Яблучна начинка для пиріжків це суцільне задоволення. А для більшого кулінарного натхнення зібрали для тебе 25 найкращих рецептів – з різними фруктами, спеціями та навіть овочами!
Зміст
1. Яблучна начинка із цукром
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 2 ст. вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. цукру.
Очисти яблука, наріж їх дрібним кубиком і обсмаж на вершковому маслі 3-4 хвилини, помішуючи. Додай цукор і готуй ще 3 хвилини.
2. Яблучна начинка з крохмалем
Тобі знадобиться: 3 яблука, 50 г цукру, 1,5 ч. л. кориці, 0,5 ст. картопляного крохмалю.
Очисти яблука, наріж дрібним кубиком, змішай з цукром і корицею, і протушкуй 5 хвилин до м'якості. Додай крохмаль, перемішай і тушкуй начинку ще пару хвилин.
3. Яблучна начинка зі спеціями
Тобі знадобиться: 600 г яблук, 3 ст. лимонного соку, 70 мл води, 100 г коричневого цукру, 1 ст. кориці, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, 0,5 ч.л. мускатного горіха, 1 ч. л. ваніліну.
Приготування: Очисти і дрібно наріж яблука, влий лимонний сік і воду, і тушки до м'якості 7-10 хвилин. Змішай всі сухі інгредієнти, додай до яблук і протушкуй ще кілька хвилин.
4. Яблучна начинка з корицею
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1/2 склянки цукру, 1 ч.л. кориці.
Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками
Приготування: Дрібно наріж яблука та засип їх цукром з корицею. Залиш на 20 хвилин, перемішай і постав на середній вогонь. Протушкуйте начинку 5 хвилин.
5. Яблучна начинка на зиму для пиріжків
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 5 ст. лимонного соку, 100 г цукру, 100 мл води, 2 ст. крохмалю, спеції за смаком.
Приготування: Наріж яблука, залий водою та лимонним соком і протушкуй на середньому вогні 7 хвилин. Додай цукор, спеції та крохмаль, і готуй ще 3 хвилини, помішуючи. Виклади начинку в стерильні банки і закатай.
6. Яблучна начинка з сиром
Тобі знадобиться: 2 яблука, 200 г сиру, 5 ч.л. цукру, 1 щіпка кориці, 50 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Дрібно наріж яблука та обсмаж 3 хвилини на вершковому маслі. Додай цукор з корицею та смажу ще хвилину. Зніми начинку з вогню та змішай із сиром.
7. Яблучна начинка із сиром для пиріжків
Тобі знадобиться: 2 яблука, 150 г твердого сиру, 1 ст. ізюму, 1 ст.л. рубаних волоських горіхів, 1 ст.л. рубаної м'яти, 1 ст. вершкового масла.
Приготування: Дрібно наріж яблука і протушкуй у вершковому маслі до м'якості, а потім розімни в пюре. Додай дрібно нарізаний сир та інші інгредієнти і перемішай начинку.
8. Яблучна начинка з гарбузом
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г гарбуза, 1/2 лимона, 1 склянка цукру, 50 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Наріж яблука та гарбуз дрібним кубиком та збризкайте лимонним соком. Розтопи цукор у вершковому маслі, додай яблука з гарбузом та туши начинку до м'якості.
9. Яблучна начинка зі сливами для пиріжків
Тобі знадобиться: 3 яблука, 30 г вершкового масла|мастила|, 150 г сливи, 6 ст.л. цукру.
Приготування: Дрібно наріж яблука та сливу, і змішай із цукром. Туши все на вершковому маслі до моменту випаровування зайвої вологи і дай охолонути начинці.
10. Яблучна начинка із грушами
Тобі знадобиться: 2 яблука, 1 груша, 30 г вершкового масла|мастила|, 40 г цукру, 1 жменя рубаних горіхів, 1 ч.л. кориці.
Приготування: Наріж яблука та грушу дрібним кубиком. Розтопи цукор у вершковому маслі на сковороді, виклади фрукти та смажу всі 3 хвилини, помішуючи. Додай корицю та горіхи, і дай начинці охолонути.
11. Яблучна начинка з брусницею
Тобі знадобиться: 3 яблука, 1 склянка брусниці, 100 г цукру, 1 ст. крохмалю, 0,5 ч.л. кориці.
Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак
Дрібно наріж очищені яблука, змішай з цукром і обсмаж пару хвилин, помішуючи. Змішай брусницю з крохмалем і корицею, і додай до яблук і смаж ще хвилину.
12. Яблучна начинка з родзинками для пиріжків
Тобі знадобиться: 700 г яблук, 100 г ізюму, 2 ст. лимонного соку, 3 ст. цукру.
Очисти і дрібно наріж яблука , змішай з цукром і лимонним соком, і протушкуй на сковороді 4-5 хвилин. Замочіть родзинки в окропі на 10 хвилин, обсушіть, додай до яблук і зніми начинку з вогню.
13. Яблучна начинка з пектином
Тобі знадобиться: 5 яблук, 1 жменю родзинок, 30 г вершкового масла|мастила|, 40 г цукру, 1 ч.л. пектину, 1 ч.л. кориці.
Приготування: Дрібно наріж яблука і протушкуй їх у маслі під кришкою 10 хвилин. Додай цукор, змішаний з пектином та корицею. Туди ж додай родзинки, влий трохи води і протушкуй начинку ще 5 хвилин.
14. Яблучна начинка з чорносливом для пиріжків
Тобі знадобиться: 400 г яблук, 100 г чорносливу, 1 ст. цукру, 20 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Дрібно наріж яблука та обсмаж на вершковому маслі пару хвилин до м'якості. Залий чорнослив на 10 хвилин окропом і дрібно порубай. Змішай яблука, чорнослив та цукор.
15. Яблучна начинка з курагою
Тобі знадобиться: 600 г яблук, 1 жменю кураги, 1 жменю волоських горіхів, 1 ч.л. кориці, 1 ст. цукру.
Дрібно наріж яблука, змішай з цукром і обсмаж на середньому вогні пару хвилин. Додай корицю, рубані горіхи та дрібно нарізану курагу, і смаж ще пару хвилин.
16. Яблучна начинка з волоськими горіхами
Тобі знадобиться: 500 г яблук, 5 ст. цукру, 60 г волоських горіхів.
Приготування: Дрібно наріж яблука і змішай із цукром. Окремо обсмаж і подрібни волоські горіхи. Змішай начинку разом.
17. Яблучна начинка з бананами для пиріжків
Тобі знадобиться: 2 банани, 2 яблука, 1 лимон.
Залий лимон окропом на 10 хвилин, промий і подрібни в блендері разом зі шкіркою. Дрібно наріж банани та очищені яблука та змішай з лимоном.
18. Яблучна начинка зі смородиною
Тобі знадобиться: 4 яблука, 4 ст. смородини, 4 ст. цукру.
Приготування: Очисти яблука та наріж дрібним кубиком. Додай смородину та цукор, і дай начинці настоятися 20 хвилин.
Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш
19. Яблучна начинка з морквою
Тобі знадобиться: 300 г яблук, 300 г моркви, 4 ст. цукру, спеції.
Приготування: Очисти яблука та наріж дрібним кубиком. Натрій морква на тертці. Змішай все разом, посип цукром та спеціями, і дай начинці трохи настоятися.
20. Яблучна начинка з лимоном та медом для пиріжків
Тобі знадобиться: 4 яблука, 1 лимон, 1/2 склянки цукру, 1/4 склянки меду.
Приготування: Натрій яблука на великій тертці і змішай з лимонним соком і цедрою. Розтопи цукор та мед на сухій сковороді, прогрій до золотистості та виклади яблука. Готуйте їх, помішуючи, до випаровування вологи.
21. Яблучна начинка з малиною
Тобі знадобиться: 1 яблуко, 2 склянки малини, 1/4 склянки цукру, 0,5 ч.л. кориці.
Злегка розімні малину вилкою. Очисти яблуко і натрій на великій тертці. Змішай все разом, а потім додай у начинку цукор та корицю.
22. Яблучна начинка з ревенем
Тобі знадобиться: 2 яблука, 7 стебел ревеню, 1 ст.л. кориці, 2 ст. крохмалю, 100 г цукру.
Приготування: Очисти стебла ревеню та яблука, і наріж їх дуже дрібним кубиком. Додай корицю, крохмаль і цукор до смаку, і перемішай начинку.
23. Яблучна начинка з апельсином
Тобі знадобиться: 1 апельсин, 2 яблука, 40 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ч. л. крохмалю.
Зніми з апельсина цедру, а часточки очисти від усіх плівок і дрібно наріж. Очисти і дрібно наріж яблука, змішай з|із| цедрою і цукром, і смаж на вершковому маслі 5-6 хвилин|мінути|, помішуючи. Додай шматочки апельсина, лимонний сік і крохмаль, і смажу ще пару хвилин.
24. Яблучна начинка з абрикосами для пиріжків
Тобі знадобиться: 200 г яблук, 200 г абрикосів, 30 г цукрової пудри.
Приготування: Очисти яблука та видали кісточки з абрикосів. Дрібно порубай усі фрукти або натрій їх на великій тертці, і змішай начинку з цукровою пудрою.
25. Яблучна начинка з ананасами
Тобі знадобиться: 5 яблук, 1 банк консервованих ананасів, 1 ч.л. крохмалю, 60 г цукру.
Приготування: Очисти та дрібно наріж яблука. Подрібни кільця консервованих ананасів, змішай фрукти з крохмалем і цукром до смаку, і залиш на 10 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua