На цей раз хочемо запропонувати тобі цікаві рецепти, як закатати баклажани на зиму. На смак такі баклажани нагадують шашлик, а ще вони виходять дуже ситними і при цьому дешевими. Просто знахідка, а чи не закуска!
Зміст
1. Баклажани як шашлик шарами
Незважаючи на незвичність заготівлі, її легко приготувати.
Тобі знадобиться: 2 кг баклажанів, 500 г цибулі, 1 головка часнику, 150 мл води, 80 мл оцту, 1 ч.л. спецій для шашлику, 1 ст. солі, 2 ст. цукру.
Приготування: Наріж баклажани брусочками середнього розміру та обсмаж до золотистості. Наріж цибулю півкільцями, подрібни часник і змішай їх зі спеціями.
Закип'яти воду з сіллю та цукром, і влий у неї оцет. Шарами виклади баклажани та цибулю з часником у стерилізовані банки. Залий їх гарячим маринадом, простерилізуйте ще 15 хвилин і заходьте на зиму.
Зараз читають:20 салатів з гарбуза, які урізноманітнять твій раціон
2. Баклажани як шашлик із цибулею на зиму
Альтернативний спосіб приготування апетитної та ароматної заготовки.
Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 250 г цибулі, 30 г часнику, 150 мл води, 80 мл оцту, 1 ст. спецій для шашлику, 1,5 ст. солі, 2 ст. цукру.
Очисти і довільно наріж баклажани, обсмаж їх до золотистості . Подрібніть цибулю з часником і змішайте овочі. Закип'яти воду з цукром, сіллю, спеціями та оцтом. Залий нею баклажани і залиш їх на ніч під пресом. Виклади баклажани з маринадом у чисті сухі банки, простерилізуй 15 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.
3. Баклажани як шашлик із овочами на зиму
Така овочева заготівля краще за будь-який звичний салат.
Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 3-4 цибулини, 1 головка часнику, 3 ст. цукру, 2 ст. солі, 100 мл оцту, 30 г спецій для шашлику, 100 мл олії.
Зараз читають:Креветки у соєвому соусі на сковороді: 10 рецептів для справжніх гурманів
Приготування: Наріж баклажани, помідори та болгарський перець середніми шматочками. Запеки або обсмаж їх до м'якості. Наріж цибулю пір'ям і подрібни часник, третину з них змішай з баклажанами, третину з помідорами, а третину з перцем. Окремо змішай сіль, цукор та спеції для шашлику.
У велику миску шарами виклади баклажани, спеції, солодкий перець, спеції, помідори та спеції. Залий все олією з оцтом і залиш на ніч у холодильнику. Після чого щільно поклади заготовку в підготовлені банки і залий маринадом, що залишився з миски. Простерилізуйте в киплячій воді приблизно 20-30 хвилин і заходьте на зиму.
4. Баклажани як шашлик із зеленню на зиму
За традицією до баклажанів додають кінзу чи петрушку, але підійде будь-яка зелень.
Тобі знадобиться: 2 кг баклажанів, 50 г часнику, 350 г цибулі, 100 мл рослинної олії, 1/2 пучка зелені, 80 мл оцту, 3 лаврові листи, 4 горошини запашного перцю, 60 г солі, 4 л води, спеції для шаш .
Зараз читають:15 заливних пирогів з яблуками, які варто приготувати
Приготування: Закип'яти воду із сіллю та цукром. Наріж баклажани, подрібни часник, цибулю та зелень. Відправ все, крім оцту та олії, в киплячу воду. Провари заготівлю 5-7 хвилин і розклади по стерилізованим банкам. Влий гарячу олію і оцет, і заходи на зиму.
5. Баклажани з кабачками як шашлик
Можеш нарізати овочі та іншим способом, який тобі більше подобається.
Тобі знадобиться: 600 г баклажанів, 400 г кабачків, 1 ст. спецій для шашлику, 25 мл оцту, 0,5 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1-2 цибулини, 4 зубчики часнику.
Приготування: Наріж баклажани та кабачки кружальцями, і обсмаж їх до рум'яності з двох боків. Подрібни цибулю та часник, змішай разом всі інгредієнти з рецепту та залиш заготовку під пресом на ніч. Розклади овочі по чистим сухим банкам, залий маринадом, що залишився, простерилізуй 20 хвилин і закатай на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua