15 сирних крем-супів, які урізноманітнять звичний раціон

Простий, апетитний, дуже ароматний і водночас ситний – це сирний крем-суп. Його можна приготувати з мінімуму інгредієнтів або навпаки – додати щось на свій смак. У цій добірці ми зібрали для тебе 15 найрізноманітніших рецептів!

Зміст

  • 1. Сирний крем-суп із плавленим сиром
  • 2. Сирний крем-суп із куркою
  • 3. Сирний крем-суп з твердим та плавленим сиром
  • 4. Сирний крем-суп із вершками
  • 5. Сирний крем-суп із соєвим соусом
  • 6. Сирний крем-суп із вершковим сиром
  • 7. Сирний крем-суп з коренем селери
  • 8. Сирний крем-суп із блакитним сиром
  • 9. Сирний крем-суп з печерицями
  • 10. Сирний крем-суп з гарбузом
  • 11. Сирний крем-суп із броколі
  • 12. Сирний крем-суп зі шпинатом
  • 13. Сирний крем-суп із овочами
  • 14. Сирний крем-суп з кабачками та сирним сиром
  • 15. Сирний крем-суп з грушею та волоськими горіхами
  • 1. Сирний крем-суп із плавленим сиром

    Найкраще сюди підходить саме плавлений сир, бо він швидше розчиняється.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 300 г плавленого сиру, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, спеції.

    Наріж всі овочі, додай 1 літр води і доведи до кипіння. Проварити біля півгодини, злий відвар і подрібни овочі в блендері. Додай плавлений сир і трохи відвару для консистенції, приправ і знову збий. Провари суп ще 2 хвилини.

    2. Сирний крем-суп із куркою

    Підійде будь-яка частина курки – просто потрібно буде відокремити м'ясо від кістки.

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 1,5 л води, 250 г картоплі, 200 г плавленого сиру, 150 г моркви, 70 г цибулі, спеції.

    Приготування: Залийте курку водою, відваріть до готовності і подрібніть м'ясо. Відвари картоплю в киплячому бульйоні. Окремо обсмажте цибулю і моркву, додай їх до картоплі і провари ще 1 хвилину. Злий бульйон, подрібни овочі, курку та сир у блендері, приправ та розбав суп тим же бульйоном до бажаної консистенції. Знов збий і подавай до столу.

    3. Сирний крем-суп з твердим та плавленим сиром

    Цікаве поєднання смаків та текстур, яке дуже прикрашає крем-суп.

    Тобі знадобиться: 1,5 л води або бульйону, 3 картоплини, 2 моркви, 2 зубчики часнику, по 200 г твердого та плавленого сиру, 1/2 цибулини, спеції.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів повидла з ранеток

    Приготування: Подрібніть цибулю, часник і моркву, обсмаж їх до м'якості і додай нарізану картоплю. Жар ще пару хвилин, залий водою та відвари до готовності картоплі. Додай обидва тертих сиру, провари до їх розчинення, приправ суп і подрібни його блендером.

    4. Сирний крем-суп із вершками

    Ще ніжніший і вершковий, ніж класичний сирний суп.

    Тобі знадобиться: 90 г плавленого сиру, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 120 мл жирних вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, 200 мл води, 40 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю та моркву, обсмаж їх 5 хвилин, додай картоплю та залий водою. Вари разом 20 хвилин. Додай вершки та вершкове масло, приправ та вари ще 10 хвилин. Додай обидва види сиру, провари до його розплавлення та збий суп блендером.

    5. Сирний крем-суп із соєвим соусом

    Така проста хитрість надає супу ще більше пікантності!

    Тобі знадобиться: 2 цибулини, 4 картоплини, 1 морква, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 л води, 200 г плавленого сиру, 150 г вершкового сиру, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю та натрі моркву. Обсмаж їх до м'якості, додай соєвий соус і смаж ще 1 хвилину. Закип'ятіть воду, додай нарізану картоплю і вари до готовності. В кінці додай засмажку, вершкове масло, спеції та обидва види сиру, провари ще пару хвилин і подрібни суп блендером.

    6. Сирний крем-суп із вершковим сиром

    Вершковий сир теж добре плавиться в супі!

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 250 г вершкового сиру, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю, моркву та селеру, і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізану картоплю і залий водою, щоб вона її покривала. Вари всі разом до готовності картоплі, збий блендером, додай вершковий сир та спеції, і знову збий. Прогрій суп 1 хвилину і подавай.

    7. Сирний крем-суп з коренем селери

    Ще один маленький секрет, щоб надати супу більше пікантності.

    Тобі знадобиться: 2 цибулини, 3 картоплини, 100 г кореня селери, по 2 ст.л. вершкового та олії, 2 моркви, 100 г вершкового сиру, зелень.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву і селеру, і обсмаж всі 5 хвилин на суміші олій. Додай нарізану картоплю та смажу ще 1 хвилину. Залий водою, щоб вона покривала овочі, і вари суп 25-30 хвилин. Подрібни його блендером, додай вершковий сир і зелень, і знову збий.

    Зараз читають:Помідори з огірками на зиму: 20 найсмачніших рецептів

    8. Сирний крем-суп із блакитним сиром

    Незвичайний рецепт сирного крем-супу для гурманів та любителів французької кухні.

    Тобі знадобиться: 500 г цибулі, 100 г блакитного сиру, 200 г броколі, 300 г картоплі, 2 зубчики часнику, 400 мл води, 400 мл молока, 60 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Обсмажити дрібно нарізану цибулю та часник на вершковому маслі. Додай подрібнену картоплю і броколі, перемішай і влий воду з молоком. Вари на слабкому вогні до м'якості овочів, приправ та зби все блендером. Знову доведи до кипіння, додай дрібно нарізаний сир і вари суп до його розплавлення.

    9. Сирний крем-суп з печерицями

    Те саме безпрограшне поєднання, яке актуальне скрізь і завжди!

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового сиру, 100 мл жирних вершків, 300 г печериць, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, спеції, 1 л води.

    Приготування: Довільно наріж овочі та гриби, залий водою та провари їх півгодини. Подрібни все блендером, додай спеції та вершковий сир, і знову збий. Прогрій суп пару хвилин і подавай до столу.

    10. Сирний крем-суп з гарбузом

    Якщо немає свіжого гарбуза, то заморожена гарбузова м'якоть теж підійде.

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 150 г цибулі, 150 г моркви, 800 мл молока, 150 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі. Обсмаж цибулю та моркву 5 хвилин, додай гарбуз та смажу ще 10 хвилин. Влий молоко і вари все до м'якості гарбуза. Збий суп блендером, додай спеції та тертий сир, і нагрій його до розплавлення сиру.

    11. Сирний крем-суп із броколі

    Не тільки смачний, але й дуже яскравий крем-суп завдяки зеленому відтінку броколі.

    Тобі знадобиться: 400 г броколі, 150 г цибулі, 400 мл води, 200 мл вершків, 150 г плавленого сиру, спеції.

    Злегка обсмаж цибулю, додай суцвіття броколі, залий водою і протушкуй 20 хвилин. Додай вершки, спеції та плавлений сир, ще пару хвилин провари та зби суп блендером.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів соусу зі слив на зиму

    12. Сирний крем-суп зі шпинатом

    Свіжий або заморожений шпинат тут не має значення.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 250 г вершкового сиру, 1 цибулина, 1 морква, 100 г шпинату, 100 мл вершків, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх 5 хвилин. Додай шпинат і смажу ще пару хвилин. Окремо залий нарізану картоплю невеликою кількістю води та відвари до готовності. Додай засмажку та вершки, і вари суп ще 2 хвилини. Подрібни все блендером, додай спеції та вершковий сир, і знову збий.

    13. Сирний крем-суп із овочами

    Оригінальний крем-суп з помідорами та болгарським перцем – просто спробуй.

    Тобі знадобиться: 1 баклажан, 2 помідори, 1/2 цибулини, 1 болгарський перець, 1 зубчик часнику, 120 г плавленого сиру, 600 мл води, спеції, зелень.

    Приготування: Очисти помідори. Наріж кубиком всі овочі і обсмаж їх разом 10-15 хвилин. Додай часник та спеції, залий водою та провари ще 10 хвилин. Додай плавлений сир, перемішай суп до розчинення, подрібни блендером і посип зеленню.

    14. Сирний крем-суп з кабачками та сирним сиром

    Легкий та дієтичний літній рецепт.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 150 г сирного сиру, 1/2 цибулини, 1 картоплина, 1 пучок шпинату, 1 зубчик часнику, спеції.

    Тонко наріж картоплю, залий її невеликою кількістю води та відвари до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю з часником. Додай спеції і нарізані кабачки, і смажу ще 2 хвилини. Відправ все до картоплі і проварити 5 хвилин. Додай нарізаний шпинат і провари ще кілька хвилин. Подрібни все блендером, додай сирний сир і провари суп до його розчинення.

    15. Сирний крем-суп з грушею та волоськими горіхами

    Вишуканий крем-суп, який нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 400 г груші, 120 г плавленого сиру, 70 г цибулі, 250 мл води, 30 г волоських горіхів, 1 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю 3-4 хвилини на вершковому маслі. Додай очищені та дрібно нарізані груші, і смажу ще 6-7 хвилин. Додай спеції та гарячу воду, і провари всі 15 хвилин на середньому вогні. Додай плавлений сир, провари ще 5 хвилин і подрібни суп блендером.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *