Все частіше в меню ресторанів можна зустріти дивовижне блюдо – поки що. Це салат, популярний у гавайській кухні. Найчастіше він готується з риби чи морепродуктів з іншими інгредієнтами. Розповідаємо 15 чудових рецептів!
Зміст
1. Поки з лососем та бобами едамаме
За бажанням додай ще кисло-солодкий соус або солодкий чилі.
Тобі знадобиться: 200 г лосося, 1 авокадо, 100 г водоростей чукка, 100 г моркви, 200 г огірків, 200 г бобів едамамэ, 100 г рису, 20 мл соєвого соусу, 20 мл рисового оцту, 10 г рисового оцту.
Приготування: Відварити рис до готовності і заправити його оцтом із сіллю та цукром. Довільно наріж лосось і всі овочі, і гарно розклади інгредієнти на тарілці. Збризкати готовий соєвим соусом.
2. Поки з тунцем та зеленим горошком
Через відсутність свіжого тунця – підійде і консервований.
Тобі знадобиться: 450 г тунця, 1,5 склянки рису, 1 ст. цукру, 2 ст. рисового оцту, 1/2 склянки зеленого горошку, 1/2 огірка, 3 пера зеленої цибулі, по 2 ст. апельсинового соку, соку лайма та соєвого соусу, 1 ст.л. кунжутної олії, 1 ч.л. тертого імбиру.
Приготування: Відварити рис і заправити його рисовим оцтом з цукром. Обдай зелений горошок окропом, тонко наріж огірки і подрібни зелену цибулю. Наріж тунця середніми шматочками. Для заправки змішай апельсиновий сік та сік лайма, соєвий соус, кунжутну олію та імбир. Виклади і заправ салат.
3. Поки з креветками та редисом
Якщо любиш гострі страви, додай трохи соусу шрирача.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 1/2 фіолетової цибулини, 400 г очищених креветок, 1 авокадо, 1 огірок, 6 редисок, 4 пера зеленої цибулі, 1 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. рисового оцту, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі, спеції.
Зараз читають:Бананові вафлі: 15 легких рецептів, які сподобаються всій родині
Приготування: Відварити рис до готовності, посолити і змішати з цукром і рисовим оцтом. Обсмажити креветки в соєвому соусі зі спеціями кілька хвилин до готовності. Тонко наріж усі овочі, подрібни зелену цибулю і виклади доки.
4. Поки з вугром та чуккою
Радимо використовувати готовий вугр у соусі унаги.
Тобі знадобиться: 200 г вугра, 180 г рису, 2 ст. рисового оцту, 1 ч. л. цукру, 120 г майонезу, 1 ч.л. соусу шрирача, 160 г капусти кімчі, 80 г стручкової квасолі, 80 г водоростей чукка, 4 гілочки кінзи.
Приготування: Відварити рис і заправити його рисовим оцтом з цукром. Пару хвилин приваріть стручкову квасолю, наріж вугра і подрібни кінзу. Змішай рис з майонезом та шрирачів, і виклади на нього всі інші інгредієнти.
5. Поки з куркою та овочами
Ситний, смачний, яскравий і, мабуть, найдоступніший рецепт поки!
Тобі знадобиться: 100 г рису, 200 г курячого філе, 1 болгарський перець, 1/2 огірка, 5 редисок, 5 ст.л. соусу теріяку, 1 жменю кешью, 4 листи айсберга, спеції.
Приготування: Відбий куряче філе, обваляй у спеціях, обсмаж з двох сторін і наріж смужками. Відвари рис до готовності, тонко наріж всі овочі і довільно нарві салатне листя. Виклади все в тарілку, полів соусом теріяки і посип горіхами кешью.
6. Поки з брокколі та беконом
Цей час можна доповнити смаженою яєчнею і подавати на сніданок.
Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 300 г броколі, 200 г бекону, 150 г шпинату, 100 г кукурудзи, 2 помідори, 6 гілочок петрушки, 1 ст.л. винного оцту.
Приготування: Розбери брокколі на суцвіття та приварю до готовності. Відвари кіноа, крупно наріж помідори, подрібни петрушку. Бекон наріж смужками, обсмаж і відклади. Шпинат обсмажити на тій же сковороді до м'якості. Виклади всі інгредієнти для спокою та збризкання винним оцтом.
7. Поки що з тофу
Одна з найпопулярніших веганських версій поки без м'яса і риби.
Тобі знадобиться: 400 г тофу, 1 склянка рису, 1 огірок, 1 лайм, 1 авокадо, 50 мл соєвого соусу, 20 г імбиру, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. кунжутної олії, 4 гілочки кінзи.
Приготування: Відварити рис до готовності. Наріж огірки тонкими кружальцями і збризкати соком лайма. Натрій імбир та часник, змішай із соєвим соусом та кунжутним маслом, і додай ще ложку соку лайма. Наріж тофу кубиками, залиш у маринаді на 10 хвилин і обсмаж на сковороді. Окремо наріж авокадо, виклади всі інгредієнти та посип рубаною кінзою.
Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати
8. Поки з сьомгою та ламінарією
Підійдуть інші салати з водоростей на твій смак.
Тобі знадобиться: 100 г рису, 100 г ламінарії, 200 г сьомги, 1 огірок, 6 редисок, 2 пера зеленої цибулі, 1 ч.л. кунжуту, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. соку лайма, 15 г імбиру, 10 г чилі, 1 зубчик часнику.
Приготування: Відвари рис, наріж сьомгу кубиком, а огірок і редис тонкими кружальцями, додай ламінарію. Змішай подрібнений імбир, чилі та часник з оливковою олією, соєвим соусом та соком лайма. Полей все приготованою заправкою і посип готовий поки кунжутом.
9. Поки з манго та авокадо
Можна додати трохи нарізаних листів норі, кунжуту або горіхів.
Тобі знадобиться: 200 г лосося, 200 г рису, 2 огірки, 1 лайм, 1 авокадо, 1 манго, 100 г помідорів чері, 2 пера зеленої цибулі, 1 жменю маринованого імбиру, 1 жменю водоростей чукка.
Приготування: Відварити рис до готовності. Лосось, огірки, авокадо та манго наріж кубиком, а помідори чері – часточками. Виклади все на тарілку, додай імбир і чукку, і збризкати соком лайма. Посипи поки рубаною зеленою цибулею.
10. Поки з кімчі з пекінської капусти
Приготуй кимчі заздалегідь або купи вже готову капусту.
Тобі знадобиться: 200 г лосося, 200 г кімчі, 200 г помідорів, 1 фіолетова цибулина, 200 г рису, 1 авокадо, зелень.
Приготування: Відварити рис до готовності. Наріж лосось кубиками, цибуля – тонким пір'ям, а авокадо та помідори – часточками. Виклади все в тарілки і посипи поки рубаною зеленню.
11. Поки з кальмаром та зеленою гречкою
У випадку з кальмаром – його головне не переготувати, бо він буде гумовий.
Тобі знадобиться: 2-3 тушки кальмару, 1 склянка зеленої гречки, 6 листків салату айсберг, 1 авокадо, 1 жменя маринованого імбиру, 100 г сметани, 2 ст.л. соєвого соусу.
Приготування: Наріж кальмарів смужками, обсмаж буквально хвилину і ще пару хвилин протушкуйте в сметані з соєвим соусом. Відварити зелену гречку за інструкцією. Тонко наріж айсберг, наріж авокадо і виклади всі інгредієнти в тарілку.
12. Поки з яловичиною та кукурудзою
Такий поки що радимо готувати заздалегідь, тому що яловичина вимагає більше часу.
Зараз читають:12 відмінних рецептів, як приготувати гарбузові вафлі
Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 200 г броколі, 1 банка консервованої кукурудзи, 100 г рису, 1 огірок, 100 г помідорів чері, 1/2 моркви, 50 г шпинату, спеції.
Приготування: Наріж яловичину смужками, обваляй у спеціях та обсмаж на сильному вогні до готовності. Відвари рис. Розбери броколі на суцвіття і приваріть їх 5 хвилин до м'якості. Листя шпинату на пару хвилин обдай окропом. Тонко наріж решту овочів і розклади інгредієнти по тарілках.
13. Поки з крабовими паличками
При всій своїй простоті це дуже смачний рецепт!
Тобі знадобиться: 100 г стручкової квасолі, 150 г рису, 30 мл рисового оцту 200 г крабових паличок, 1 огірок, 50 г ікри тобіко, 30 г смаженого арахісу, 4 гілочки кінзи, 3 ст.л. соусу теріяку, 25 г цукру, щіпка солі.
Приготування: Відварити рис до готовності і заправити рисовим оцтом, цукром і сіллю. Наріж соломкою крабові палички та огірок. Приварити стручкову квасолю пару хвилин. Виклади все на тарілки та посип рубаною кінзою. Поле поки соусом теріяки.
14. Поки з кіноа та лососем
Найчастіше в основі поки – рис, але і з кіноа виходить анітрохи не гірше.
Тобі знадобиться: 4 ст. кіноа, 100 г лосося, 1 огірок, 1 авокадо, 4 листи айсбергу, 4 ст.л. соусу теріяку, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ч. л. кунжуту.
Приготування: Відвари кіноа за інструкцією. Наріж лосось тонкими слайсами, айсберг – смужками, огірок – кружальцями, а авокадо – часточками. Виклади все в тарілки, збризкайте лимонним соком, полей соусом теріяки і посип кунжутом.
15. Поки з буряком та тофу
Ще один веганський рецепт поки з овочами та соєвим соусом.
Тобі знадобиться: 300 г кіноа, 1/2 фіолетової цибулини, 200 г вареного буряка, 60 г моркви, 200 г броколі, 200 г соєвого соусу, 500 г тофу, 50 мл рисового оцту, 3 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Наріж тофу кубиком, на півгодини замаринуй в соєвому соусі зі спеціями, і обсмаж з усіх боків. Відвари кіноа за інструкцією та заправ рисовим оцтом. Наріж буряк тонкими слайсами, а морква – соломкою. Приваріть суцвіття броколі 5 хвилин до м'якості. Подрібни зелень і розклади всі інгредієнти для по тарілках.
Джерело: dietcenter.com.ua