Може здатися, що приготувати домашні пиріжки з малиною – це особливе мистецтво, доступне не кожному. Але насправді це простіше, до того ж є багато різних варіантів тесту на будь-який смак. Ділимося 15 найкращими рецептами!
Зміст
1. Тістечка з малиною на дріжджовому тісті
Не найпростіший варіант дріжджового тіста, проте воно завжди відмінно піднімається.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 1 кг борошна, 1 яйце, 300 мл молока, 70 мл води, 100 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.
Для начинки: 400 г малини, 4 ст. цукру.
Приготування: Розведи дріжджі та цукор у теплій воді та залиш їх на 10 хвилин. Додай тепле молоко і яйце, зби все разом, а потім додай сіль і розтоплене масло. Поступово втрути борошно в тісто і залишити його в теплі на 1 годину.
Розділи тісто на частини і розкатай у коржики. Змішай малину з цукром, виклади цю начинку на коржики та защипни краї. Переклади пиріжки на пергамент, змасти яйцем за бажанням і випікай у духовці 30-40 хвилин при 180 градусах.
2. Бездрожжеві пиріжки з малиною
Легкі, повітряні та пишні пиріжки – і не скажеш, що без дріжджів.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 120 мл кефіру, 250 г борошна, 50 мл олії, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача.
Для начинки: 250 г малини, 3 ст. цукрової пудри.
Приготування: Змішай трохи теплий кефір з розпушувачем і залиш на 10 хвилин. Додай цукор, сіль та олію. Потім додай борошно, що просіює, заміси тісто і відправ його на півгодини в холодильник.
Розділи тісто на частини та розкатай. Виклади малину, присип цукровою пудрою і сформуй пиріжки. Можеш змастити їх яйцем. Випікай пиріжки 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
3. Пиріжки з малиною на молоці
Ще один альтернативний рецепт дріжджового тіста для домашніх пиріжків!
Тобі знадобиться:
Для тесту: 250 мл молока, 70 г вершкового масла|мастила|, 70 г цукру, 1 яйце, 10 г солі, 6 г сухих дріжджів, 550 г борошна.
Для начинки: 400 г малини, 1 ст. крохмалю, 2 ст.л. цукрової пудри.
Зараз читають:15 пирогів із смородиною, які готуються простіше простого
Змішай сухі інгредієнти для тіста. Влий тепле молоко, яйце і розтоплене масло, і ретельно всі заміси. Залиш тісто на 1 годину в теплі, розділи на частини та розкатай.
Змішай малину, крохмаль і цукрову пудру, виклади цю начинку і сформуй пиріжки. Виклади їх на пергамент, залиш на 20 хвилин, а потім змасти яйцем, молоком або просто водою до смаку. Випікайте пиріжки півгодини в духовці при 180 градусах.
4. Пиріжки з малиною на сметані
У цьому рецепті пиріжки випікаються в духовці, але їх можна обсмажити на сковороді.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 200 г сметани, 1 яйце, 4 ст. олії, 1,5 ст.л. цукру, 2 щіпки солі, 2 склянки борошна, 10 г розпушувача.
Для начинки: 300 г малини, 100 г цукру.
Збий сметану з сіллю, цукром і яйцем. Потім додай олію, а потім просіяне борошно з розпушувачем. Вимішай тісто, відправ його на півгодини в холодильник і розділи на частини. Окремо змішай малину із цукром. Розкатай тісто в коржики, виклади малинову начинку, сформуй пиріжки і випікай їх півгодини при 180 градусах у духовці.
5. Пиріжки з малиною на сироватці
Сироватка – безпрограшна основа для будь-якого тесту, тому сміливо вибирай її.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 500 г борошна, 1 склянка сироватки, 11 г сухих дріжджів, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 2 яйця.
Для начинки: 400 г малини, 100 г цукру.
Злегка підігрій сироватку і додай туди дріжджі з ложкою борошна. Перемішати і залишити на 10 хвилин. Збий розтоплену олію з яйцями та цукром, змішай з опарою та додай борошно. Вимішайте тісто і залиште його в теплі на 1 годину.
Розділи тісто на частини, розкатай і виклади малину на коржики. Присип цукром, сформуй пиріжки, змасти їх жовтком за бажанням і випікай 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Смажені пиріжки з малиною на дріжджовому тісті
Незрівнянні пиріжки, які хочеться готувати знову і знову.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 500 мл води, 1 кг борошна, 1 ч.л. солі, 2 ст. цукру, 1,5 ч. л. сухих дріжджів, 3 ст. рослинного масла.
Для начинки 600 г малини, 200 г цукру.
Розведи дріжджі, сіль та цукор у теплій воді. Додай олію, а потім – муку. Замісити тісто, залиши його на 40 хвилин, розділи на частини і розкатай. Виклади на коржики малину, присип цукром, сформуй пиріжки довільної форми та обсмаж їх на сковороді в маслі до рум'яності з двох сторін.
7. Пиріжки з малиною на молоці з розпушувачем
Молоко може бути як свіжим, і кислим.
Зараз читають:15 легких рецептів компоту із білої смородини на зиму
Тобі знадобиться:
Для тіста: 200 г борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 200 мл молока, 1,5 ч.л. розпушувача, 2 яйця.
Для начинки: 350 г малини, 1 ст. крохмалю, 2 ст.л. цукру.
Приготування: Збий віночком яйця з олією, молоком та цукром. Додай просіяне борошно з розпушувачем, вимішай тісто, розділи на частини і розкатай. Змішай малину з крохмалем і цукром, виклади цю начинку і сформуй пиріжки. Випікай їх у духовці півгодини за 180 градусів.
8. Листкові пиріжки з малиною
Ну як же без цього найпростішого та найшвидшого варіанту?
Тобі знадобиться:
Для тіста: 300 г готового листкового тіста, 1 яйце.
Для начинки 200 г малини, 100 г цукру.
Змішай малину з цукром. Розкатай листкове тісто, довільно наріж, виклади малинову начинку і сформуй пиріжки будь-якої форми. Змасти їх яйцем і випікай 15 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
9. Смажені пиріжки з малиною нашвидкуруч
Дуже легке тісто з мінімуму інгредієнтів – зручне та доступне.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 600 г борошна, 300 мл води, 1 яйце, 2 щіпки солі.
Для начинки: 400 г малини, 100 г цукру.
Змішай гарячу, але не киплячу воду з борошном і сіллю. Вимішуй, доки маса не охолоне, додай яйце і знову вимішай. Залиш тісто відпочити на півгодини, потім поділи його на частини і розкачати. Змішай малину з цукром, виклади цю начинку і сформуй пиріжки. Обсмаж їх на сковороді з двох сторін у олії до рум'яності.
10. Здобні пиріжки з малиною та сиром
Рекомендуємо зробити в пиріжках невеликі отвори згори.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 4 ст. цукру, 2,5 склянки борошна, 1 яйце, 50 мл рослинної олії, 20 г пресованих дріжджів, 1 склянка води, по 1 щіпці солі та ваніліну.
Для начинки: 100 г малини, 200 г сиру, 2 ст. цукру, 1 щіпка ваніліну.
Розчини в теплій воді дріжджі, цукор і пару ложок борошна. Залишити на 15 хвилин. Додай яйце та олію, а потім – просіяні сухі інгредієнти. Залиш тісто в теплі на 1:00, розділи на частини і розкатай.
Збий сир із цукром та ваніліном. Виклади сирну масу на коржики, а зверху виклади малину і сформуй пиріжки. Залиш їх на півгодини, потім змасти яйцем, олією чи молоком за смаком і випікай у духовці 30-35 хвилин при 180 градусах.
11. Пиріжки з малиною на рисовому борошні
Безглютенові пиріжки для тих, хто не використовує пшеничне борошно.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 120 г рисового борошна, 100 мл води, 30 г крохмалю, 0,3 ч.л. соди, 1 яйце, 1 щіпка солі.
Для начинки: 200 г малини, цукор до смаку.
Зараз читають:20 простих рецептів варення з абрикосів без кісточок
Приготування: Закип'яти воду. Змішай сухі просіяні інгредієнти для тіста, влий окріп туди і перемішай ложкою. Вимішуйте тісто, поки воно не охолоне, додай яйце і знову вимішайте. Дай йому півгодини відпочити, поділи на частини та розкатай. Виклади малину, присип цукром і сформуй пиріжки. Обсмажити їх на середньому вогні з двох сторін приблизно по 5-7 хвилин.
12. Смажені пиріжки з малиною на кефірі
Тісто на кефірі – найшвидший і найкращий варіант для смажених пиріжків.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 500 г муки|борошна|, 250 мл кефіру, 2 яйця, 1 ч.л. соди.
Для начинки: 300 г малини, 100 г цукру.
Змішай кефір з содою, залиш на пару хвилин і додай збиті яйця. Додай просіяне борошно та заміси тісто. Розділи його на частини, розкатай і на кожен коржик виклади малину. Присип цукром, сформуй пиріжки та обсмаж їх на сковороді у великій кількості олії з двох сторін до рум'яності.
13. Пиріжки з лаваша з малиною
Не зовсім повноцінні або класичні пиріжки, зате швидко і смачно!
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 аркуш лаваша.
Для начинки 200 г малини, 1 ч.л. крохмалю, 2 ст.л. цукру.
Приготування: Змішай малину, цукор та крохмаль. Наріж лаваш на прямокутники і в кожен загорни начинку, як у конверт. За бажанням вмочіть пиріжки в яйце. Обсмажити їх із двох сторін на сухій сковороді по 2-3 хвилини.
14. Смажені сирні пиріжки з малиною
Щоб пиріжки не були надто жирними, викладай їх зі сковороди одразу на паперові рушники.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г сиру, 200 г борошна, 2 ст. сметани, 1 яйце, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. соди.
Для начинки: 400 г малини, 100 г цукру.
Збий сир з яйцем і сметаною до однорідності. Додай решту інгредієнтів, вимішай тісто і відправ його на 20 хвилин в холодильник. Розділи тісто на частини, розкатай і виклади малину на кожен коржик. Присип цукром, сформуй пиріжки та обсмаж до рум'яності з двох сторін на середньому вогні.
15. Пісні пиріжки з малиною
Перед випіканням змасти пиріжки звичайною водою – цього буде достатньо рум'яності.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 220 мл води, 300 г борошна, 8 г сухих дріжджів, 2 ст. олії, 2 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.
Для начинки: 300 г малини, 100 г цукру.
Приготування: Змішай теплу воду, дріжджі та цукор. Залиш на 10 хвилин, додай олію, а потім – борошно та сіль. Замісити тісто і залиши в теплі на 1 годину. Розділи його на частини та розкатай. Виклади малину, присип цукром і сформуй пиріжки. Випікай 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua