Найсмачніше варення з груш та яблук порадує тебе ароматом літа у будь-який день року. Це чудова заготівля на зиму і просто приємні ласощі. Від такого варення буде у захваті вся сім'я, а обходиться воно зовсім недорого, особливо у розпал сезону. Розповідаємо 20 перевірених рецептів!
Зміст
1. Варення з груш та яблук часточками
Прекрасне прозоре варення з апетитними часточками фруктів.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г яблук, 1 ст. лимонного соку, 500 г цукру.
Приготування: Наріж яблука з грушкою часточками, засип їх цукром і залиш на кілька годин. Доведи заготовку до кипіння, додай лимонний сік і проварити 5 хвилин. Дай варенню охолонути протягом 2-3 годин, проварити ще 10-15 хвилин і заходи в стерилізовані банки.
2. Варення з груш та яблук у сиропі
Таке варення приємно просто їсти ложкою з чаєм чи кавою.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 600 г груш, 2-3 склянки цукру, 100-150 мл води, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Очисти та наріж фрукти середніми шматочками. Звари однорідний сироп із цукру, води та лимонної кислоти. Залий їм яблука з грушами і дай заготівлі охолонути. Доведи варення до кипіння, зменши вогонь і вари його 25-30 хвилин, помішуючи. Розклади по підготовленим банкам і заходьте на зиму.
3. Варення-п'ятихвилинка з груш та яблук
Завдяки класичній технології п'ятихвилинки – фрукти виходять особливо ніжними.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г яблук, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 500 г цукру.
Очисти і довільно наріж груші з яблуками . Засип їх цукром і залиш на 4-5 годин. Доведи заготовку до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Повторіть цей крок ще 1 раз. Проваріть варення 5 хвилин втретє, додай лимонну кислоту і закатай у стерилізовані банки.
4. Бурштинове варення з груш та яблук на зиму
Особливість цього варення – його приголомшливий бурштиновий відтінок.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг груш, 1 кг цукру, 1 склянка води, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Очисти та наріж фрукти дрібним кубиком. Залий їх гарячим сиропом з води та цукру, і залиш на 2 години.
Після чого доведи заготовку до кипіння і проварити 30 хвилин на слабкому вогні. Залиш ще на 2 години. Знову доведи до кипіння, проварити 20 хвилин і всип лимонну кислоту. Продовжуйте варити протягом 10 хвилин, а потім розкладіть варення по стерилізованих банках і заходьте на зиму.
Зараз читають:15 закусок на чіпсах, які варто приготувати зараз
5. Варення з груш та яблук через м'ясорубку
Густе варення, яке найкраще підійде для тостів, млинців чи випічки.
Тобі знадобиться: 1 кг груш, 1 кг яблук, 1 кг цукру, 1 лимон.
Приготування: Ошпарь лимон окропом, очисти груші та яблука, і довільно наріж усі фрукти. Пропусти їх через м'ясорубку, додай цукор та перемішай. Доведи масу до кипіння і уваривай півгодини до бажаної густоти на слабкому вогні. Періодично помішуй заготівлю. Розклади варення в стерилізовані банки і закатай.
6. Варення з груш та яблук з коньяком та ваніллю
Замість стручка ванілі можна взяти просто пакетик ваніліну.
Тобі знадобиться: 600 г груші, 400 г яблук, 500 г цукру, 1 стручок ванілі, 1/2 лимона, 100 мл коньяку.
Очисти і наріж груші з яблуками середнім кубиком, додай сік і цедру половини лимона. У сотейнику розтопи цукор з коньяком до однорідності, додай туди розрізаний стручок і насіння ванілі. Трохи проварити і виклади фрукти в цей сироп.
Знову доведи до кипіння, проварити ще 5 хвилин і зніміть заготівлю з вогню. Акуратно перемішай або струси варення, відправ його назад на плиту і проварити ще 5 хвилин на слабкому вогні. Розклади в стерилізовані банки і заходи на зиму.
7. Варення з груш та яблук з корицею
За бажання, додай і інші прянощі – на зразок бадьяна чи гвоздики.
Тобі знадобиться: 500 г груш, 500 г яблук, 1 ч.л. кориці, 500 г цукру.
Приготування: Наріж яблука та груші кубиком, засип цукром і залиш на 2-3 години. За потреби – додай трохи води. Доведи до кипіння, проварити 15 хвилин на слабкому вогні і дай заготівлі трохи охолонути. Додай корицю до смаку, провари варення ще 15 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
8. Варення з груш та яблук з лимоном
Цитрусова кислинка завжди чудово доповнює солодке варення.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг груш, 1,5 кг цукру, 1-2 лимони.
Очисти і наріж груші з яблуками, додай до них цукор і залиш на 4-5 годин. Доведи до кипіння, проварити 15 хвилин і дай охолонути. Знову доведи до кипіння, проварити 15 хвилин і остудити. Ошпарь лимони окропом, дрібно наріж їх із шкіркою і додай у заготовку. Проварити ще 15 хвилин і закатай варення в стерилізовані банки на зиму.
9. Швидке варення з груш та яблук
Це варення вариться в один захід, що суттєво економить час.
Тобі знадобиться: 500 г груш, 500 г яблук, 500 г цукру, 150 мл води.
Очисти і довільно наріж груші з яблуками . Засип їх цукром, додай воду і доведи до кипіння. Вари варення 30-40 хвилин на мінімальному вогні і потім розклади по сухим сухим банкам.
10. Варення з груш та яблук з волоськими горіхами
Горіхи завжди надають заготовкам оригінальної родзинки.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг груші, 1 склянка волоських горіхів, 1,5 кг цукру, ванілін.
Приготування: Наріж яблука та груші часточками, засип цукром і залиш на 4-5 годин. Доведи заготовку до кипіння і проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Дай їй повністю охолонути і проварити ще 10-15 хвилин. Знову дай охолонути, додай рубані горіхи та ванілін до смаку, і провари ще 15 хвилин. Закатай варення у стерилізовані банки на зиму.
Зараз читають:20 відмінних рецептів квасу в домашніх умовах
11. Варення з гарбуза, груш та яблук
Можеш додати жменю рубаних горіхів до кінця варіння.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 500 г груш, 500 г яблук, 1,2 кг цукру, 1 склянка води, 1 лимон.
Приготування: Очисти і наріж гарбуз кубиком, засип третиною цукру і залиш на 6-8 годин. Злий з гарбуза сік, додай воду та решту цукру, доведи до кипіння і провари сироп 3-5 хвилин. Очисти і наріж груші з яблуками, додай їх до гарбуза та залий сиропом.
Провари варення 15 хвилин, дай йому охолонути – і так ще 2-3 рази. Ошпарь лимон окропом, наріж невеликими шматочками і додай у варення перед останньою варінням. Розклади заготовку по чистим сухим банкам.
12. Ванільне варення з груш та яблук
Поєднання фруктів з ванільним цукром – надає варенню незвичайного медового смаку.
Тобі знадобиться: 1,5 кг яблук, 500 г груш, 60 г ванільного цукру, 1 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Наріж яблука та груші середнім кубиком. Змішай обидва види цукру та лимонну кислоту, засип фрукти і доведи до кипіння на сильному вогні, постійно помішуючи. Зменш вогонь до мінімального і варіть варення близько 40 хвилин під кришкою. Розклади його в стерилізовані банки.
13. Варення з груш та яблук з білим вином
Ще один цікавий спосіб приготувати сироп для варення!
Тобі знадобиться: 800 г груші, 800 г яблук, 450 г цукру, 300 мл води, 200 мл білого вина сухого, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Звари однорідний сироп з води, цукру та лимонної кислоти. Виклади туди очищені та нарізані груші з яблуками, та провари до м'якості. Злий сироп, додай у нього вино і знову доведи до кипіння. Увари сироп удвічі на слабкому вогні, залий їм фрукти і знову доведи до кипіння. Розклади варення по підготовленим банкам і закатай.
14. Варення з груш, айви та яблук
Такі прості інгредієнти та такий приємний смак.
Тобі знадобиться: 700 г груші, 700 г айви, 700 г яблук, 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяну, 1-1,2 кг цукру.
Приготування: Очисти та наріж усі фрукти кубиком. Засип їх цукром, залиш на кілька годин і потім доведи до кипіння. Проварити варення 15-20 хвилин на слабкому вогні і дай йому трохи охолонути. Додай прянощі та провари ще 15-20 хвилин – після цього можеш прибрати спеції. Закатай варення у стерилізовані банки на зиму.
15. Варення з груш, яблук та чорноплідної горобини
Ледве терпка ягода ідеально вписується в таке поєднання.
Тобі знадобиться: 500 г яблук, 300 г груш, 200 г чорноплідної горобини, 600 г цукру, 150-200 мл води.
Приготування: Наріж груші та яблука середніми шматочками, додай промиту горобину і засип все цукром. Залишити заготовку на 1-2 години і додати трохи води, залежно від кількості соку. Доведи варення до кипіння і проварити 10 хвилин. Дай йому трохи охолонути і проварити ще 10 хвилин. Повторіть цей крок ще раз. Після останнього варіння – розклади гаряче варення у підготовлені банки.
Зараз читають:12 рецептів бананових панкейків, перед якими складно встояти
16. Варення з груш, яблук та брусниці
Хто б міг подумати, але брусниця – один із найкращих доповнень до груш та яблук.
Тобі знадобиться: 500 г брусниці, 300 г яблук, 300 г груші, 1 кг цукру, 1 склянка води.
Приготування: Залий брусницю окропом на 2-3 хвилини і відкинь на друшляк. Звари однорідний сироп з води та цукру, виклади в нього брусницю і проварити на слабкому вогні близько 30 хвилин, щоб ягода розварилася. Очисти і наріж кубиком яблука з грушами, виклади їх до брусниці і варіть варення ще 30-40 хвилин. Розклади по стерилізованих банках і закатай.
17. Варення з груш та яблук на сковороді
Лінивий рецепт нашвидкуруч – без тазиків і гігантських каструль.
Тобі знадобиться: 600 г яблук, 300 г груш, 400 г цукру, 0,5 ч.л. кориці, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування: Очисти яблука та груші, і наріж їх кубиком або тонкими слайсами. Виклади на сковорідку, додай корицю, лимонну кислоту та 100 г цукру. Готуйте 5 хвилин на помірному вогні, помішуючи. Всип ще 100 г цукру і готуй ще 5 хвилин. І так само в 2 заходи додай цукор, що залишився. Закатай густе варення по стерилізованих банках на зиму.
18. Варення з груш та яблук у мультиварці
Готувати варення в мультиварці ще простіше, бо нічого не пригорить.
Тобі знадобиться: 800 г яблук, 500 г груші, 800 г цукру, 1/2 лимона.
Приготування: Довільно наріж яблука та груші, полів їх лимонним соком і засип цукром прямо в чаші мультиварки. Трохи струси масу та увімкни режим «Гасіння» на 1 годину. Дай заготівлі охолонути кілька годин, а потім увімкни режим для варіння на пару на 15 хвилин. Повтори цей крок ще двічі і розклади готове варення зі стерилізованих банків.
19. Варення з груш та яблук «Фруктове асорті»
Смачно та дуже легко готується. А що ще потрібне?
Тобі знадобиться: 400 г яблук, 350 г груші, 750 г абрикосів, 300 г персиків, 300 г винограду, 1 лимон, 1 апельсин, 1,5 кг цукру.
Приготування: Наріж груші, яблука, абрикоси та персики часточками. Промий виноград, краще без кісточок. М'якуш цитрусів очисти і теж наріж.
Зали груші невеликою кількістю окропу, знову доведи до кипіння, додай цукор і провари до його розчинення. Всип інші фрукти, крім цитрусів. Вари варення 10-15 хвилин на слабкому вогні, додай цитруси та виноград, і провари ще 7-10 хвилин. Захід у стерилізовані банки на зиму.
20. Варення з бананів, груш та яблук
Така заготівля точно сподобається любителям спробувати щось новеньке.
Тобі знадобиться: 1 банан, 2 яблука, 3 груші, 1 склянка цукру, 1 лимон чи апельсин, спеції.
Приготування: Очисти і наріж груші тонкими часточками, влийте трохи води і проваріть до м'якості. Додай терті яблука, цукор та сік 1 лимона. Потім всип нарізаний тонкими кружальцями банан і вари до розчинення цукру. Додай спеції до смаку, трохи увари заготовку до густоти і розклади в підготовлені банки.
Джерело: dietcenter.com.ua