15 простих способів приготувати лікер з вишні

В міру солодкий і з легкою кислинкою – лікер з вишні – просто знахідка для любителів алкоголю. Але так непросто знайти дійсно смачний варіант у магазині, та й склад часто бажає кращого. Саме тому сьогодні ми розповімо 15 рецептів, як приготувати вишневий лікер у домашніх умовах!

Зміст

  • 1. Лікер з вишні на горілці
  • 2. Вишневий лікер із листям
  • 3. Лікер з вишні з кісточками
  • 4. Лікер з вишні зі спеціями
  • 5. Лікер з вишні з інжиром та мигдалем
  • 6. Лікер з вишневих кісточок
  • 7. Лікер з вишні на самогоні
  • 8. Лікер із вишні з молоком
  • 9. Лікер із вишні на спирту
  • 10. Швидкий лікер з вишні
  • 11. Лікер з вишні на коньяку
  • 12. Лікер з вишні з м'ятою
  • 13. Лікер з вишні на горілці та бренді
  • 14. Лікер із вишні з медом
  • 15. Лікер із вишневих кісточок з вином
  • 1. Лікер з вишні на горілці

    Найпростіший базовий рецепт, до якого можна додати спеції за смаком.

    Тобі знадобиться: 300 г вишні, 600 мл горілки, 250 г цукру.

    Перебери вишню, видали кісточки і виклади в банку. Засип цукром, залий горілкою, акуратно струси і наполягай лікер у темному прохолодному місці 2-3 місяці. Періодично його струшуй, а потім проціди.

    2. Вишневий лікер із листям

    У цей рецепт іде не тільки ягода, а й листя вишні – з ними лікер виходить ще смачнішим.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 100 г вишневого листя, 1 л води, 800 г цукру, 2 л горілки.

    Приготування: Видали з вишні кісточки та залий ягоду водою. Додай листя, доведи до кипіння і проварити всі 15 хвилин на слабкому вогні. Процідити через марлю. Додай цукор, знову доведи до кипіння і дай заготівлі охолонути. Додай горілку в сироп, перемішай і наполягай лікер у закритій банці в темному місці 2-3 тижні.

    3. Лікер з вишні з кісточками

    Замість горілки для цього лікеру відмінно підійде коньяк.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг вишні, 500 г цукру, 700 мл горілки, 1 стручок ванілі.

    Приготування: Виклади вишню на пергамент в один шар і підсуши 4 години у відкритій духовці при 100 градусах. Виклади її в стерильну банку, засип цукром, додай ваніль і залий горілкою. Закрий банку капроновою кришкою, струси та наполягай лікер 2 місяці в темному місці, струшуючи кожні 2-3 дні.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні

    4. Лікер з вишні зі спеціями

    Ідеальний пряний лікер. Варіюй кількість цукру на власний смак.

    Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 кг цукру, 500 мл горілки, 10 г кориці, 6 бутонів гвоздики, 1 ч.л. мускатного горіха, 10 г ванільного цукру.

    Приготування: Перебери вишню, трохи розімни і виклади в чисту банку. Змішай її з цукром та всіма спеціями. Залиш у відкритій банці в теплому сонячному місці на тиждень, періодично струшуючи.

    Влий горілку у фруктовий сироп, перемішай і наполягай лікер у темному місці ще 2 тижні. Проціди лікер і розлий по пляшках. Дай йому настоятися ще тиждень і знову проціди.

    5. Лікер з вишні з інжиром та мигдалем

    За бажання замість цукру можна взяти трохи меду або інший підсолоджувач.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 900 мл горілки, 1 кг інжиру, 20 г мигдалю, 600 г цукру, 1 лимон, 1 апельсин, 15 г кориці, 2 бутони гвоздики.

    Приготування: Дрібно нарубай мигдаль, перебери інжир і вишню, зніми цедру з цитрусів і відправ все в одну банку. Додай цукор і спеції, і струси. Залишити заготовку в темному теплому місці на 1 місяць і потім процідити. Змішай отриману заготівлю з горілкою і наполягай у скляній банці ще 3 місяці в темному прохолодному місці.

    6. Лікер з вишневих кісточок

    Своєрідна сімейна варіація на тему амаретто.

    Тобі знадобиться: 500 мл горілки, кісточки та хвостики від 3 кг вишні, 150 г цукру, 100 мл води.

    Відправ кісточки і плодоніжки від вишні в стерильну банку, залий горілкою і наполягай 2 тижні в темному місці, періодично струшуючи. Процідити заготівлю. Звари сироп з цукру та води, змішай із заготівлею та розлий лікер по пляшках.

    7. Лікер з вишні на самогоні

    Для цікавих пікантних ноток – додай пару дрібок червоного або рожевого перцю.

    Тобі знадобиться: 250 г вишні, 250 г цукру, 500 мл самогону.

    Приготування: Промий вишню та разомні. Додай цукор, залий все самогоном і наполягай у закритій банці 3 місяці в темному місці. Періодично струшуй. Профільтруй лікер і перелий у пляшку.

    Зараз читають:20 простих рецептів варення-п'ятихвилинки з червоної смородини

    8. Лікер із вишні з молоком

    Один із найнезвичайніших рецептів у цій добірці!

    Тобі знадобиться: 1,2 кг вишні, 1,5 кг цукру, 500 мл молока, 600 мл води, 1,5 л горілки.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, зберігаючи сік, що виділяється в процесі. Кісточки просуши та подрібни. Залий вишню та кісточки горілкою та залиш на 9-10 днів у темному прохолодному місці.

    Щодня струшуй заготівлю. Додай молоко і витримуй так само ще 5 днів. Звари однорідний сироп із води та цукру, і дай йому охолонути. Процідити заготовку, змішай із сиропом і розлий по пляшках.

    9. Лікер із вишні на спирту

    Фортеця лікеру можна регулювати кількістю води.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 л спирту, 1 кг цукру, 500 мл води.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і виклади її в банку. Туди ж додай половину кісточок, залий все спиртом і наполягай 3 тижні у темному місці. Профільтруйте заготівлю. Звари однорідний сироп із води з цукром, змішай із заготівлею і знову перелий у скло. Наполягай лікер у темному місці ще 2-3 місяці.

    10. Швидкий лікер з вишні

    На приготування такого лікеру потрібно менше 2 тижнів.

    Тобі знадобиться: 400 г вишні, 50 вишневого листя, 500 мл горілки, 500 мл води, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2 г ваніліну, 500 г цукру.

    Злегка розімні вишню, додай листя, залий водою і провари всі 20 хвилин після кипіння на слабкому вогні. Процідити заготівлю та додати цукор, ванілін та лимонну кислоту. Уварюй ще 10 хвилин. Дай сиропу охолонути, змішай з горілкою, знову проціди, розлий по пляшках і залиш на 10 днів у холодильнику.

    11. Лікер з вишні на коньяку

    Вишню можна купувати як свіжу, так і заморожену.

    Тобі знадобиться: 250 г вишні, 250 г цукру, 500 мл коньяку, 1 паличка кориці.

    Приготування: Проріж вишню до кісточки, виклади в банку, додай корицю і засип все цукром. Залий коньяком, закрий банку кришкою і наполягай 3 місяці у темному місці. Профільтруй лікер і перелий у пляшку.

    12. Лікер з вишні з м'ятою

    М'ята надає будь-якому алкоголю легкі освіжаючі нотки.

    Зараз читають:20 простих рецептів наливки із чорної смородини

    Тобі знадобиться: 700 г вишні, 500 мл самогону, 300 г цукру, 1 лимон, 15 листочків м'яти.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, розімні ягоди і прибери в банку. Подрібни 10-12 кісточок, загорни в тканинний мішечок і відправ туди ж. Туди ж відправ м'яту і цедру лимона, засип цукром і зали самогоном. Наполягай всі 1 місяць у темному місці і потім проціди. Перелий лікер у пляшку і дай настоятися ще місяць у холодильнику чи погребі.

    13. Лікер з вишні на горілці та бренді

    Ще один оригінальний рецепт для любителів спробувати щось новеньке.

    Тобі знадобиться: 600 г вишні, 500 мл бренді, 200 мл горілки, 2 ст. цукрової пудри, 120 мл цукрового сиропу, цедра половини лимона.

    Приготування: Проріж вишню до кісточок, виклади в банку і засип цукровою пудрою. Струси, додай цедру і влий увесь алкоголь. Закрий банку та наполягай 1,5 місяця у теплому темному місці. Відфільтруйте заготівлю і змішайте її з охолодженим цукровим сиропом. Перелий лікер у пляшки та залиш ще на 2 тижні у прохолодному місці.

    14. Лікер із вишні з медом

    Мед обов'язково має бути свіжий і не надто густий.

    Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 1 л самогону чи горілки, 1 кг меду.

    Виклади вишню в скляну тару і зверху виклади мед. Залий заготовку алкоголем, збовтай, накрий бавовняною тканиною і наполягай 7-8 днів у теплому місці. Струшуй кожен день. Проціди лікер, перелий по пляшках і відправь ще на 1 місяць у холодильник чи погріб.

    15. Лікер із вишневих кісточок з вином

    Смачний лікер, який чудово доповнить будь-який святковий стіл!

    Тобі знадобиться: 10 вишневих кісточок, 250 г цукру, 100 мл води, 1/2 стручка ванілі, 300 мл рому, 500 мл червоного сухого вина, 100 мл білого сухого вина.

    Приготування: Подрібни вишневі кісточки в кавомолці, засип у бутель і залий весь алкоголь. Наполягай заготівлю 1,5 місяці в темному місці і струшуй раз на 2-3 дні, а потім проціди. Звари однорідний сироп із води та цукру з ваніллю. Дай йому охолонути, змішай із заготівлею, розлий по пляшках і відправ лікер ще на 1 місяць у холодне темне місце.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *