15 пирогів із смородиною, які готуються простіше простого

Найкращі пироги виходять із сезонних фруктів та ягід. Наприклад, пиріг зі смородиною – ароматний, соковитий, ніжний та неймовірно смачний. Тим більше, що його легко можна приготувати зі свіжої або замороженої ягоди. Розповідаємо 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Пиріг зі смородиною на сметані
  • 2. Листковий пиріг зі смородиною
  • 3. Заливний пиріг зі смородиною
  • 4. Пиріг зі смородиною на кефірі
  • 5. Пиріг на олії зі смородиною
  • 6. Пиріг зі смородиною на молоці
  • 7. Пісочний пиріг зі смородиною
  • 8. Пісний пиріг зі смородиною
  • 9. Сирний пиріг зі смородиною
  • 10. Манний пиріг зі смородиною
  • 11. Шоколадний пиріг зі смородиною
  • 12. Пиріг на майонезі та сметані зі смородиною
  • 13. Пиріг зі смородиною в мультиварці
  • 14. Пиріг зі смородиною на рисовому борошні
  • 15. Банановий пиріг зі смородиною
  • 1. Пиріг зі смородиною на сметані

    З таким рецептом легко впорається будь-яка господиня-початківець.

    Тобі знадобиться: 100 г сметани, 4 яйця, 1 склянка смородини, 1 склянка цукру, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 склянка борошна.

    Приготування: Зби яйця з цукром до пишності, додай сметану і потім додай борошно, що просіює, з розпушувачем. Вили половину тіста у форму, засип смородиною і знову вили тісто. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    2. Листковий пиріг зі смородиною

    Немає нічого швидше, ніж приготувати пиріг із листкового тіста.

    Тобі знадобиться: 500 г готового листкового тіста, 400 г смородини, 1 склянка цукру.

    Змішай смородину з цукром. Розкатай більшу частину тіста у форму з бортами, виклади ягоду і зверху накрий другим шаром тіста. Можеш нарізати другий пласт смужками та викласти решіткою. Випікай пиріг у духовці 45 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    3. Заливний пиріг зі смородиною

    Заливні пироги неймовірно прості та не вимагають жодних кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка сметани, 3 ст. вершкового масла|мастила|, 400 г смородини, 1 ч.л. розпушувача, 300 г борошна.

    Збий яйця з цукром, і потім додай сметану з розтопленим маслом. Втрути в тісто борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, засип смородиною і залий другою половиною. Випікай пиріг 35 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    4. Пиріг зі смородиною на кефірі

    Дістань кефір заздалегідь, щоб він нагрівся хоча б до кімнатної температури.

    Зараз читають:10 швидких рецептів желе з аґрусу з желатином

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки борошна, 1 склянка кефіру, 1 склянка цукру, 2 яйця, 1 ч.л. соди, 1 склянка смородини.

    Збий яйця з цукром, а кефір змішай з содою і залиш на пару хвилин. З'єднай обидві маси і додай борошно, що просіює. Вилий у форму половину тіста, виклади смородину, залий тестом, що залишився, і випікай в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    5. Пиріг на олії зі смородиною

    Ніжна та пишна варіація простого тіста на кефірі.

    Тобі знадобиться: 100 мл олії, 150 мл кефіру, 300 г смородини, 2 яйця, 80 г цукру, 300 г борошна, 1 пакетик ванільного цукру, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром. Додай кефір кімнатної температури та олію. Потім додай ванільний цукор і просіяне борошно з розпушувачем. Наприкінці втрути в тісто смородину, вили в форму і випікай пиріг близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Пиріг зі смородиною на молоці

    Якщо використовуєш заморожену смородину, тоді спочатку дай їй підтанути і злий зайву воду.

    Тобі знадобиться: 180 г цукру, 100 мл молока, 2 яйця, 250 г борошна, 2 жмені смородини, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка ваніліну, 4 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти і влий до них масло та молоко. Зби яйця і додай туди ж. Втрути в тісто смородину, вили в форму і випікай пиріг 40-45 хвилин при 180 градусах в духовці.

    7. Пісочний пиріг зі смородиною

    Розсипчасте пісочне тісто, яке дивовижно поєднується із соковитою смородиною.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 80 г цукру, 80 г сметани, 300 г смородини, 1 щіпка ваніліну, 1 щіпка солі, 270 г муки|борошна|, 1 ст.л. крохмалю.

    Приготування: Змішай половину цукру, борошно, сіль та ванілін. Наріж холодне вершкове масло і розітри все в крихту. Додай сметану, швидко замісити тісто і прибери його на 1:00 в холодильник.

    Більшу частину тесту розкатай у форму з бортиками. Присип крохмалем, виклади смородину і засип цукром, що залишився. Натрі тісто, що залишилося на тертці і засип зверху. Випікай пиріг 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:Соус до м'яса з аґрусу на зиму: 20 відмінних рецептів

    8. Пісний пиріг зі смородиною

    Найкраще для цього рецепту підходить яблучний чи апельсиновий сік.

    Тобі знадобиться: 450 г муки|борошна|, 125 мл фруктового соку, 170 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувача, 150 мл олії, 270 г смородини, 2 ст.л. крохмалю.

    Змішай смородину , крохмаль і третину цукру, і залиш все на пару хвилин. Окремо змішай фруктовий сік, олію і цукор, що залишився. Додай просіяне борошно з розпушувачем і вимішай тісто. Третину тіста відправте на півгодини в морозилку, а решту – в холодильник.

    Розкатай тісто з холодильника у форму з бортами і зверху виклади смородину. А тісто з морозилки – натрій на тертці і засип зверху. Випікай пиріг у духовці 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    9. Сирний пиріг зі смородиною

    Легкий та дієтичний пиріг для тих, хто стежить за своєю фігурою.

    Тобі знадобиться: 150 г сиру, 50 г вівсяного борошна, 50 г рисового борошна, 300 г смородини, 1 яйце, 50 г 20% сметани, 1 ч.л. розпушувача, 2 ч.л. стевії.

    Приготування: Збий сир з яйцем та сметаною. Додай просіяні сухі інгредієнти та виклади тісто у форму. Засип його смородиною і випікай пиріг 40 хвилин при 180 градусах.

    10. Манний пиріг зі смородиною

    Не зовсім манник, не зовсім класичне тісто на борошні – але все одно дуже смачний та ніжний пиріг.

    Тобі знадобиться: 200 г смородини, 1 склянка кефіру, по 1 склянці борошна та манки, 1 склянка цукру, 2 яйця, 10 г розпушувача.

    Залий манку кефіром і залиш на півгодини. Зби яйця з цукром, змішай з кефіром і поступово додай борошно з розпушувачем. Вилий тісто у форму, засип смородиною та випікай пиріг 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. Шоколадний пиріг зі смородиною

    Крім какао можеш втрутити в тісто ще трохи шоколадних крапель.

    Тобі знадобиться: 20 г какао, 180 г цукру, 150 г смородини, 1 яйце, 250 г сметани, 1 ч.л. соди, 160 г борошна.

    Приготування: Збий яйце з цукром та сметаною. Додай сухі інгредієнти, що просіяють, і в кінці вмішай у тісто смородину. Вилий тісто у форму і випікай пиріг 35 хвилин при 180 градусах у духовці.

    Зараз читають:10 відмінних рецептів мармеладу з вишні

    12. Пиріг на майонезі та сметані зі смородиною

    Цікавий варіант ніжного тіста, яке буквально тане у роті.

    Тобі знадобиться: 120 г сметани, 90 г майонезу, 3 яйця, 300 г смородини, 100 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 100 г борошна.

    Приготування: Збий яйця з цукром, додай сметану з майонезом і знову збий. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Вили половину тіста у форму, виклади смородину і вили ще половину тіста. Випікай пиріг у духовці за 180 градусів близько 40 хвилин.

    13. Пиріг зі смородиною в мультиварці

    Рекомендуємо обов'язково змастити чашу олією або застелити пергаментом.

    Тобі знадобиться: 150 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 120 г цукру, 150 г смородини, 3 яйця, 3 ст.л. молока, 1 ч. л. розпушувача.

    Приготування: Розітріть м'яке масло з цукром, додай яйця з молоком і все збий. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Перебери і втрути в тісто смородину, вилий у чашу мультиварки і включи на 45 хвилин режим «Випічка».

    14. Пиріг зі смородиною на рисовому борошні

    Для тих, хто уникає глютену та пшеничного борошна, або просто хоче різноманітності.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла, 200 г рисового борошна, 2 яйця, 220 г сметани, 120 г цукру, 10 г розпушувача, 1 ч.л. кориці, 180 г смородини.

    Збий яйця з цукром. Додай сметану і розтоплену олію, і зби ще раз. Потім додай просіяне рисове борошно та сухі інгредієнти. В самому кінці вили половину тесту у форму, засип смородиною і залий її тестом, що залишився. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    15. Банановий пиріг зі смородиною

    Секрет у тому, що банан іде прямо в тісто – виходить дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 150 г сметани, 130 г цукру, 8 г розпушувача, 2 яйця, 150 г смородини, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 банан.

    Збий яйця з цукром. Додай розтоплену олію і сметану, і знову збий. Потім додай м'якоть банана і збий ще раз. Втрути в тісто борошно і розпушувач, а потім смородину. Вилий тісто у форму та випікай пиріг 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *