Є безліч способів заготувати огірки на зиму, і один із таких – приготувати їх із куркумою. У такому вигляді вони ідеально підходять для сендвічів та домашніх бургерів, а ще гармонійно доповнюють будь-які м'ясні страви. Куркума надає огіркам не лише незвичайні смакові нотки, а й приємний золотистий відтінок. Ділимося 8 найкращими рецептами!
Зміст
1. Огірки з куркумою та часником
Рекомендуємо закочувати в невеликі банки на один чи кілька разів.
Тобі знадобиться: 700 г огірків, 0,5 ч.л. куркуми, 15 г солі, 80 г цукру, 2 зубчики часнику, 2 гілочки кропу, 2 горошини запашного перцю, 450 мл води, 25 мл оцту.
Приготування: Наріж огірки брусочками і поклади їх у стерилізовані банки з усіма добавками. Зали окропом і залиш на 15 хвилин. Після чого злий цю воду, додай у неї сіль, цукор, куркуму та оцет, і знову закип'ятити. Знову залий нею огірки і заходи на зиму.
Зараз читають:10 відмінних рецептів мармеладу з абрикосів
2. Огірки з куркумою та гірчицею на зиму
Відмінний рецепт для тих, хто віддає перевагу більш пікантним заготовкам.
Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 4 склянки води, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, 2 ст. солі, 2-3 ст. зерен гірчиці, 1 ст. куркуми, 5 парасольок кропу, 5 зубчиків часнику.
Приготування: Закип'яти воду з цукром, оцтом, сіллю та куркумою. Огірки наріж і розкладіть у стерилізовані банки з усіма добавками. Залий їх киплячим маринадом і заходь на зиму.
3. Огірки кружальцями з куркумою
А щоб зробити заготівлю ще ошатніше, наріж огірки фігурним ножем.
Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 5 зубчиків часнику, 1/2 пучка кропу, 1/2 перцю чилі, 150 мл оцту, 1 ч.л. перцю горошком, 120 г цукру, 2 ч.л. насіння гірчиці, 800 мл води, 2 ч. л. куркуми, 2 ст.л. солі.
Замочи огірки в холодній воді на кілька годин і наріж кружальцями . Виклади їх у стерилізовані банки із зеленню, часником та чилі. Залий окропом на 15 хвилин, а далі злий цю воду і знову закип'ятити.
Залий огірки ще на 10 хвилин, знову злий воду і додай до неї оцет, сіль, цукор, куркуму та всі спеції. Провари маринад, що вийшов, 3 хвилини після кипіння, залий їм огірки і закатай на зиму.
4. Корнішони з куркумою на зиму
Дрібні огірки цілком можна заготовляти цілком.
Тобі знадобиться: 1,5 кг корнішонів, 4 гілочки кропу, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. зерен гірчиці, 1 ч. л. перцю горошком, 1 ч.л. куркуми, 2 ст.л. солі, 3 ст. цукру, 80 мл оцту, 1 л води.
Зараз читають:20 простих та смачних рецептів з вишні
Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 2-3 години і розкладіть їх у стерилізовані банки з часником, кропом, гірчицею і перцем. Зали окропом і залиш під кришками на 20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї оцет, сіль, цукор і куркуму, і знову закип'яти. Проварити маринад 2 хвилини, залий назад і закатай огірки на зиму.
5. Огірки з цибулею та куркумою на зиму
Рекомендуємо зберігати у темному прохолодному місці.
Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 400 мл води, 4 цибулини, 1 ч.л. коріандру, 15 г куркуми, 80 мл оцту, 500 г цукру, 1,5 ст. солі.
Приготування: Очисти та наріж огірки кільцями, а цибуля – пір'ям. Змішай овочі, коріандр та куркуму, і залиш на 2 години. Щільно поклади заготівлю в стерилізовані банки. Закип'ятіть воду з сіллю, цукром та оцтом, залий нею огірки і закатай їх на зиму.
6. Огірки з куркумою та медом на зиму
Можеш також додати в банки листя хрону, зелень чи інші добавки.
Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 3 цибулини, 1 головка часнику, 1 л води, 1,5 склянки цукру, 1 склянка оцту, 2 ст. меду, 2 ст.л. солі, 1 ч. л. куркуми.
Зараз читають:Витончена наука суші: Секрети ідеального рису від профі
Приготування: Довільно наріж огірки, цибуля та часник. Розклади їх у чисті сухі банки. Закип'яти воду з іншими інгредієнтами та зали овочі цим маринадом. Простерилізуйте їх 15-20 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.
7. Огірки з куркумою та яблучним оцтом
Можна взяти й інший 6% фруктовий оцет до смаку.
Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 400 г цукру, 2 ст. зерен гірчиці, 50 г солі, 1 ч. л. куркуми, 350 мл яблучного оцту, 1 ч. л. коріандру.
Приготування: Замочіть огірки в холодній воді на кілька годин і наріжте брусочками. Змішай їх з рештою інгредієнтів і залиши ще на 2-3 години. Доведи заготовку до кипіння, протушкуй 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
8. Огірки з куркумою, зеленню та гострим перцем на зиму
Найпряніший рецепт для любителів гострого!
Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 3 цибулини, 2 перцю чилі, 1 голівка часнику, 1 пучок зелені, по 1 ч.л. паприки та коріандру, 2 ст.л. зерен гірчиці, 50 г солі, 1 ч. л. куркуми, 300 г цукру, 300 мл яблучного оцту.
Приготування: Тонко наріж огірки та цибулю, подрібни чилі, часник та зелень. Змішай разом всі інгредієнти та залиш заготівлю на кілька годин при кімнатній температурі. Після чого доведи до кипіння і проварити 7-10 хвилин на слабкому вогні. Захід у стерилізовані банки на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua