Всі ми давно звикли до заготовок з вишні, але це далеко не єдиний варіант. Наприклад, чудовий домашній джем можна приготувати ще й із черешні. З одного боку, вони дуже схожі, з другого – зовсім відрізняються. Бери на замітку наші 15 рецептів!
Зміст
1. Джем із черешні через м'ясорубку
Щоб видалити із черешні всі кісточки, доведеться витратити зайвий час. Але який же смачний вийде джем!
Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 600 г цукру.
Приготування: Видалити з черешні кісточки і пропусти ягоди через м'ясорубку. Додай цукор, доведи до кипіння, проваріть джем 20-25 хвилин на слабкому вогні і закатай у банки.
2. Джем із черешні з лимонною кислотою
Лимонна кислота надає джему прекрасну кислинку, щоб він не був надто нудотним.
Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 800 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Видалити з черешні кісточки, засип цукром і залиш на пару годин. Доведи її до кипіння, провар пару хвилин і подрібни блендером. Додай лимонну кислоту, знову доведи до кипіння і проваріть джем до бажаної густоти на слабкому вогні. Захід у стерильні банки на зиму.
3. Джем із черешні з лимоном
Лимон не тільки дасть цитрусовий післясмак, а й покращує зберігання заготовки.
Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 3 склянки цукру, 1/2 лимона.
Зараз читають:20 найкращих способів посмажити креветки на сковороді
Приготування: Видалити з черешні кісточки і подрібни її блендером. Додай цукор, перемішай і залиши заготовку на кілька годин. Доведи до кипіння і проваріть джем півгодини до загусання. За пару хвилин до кінця додай лимонний сік і трохи цедри до смаку.
4. Джем із черешні в мультиварці
Щоб не стояти довго біля розпеченої плити, скористайся мультиваркою.
Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 500 г цукру.
Перебери черешню, видали кісточки і подрібни її блендером. Змішай із цукром і вилий у чашу мультиварки. Доведи до кипіння в будь-якому зручному режимі при відкритій кришці, увімкни режим “Гушіння” на 30-40 хвилин і закрий мультиварку. Закатай джем у стерильні банки.
5. Джем із черешні з желатином
Щоб приготувати густий джем без довгого виварювання, спробуй додати до нього желатин.
Тобі знадобиться: 500 г черешні, 300 г цукру, 7 г желатину, 3 г лимонної кислоти, 100 мл води.
Приготування: Видалити з черешні кісточки та подрібни ягоди в блендері. Додай лимонну кислоту та цукор, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Розчини желатин у воді за інструкцією. Зніми джем з вогню, додай желатин, перемішай до розчинення і закатай у стерильні банки.
6. Джем із черешні та вишні
Водночас ці ягоди дають зовсім новий смак!
Тобі знадобиться: 700 г черешні, 700 г вишні, 700 г цукру.
Приготування: Видали з усіх ягід кісточки і подрібни половинки блендером. Всип цукор, доведи масу до кипіння і увари до густини близько 30-40 хвилин. Захід джем в стерильні банки на зиму.
7. Джем із черешні з пектином
Швидкий та простий спосіб приготування, який оцінить будь-яка господиня.
Тобі знадобиться: 40 г пектину, 1,5 кг черешні, 1 кг цукру.
Приготування: Видалити з черешні кісточки. Змішай пектин і 4 ложки цукру, а цукор, що залишився, всип у ягоду і подрібни блендером. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай пектин, помішуючи. Провари джем ще 2-3 хвилини і розлий у стерильні банки.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні
8. Джем із черешні з желфіксом
Можна використовувати й іншу суміш, що желює, такого плану – зараз їх досить багато.
Тобі знадобиться: 700 г черешні, 350 г цукру, 100 мл води, 20 г желфіксу.
Приготування: Видалити з черешні кісточки та подрібни блендером ягоди з водою. Змішай желфікс та пару ложок цукру, додай у ягідне пюре, перемішай і доведи до кипіння. Всип цукор, що залишився, провари джем 10 хвилин і закатай в стерильні банки.
9. Джем із жовтої черешні
Найсмачніший рецепт саме зі світлих жовтих сортів – солодших, але з менш яскравим смаком.
Тобі знадобиться: 400 г черешні, 160 г цукру, 1/2 лимона, 0,5 ч.л. ванільного цукру.
Приготування: Видалити з черешні кісточки, додай нарізаний лимон і весь цукор, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Видали шматочки лимона, а все інше подрібни блендером. Проварити джем ще 5-10 хвилин і закатай у стерильні банки.
10. Джем із черешні з апельсином
Особливо смачно виходить із соковитою червоною черешнею солодких сортів.
Тобі знадобиться: 600 г черешні, 1 апельсин, 300 г цукру.
Приготування: Видалити з черешні кісточки, засип ягоди цукром, доведи до кипіння і провари до м'якості. Подрібни блендером, знову доведи до кипіння і проварити ще 30 хвилин. За 10 хвилин до кінця – додай сік та цедру апельсина. Розлий джем по стерильним банкам.
11. Джем із черешні та персиків з пелюстками троянд
Дивовижна заготівля для гурманів. За бажанням додай пару ложечок вермуту при варінні.
Тобі знадобиться: 400 г жовтої черешні, 500 г персиків, 700 г цукру, 7 ст. лимонного соку, 15 пелюсток троянд.
Дрібно наріж персики, видали з черешні кісточки, засип цукром і додай лимонний сік. Проварити 10 хвилин після кипіння, додати пелюстки троянди і проварити ще пару хвилин. Закатай джем у стерильні банки.
Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді
12. Джем із черешні без цукру
Особливо джем гарний з білої черешні, тому що вона солодша за звичайну.
Тобі знадобиться: 2,5 кг черешні, 1 лимон, 150 мл води, 2 щіпки ваніліну.
Приготування: Видалити з черешні кісточки, додай воду та ванілін, і доведи до кипіння. Проварити 25 хвилин, дай заготовці охолонути і додай довільно нарізаний лимон. Проварити ще півгодини і закатай джем у стерильні банки.
13. Джем із черешні з агар-агаром
Ще один класичний спосіб загуснути джем, цього разу підходить і для веганів.
Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 1,5 ч.л. агар-агару, 600 г цукру.
Приготування: Видалити з черешні кісточки, засип її цукром, залиш на пару годин і подрібни блендером. Доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин. Змішай агар-агар з такою ж кількістю цукру та всип у джем, помішуючи. Провари джем ще трохи до загусання на слабкому вогні та розлий у стерильні банки.
14. Джем із черешні та полуниці
Можливо, один із самих ароматних джемів у всій добірці!
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг черешні, 1,5 кг цукру.
Приготування: Видали з черешні кісточки, обірві хвостики у полуниці, засип ягід цукром і залиш на пару годин. Доведи до кипіння, проварити 15 хвилин і дай охолонути. Повторіть цей крок ще раз. За бажанням подрібни джем блендером. Знову доведи до кипіння, проварити ще 15 хвилин і закатай у стерильні банки.
15. Джем із черешні з мигдалем
За бажанням можеш додати ще кілька крапель мигдальної есенції для аромату.
Тобі знадобиться: 1 кг черешні, 2,5 склянки цукру, 2 ст. лимонного соку, 100 г мигдалю.
Залий мигдаль окропом на 10 хвилин, очисти від шкірки і довільно порубай. Видали з черешні кісточки, змішай її з цукром і подрібни блендером. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай лимонний сік та мигдаль, і провари джем ще 10 хвилин. Закатай його в стерильні банки на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua