15 класних рецептів джему з черешні

Всі ми давно звикли до заготовок з вишні, але це далеко не єдиний варіант. Наприклад, чудовий домашній джем можна приготувати ще й із черешні. З одного боку, вони дуже схожі, з другого – зовсім відрізняються. Бери на замітку наші 15 рецептів!

Зміст

  • 1. Джем із черешні через м'ясорубку
  • 2. Джем із черешні з лимонною кислотою
  • 3. Джем із черешні з лимоном
  • 4. Джем із черешні в мультиварці
  • 5. Джем із черешні з желатином
  • 6. Джем із черешні та вишні
  • 7. Джем із черешні з пектином
  • 8. Джем із черешні з желфіксом
  • 9. Джем із жовтої черешні
  • 10. Джем із черешні з апельсином
  • 11. Джем із черешні та персиків з пелюстками троянд
  • 12. Джем із черешні без цукру
  • 13. Джем із черешні з агар-агаром
  • 14. Джем із черешні та полуниці
  • 15. Джем із черешні з мигдалем
  • 1. Джем із черешні через м'ясорубку

    Щоб видалити із черешні всі кісточки, доведеться витратити зайвий час. Але який же смачний вийде джем!

    Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 600 г цукру.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки і пропусти ягоди через м'ясорубку. Додай цукор, доведи до кипіння, проваріть джем 20-25 хвилин на слабкому вогні і закатай у банки.

    2. Джем із черешні з лимонною кислотою

    Лимонна кислота надає джему прекрасну кислинку, щоб він не був надто нудотним.

    Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 800 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки, засип цукром і залиш на пару годин. Доведи її до кипіння, провар пару хвилин і подрібни блендером. Додай лимонну кислоту, знову доведи до кипіння і проваріть джем до бажаної густоти на слабкому вогні. Захід у стерильні банки на зиму.

    3. Джем із черешні з лимоном

    Лимон не тільки дасть цитрусовий післясмак, а й покращує зберігання заготовки.

    Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 3 склянки цукру, 1/2 лимона.

    Зараз читають:20 найкращих способів посмажити креветки на сковороді

    Приготування: Видалити з черешні кісточки і подрібни її блендером. Додай цукор, перемішай і залиши заготовку на кілька годин. Доведи до кипіння і проваріть джем півгодини до загусання. За пару хвилин до кінця додай лимонний сік і трохи цедри до смаку.

    4. Джем із черешні в мультиварці

    Щоб не стояти довго біля розпеченої плити, скористайся мультиваркою.

    Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 500 г цукру.

    Перебери черешню, видали кісточки і подрібни її блендером. Змішай із цукром і вилий у чашу мультиварки. Доведи до кипіння в будь-якому зручному режимі при відкритій кришці, увімкни режим “Гушіння” на 30-40 хвилин і закрий мультиварку. Закатай джем у стерильні банки.

    5. Джем із черешні з желатином

    Щоб приготувати густий джем без довгого виварювання, спробуй додати до нього желатин.

    Тобі знадобиться: 500 г черешні, 300 г цукру, 7 г желатину, 3 г лимонної кислоти, 100 мл води.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки та подрібни ягоди в блендері. Додай лимонну кислоту та цукор, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Розчини желатин у воді за інструкцією. Зніми джем з вогню, додай желатин, перемішай до розчинення і закатай у стерильні банки.

    6. Джем із черешні та вишні

    Водночас ці ягоди дають зовсім новий смак!

    Тобі знадобиться: 700 г черешні, 700 г вишні, 700 г цукру.

    Приготування: Видали з усіх ягід кісточки і подрібни половинки блендером. Всип цукор, доведи масу до кипіння і увари до густини близько 30-40 хвилин. Захід джем в стерильні банки на зиму.

    7. Джем із черешні з пектином

    Швидкий та простий спосіб приготування, який оцінить будь-яка господиня.

    Тобі знадобиться: 40 г пектину, 1,5 кг черешні, 1 кг цукру.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки. Змішай пектин і 4 ложки цукру, а цукор, що залишився, всип у ягоду і подрібни блендером. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай пектин, помішуючи. Провари джем ще 2-3 хвилини і розлий у стерильні банки.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні

    8. Джем із черешні з желфіксом

    Можна використовувати й іншу суміш, що желює, такого плану – зараз їх досить багато.

    Тобі знадобиться: 700 г черешні, 350 г цукру, 100 мл води, 20 г желфіксу.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки та подрібни блендером ягоди з водою. Змішай желфікс та пару ложок цукру, додай у ягідне пюре, перемішай і доведи до кипіння. Всип цукор, що залишився, провари джем 10 хвилин і закатай в стерильні банки.

    9. Джем із жовтої черешні

    Найсмачніший рецепт саме зі світлих жовтих сортів – солодших, але з менш яскравим смаком.

    Тобі знадобиться: 400 г черешні, 160 г цукру, 1/2 лимона, 0,5 ч.л. ванільного цукру.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки, додай нарізаний лимон і весь цукор, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Видали шматочки лимона, а все інше подрібни блендером. Проварити джем ще 5-10 хвилин і закатай у стерильні банки.

    10. Джем із черешні з апельсином

    Особливо смачно виходить із соковитою червоною черешнею солодких сортів.

    Тобі знадобиться: 600 г черешні, 1 апельсин, 300 г цукру.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки, засип ягоди цукром, доведи до кипіння і провари до м'якості. Подрібни блендером, знову доведи до кипіння і проварити ще 30 хвилин. За 10 хвилин до кінця – додай сік та цедру апельсина. Розлий джем по стерильним банкам.

    11. Джем із черешні та персиків з пелюстками троянд

    Дивовижна заготівля для гурманів. За бажанням додай пару ложечок вермуту при варінні.

    Тобі знадобиться: 400 г жовтої черешні, 500 г персиків, 700 г цукру, 7 ст. лимонного соку, 15 пелюсток троянд.

    Дрібно наріж персики, видали з черешні кісточки, засип цукром і додай лимонний сік. Проварити 10 хвилин після кипіння, додати пелюстки троянди і проварити ще пару хвилин. Закатай джем у стерильні банки.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді

    12. Джем із черешні без цукру

    Особливо джем гарний з білої черешні, тому що вона солодша за звичайну.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг черешні, 1 лимон, 150 мл води, 2 щіпки ваніліну.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки, додай воду та ванілін, і доведи до кипіння. Проварити 25 хвилин, дай заготовці охолонути і додай довільно нарізаний лимон. Проварити ще півгодини і закатай джем у стерильні банки.

    13. Джем із черешні з агар-агаром

    Ще один класичний спосіб загуснути джем, цього разу підходить і для веганів.

    Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 1,5 ч.л. агар-агару, 600 г цукру.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки, засип її цукром, залиш на пару годин і подрібни блендером. Доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин. Змішай агар-агар з такою ж кількістю цукру та всип у джем, помішуючи. Провари джем ще трохи до загусання на слабкому вогні та розлий у стерильні банки.

    14. Джем із черешні та полуниці

    Можливо, один із самих ароматних джемів у всій добірці!

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг черешні, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Видали з черешні кісточки, обірві хвостики у полуниці, засип ягід цукром і залиш на пару годин. Доведи до кипіння, проварити 15 хвилин і дай охолонути. Повторіть цей крок ще раз. За бажанням подрібни джем блендером. Знову доведи до кипіння, проварити ще 15 хвилин і закатай у стерильні банки.

    15. Джем із черешні з мигдалем

    За бажанням можеш додати ще кілька крапель мигдальної есенції для аромату.

    Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 2,5 склянки цукру, 2 ст. лимонного соку, 100 г мигдалю.

    Залий мигдаль окропом на 10 хвилин, очисти від шкірки і довільно порубай. Видали з черешні кісточки, змішай її з цукром і подрібни блендером. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай лимонний сік та мигдаль, і провари джем ще 10 хвилин. Закатай його в стерильні банки на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *