8 найсмачніших рецептів квасолевого супу на зиму

Здавалося б, швидко приготувати квасоляний суп просто неможливо. Квасоля потрібно спочатку замочити, а потім вона довго вариться. Але є відмінний спосіб заощадити час – запастися про запас основою для супу. Пропонуємо тобі 8 найкращих рецептів подібних заготовок на зиму!

Зміст

  • 1. Квасоляний суп з овочами та яблучним оцтом на зиму
  • 2. Квасоляний суп із болгарським перцем на зиму
  • 3. Квасоляний суп з помідорами та гострим перцем на зиму
  • 4. Квасоляний суп з картоплею на зиму
  • 5. Квасоляний суп із кабачками на зиму
  • 6. Квасоляний суп з томатним соком на зиму
  • 7. Розсольник з квасолею на зиму
  • 8. Борщ із квасолею на зиму
  • 1. Квасоляний суп з овочами та яблучним оцтом на зиму

    Натрій свіжі помідори або візьми помідори у власному соку.

    Тобі знадобиться: 1 кг квасолі, 1,5 кг болгарського перцю, 1,5 кг моркви, 1,5 кг цибулі, 3 л тертих помідорів, 2 стебла селери, 1 головка часнику, 300 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 100 мл яблучного оцту.

    Приготування: Квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Подрібни всі овочі та часник. Розігрій олію в каструлі та обсмаж у ній цибулю до прозорості. Виклади часник, а через 2 хвилини – моркву. Через 10 хвилин додай помідори, всип цукор і сіль зі спеціями.

    Доведи до кипіння та вари заготовку 20 хвилин. Виклади перець і селера, і вари ще 20 хвилин. Після чого додай квасолю, протушкуй всі разом 30 хвилин і в кінці влий яблучний оцет. Закатай фасолевий суп, що вийшов, у стерилізовані банки.

    2. Квасоляний суп із болгарським перцем на зиму

    Однаково добре виходить як із білою, так і червоною квасолею.

    Тобі знадобиться: 500 г квасолі, 500 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 100 мл олії, 0,5 ч.л. оцтової есенції, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, спеції.

    Зараз читають:ПП шаурма: 12 простих та неймовірно смачних рецептів

    Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до напівготовності. Натрій моркву, подрібни цибулю з болгарським перцем і пропусти помідори через м'ясорубку. Обсмажити цибулю в маслі до напівпрозорості прямо в каструлі. Додай до нього решту овочів, доведи до кипіння і протушкуй 20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.

    Далі всип квасолю, сіль, цукор та спеції. Знову доведи до кипіння, провари ще 15 хвилин і влий оцтову есенцію. Закатай квасоляний суп у стерилізовані банки на зиму.

    3. Квасоляний суп з помідорами та гострим перцем на зиму

    Більше пікантний рецепт ситної домашньої заготівлі.

    Тобі знадобиться: 500 г квасолі, 1 кг помідорів, 1 кг моркви, 250 г цибулі, 2-3 гострі червоні перці, 1 головка часнику, 200 мл рослинної олії, 100 мл оцту, 100 г цукру, 1,5 ст.л. солі.

    Замочи квасолю на ніч, промий і засип її в каструлю. Подрібни помідори в пюре, залий їм квасолю і додай трохи води за потребою. Доведи до кипіння.

    Подрібніть цибулю з морквою і гострим перцем. Виклади овочі, цукор і сіль у томатну заготовку, влий олію, перемішай і тушкуй 40 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет, додай часник і туши все разом ще стільки ж. Закатай суп у стерилізовані банки.

    4. Квасоляний суп з картоплею на зиму

    Цілком готовий суп, який можна навіть брати із собою у похід.

    Тобі знадобиться: 1 кг вареної квасолі, 1 кг картоплі, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1 пучок зелені, 1 голівка часнику, 4 ст. томатної пасти, 4 ст. оцту, 100 г цукру, 40 г солі, 1 л води.

    Зараз читають:20 компотів з дині, які варто приготувати

    Приготування: Заздалегідь відвари квасолю та картоплю до готовності. Очисти і наріж готову картоплю кубиком. Подрібни цибулю, натрій моркву і порубай зелень. За бажанням – обсмаж цибулю з морквою.

    Доведи воду до кипіння та розведи в ній томатну пасту, цукор та сіль. Розклади всі інгредієнти з часником та зеленню у стерилізовані банки. Влий оцет у киплячу томатну заливку, залий її в банки і закатай суп на зиму.

    5. Квасоляний суп із кабачками на зиму

    За бажання, можеш додати й інші овочі чи гриби.

    Тобі знадобиться: 600 г квасолі, 1,5 кг помідорів, 600 г моркви, 2 кабачки, 6 болгарських перців, 400 г цибулі, 4 зубчики часнику, 4 ст.л. олії, 4 ст.л. оцту, 2 ст.л. солі, 2 ч. л. цукру.

    Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до готовності. Блендером подрібни помідори в пюре, а решта овочів – наріж як на суп. Обсмажити цибулю і часник у олії.

    Закип'яти томатне пюре, відправ туди цибульну засмажку і проварити 20 хвилин. Додай решту овочів, а ще через 15 хвилин – квасолю, сіль, цукор та спеції. Протушкуй все разом ще 10-15 хвилин, влий оцет і закатай суп у стерилізовані банки.

    6. Квасоляний суп з томатним соком на зиму

    Рекомендуємо використовувати томатний домашній сік без зайвих добавок.

    Тобі знадобиться: 1 кг квасолі, 1,5 кг цибулі, 1,5 кг моркви, 1,5 кг болгарського перцю, 3 л томатного соку, 1 склянка олії, 50 мл оцту, 80 г солі, 200 г цукру.

    Приготування: Заздалегідь відвари квасолю. Подрібни і обсмаж цибулю в олії прямо в каструлі. Влий томатний сік, всип сіль і цукор, доведи до кипіння і виклади нарізану моркву. Через 15 хвилин – болгарський перець, а ще через 15 хвилин – квасоля. Готуй всі разом близько 30 хвилин на слабкому вогні, влий оцет і закатай суп у стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою

    7. Розсольник з квасолею на зиму

    Цікавий рецепт класичного розсольника – спробуй при нагоді.

    Тобі знадобиться: 250 г квасолі, 4 солоних огірків, 150 г цибулі, 150 г моркви, 4 помідори, 80 мл олії, 2 ч.л. оцту, 100 мл води, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Квасоля замочіть на ніч і відваріть до напівготовності. Наріж цибулю пір'ям і обсмаж її в олії до прозорості, додай нарізану моркву та солоні огірки. Туди ж влий подрібнені блендером помідори.

    Виклади квасолю, всип сіль і цукор, влий воду і доведи все до кипіння. Туши розсольник 30-40 хвилин, а наприкінці – додай оцет. Закатай розсольник із квасолею у стерилізовані банки.

    8. Борщ із квасолею на зиму

    Ще один чудовий варіант заготівлі супу в банках із додаванням квасолі!

    Тобі знадобиться: 800 г буряка, 400 г капусти, 1,5 кг помідорів, 800 г болгарського перцю, 600 г квасолі, 400 г моркви, 200 г цибулі, 100 мл олії, 100 мл оцту, 4 ст. цукру, 3 ст. солі.

    Приготування: Замочіть квасолю на ніч і потім відваріть до готовності. Ошпарь помідори окропом, очисти від шкірки і блендером подрібни їх до однорідності. Влий рослинне масло в томат, що вийшов, і доведи до кипіння. Після чого всип тертий буряк і проварити 20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.

    Виклади подрібнену цибулю, терту моркву та нашатковану капусту. Провари ще 10 хвилин і потім додай нарізаний болгарський перець, квасолю, сіль та цукор. Провари борщ останні 15-20 хвилин, але влий оцет за 5 хвилин до кінця готування. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *