Десерти з желатином не обмежуються лише одним желе з пакетиків. Це можуть бути найрізноманітніші торти без випічки, муси, суфле, домашній мармелад та багато іншого. Пропонуємо до твоєї уваги 15 рецептів, які буде нескладно повторити!
Зміст
1. Суфле «Пташине молоко» із желатином
Готове суфле можеш нарізати на цукерки та покрити шоколадною глазур'ю.
Тобі знадобиться: 5 яєць, 200 г цукру, 125 мл молока, 180 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. муки|борошна|, 20 г желатину, 80 мл води.
Розведи желатин у холодній воді за інструкцією. Відокремили білки від жовтків. Міксером зби жовтки з половиною цукру добіла, додай борошно з молоком і знову збий. Нагрівай масу до загусання на слабкому вогні, постійно помішуючи, а потім дай їй повністю охолонути.
Міксером зби м'яке вершкове масло до пишності. Продовжуючи збивати, додай заварну основу. Окремо збий білки з цукром, що залишився до піків, влий охолонений желатин до білків і знову збий. Продовжуючи збивати, поступово додай кремову масу до білків. Виклади суфле у форму та відправь у холодильник до застигання.
2. Чізкейк із желатином
Такий чізкейка приваблює тим, що готується зовсім без випічки.
Тобі знадобиться: 200 г пісочного печива, 70 г вершкового масла, 400 г сиру, 400 мл 33% вершків, 90 г цукрової пудри, ванілін, 80 г білого шоколаду, 20 г желатину, 100 мл води.
Приготування: Подрібни печиво в крихту, змішай його з|із| розтопленим маслом|мастилом|, утрамбуй основу у форму і прибери на півгодини в холодильник. Блендером подрібни сир до однорідності. Розведи желатин у воді, а шоколад розтопи на водяній бані.
Збий сир з ваніліном і цукровою пудрою, додай охололий шоколад і знову збий. Продовжуючи збивати, влий желатин. Окремо зби вершки до піків і лопаткою втрути їх у сирну масу. Вилий сирну масу на основу і прибери чізкейк в холодильник на ніч.
Зараз читають:12 апетитних рецептів рису з креветками
3. Торт «Мозаїка»
Мабуть, найпопулярніший желейний торт також відомий під назвою «Бите скло».
Тобі знадобиться: 3 пакетики кольорового желе, 400 мл сметани, 1 склянка цукру, 20 г желатину, 125 мл молока.
Приготуй кольорове желе за інструкцією, дай застигнути і наріж на шматочки. Розведи желатин у молоці. Зби сметану з цукром, додай желатин і знову збий. Втрути кольорове желе в сметану, вили масу у форму і прибери в холодильник до застигання.
4. Ягідне суфле з желатином
Готувати можна з будь-якої ягоди чи фруктового пюре.
Тобі знадобиться: 200 г ягоди, 120 г цукрової пудри, 15 г желатину.
Блендером подрібни ягоду в пюре і перетріть його через сито за бажанням . Додай желатин, перемішай, залиш на 10 хвилин і всип цукрову пудру. Нагрій пюре до 30-40 градусів, постійно помішуючи. Дай йому охолонути до кімнатної температури і збий міксером до пишноти. Виклади суфле у форму та прибери на ніч у холодильник.
5. Лимонно-медове желе
Дуже оригінальний та корисний варіант домашнього желе.
Тобі знадобиться: 2,5 склянки води, 3 ч. л. желатину, 150 г лимонів, 3 ст. меду.
Розведи желатин в 1/2 склянки води, а в воду , що залишилася, додай цедру лимона і провари 15 хвилин. Процідити відвар, додати лимонний сік, желатин і перемішати. Дай желе трохи охолонути, втрути в нього мед, розлий по формах і прибери в холодильник.
6. Мармелад із желатином
Обваляй готовий мармелад у цукровій пудрі і зберігай у закритій скляній банці.
Тобі знадобиться: 500 г ягід, 350 г цукру, 150 мл води, 30 г желатину.
Приготування: До ягоди додайте 50 мл води, доведіть до кипіння і проваріть 5-7 хвилин. Окремо розведи желатин у воді, що залишилася, за інструкцією. Подрібніть ягоду блендером, перетріть через сито і всип цукор.
Уваріть масу 15-20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Зніми з вогню, додай желатин та перемішай. Вилий сік тонким шаром у форму і прибери мармелад у холодильник до застигання. Наріж його на шматочки.
7. Шоколадний мус із желатином
Спробуй приготувати його з різними видами шоколаду – це смачно.
Тобі знадобиться: 350 мл 33% вершків, 150 мл молока, 100 г шоколаду, 100 г цукру, 10 г желатину, 50 мл води.
Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці . Поломай шоколад, залий його молоком, нагрій до розчинення і дай охолонути. Міксером збий вершки з цукром до пишності. Продовжуючи збивати, влий шоколадне молоко, а потім – желатин. Розлий мус по келихах і прибери в холодильник.
Зараз читають:15 відмінних рецептів конфітюру з полуниці
8. Сирне желе
Особливо смачним воно виходить із ягідним джемом або розтопленим шоколадом.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 125 мл молока, 125 мл сметани, 100 г цукру, 12 г желатину.
Блендером збий сир , сметану і цукор до однорідності. Розведи желатин у молоці за інструкцією, трохи охолоди, влий у сир і знову збий. Розлий желе по формах і прибери в холодильник.
9. Панна-котта
Подавай панна-котту з варенням або ягідним соусом до смаку.
Тобі знадобиться: 400 мл 35% вершків, 100 мл молока, 100 г цукру, ванілін, 10 г желатину.
Розведи желатин у невеликій кількості води або молока . Зміщуй вершки, молоко, цукор, ванілін і злегка підігрій до розчинення цукру. Додай желатин, добре перемішай і прогрій ще трохи. Розлий панна-котту по склянках і прибери в холодильник.
10. Желе зі згущеним молоком та ананасами
Простий у приготуванні, але дуже смачний желейний десерт для всієї родини.
Тобі знадобиться: 1 банка консервованих ананасів, 120 г згущеного молока, 400 г сиру, 200 г сметани, 20 г желатину.
Приготування: Злий сироп з ананасів, часткою до нього до 400 мл води та всип желатин. Дай йому розбухнути, нагрій до розчинення і залиш сироп остигати. Блендером перебий сир, сметану та згущене молоко до однорідності. Влий сироп і знову все збий будь-яким зручним способом. Втрути шматочки ананасів у заготовку, розлий желе по формах і прибери в холодильник.
11. Сметанний желейний торт із чорносливом та горіхами
Сметані торти без випічки можна робити з будь-якою начинкою.
Тобі знадобиться: 350 мл 15% сметани, 300 г чорносливу, 150 г волоських горіхів, 2 ст.л желатину, 120 г цукрової пудри, 4 ст.л. води.
Розведи желатин у воді за інструкцією. Залий чорнослив окропом на 10 хвилин, обсуши і наріж. Подрібни обсмажені горіхи. Міксером збий сметану з цукровою пудрою, додай желатин і знову збий. Втрути горіхи і чорнослив, вили масу у форму і відправ у холодильник до застигання.
12. Шоколадне желе на кокосовому молоці
Самий шоколадний желейний десерт із усіх можливих.
Тобі знадобиться: 600-650 мл кокосового молока, 25 г желатину, 100 г чорного шоколаду, 10 г ванільного цукру, 30 г какао, 80 г цукру, 1 щіпка солі.
Зараз читають:15 сочевих супів-пюре, які точно варто приготувати
Розведи желатин у склянці кокосового молока за інструкцією на упаковці. А молоко, що залишилося – нагрій з двома видами цукру, какао і сіллю, але не доводь до кипіння. Додай сюди шоколад та желатин, прогрій до розчинення і дай заготівлі охолонути. Перелий у форму і прибери желе в холодильник, доки не застигне.
13. Десерт із ряжанки з бананом та желатином
Посип тертим шоколадом або прикрась фруктами перед подачею.
Тобі знадобиться: 300 г бананів, 450 мл ряжанки, 40 г какао, 50 г цукру, 50 мл води, 10 г желатину.
Розведи желатин у воді за інструкцією. Відправте всі інгредієнти, крім желатину, в блендер. Зби масу до однорідності і акуратно втрути в неї желатин. Розлий десерт по склянках і прибери в холодильник.
14. Апельсиновий пудинг на жовтках із желатином
Яскравий, апетитний та красивий десерт просто так чи на свято.
Тобі знадобиться: 2 апельсини, 300 мл молока, 100 г цукру, 5 жовтків, 25 г желатину.
Зніми цедру з апельсинів , залий її молоком і нагрій майже до кипіння. Відіжми сік з апельсинів і розведи в ньому желатин. Міксером збий жовтки до білого.
У гарячому молоці розчини цукор і поступово влий його в жовтки, постійно помішуючи. Проварити масу 6-7 хвилин до загусання, продовжуючи заважати. Зніми з вогню, додай желатин та перемішай. Процідити суміш, якщо хочеш прибрати цедру. Розлий пудинг за формами та прибери в холодильник.
15. Морквяний торт «Зебра» без випічки
Він точно сподобається любителям солодких та водночас корисних десертів.
Тобі знадобиться: 700 г моркви, 100 мл апельсинового соку, 1 ст. апельсинової цедри, 25 г желатину, 110 г цукрової пудри, 350 г сиру, 70 г жирної сметани, 0,5 ч.л. ванільного цукру.
Приготування: Відвари моркву до готовності та подрібни її в блендері із сіллю та 60 г цукрової пудри. Туди ж додай цедру та сік апельсина, і знову збий. Окремо в блендері збий сир, сметану, ванільний цукор та ще 50 г цукрової пудри.
Розділи желатин на 2 порції в 10 і 15 г, розведи обидві порції у невеликій кількості води за інструкцією. Меншу порцію желатину відправь у сир, а більшу – до моркви.
Перемішати і викладати обидві заготовки у форму ложкою, формуючи візерунки. Зверху виклади морквяну масу, що залишилася, і прибери торт в холодильник на ніч.
Джерело: dietcenter.com.ua