6 рецептів горохового супу на зиму, з якими впорається будь-яка господиня

Є хороший спосіб заощадити час на варінні улюблених супів – можна просто заздалегідь закатати їх у банки! А потім відправте таку заготовку у воду або бульйон, і трохи проваріть, попередньо додавши картоплю, зелень або спеції за смаком. Сьогодні ми розповімо 6 найкращих рецептів, як приготувати гороховий суп на зиму!

Зміст

  • 1. Гороховий суп із овочами на зиму
  • 2. Гороховий суп із помідорами на зиму
  • 3. Гороховий суп-пюре на зиму
  • 4. Гороховий суп із селери на зиму
  • 5. Гороховий суп з томатною пастою на зиму
  • 6. Гороховий суп зі свининою в автоклаві на зиму
  • 1. Гороховий суп із овочами на зиму

    Зручна заготівля, яка неодноразово виручить у майбутньому.

    Тобі знадобиться: 400 г колотого гороху, 600 г болгарського перцю, 400 г моркви, 400 г цибулі, 80 мл оцту, 6 ст. цукру, 6 ст. солі, спеції.

    Приготування: Замочіть горох на кілька годин або на ніч. Після чого залий його 1,5-2 л води і проварити 40 хвилин після кипіння. Подрібніть усі овочі на суп. Злегка обсмажте цибулю, викладіть до неї моркву, а через 5-7 хвилин – болгарський перець. Жар ще приблизно 5 хвилин. Відправте смаження, сіль, цукор і спеції до гороха, і вари ще 10 хвилин. Влий оцет і закатай суп у стерилізовані банки.

    Зараз читають:Осінні страви: 20 простих та неймовірно смачних рецептів

    2. Гороховий суп із помідорами на зиму

    Таку заготівлю можна використовувати не тільки для супу, але навіть як гарнір.

    Тобі знадобиться: 700-800 г колотого гороху, 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 100 мл олії, 40 мл оцту, 2 ст.л. солі, 2 ст. цукру.

    Приготування: Горох замочіть на ніч, а потім відваріть до напівготовності. Подрібни цибулю та перець, натрій моркву на тертці, а помідори – пропусти через м'ясорубку. Обсмаж цибулю в олії до прозорості, додай моркву і через 10 хвилин – болгарський перець.

    Ще через 10 хвилин додай томатне пюре, горох, сіль та цукор. Туши всі разом близько 45 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За кілька хвилин до кінця приготування – влий оцет. Закатай суп у стерилізовані банки.

    3. Гороховий суп-пюре на зиму

    Цікавий рецепт із подрібненим сушеним горохом.

    Тобі знадобиться: 2 склянки колотого гороху, 2 моркви, 2 цибулини, 4 ст. олії, 4 ч.л. оцту, 2 ч.л. солі, спеції.

    Приготування: Замочіть горох на ніч, а далі залийте його водою і відваріть до готовності. Подрібни і обсмаж цибулю з морквою в олії. Блендером перебий частину гороху і розведи пюре, що вийшло, відваром до бажаної консистенції. Додай туди засмажку, горох, сіль і спеції. Проварити 20 хвилин, влий оцет і закатай суп у стерилізовані банки на зиму.

    Зараз читають:Смажений тофу: 15 простих рецептів, яких ти будеш у захваті

    4. Гороховий суп із селери на зиму

    Якщо хочеш, додай ще трохи рубаної зелені наприкінці.

    Тобі знадобиться: 900 г сухого гороху, 400 г стебел селери, 400 г моркви, 150 г цибулі, 40 г часнику, 100 мл олії, 10 г солі, спеції.

    Приготування: Подрібни овочі та часник, обсмаж їх разом на маслі до м'якості, а потім приправ за смаком. Промий і засип горох у каструлю, додай засмажку та залий приблизно 3 л води. Доведи до кипіння та вари суп близько 1 години до м'якості гороху, посоливши в процесі. Після чого розлий готовий гороховий суп по банках, простерилізуй ще 10 хвилин і заходи на зиму.

    5. Гороховий суп з томатною пастою на зиму

    Відрегулюй кількість томатної пасти під свої уподобання.

    Тобі знадобиться: 750 г сухого гороху, 500 мл томатної пасти, 1 кг моркви, 3 болгарських перцю, 600 г цибулі, 1 пучок зелені, 1/2 склянки олії, 40 мл оцту, 2 ст.л. солі, 1 ст. цукру, спеції.

    Зараз читають:20 рецептів із бананами, які хочеться готувати знову і знову

    Відвари горох до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю в маслі до прозорості, виклади до неї терту моркву та смажу ще 10 хвилин. Додай томатну пасту, подрібнений болгарський перець, сіль і цукор, приправ та протушкуй всі разом 15 хвилин на слабкому вогні. Додай горох до заготівлі та протушкуй ще 25 хвилин. Якщо потрібно, часткою трохи відвару. За 5 хвилин до кінця готування – влий оцет і всип рубану зелень. Закатай суп у стерилізовані банки.

    6. Гороховий суп зі свининою в автоклаві на зиму

    Цей суп готується відразу з м'ясом, тому виходить ще ситнішим.

    Тобі знадобиться: 500 г колотого гороху, 500 г свинини, 100 г моркви, 150 г цибулі, 50 г солі, 800 мл бульйону чи води, спеції.

    Замочи горох на ніч, а потім промою. Наріж і обсмаж свинину до рум'яності. Окремо обсмаж подрібнену цибулю з морквою. Розклади все в чисті сухі банки, але сильно не утрамбовуй. Додай сіль і спеції, і залий все киплячим бульйоном або водою. Простерилізуйте заготівлі 20 хвилин в автоклаві при 100 градусах, а потім заходьте на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *