Багато хто любить солодкі сніданки і в цьому немає нічого дивного. Що можна заперечити проти такого смачного та приємного початку дня? Тим більше що солодкі грінки ще й готуються буквально за лічені хвилини – одні переваги. Бери на замітку наші 12 рецептів!
Зміст
1. Солодкі грінки з батона
Щоб готові грінки не були надто жирними, викладай їх на паперові рушники.
Тобі знадобиться: 200 г батону, 1 яйце, 150 мл молока, 50 г цукру, олія.
Приготування: Віночком зби яйце з молоком. Вмочіть скибочки батона, обсмаж їх на сковороді з двох сторін і присип цукром.
2. Французькі солодкі грінки
У цьому рецепті дуже важливо використовувати саме вершкове масло.
Тобі знадобиться: 1 батон, 2 яйця, 400 мл молока, 50 г цукру, 50 г вершкового масла.
Приготування: Збийте яйця з молоком і цукром за допомогою віночка. Можна додати ваніль чи корицю. Зріж з батона скоринку, наріж його скибочками і вмочіть їх у молочну суміш. Обсмажити грінки з двох сторін на вершковому маслі до рум'яності.
Зараз читають:20 найкращих рецептів на сніданок з авокадо
3. Солодкі грінки у духовці
Замість меду можна взяти і звичайний цукор, але з медом – все ж таки буде смачніше.
Тобі знадобиться: 250 г білого хліба, 70 г вершкового масла|мастила|, 75 г меду, 15 г кунжуту.
Приготування: Наріж хліб довільними шматочками. Розтопи олію з медом на водяній бані до однорідності, всип кунжут і перемішай. Вмочіть у цю суміш шматочки хліба, виклади на пергамент і відправ грінки на 10-15 хвилин в духовку при 200 градусах.
4. Солодкі грінки з корицею
Трохи меленої кориці – і ось улюблені грінки стають ще смачнішими та ароматнішими.
Тобі знадобиться: 8 скибочок білого хліба, 2 яйця, 150 мл молока, 2 ст. цукру, 2 ст. вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. кориці.
Приготування: Віночком зби молоко, яйця, цукор і корицю. Вмочіть шматочки хліба в цю суміш і обсмаж їх до рум'яності з двох сторін на вершковому маслі.
5. Солодкі грінки без яєць
Якщо під рукою не було яєць, це не привід відмовлятися від улюбленого сніданку.
Тобі знадобиться: 350 г батону, 150 мл молока, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. ванільного цукру, 40 г вершкового масла|мастила|.
Нагрій молоко з двома видами цукру до розчинення. Зріж скоринку у батона, наріж м'якоть скибочками і вмокни в молоко. Обсмажити грінки з двох сторін на вершковому маслі.
6. Пісні солодкі грінки
У цьому рецепті немає ні молока, ні яєць – відмінний пісний варіант.
Зараз читають:12 незрівнянних салатів з кабачків та помідорів на зиму.
Тобі знадобиться: 4 скибочки білого хліба, 180 мл води, 2 ст. цукру, олія.
Приготування: Розмішай цукор у теплій воді до розчинення. Вмочіть скибочки хліба в цей сироп і обсмаж грінки на середньому вогні на сковороді з двох сторін до рум'яності.
7. Солодкі грінки з медом
Якщо мед дуже густий, тоді підігрій його на водяній бані.
Тобі знадобиться: 1 батон, 1 склянка молока, 2 яйця, 2 ст. меду, олія.
Приготування: Збий віночком яйця, молоко та мед. Обмоч шматочки батона з двох сторін в цю суміш і обсмаж грінки в розігрітій олії з двох сторін до рум'яності.
8. Солодкі грінки з сиром
Для таких грінок краще використовувати світлий тостовий хліб.
Тобі знадобиться: 10 шматочків білого хліба, 180 г сиру, 2 яйця, 250 мл молока, по 2 ст. вершкового та олії, 1 ст.л. цукру, 1,5 ст. згущеного молока.
Приготування: Змішай сир зі згущеним молоком, а яйце – збий з молоком і цукром. Виклади на хліб сирну масу, розмаж її і накрий другим шматочком хліба. Так само приготуй та інші заготовки. Обмокни кожну в яєчну суміш і обсмаж грінки на суміші олій з двох сторін до рум'яності.
9. Солодкі грінки із джемом
Підійде будь-який джем, але бажано досить густий.
Тобі знадобиться: 3 скибочки білого хліба, 1 яйце, 4 ст.л. молока, 50 г джему, олія.
Приготування: Розріж шматочки хліба по діагоналі, змасти їх джемом і склади по два. Зби молоко з яйцем і вмочіть заготовки. Обсмажити грінку на сковороді на середньому вогні з двох сторін.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів брускетти з тунцем
10. Шоколадні солодкі грінки
Якщо в тебе солодке какао, то цукор може піти менше.
Тобі знадобиться: 300 г білого хліба, 150 мл молока, 2 яйця, 2 ст. какао, 3 ст. цукру, 1 щіпка ваніліну, вершкове масло.
Приготування: Віночком збий яйця, молоко, какао та цукор з ваніліном до однорідності. Наріж хліб, вмочіть його в шоколадний кляр і обсмаж грінки на вершковому маслі з двох сторін до готовності.
11. Солодкі грінки з йогуртовою начинкою
Якщо немає йогурту, сметана також цілком підійде.
Тобі знадобиться: 4 шматочки батону, 1 яйце, 2 ст.л. йогурту, 1 пакетик ванільного цукру, 2 ч. л. цукрової пудри.
Трохи примни м'якуш у хліба . Змішай яйце, ванільний цукор і йогурт, і додай начинку, що вийшла, в ці поглиблення. Виклади все на пергамент і відправ грінки на 10-12 хвилин у духовку при 180 градусах. Готові грінки додатково посип цукровою пудрою і подавай до столу.
12. Солодкі грінки із чорного хліба з яблуками
Гренки в яблучному сиропі – смачно та оригінально.
Тобі знадобиться: 3 скибочки чорного хліба, 1 яблуко, 1/2 склянки води, кориця, 4 ст.л цукру, 2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Наріж яблуко кубиками, засип цукром, додай корицю та воду. Доведи до кипіння і проварити 10 хвилин на середньому вогні. Вмочіть скибочки чорного хліба в цей сироп і обсмаж з двох сторін у розігрітій олії. На готові грінки виклади яблука із сиропу.
Джерело: dietcenter.com.ua