15 десертів із желатином, які точно захочеться приготувати знову

Десерти з желатином не обмежуються лише одним желе з пакетиків. Це можуть бути найрізноманітніші торти без випічки, муси, суфле, домашній мармелад та багато іншого. Пропонуємо до твоєї уваги 15 рецептів, які буде нескладно повторити!

Зміст

  • 1. Суфле «Пташине молоко» із желатином
  • 2. Чізкейк із желатином
  • 3. Торт «Мозаїка»
  • 4. Ягідне суфле з желатином
  • 5. Лимонно-медове желе
  • 6. Мармелад із желатином
  • 7. Шоколадний мус із желатином
  • 8. Сирне желе
  • 9. Панна-котта
  • 10. Желе зі згущеним молоком та ананасами
  • 11. Сметанний желейний торт із чорносливом та горіхами
  • 12. Шоколадне желе на кокосовому молоці
  • 13. Десерт із ряжанки з бананом та желатином
  • 14. Апельсиновий пудинг на жовтках із желатином
  • 15. Морквяний торт «Зебра» без випічки
  • 1. Суфле «Пташине молоко» із желатином

    Готове суфле можеш нарізати на цукерки та покрити шоколадною глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 200 г цукру, 125 мл молока, 180 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. муки|борошна|, 20 г желатину, 80 мл води.

    Розведи желатин у холодній воді за інструкцією. Відокремили білки від жовтків. Міксером зби жовтки з половиною цукру добіла, додай борошно з молоком і знову збий. Нагрівай масу до загусання на слабкому вогні, постійно помішуючи, а потім дай їй повністю охолонути.

    Міксером зби м'яке вершкове масло до пишності. Продовжуючи збивати, додай заварну основу. Окремо збий білки з цукром, що залишився до піків, влий охолонений желатин до білків і знову збий. Продовжуючи збивати, поступово додай кремову масу до білків. Виклади суфле у форму та відправь у холодильник до застигання.

    2. Чізкейк із желатином

    Такий чізкейка приваблює тим, що готується зовсім без випічки.

    Тобі знадобиться: 200 г пісочного печива, 70 г вершкового масла, 400 г сиру, 400 мл 33% вершків, 90 г цукрової пудри, ванілін, 80 г білого шоколаду, 20 г желатину, 100 мл води.

    Приготування: Подрібни печиво в крихту, змішай його з|із| розтопленим маслом|мастилом|, утрамбуй основу у форму і прибери на півгодини в холодильник. Блендером подрібни сир до однорідності. Розведи желатин у воді, а шоколад розтопи на водяній бані.

    Збий сир з ваніліном і цукровою пудрою, додай охололий шоколад і знову збий. Продовжуючи збивати, влий желатин. Окремо зби вершки до піків і лопаткою втрути їх у сирну масу. Вилий сирну масу на основу і прибери чізкейк в холодильник на ніч.

    Зараз читають:12 апетитних рецептів рису з креветками

    3. Торт «Мозаїка»

    Мабуть, найпопулярніший желейний торт також відомий під назвою «Бите скло».

    Тобі знадобиться: 3 пакетики кольорового желе, 400 мл сметани, 1 склянка цукру, 20 г желатину, 125 мл молока.

    Приготуй кольорове желе за інструкцією, дай застигнути і наріж на шматочки. Розведи желатин у молоці. Зби сметану з цукром, додай желатин і знову збий. Втрути кольорове желе в сметану, вили масу у форму і прибери в холодильник до застигання.

    4. Ягідне суфле з желатином

    Готувати можна з будь-якої ягоди чи фруктового пюре.

    Тобі знадобиться: 200 г ягоди, 120 г цукрової пудри, 15 г желатину.

    Блендером подрібни ягоду в пюре і перетріть його через сито за бажанням . Додай желатин, перемішай, залиш на 10 хвилин і всип цукрову пудру. Нагрій пюре до 30-40 градусів, постійно помішуючи. Дай йому охолонути до кімнатної температури і збий міксером до пишноти. Виклади суфле у форму та прибери на ніч у холодильник.

    5. Лимонно-медове желе

    Дуже оригінальний та корисний варіант домашнього желе.

    Тобі знадобиться: 2,5 склянки води, 3 ч. л. желатину, 150 г лимонів, 3 ст. меду.

    Розведи желатин в 1/2 склянки води, а в воду , що залишилася, додай цедру лимона і провари 15 хвилин. Процідити відвар, додати лимонний сік, желатин і перемішати. Дай желе трохи охолонути, втрути в нього мед, розлий по формах і прибери в холодильник.

    6. Мармелад із желатином

    Обваляй готовий мармелад у цукровій пудрі і зберігай у закритій скляній банці.

    Тобі знадобиться: 500 г ягід, 350 г цукру, 150 мл води, 30 г желатину.

    Приготування: До ягоди додайте 50 мл води, доведіть до кипіння і проваріть 5-7 хвилин. Окремо розведи желатин у воді, що залишилася, за інструкцією. Подрібніть ягоду блендером, перетріть через сито і всип цукор.

    Уваріть масу 15-20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Зніми з вогню, додай желатин та перемішай. Вилий сік тонким шаром у форму і прибери мармелад у холодильник до застигання. Наріж його на шматочки.

    7. Шоколадний мус із желатином

    Спробуй приготувати його з різними видами шоколаду – це смачно.

    Тобі знадобиться: 350 мл 33% вершків, 150 мл молока, 100 г шоколаду, 100 г цукру, 10 г желатину, 50 мл води.

    Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці . Поломай шоколад, залий його молоком, нагрій до розчинення і дай охолонути. Міксером збий вершки з цукром до пишності. Продовжуючи збивати, влий шоколадне молоко, а потім – желатин. Розлий мус по келихах і прибери в холодильник.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів конфітюру з полуниці

    8. Сирне желе

    Особливо смачним воно виходить із ягідним джемом або розтопленим шоколадом.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 125 мл молока, 125 мл сметани, 100 г цукру, 12 г желатину.

    Блендером збий сир , сметану і цукор до однорідності. Розведи желатин у молоці за інструкцією, трохи охолоди, влий у сир і знову збий. Розлий желе по формах і прибери в холодильник.

    9. Панна-котта

    Подавай панна-котту з варенням або ягідним соусом до смаку.

    Тобі знадобиться: 400 мл 35% вершків, 100 мл молока, 100 г цукру, ванілін, 10 г желатину.

    Розведи желатин у невеликій кількості води або молока . Зміщуй вершки, молоко, цукор, ванілін і злегка підігрій до розчинення цукру. Додай желатин, добре перемішай і прогрій ще трохи. Розлий панна-котту по склянках і прибери в холодильник.

    10. Желе зі згущеним молоком та ананасами

    Простий у приготуванні, але дуже смачний желейний десерт для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1 банка консервованих ананасів, 120 г згущеного молока, 400 г сиру, 200 г сметани, 20 г желатину.

    Приготування: Злий сироп з ананасів, часткою до нього до 400 мл води та всип желатин. Дай йому розбухнути, нагрій до розчинення і залиш сироп остигати. Блендером перебий сир, сметану та згущене молоко до однорідності. Влий сироп і знову все збий будь-яким зручним способом. Втрути шматочки ананасів у заготовку, розлий желе по формах і прибери в холодильник.

    11. Сметанний желейний торт із чорносливом та горіхами

    Сметані торти без випічки можна робити з будь-якою начинкою.

    Тобі знадобиться: 350 мл 15% сметани, 300 г чорносливу, 150 г волоських горіхів, 2 ст.л желатину, 120 г цукрової пудри, 4 ст.л. води.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Залий чорнослив окропом на 10 хвилин, обсуши і наріж. Подрібни обсмажені горіхи. Міксером збий сметану з цукровою пудрою, додай желатин і знову збий. Втрути горіхи і чорнослив, вили масу у форму і відправ у холодильник до застигання.

    12. Шоколадне желе на кокосовому молоці

    Самий шоколадний желейний десерт із усіх можливих.

    Тобі знадобиться: 600-650 мл кокосового молока, 25 г желатину, 100 г чорного шоколаду, 10 г ванільного цукру, 30 г какао, 80 г цукру, 1 щіпка солі.

    Зараз читають:15 сочевих супів-пюре, які точно варто приготувати

    Розведи желатин у склянці кокосового молока за інструкцією на упаковці. А молоко, що залишилося – нагрій з двома видами цукру, какао і сіллю, але не доводь до кипіння. Додай сюди шоколад та желатин, прогрій до розчинення і дай заготівлі охолонути. Перелий у форму і прибери желе в холодильник, доки не застигне.

    13. Десерт із ряжанки з бананом та желатином

    Посип тертим шоколадом або прикрась фруктами перед подачею.

    Тобі знадобиться: 300 г бананів, 450 мл ряжанки, 40 г какао, 50 г цукру, 50 мл води, 10 г желатину.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Відправте всі інгредієнти, крім желатину, в блендер. Зби масу до однорідності і акуратно втрути в неї желатин. Розлий десерт по склянках і прибери в холодильник.

    14. Апельсиновий пудинг на жовтках із желатином

    Яскравий, апетитний та красивий десерт просто так чи на свято.

    Тобі знадобиться: 2 апельсини, 300 мл молока, 100 г цукру, 5 жовтків, 25 г желатину.

    Зніми цедру з апельсинів , залий її молоком і нагрій майже до кипіння. Відіжми сік з апельсинів і розведи в ньому желатин. Міксером збий жовтки до білого.

    У гарячому молоці розчини цукор і поступово влий його в жовтки, постійно помішуючи. Проварити масу 6-7 хвилин до загусання, продовжуючи заважати. Зніми з вогню, додай желатин та перемішай. Процідити суміш, якщо хочеш прибрати цедру. Розлий пудинг за формами та прибери в холодильник.

    15. Морквяний торт «Зебра» без випічки

    Він точно сподобається любителям солодких та водночас корисних десертів.

    Тобі знадобиться: 700 г моркви, 100 мл апельсинового соку, 1 ст. апельсинової цедри, 25 г желатину, 110 г цукрової пудри, 350 г сиру, 70 г жирної сметани, 0,5 ч.л. ванільного цукру.

    Приготування: Відвари моркву до готовності та подрібни її в блендері із сіллю та 60 г цукрової пудри. Туди ж додай цедру та сік апельсина, і знову збий. Окремо в блендері збий сир, сметану, ванільний цукор та ще 50 г цукрової пудри.

    Розділи желатин на 2 порції в 10 і 15 г, розведи обидві порції у невеликій кількості води за інструкцією. Меншу порцію желатину відправь у сир, а більшу – до моркви.

    Перемішати і викладати обидві заготовки у форму ложкою, формуючи візерунки. Зверху виклади морквяну масу, що залишилася, і прибери торт в холодильник на ніч.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *