8 простих способів приготувати карамелізовані баклажани

Карамелізовані баклажани – оригінальна та дуже смачна закуска. Не просто так вони завжди були популярними в азіатській кухні, а тепер стали відомі і у нас. Ділимося 8 відмінними рецептами, як їх найкраще приготувати!

Зміст

  • 1. Карамелізовані баклажани з бальзамічним оцтом
  • 2. Карамелізовані баклажани з вершковим маслом
  • 3. Карамелізовані баклажани з рисовим оцтом
  • 4. Карамелізовані баклажани з перцем
  • 5. Карамелізовані баклажани в меді
  • 6. Карамелізовані баклажани у крохмалі
  • 7. Карамелізовані баклажани у фритюрі
  • 8. Карамелізовані баклажани з кетчупом
  • 1. Карамелізовані баклажани з бальзамічним оцтом

    Усього кілька основних інгредієнтів та мінімум зусиль.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 100 мл бальзамічного оцту, 2 ст.л. цукру, 3 ст. олії, 1 зубчик часнику.

    Приготування: Наріж баклажани брусочками і обсмаж їх на олії до рум'яності. Влий бальзамічний оцет, присип цукром і готуй на середньому вогні до випаровування оцту. Постійно перевертай баклажани. Додай рубаний часник, прогрій ще 1 хвилину і зніми з вогню.

    2. Карамелізовані баклажани з вершковим маслом

    Подавай їх окремо або використовуй для приготування салатів та інших страв.

    Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 250 г цукру, 20 г вершкового масла|мастила|, 25 мл води.

    Приготування: Очисти та наріж баклажани. Змішай їх зі 100 г цукру, залиш на півгодини і потім промий. Розтопити 100 г цукру з водою на сковороді і проварити цю карамель 2-3 хвилини на слабкому вогні до легкого потемніння. Виклади баклажани, протушкуй ще 3-4 хвилини до м'якості, всип ще 50 г цукру і обсмажуйте 2-3 хвилини, помішуючи. Додай вершкове масло, готуй ще 2-3 хвилини і зніми з вогню.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів форелі у вершковому соусі

    3. Карамелізовані баклажани з рисовим оцтом

    Перед подачею можеш додати трохи часнику, перцю чилі чи зелені.

    Тобі знадобиться: 200 г баклажанів, 1,5 ст. коричневого цукру, 0,5 ч. л. паприки, 3 ст. олії, 20 мл рисового оцту.

    Приготування: Довільно наріж і обсмаж баклажани в олії до рум'яності. Влий рисовий оцет, додай цукор і паприку, і готуй разом 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

    4. Карамелізовані баклажани з перцем

    Ідеальна страва в розпал сезону овочів, коли баклажанів багато, і вони доступні.

    Тобі знадобиться: 500 г баклажанів, 1 болгарський перець, 1 перець чилі, 4 ст. меду, 50 мл води, 5 ст. олії, 10 г петрушки, 10 г солі, 50 мл лимонного соку, 4 зубчики часнику, 2 ч.л. коріандру.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмаж часник в олії. Після чого прибери часник зі сковороди та влий туди воду, мед та лимонний сік. Доведи цю карамель до кипіння та уваріть 5-7 хвилин на слабкому вогні. Виклади назад часник, додай коріандр, подрібнений чилі та солодкий перець. Знову доведи до кипіння та зніми з вогню. Очисти, наріж, присоли та обсмаж баклажани до рум'яності. Виклади їх у карамель, посип рубаною зеленню і протушкуй ще 5 хвилин.

    Зараз читають:Пельмені в горщиках в духовці: 20 найкращих рецептів

    5. Карамелізовані баклажани в меді

    Відмінний альтернативний рецепт, щоб не використати цукор.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 60 г меду, 20 мл рослинної олії, 40-60 мл лимонного соку, спеції, часник.

    Змішай мед, масло, лимонний сік і кілька ложок води. Доведи карамель, що вийшла, до кипіння, додай часник зі спеціями і провари ще 1 хвилину. Очисти і довільно наріж баклажани. Обсмаж їх до напівготовності, залий карамеллю та протушкуй 3-4 хвилини.

    6. Карамелізовані баклажани у крохмалі

    Крохмаль надає баклажанам красиву і хрумку скоринку.

    Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 2 ст. крохмалю, 40 мл яблучного оцту, 50-60 г цукру, 80 мл води, 60 мл соєвого соусу, спеції.

    Змішай соєвий соус, цукор, воду, яблучний оцет і 0,5 ст.л. крохмалю. Доведи до кипіння і проварити до густини. Наріж баклажани брусочками, приправ, обваляй в крохмалі, що залишився, і обсмаж до рум'яності. Залий карамеллю та туші баклажани ще пару хвилин.

    Зараз читають:15 пирогів із смородиною, які готуються простіше простого

    7. Карамелізовані баклажани у фритюрі

    Баклажани у фритюрі смажать швидше і рівномірніше, а скоринка буде ще краще.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 100 г кукурудзяного крохмалю, 4 ст.л. соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1/2 лайма, 3 ст.л. меду, 2 ст.л. рослинної олії, кінза.

    Приготування: Очисти та наріж баклажани. Обваляй їх у кукурудзяному крохмалі, обсмаж у фритюрі до золотистості і виклади на паперові рушники. Змішай подрібнений часник, чилі, сік лайма, мед, олію та соєвий соус. Змішай баклажани з цією карамеллю, посип рубаною кинзою і дай трохи настоятися.

    8. Карамелізовані баклажани з кетчупом

    Така закуска точно сподобається любителям страв у кисло-солодкому соусі.

    Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 100 г крохмалю, 60 мл лимонного соку, 60 г цукру, 80 мл води, 60 мл соєвого соусу, 1 ст. кетчуп.

    Приготування: Наріж баклажани, обваляй їх у крохмалі та обсмаж до рум'яності. Змішай решту інгредієнтів і ще 1 ложку крохмалю, доведи карамель до кипіння і трохи увари. Виклади в неї баклажани і готуй ще 2-3 хвилини.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *