всип листя вишні, смородини, нарізані огірки, цибуля і часник. Влий оцет і проварити 5 хвилин. Розклади огірки по банках, залий їх маринадом, що залишився, і закатай.

    2. Огірки по-фінськи на зиму – класичний рецепт

    Заправ їх маслом, поперчи і подавай на стіл.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 4 цибулини, 50 г будь-якої зелені, 10 горошин чорного перцю, 2 лаврові листки, 120 мл оцту, 200 г цукру, 1,5 ст.л. солі, 2 л води.

    Приготування: У киплячу воду всип сіль, цукор та спеції. Провари 4 хвилини, додай оцет, нарізану цибулю, огірки та зелень. Накрий кришкою та вари всі 3-4 хвилини на слабкому вогні. Переклади заготовку в підготовлені банки, закрий кришками і укутай на добу теплою ковдрою.

    3. Огірки по-фінськи з винним оцтом

    Щоб огірки вийшли смачніше, замочіть їх попередньо на 2-3 години в холодній воді.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 300 г цибулі, 2 ст. сухої гірчиці, 3 лаврові листи, 8 горошин чорного перцю, 5 горошин запашного перцю, 1/2 склянки винного оцту, 250 г цукру, 120 г солі, 3 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і сіллю, додай спеції і провари 5 хвилин. Потім влий оцет, всип нарізану цибулю і огірки, накрий кришкою і вари все до тих пір, поки огірки не поміняють колір. У середньому – на це потрібно 3-5 хвилин. Розклади огірки по банках, залий до верху маринадом, що залишився і закрий кришками.

    Зараз читають:12 рецептів горохового пюре, які урізноманітнять твоє меню

    4. Гострі огірки по-фінськи на зиму

    Подавай цю пікантну закуску до риби, м'яса, каші або макаронів.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 4 великі цибулини, 40 г сухої гірчиці, 2 парасольки кропу, 4 лаврові листи, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 350 мл оцту, 400 г цукру, 150 г солі, 3,5 л води.

    Приготування: У киплячу воду всип спеції, цукор, сіль, пластівці червоного перцю та парасольки кропу. Провари 5 хвилин, додай подрібнені огірки та цибулю. Влий оцет, накрий кришкою і вари ще 5 хвилин. Розклади огірки по стерилізованих банках, залий їх до верху киплячим маринадом і закатай на зиму.

    5. Огірки по-фінськи з цибулею та гострим перцем

    Нарізати огірки можна кружальцями, кубиками, брусочками чи шматками довільної форми.

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 2 стручки гострого перцю, 1 кг цибулі, 80 г сухої гірчиці, 4 лаврові листи, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 300 мл оцту, 800 г цукру, 200 г солі, 6 л води.

    Огірки наріж кружальцями, гострий перець подрібни разом з насінням, а цибуля – очисти і дрібно наріж. У киплячу воду додай спеції, сіль та цукор. Провари 4 хвилини, всип овочеву заготівлю, влий оцет і вари 4-5 хвилин на слабкому вогні. Розклади все в підготовлені банки, залий киплячим маринадом і закатай.

    6. Огірки по-фінськи з кропом та цибулею

    Жорсткі стеблинки зелені також можна додавати, вони добре проварюються в маринаді.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 300 г цибулі, 100 г кропу, 4 лаврові листи, 100 мл оцту, 1 склянка цукру, 3 ст.л. солі, 2 л води.

    Приготування: Прокип'яти воду з цукром, сіллю та лавровим листом 5 хвилин. Додай оцет, подрібнені огірки та проварити 3 хвилини. Всип нарізану цибулю і кріп, і вари ще 2 хвилини. Вимкни вогонь, розклади огірки по банках, залий маринадом і закрий кришками.

    7. Хрумкі огірки по-фінськи

    Під час варіння необхідно періодично помішувати огірки.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 50 г будь-якої зелені, 10 горошин запашного перцю, 4 лаврові листки, 200 мл оцту, 1 склянка цукру, 4 ст.л. солі, 3,5л води.

    Приготування: Закип'яти воду, всип цукор, спеції та сіль. Проварити 3-5 хвилин і влий оцет. Всип нарізані огірки, зелень та вари 4 хвилини. Розклади заготовку в підготовлену тару, закочуй і закутай на добу теплою ковдрою.

    Зараз читають:8 простих рецептів чорниці у власному соку на зиму

    8. Огірки по-фінськи з лимонним соком на зиму

    Для цієї заготівлі краще використовувати невеликі банки обсягом 250 чи 500 мл.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 3 цибулини, 50 г будь-якої зелені, сік одного лимона, 2 лаврові листки, 3 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 1,5л води.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, подрібни зелень та очищену цибулю. У каструлі закип'ятіть воду з сіллю та цукром, додай лавровий лист і вари 4 хвилини. Всип огірки, цибуля і зелень, влий сік лимона і варити 3 хвилини. Акуратно розклади все по банках і закатай.

    9. Солодкі огірки по-фінськи без гірчиці

    Готувати можна навіть із великих огірків.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 500 г цибулі, 50 г кропу, 2 склянки оцту, 400 г цукру, 300 г солі, 5 л води.

    Огірки наріж кружальцями , подрібни зелень і цибулю. Закип'яти воду, всип цукор, сіль і проварити 4 хвилини. Додай оцет, кружечки огірків, цибулю та кріп. Накрий кришкою, проварити 3 хвилини і розклади по стерилізованих банках. Залий до верху киплячим маринадом, закатай і переверни вгору дном.

    10. Огірки по-фінськи зі стерилізацією

    Старий та перевірений спосіб заготівлі будь-якої консервації.

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 400 г цибулі, 3 парасольки кропу, 4 лаврові листи, 200 мл оцту, 350 г цукру, 5 ст.л. солі, 5 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду з сіллю і цукром, додай парасольки кропу, лаврове листя і провари 5 хвилин. Огірки та очищена цибуля – наріж і розклади по банках. Залий гарячим маринадом, постав у велику каструлю з водою і простерилізуй 5 хвилин. Акуратно дістань банки з ванни для стерилізації, влий оцет і заходи на зиму.

    11. Огірки по-фінськи з цибулею, зеленню та куркумою

    Переважно додавати кріп, але підійде й інша зелень.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 4 цибулини, 1/2 головки часнику, 100 г зелені, 3 лаврові листки, 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. паприки, 1 ч. л. куркуми, 150 мл оцту, 1 склянка цукру, 4 ст. солі, 3,5л води.

    Приготування: Наріжте огірки товстими кружальцями, подрібніть очищену цибулю і зелень, а часник – наріжте тонкими слайсами. У великій каструлі закип'ятіть воду, додай усі спеції, сіль та цукор. Провари 4 хвилини, влий оцет, всип огірки, цибуля, часник і зелень. Накрийте кришкою і варіть 3 хвилини на повільному вогні. Розклади овочі по банках, залий їх маринадом, що залишився, і закатай кришками.

    Зараз читають:8 простих рецептів персиків у власному соку на зиму

    12. Огірки по-фінськи з гірчичним порошком

    Ще один простий та смачний варіант закуски!

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 200 г цибулі, 1/2 пучка кропу, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 3 ст. гірчичного порошку, 100 мл оцту, 3 ст. цукри, 80 г солі, 2 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай цукор і сіль, всип спеції з гірчицею і провари 4 хвилини. Додай оцет, подрібнену цибулю, зелень та огірки. Провари 3 хвилини, розклади заготівлю по стерилізованим банкам і залів маринадом. Закрий кришками, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    13. Огірки по-фінськи з бальзамічним оцтом

    З такими огірками можна готувати різні салати.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 400 г цибулі, 1 пучок кропу, 4 лаврові листки, 200 мл бальзамічного оцту, 200 г цукру, 120 г солі, 3 л води.

    Приготування: У киплячу воду всип сіль, цукор і лавровий лист. Провари 3 хвилини, додай подрібнену цибулю, огірки та кріп. Влий бальзамічний оцет і вари 4 хвилини під кришкою. Розклади огірки по банках, залий до верху киплячим маринадом і закатай.

    14. Мариновані огірки по-фінськи на зиму

    Найпростіший рецепт та смачний результат!

    Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 1 кг цибулі, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 5 лаврових листів, 2 бутони гвоздики, 5 ст.л. сухої гірчиці, 400 мл яблучного оцту, 500 г цукру, 200 г солі, 6 л води.

    Приготування: Огірки наріж кружальцями, змішай їх із сіллю і прибери на 10 хвилин. У великій каструлі закип'ятіть воду з цукром та всіма спеціями. Провари 2 хвилини, додай оцет, подрібнену цибулю та просолені огірки. Накрийте кришкою і варіть 3 хвилини на слабкому вогні. Акуратно розклади огірки в підготовлені банки, залий киплячим маринадом і закатай.

    15. Огірки по-фінськи з морквою на зиму

    Не нарізай овочі надто дрібно, інакше вони розваряться.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 кг моркви, 3 великі цибулини, 4 лаврові листки, 120 мл оцту, 80 г цукру, 50 г солі, 2 л води.

    Приготування: Наріж огірки, морква та очищена цибуля. Закип'ятіть воду, додай лавровий лист, сіль, цукор і провари 5 хвилин. Влий оцет, всип овочі і вари 4 хвилини під кришкою. Акуратно розклади все по банках, залий маринадом і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *